Szomáliföld

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Szomáliföld

 • Indította
  Témakör
 • #2760 Hozzászólás

  tzrtz

  Tudtok-e valamit errõl az országról?Önálló-e?Milyen a viszony Szomáliával,stb.?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 46
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #74519 Hozzászólás

  somaliföld, djibouti vetités, nov 3.

  Ha erdekel, gyertek a visegrádi u. 9, Ahu.hu egyesulet termébe 19h nov.3..

  This year i hitchhiked back from Afrika to hungary.. and made a short visit to this highly misunderstand region. I would like to introduce you the real face of the country.

  If you never traveled as a backpacker in Somaliland.. and you interested to know to hitchhike there, how to travel, what to see, how is the life there, how people think about us over there..just come to see my photos and listen my stories.
  Djibouti? Another unknown story..What is interesting there?
  If you have any question about traveling.. off the beaten path.. just ask me
  So see you there and bring your friends
  Gabor
  vandorboy.com

  #74518 Hozzászólás

  SimonG
  Tag

  Dubaiból vízum gép?

  Láttam, hogy Dubaiból megy oda több gép is. Ott lehet vízumot szerezni esetleg adnak vízumot reptereken?
  Ha megszerzi az ember Dubaiba a 8o ezres jegyet, akkor nem is drága az út.
  Ezzel a társasággal lehet foglalni Berberaba Dubaiból: http://www.africanexpress.co.ke/
  Nem tudom ott adnak-e vízumot.

  Tudja valaki, hogy ide http://en.wikipedia.org/wiki/Daallo_Airlines hol lehet foglalni?

  #74517 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  válaszolok magamnak

  Sajnos nem adták meg a határon, vissza kellett utaznom érte Addiszba (2 nap). Ott viszont egybõl(40$)

  #74516 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vizum

  Ki jart Szomalifoldon mostanaban? Etiopia felol megadjak a vizumot a hataron? Vagy Adis-ba kell utazni erte?

  #74515 Hozzászólás

  Balázs

  Megathanx II.

  Kedves Laci! Nagyon koszonom a linket, rendkivul informativ, igen halas vagyok erte! Vasarnap megyunk egy haverhoz, aki volt kint Etiopiaba januarban (van egy cikke a mostani Buvar-ban, ha erdekel), azzal meg atbeszeljuk a dolgaink, en is viszem amit itt osszeszedtem, es hetfon foglaljuk a jegyeket. Kozben neztem mas topikokat is, ugy latom rengeteg a kozos erdeklodes, ha aktualis lesz, kerdeznek majd meg Toled Halmaherarol es Bacanrol is!

  #74514 Hozzászólás

  WL

  Gyakorlati infó

  Még hónapokkal ezelõtt feltettem a #40/41 számú hozzászólásként ide:
  http://thorntree.lonelyplanet.com/messagepost.cfm?postaction=reply&catid=9&threadid=510465&messid=4267838&STARTPAGE=1&parentid=0&from=1

  #74513 Hozzászólás

  Balázs

  endemikusok

  Dibatag “sokfelé” van, Szomáliföldön is él, Új-Zélandon Rod East az IUCN antilop-specialistája, o tudja az utolsó aktuális részleteket. Persze az, hogy van, meg az hogy lát valaki, az két külön történet. Természetben készült fotót talán még nem is láttam róla, vadászirodalomban is fehér holló, egyedül az iráni Reza herceg vadászott rá tudomásom szerint 77-ben. Pár éve találták meg Ogadenben, ahol állítólag elterjedt. Bale-t semmiképp sem hagyjuk ki, sot nagy részét az idonknek oda szánjuk, foleg Sanetti-platóra meg Harena-forestre. Másik nagy részét meg az Omo-ra, és pár napot a Rift tavaira, meg Yabello-Negele környékére. Hat hét valóban nem sok, hogy a fene egye meg. Az is lehet, hogy osszel is visszamegyek. Majd meglátjuk mennyire fun a hely. Sajnos manapság semmi ilyesmi sem észkérdés, csak pénzkérdés.
  Eritrea is marhára érdekel, jó ismerosöm volt dr. Nagy Endre, aki sokat emlegette a masszavai csajokat :))

  #74512 Hozzászólás

  Andras

  WL-nek

  WL:
  tudnál írni vmit az útiköltségrõl?
  mennyibõl jön ki kb. egy hét szomáliföld? mennyi a napi költség?

  írtad, hogy szomáliföld fõvárosán kívül testõrökkel tudtatok közeledni. mennyit kérnek?
  és ez hogy mûködik? felajánlják a segítségüket vagy neked kell odamenned hozzájuk és megkárned õket, hogy védelmezzenek?

  Kösz a válaszokat!

  #74511 Hozzászólás

  WL

  Állatvilág, stb.

  Szerintem 6 hét nem sok, így nagyon megfontolandó, hogy érdemes-e 4 országra aprózni.
  Dibatag az én könyvem szerint inkább Szomália déli részén (és Etiópiában) van, mint Szomáliföldön. Ott én az antilopok közül csak Salt dikdikeket és a Dzsibuti határ felé dorcas gazellákat láttam (miként magában Dzsibutiban és Eritreában is). Az endemikus madarak jó része pedig nehezen azonosítható pacsirta, én azokkal nem is próbálkoztam, a hegyekbe (ahol az érdekesebb endemikus fajok élnek) pedig nem jutottunk el.
  Balét szerintem fõbenjáró bûn kihagyni, ha valakit az élõvilág érdekel.

  #74510 Hozzászólás

  Balázs

  megathanx

  Köszi WL! Összesen hat hetem lesz, nincs még leüllepedve bennem, hogy mit érdemes és mit nem erõltetnem, egyelõre próblok tájékozódni. Dzsibuti endemizmusokról: Bulletin of the African Bird Club (Vol. 5., No.1.), Mystery Birds of Djibouti. Szomáliföldön emlõsök közül rendkívül érdekesek a beira és dibatag nevû antilopok, valamint a Speke gazella. Madárendemizmus összesen 7 van, plusz a szokotrai fajok. Etiópiában 32 madárendemizmus van, ezek nagy része igen könnyen látható, csupán 6-8 kíván nagyobb hozzáértést. Emlösendemizmusa is persze sok van. A nagy magas hideg platók voltaképpen interglaciális jégkorszaki refugiumok voltak, nagyon sok õsi faj található rajtuk. Akár Ruwenzorin, Kilimanjaron, Balen vagy masutt ha elerjuk az eurazsiainak megfelelo klimaovet, ott megjelennek az afrikaitol teljesen eluto típusu fajok, amilyenekkel egyébként idehaza, Himalájában vagy hasonló helyeken találkozhatnál.

  #74509 Hozzászólás

  WL

  Kocsival átmenni

  Szerintem a kocsit nemigen fogják átengedni a határon.
  Az endemizmusok pedig tudtommal fõleg a fentebb említett keleti hegyekben élnek ahová nem biztos, hogy elengednek.
  Biztos, hogy egy saját bevallásod szerint is rövid útba érdemes mindezt belerõltetni?

  #74508 Hozzászólás

  Balázs

  terepjárós átruccanás

  Hali! Február elején utazunk Etiópiába jó pár hétre, és végig egy bérelt terepjáróval közlekedünk. Fõleg délre koncentrálunk, de persze É-on is körbefutunk.
  Érdekelne, hogy véleményetek, olvasmányaitok alapján problémás-e az átjutás Szomáliföldre, terepjáróval?
  Egy hetet szívesen rászánnék. Biológus vagyok, és sok endemizmus él arrafelé.
  Köszönöm elõre is a válaszokat!

  #74507 Hozzászólás

  Andras

  nem en voltam

  Nem, nem én voltam. És természetesen a “kiruccanást” alapos felkészítés, ill. kapcsolatfelvétel elõzné meg…

  #74506 Hozzászólás

  te voltal az

  Andras,

  aki nemreg meg ezen a forumon keresett iraki munkat is? Mert a Szomáliaba (nem Szomalifoldre) valo utazas terve kb. ugyanannyira bolcs dolog!

  #74505 Hozzászólás

  András

  Útitárs Szomáliföldre

  Útitársa(ka)t keresek Szomáliföldre, esetleg Szomáliába. Valakit érdekelne egy ilyen trip? (tavasszal, addig alaposan meg tudnánk szervezni)

  #74504 Hozzászólás

  WL

  Re: Lassi

  Én is a felénél tartok, és szerintem is meglepõen jó és kevéssé elfogult, különösen figyelembe véve, hogy a szerzõ amerikai! Elég jól igyekszik ahelyzetet mindkét oldalról bemutatni.
  Egyébként szerintem ez a könyv, és különösen a belõle készült film az oka, hogy pl. a brit FCO honlapján egész Szomáliát (beleértve Szomáliföldet is) mind a mai napig még Iraknál és Afganisztánnál is veszélyesebbnek tartják! ;-) Apropó a filmet nálunk vetítették? Én Ázsiában voltam mikor kijött…

  #74503 Hozzászólás

  Lassi

  re: a könyv

  A könyv valóban nagyon jó, most tartok a felénél, hát elfogultságról eddig semmi esetre sem beszélhetünk. Egy biztos, nem vágyom Mogadisuba… :(

  #74502 Hozzászólás

  WL

  Tartalom & olvasói vélemények

  az elõbb ajánlott könyrõl, angolul:
  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0140288503/qid=1098341120/sr=8-2/ref=pd_csp_2/104-9858855-5239954?v=glance&s=books&n=507846
  Mulatságos, hogy sok amcsi szemében ez a hadmûvelet/akció, ami az országból való teljes kivonulásukkal és halottjaik utcán történõ megyalázásával végzõdött, “sikeres” volt! :-)))

  #74501 Hozzászólás

  WL

  Uncle Sam Szomáliában

  Mostanában vettem csak észre, hogy az USA (egyik?) legutóbbi csúfos katonai fiaskójáról (ami éppen Szomáliában esett meg) írt sikerkönyvet pár éve kiadták magyarul is:

  http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=600062150:6

  Ajánlott! ;-)

  #74500 Hozzászólás

  Szumu

  Vizum es biztonsag

  Na, megkaptam az infokat vizumugyben.
  Vizum: Itt Dzsibuti City-be nem lehet vizumot kapni, viszont WL jol irta, a hataron es a reptereken siman megkapja mindenki csekely 30 USD elleneben.

  A biztonsag: Itt WL meglatasa nagyon jo, csak meg annyit tennek hozza hogy a Dzsibutiba allomasozo amcsik miatt egyre tobb rossz arc jelenik meg a kornyeken igy varhato hogy biztonsagilag az orszag megint a beka segge alatt lesz. Tehat feher embernek nem lesz egy eletbiztositas koborolni arrafele.

  Remelem segitettem

  Szumu

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 46
Hozzászólás: Szomáliföld
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.