Szponzor?

 • Indította
  Témakör
 • #20764 Hozzászólás

  Szituaciom erdekes, mivel statuszom (illegalis) de adot fizetek jogsim es biztosittasom van!
  Kerdesem : Erdemes belevagni 1 szponzoralasi ugybe vagy eselytelen? Vagy lenne mas kiut nosulesen kivul?
  Thanks

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #216225 Hozzászólás

  Tökfej vendégmunkás programja.

  Ha valaki kiváncsi a realitásra itt megtalálja. Minden tudás alapja az inglis lengvidzs. Ez nem buta faszoknak van itt, mint Isván és társai. Tökfej párja ellenzi legjobban programját és ezt már leközöltem.

  6. Bush’s Immigration Plans: Straight Talk vs. Word Play

  http://www.shusterman.com/siu.html#6

  #216224 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Shusterman az angolszármazásu bevándorló amcsi és bevándorlási ügyekben specializál. Ha valaki tisztában van a dolgokkal az õ. A másik pedig indiai amcsi ügyvéd. Amiket itt állandóan kérdeznek azt õk már megválaszolták. Elõttem itt csak sötétség volt.

  #216223 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  I have not come to teach, but to awaken.

  Immigration Audios & videos

  http://www.shusterman.com/siu.html#3

  Are your eyes getting tired from reading all of our information about immigration laws and procedures? Then sit back, close your eyes, and listen to any (or all!) of the following immigration audios:

  #216222 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Itt a forumon csak 2 zseni volt és sok marha. A 2 zseni az Mutyuli, és a másik én. Az ilyen fenti status cserénél távozni kell, mert csak kint adják meg a vizumot. Egy illegálisnak arra garancia nincs hogy visszaengedik. Illegálisan viszont bárki bármikor jöhet vissza. Egy házasság után megadják azt itt is.

  A Life Act az lehetõvé tette a letelepedést és adnak Z.K.-t. mikor majd arra sor kerül. Ez évtizedekig is eltarthat mert egy illegálist nem jutalmaznak és nem teszik a legálissak elé. Minden évben csak korlátolt mennyiségü Z.K.-t adnak ki. Ma nincs Life Act, mert nem ujitották.
  Aki pedig vár a Z.K.-re, az hivatalossan nem hagyhatja el az USA-t. Nincs garancia hogy visszaengedik.

  Minden tudás alapja az inglis lengvidzs. Itt a kérdéseket FAQ megválaszolták, és forum is ott van.

  http://www.immigration.com/faq/jvisa.html

  Shusterman pedig chat megválaszolta a fentieket.

  http://www.shusterman.com/siu.html

  Itt találhatók a letöthetõ és online Form-ok. Hogy neked mi kell az zavaros. Ezekszerint te is probálhatod az ETA-750 de elõsször oda sponzor is kell. Ezt fent megadtam. Véleményem hogy ezen csak egy ügyvéd keres, és ez a 50/50 esély az nekem csak vicc.

  http://www.immihelp.com/forms/

  #216221 Hozzászólás

  Tehat?

  A “life act”-re alapozva lehet statuszt cserelni?
  Es esetleg ha elarulnad X-man(Mutyuli) melyik Form-ra lenne szuksegem
  igen megkoszonnem!Ha tudnam biztosan, hogy megy a dolog fogadnek ugyvedet, de ahogy teis mondod az internetten minden megtalalhato!
  J1-sel erkeztem az orszagba 2003-ba de persze 4 honap utan lejart!
  Koszonom

  #216220 Hozzászólás

  hmm…

  Tisztázás

  Status cserét lehet hogy adnak illegálisnak de nem Z.K.-t, vagy letelepedést. Tehát ha lejárt a vizumra alapozott munkaengedély mehet vissza, ha nem talál egy uj sponzort. Ez a H1-b ugytudom 5 év. Tökfej vendégmunkás programja is hasonló idõre.

  Egyébként H1-B az egyetemen képzett embereknek van. H2-B az kétkezi szezonmukásoknak. Mind a kettõt korlátozzák hogy mennyit adnak ki évente és hamar elfogy. Azt is korlátozzák hogy hol lehet vele dolgozni. Tehát nemlehet ugrállni. Az nem ugy megy hogy NY-ban beadom aztán megyek Fl-ban mert ott süt a nap és 50/50 az esélyem.

  Lehet kérni letelepedést H1-B nek de ez egy külön komplikácio. Szoval ez nem olyan egyszerü mint ahogy egyesek elképzelik.

  #216219 Hozzászólás

  hmm…

  Ez nekem ujság, mert minden hivatalos nyilatkozat ez ellen szol. Egy illegálist nemfognak megjutalmazni mikor legális lehetõségekre várnak sokan. Ez egy szürke terület. Megbüntetik elég szépen a munka adót ha hamis iratot ad be. Ezért nehéz ilyesmire találni sponzort. Az nem akar egy illegálissal veszõdni. Egyébként pedig itt nincs mukaerõ hiány.

  http://workforcesecurity.doleta.gov/foreign/750inst.asp

  #216218 Hozzászólás

  Ani8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szponzorra

  Magam es egy ismerosom peldajabol meritve tudom, hogy illegalis statuszbol is lehet legalisba kerulni szponzor altal. Ismerosom illegalisan tartozkodott itt mar tobb mint ket evet (mernok, de banquett staffban dolgozott egy hotelban es elkezdett szponzort keresni. Sokaig keresgelt de vagul talalt egy amerikai ceget aki hajlando volt a papirokat kitolteni szponzoralasara es kb. hat-8 honap utan H1-B vizumot kapott es azota ki-be jar az USA-ba, de a szponzornal nem dolgozik. Pincer egy etteremben. Magam pedig egy New-York-i ugyved altal vagyok szponzoralva illegalis statuszbol pernament resident (zoldkartyas statuszba) ETA-750 formon jelentkeztem ra. De egyelore meg varnom kell ra mert sokaig elhuzodik New-Yorkban 5-7 ev jelenleg mire megadjak a DOL-ben a labor certificate-t es 50% eselyem van ra.

  #216217 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  http://www.immihelp.com/gc/life245.html

  Ezt a Life Act megmagyarázza. Aki tovább tartozkodott és illegális lett, annak nem adnak status cserét és illegális marad. Tehát egy sponzor nemtud segiteni. A life Act amit párszor felujitottak és amnesztiának becézik ezt lehetõvé teszi.

  Tökfej vendégmunkásprogramja amiröl legfeljebb 2 év mulva lehet szó az nem amnesztia és ezért nem is rajonganak érte. Minek jelentkezzen valaki hogy 3 vagy 5 év mulva hazamehet legálissan. A mexikóiak most is jöhetnek mehetnek, de mások is. Õk amnesztiát akarnak.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Szponzor?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.