Szófiában

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Szófiában

 • Indította
  Témakör
 • #9161 Hozzászólás

  Gabris

  mit lehet csinálni egy hosszú hétvége alatt? Ha valakinek van tapasztalata, szívesen fogadom. Nevezetességek, érdekességek, kaja, pia, szállás, emberek, stb… Kösz.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #124399 Hozzászólás

  Szakértõ

  Magyarország

  semmival sem jobb hely mint Bulgária!
  Kálmánnak igaza van!
  Balkán mindkettõ!
  Csak az egyik kicsit nyugatabbra van!

  #124398 Hozzászólás

  kálmán

  bulgária pozitivan

  Nekem tetszett bulgária.
  hajléktalan és kolduló gyerek budapesten is van.
  Valószinûleg jövõre is odamegyek.

  #124397 Hozzászólás

  bolgárgyûlölõ

  Miért mennél Szófiába?

  Szófia eszméletlen koszos hely.
  Bulgária múgy is veszélyes. állig felfegyverzett banditák mindenütt, éhezõ, kolduló gyerekek. Prostitúció és emberkereskedelem.

  #124396 Hozzászólás

  polyi

  Szofia

  A Vitosat en is ajanlom, joket lehet turazni. A napi jegy buszra/villamosra pedig tenyleg viccesen olcso, ugy emlexem harom jegy/nap eseten mar olcsobb a napi jegy es talan 2,x leva volt (ez 2005-os info).

  Jartam az allatkertben is. Sokat elarul rola, hogy tilos volt fenykepezni… Meg nem jartam olyan allatkertben, ahol ezt kiirjak. Szoval oda akkor menj, ha balkani allatkertet akarsz latni… (2004-ben jartam ott).

  #124395 Hozzászólás

  Delije

  napijegy

  nem emlexem mennyi de viccesen olcsonak tunt (max 2 €/nap)

  de a kozponthoz eleg egy villamos jegy is

  #124394 Hozzászólás

  istván

  utazás

  hello!
  Szófián belül helyi jártokkal hogyan lehet utazgatni? napijegy van, vagy havi bérletet kell venni? mennyibe kerülnek ezek kb? köszi

  #124393 Hozzászólás

  Delije

  Sofia

  Azert az N.D.K.-nak es a fopalyaudvarnak is megvan a maga bàja :)

  #124392 Hozzászólás

  kálmán

  Vitosa Nemzeti Park

  Szófiát délrõl a Vitosa határolja,gyönyörû hegyi kirándulásokat lehet tenni.Az autóbuszjáratok és a felvonók egész évben közlekednek.Rövidebb 1 napos kirándulásra is alkalmas.Az aranyhidak kõfolyamot és a Bojana vízesést mindenképp érdemes megnézni.A városban az Alexander Nevszki székesegyházat ajánlom és a szép városi parkot kávézókkal és szökõkutakkal.

  #124391 Hozzászólás

  Szófia

  Érdemes megnézni, hogy a fõpályaudvar elõtti romos aluljáróban ott van-e még a kiégett autóroncs, és a belvárosban árulnak-e még csecsemõt a szállodasoron. 2002 óta persze változhatott a helyzet. Én a Balkán-expresszen végeztem hasonló témában közvéleménykutatást, mint most te, és a helyiek tanácsára a szófiai katedrálisokat és a Tudomány palotáját néztem meg, mert ezekre szavaztak a legtöbben. Javaslom, hogy te ne pocsékold ezekre az idõd.
  Szófiában nagyon jókat lehet enni és inni, potom pénzekért. A bolgár konyha követve a balkáni hagyományokat, bõvelkedik a különbözõ grillezett húsételekben, sült, töltött tésztákban. Én a Lajos Kosut utcát javaslom a kulináris élvezetek kipróbálására: nyugis környék, ki lehet ülni a napernyõk alá, szépek a lányok.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Szófiában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.