Szíriai állampolgárok hova utazhatnak vizum nélkül?

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Szíriai állampolgárok hova utazhatnak vizum nélkül?

 • Indította
  Témakör
 • #46168 Hozzászólás

  Panni

  sziasztok. arra lennék kiváncsi, hogy szíriai állampolgár aki itt él Budapesten évek óta hova utazhat vizum nélkül?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #446033 Hozzászólás

  loár

  szír útlevéllel

  vízum nélkül csak: líbia, Algéria, Libanon, Jordánia, Jemen, Haiti…
  további infó: http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_passport

  #446032 Hozzászólás

  Balázs78
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kérdés-FONTOS 2.

  Azt szeretném még megkérdezni amit még nem értem hogy ha leszáll a gépem Franfkfurtban Budapestrol akkor jelentkeznem kell útlevélvizsgálatra? Ferihegyen értem hogy 2A-ról megy Schengenbe B-rõl nem Schengenbe, de Frankfurtban nincs ilyen konkrét Terminál elkülönítés. A Yahoo!Answers-en is megkérdeztem ott 1 válaszoló azt irta hogy egy olyan sorba kell beállni ami Non-EU Citizen-szeknek van fenntartva..De akkor ez nem útlevélellenõrzést jelent? Kérlek írjatok, elõre is köszönöm!!

  #446031 Hozzászólás

  eva

  ahmet

  valoszinuleg a sracnak tartozkodasi engedelye volt es nem vizuma.A schengeni vizum ervenyes, viszont a regebbi tipusu nem unios tartozkodasi engedelyek, csak a kiadott orszag teuletere szoltak.Jo ideig a budafoki uti bevandorlasi hivatalban dolgoztam tudom mirol beszelek.Tehat a kerdes vizumnal,es terozkodasi engedelynel is az,hogy az schengeni vagy nem

  #446030 Hozzászólás

  Ahmet

  Igazatok volt

  Bocsánat!
  Igazatok volt, lehet utazni schengeni vízummal. Viszont létezik még olyan vízum, ami csak egy országra érvényes, vannak esetek, mikor ilyet adnak ki. Valószínûleg a srácnak, akit leszállítottak ilyen volt.

  #446029 Hozzászólás

  Balázs78
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszönöm

  Köszönöm a válaszát, de azért majd érdeklõdöm. Itt a neten mindenki ír mindent, de még ha kvázi hivatalos helyen nézelõdöm akkor sem egyértelmû minden…Nem tudom de igy az 5 év alatt annyira elegem lett ez ilyen és hasonló paírmunkákból és hasonlókból hogy az leírhatatlan….Akkor az ugye nem lehet igaz amit egy elõzõ hozzászóló írt hogy valakiket leszedtek egy buszról Németországban mert csak magyar vizumuk volt??Lehet hogy január 1-je elõtt adták ki õket amikor még Magy. nem volt ennek a Schengeni dolognak a része…..

  #446028 Hozzászólás

  Péter

  Elnézést!

  Felületesen olvastam el a kérdésedet. A magyar schengeni vízummal természetesen bármelyik schengeni országba utazhatsz, attól schengeni vízum! ;-)

  Szóval csak semmi pánik!

  #446027 Hozzászólás

  Péter

  Német nagykövetség

  Balázs, azért ez fontosabb dolog annál, hogy egy fórumon érdeklõdjél utána!

  Nézd meg a német követség honlapját! Lehet már ott is választ kapsz a kérdésedre, ha mégsem küldj nekik egy emailt, hívd fel õket vagy akár kérdezd meg személyesen!

  http://www.budapest.diplo.de/Vertretung/budapest/hu/Startseite.html

  Szomorú azzal szembesülni, hogy valaki legalább 5 éve Magyarországon él, tanul magyarként és turistavízumot kell váltania a saját országába! Erre mondják, hogy “Thaiföld a mosoly országa, Magyarország viszont kész röhej!”

  A sok hazaáruló bitangnak-akik 2004-ben a magyar állampolgárság visszaadása ellen szavaztak meg venni kéne egy darab sivatagot Szomáliában aztán ott megalapíthatják a saját országukat ha egyáltalán kell nekik olyan. De legjobb ha magukkal viszik a cigányokat meg az egész politikai “elitet” is!

  #446026 Hozzászólás

  Balázs78
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kérdés-FONTOS

  Sziasztok,
  Szerbiai állampolgár vagyok, most diplomáztam le az SZTE-N, eddig tarozkodási engedélyem volt, de ez most megszûnt. Most igényeltem uj, turista vizumot Szabadkán mert még hivatali ügyeimet szeretném intézni a sulival kapcsolatban meg az albérletet is rendben kellene tenni átadásra.. Idõközben Németországba megnyertem 1 pályázaton egy két hetes nyári egyetemet, a reülõjegyet is Budapestrõl nagy buzgón megvettem. Kérdésem az hogy akkor ezzel a magyar Schengeni vizummal utazhatok-e Námetországba repülõvel és ott tartózkodhatok-e?? Ne haragudjatok de nem tudom eldönteni egyik fórumózó ezt irj aa másik azt..Kérlek irjatok!!!Köszönöm

  #446025 Hozzászólás

  Ahmet

  Aki a nevemben ír, az bekaphatja

  Akkor magyarázzátok meg azt, hogy miért szedték le a buszról a srácokat, aki Magyarországon tanultak, érvényes vízummal és úgy gondolták, hogy egy kicsit utazgatnak Európában. Úgy visszaküldték õket, hogy csak csörgött. Németország közepérõl.

  #446024 Hozzászólás

  Scramble

  Ahmet

  http://www.immihelp.com/visas/schengenvisa/requirements-exemptions.html
  Syriai allampolgarnak szerencsere kell vizum minden schengen orszagba.

  #446023 Hozzászólás

  Ahmet

  Akkor is nekem van igazam!

  A magyar vízum nem érvényes külföldön! Bizony, hogy nem! Nem és nem! Írhattok itt akármekkora marhaságokat, akkor is nekem van igazam! Én láttam a saját szememmel, hogy nem! És ti mit láttatok, édeseim? Majd én megmondom: legfeljebb a nagymutter valagát!!! Azt a kövéret! Azt! Korábban kellene felkelnetek, kedveskéim, hogy rajtam kifogjatok!!! Ezzel a vitát lezártnak tekintem, mert hülyékkel nem lehet vitatkozni! Csókolok mindenkit!

  #446022 Hozzászólás

  Joy

  Ahmet2

  Ha ezutan is ketelkednel ime meg egy masik hivatkozas:
  idezem:

  “SCHENGENI VÍZUM NEM EU ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA
  Schengeni vízummal Ön beutazhat egyik országba és szabadon utazhat a schengeni zónában; a belsõ határellenõrzések megszûntek”

  http://ec.europa.eu/youreurope/nav/hu/citizens/travelling/schengen-area/index_hu.html#23302_5

  Csak, hogy tobb oldalrol is megerositest nyerjen dolg
  Joy

  #446021 Hozzászólás

  Joy

  Ahmet

  Ahmet sajnos nem jol tudod!
  Barmely kulfoldi orszag nem EU-s allampolgara, aki rendelkezik ervenyes Schengen vizummal 90 napig szabadon utazhat az EU teruleten megkotes nelkul.
  Ha esetleg veszed a farodsagot es, elolvasod az alabbi linkeket talan kicsit jobban kepbe kerulsz;)
  http://www.magyarorszag.hu/schengen/utazas.html
  http://www.magyarorszag.hu/schengen/beutazas.html

  Joy

  #446020 Hozzászólás

  Ahmet

  Kristóf

  Akkor majd csodálkozz.

  #446019 Hozzászólás

  Kristóf

  Ahmet! Ne vezess félre másokat!

  Kedves Ahmet!

  Az elõbb hívtam fel a Külügyminisztérium ( 06-1-458-1000 ) Schengeni Osztályát, ahol megerõsítették, amit a múltkor leírtam: tehát a magyar vízum egyben schengeni vízum is, és az érvényességi idõn belül lehet vele utazni a schengeni zóna többi országába, így Görögországba, vagy Spanyolországba is! Ha valaki EGY BELÉPÉSES magyar ( schengeni ) vízummal akar Görögországba utazni, az csak repülõvel teheti meg, de TÖBB BELÉPÉSESSEL szárazföldön is megtehetõ, ugyanis az útbaesõ országok nem tagjai a schengeni zónának! Spanyolországba viszont mind szárazföldön, mind repülõvel el lehet jutni egy belépéses vízummal is.

  Nem az a baj, hogy rosszul tudod a dolgot, Ahmet, hanem az, hogy nem tájékozódtál hiteles forrásból, mielõtt tanácsot adtál másnak, így félrevezetted az érdeklõdõt!

  #446018 Hozzászólás

  Ahmet

  Kristóf

  A tudatlanság nem baj, csak ne terjeszd!
  A schengeni szerzõdésnek az a lényege, hogy a tagjainak állampolgárai utazgathatnak vízum, meg ellenõrzés nélkül. Szíria nem tagja a schengeni szerzõdésnek, következésképpen az adott országgal (az EU nem ország) érvényben lévõ szerzõdések, megállapodások szerint utazhatnak állampolgárai. Minap volt alkalmam Magyarországról busszal utaznom egy hosszabb távot. Németországban szedtek le egy gyereket a buszról, mert nem volt, csak magyar vízuma, az meg rohadtul nem érvényes Németországban. Hiába érvelt, hogy Ausztrián is átjött, mondták, hogy bocsi, senkit nem érdekel. Aztán Belgiumban is ellenõrizték az útleveleket, személyiket, vízumokat.

  #446017 Hozzászólás

  Kristóf

  Kedves Panni!

  Nyugodtan elviheted a pasidat Görögo-ba, vagy Spanyolországba újabb vízum nélkül is. Spanyolo-ba szárazföldön is, Görögország esetében viszont a szárazföldi úttal probléma lehet, mert Szerbiába nem érvényes a schengeni vízum, Bulgáriába és Romániába tranzitvízumként felhasználható, de – mivel ezen országok esetében elhagyod a schengeni zónát – valószínûleg érvénytelenítik a vízumot, ha az egy belépésre szól. Repülõvel azonban Görögo-ba se kell új vízum.

  Kedves Ahmet!

  Rosszul tudod, ugyanis ha valaki érvényes vízummal tartózkodik Magyarországon, az a schengeni országokban szabadon utazhat. Pont ez a lényege a schengeni megállapodásnak: az egyik ország által kiadott vízum, vagy tartózkodási engedély érvényes a többi tagállamban is. Tehát magyar vízummal ( ami egyébként schengeni vízum is ) szabadon, további vízumok beszerzése nélkül lehet utazni a schengeni államokba, tehát az EU országaiba, kivéve Nagy-Britanniát, Írországot, Romániát és Bulgáriát, bár tranzitvízumként, max 3 napos tartózkodásra ide is érvényes. Az EU-n kívül is vannak schengeni országok, mégpedig Norvégia és Izland, tehát a magyar, vagy bármely más schengeni ország vízuma ide is érvényes. A vízum kilencven napos tartózkodásra jogosít, ez azonban nem csak Magyarországra, hanem az egész schengeni zónára érvényes! A kilencven napnál hosszabb idõre kiállított tartózkodási engedélyek is érvényesek a zóna bármely országába.

  #446016 Hozzászólás

  Ahmet

  Schengen

  Ugyan nincs a határon ellenõrzés, de van helyette úgynevezett mélységi ellenõrzés.
  Eleve repülõvel nem tudsz menni, mert a reptéren ellenõrzik az útlevelet. Busszal mehetnél, de sokkal kellemetlenebb az, ha valahol Németország közepén szednek le a buszról, hogy nincs vízumod, mintha a határon derülne ki. A kelet felõl érkezõ buszokat pedig igen szépen ellenõrzik. Gondolom a vonatokkal is ezt teszik. Marad az autó, meg az illegalitás, esetleg lehet vízumért folyamodni.
  Ja, ha nem lenne világos valakinek: Schengen nem jelenti a vízummentességet. Ha valakinek van magyar vízuma, attól még nem mehet bárhova az EU-n belül, csak ha oda is van érvényes vízuma (már ha kell neki)

  #446015 Hozzászólás

  Panni

  Bill

  szia

  jó ötlet, felhívom õket és rákérdezek (veszíteni semmit nem veszíthetek vele). köszi :-)

  #446014 Hozzászólás

  Bill21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kovetseg..

  Panni ha van Pesten sziriai nagykovetseg ok biztos tudják a jo választ.Nagyon balul sulne el a meglepetes ha valahová ahol már a szállás is megvan , nem engednek be vizum hiány miatt!!Jo utat Bill.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
Hozzászólás: Szíriai állampolgárok hova utazhatnak vizum nélkül?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.