Tájékozodás a nagyvilágban

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Tájékozodás a nagyvilágban

 • Indította
  Témakör
 • #23127 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ted Koeppel egy sikeres tájékozott ember. Befejezte a mult héten évtizedes amerikai TV adását és Charlie Rose-nak (PBS) adott interjut, aki szintén egy roppant tájékozott ember.

  Ted te közel álltál Kissingerhez kérdezi Charli, tehát sokmindent tudtál tõle. Igen én is mint zsidó gyerekkoromban menekültem németországbol mint Henry, mondja. Angliában mentem szüleimmel, akik úgy döntöttek hogy ott ne maradjunk, mert lehetõségeink jobbak az USA-ban.

  Angliában osztálytarsadalom volt ahová mi nem tartoztunk. Az USA-ban jártam egyetemre és utána mint riporter kezdtem Vietnamban. Azóta is mint riporter jártam a nagyvilágot. Én nem használom a blackberry-t meg a google-t ma sem, mert nekem ez nem alkotás. Érdekes mondja Charlie mert én használlom és nekem hasznos. Mondd mi az amit Henry neked mondott a nagyvilágrol, és mi az amivel te egyet értesz. Ez a real politika mondja Ted. Henry hitt a hatalomban és hogy azzal mit lehet elérni. Egy nagyhatalomnak a morális kérdés mindig másodlagos saját érdekeivel szemben.

  Tõlem: Remélem ezzel segitettem.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #267923 Hozzászólás

  Anticoolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Coolman elhuzott

  masik forumon nyomulni, ahogy Roland javasolta :-)))))))
  http://www.fitnessboard.com/phpBB/bb_profile.php?mode=view&user=3046
  Bocs a kozbedumalasert!

  #267922 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  coolman-nak

  Minden tudás alapja a magyar (legalábbis a magyar helyesírásban)!!!!!
  Ezt már egy másik topic-ban is leírtam, érdekes módon törölték. (Azt a topic-ot is coolman indította, lehet, hogy ezt is törölni fogják?)
  Kúlmann barátunk kever itt hetet és havat az USA-ról, és annak gazdasági, katonai erejérõl, sõt mi több az átlag amerikai “tudásáról”.

  Pere-nek: Kik is döntötték meg a Római Birodalmat? Hát a vandálok. Az USA-t ezek szerint a kúlmann által “rongyfejûek”-nek nevezettek fogják megdönteni. Én a “rongyfejûek” körét kiterjesztem, és nem csak az indiaiakra, hanem a muzulmánokra, kínaiakra, stb, is értem. Én ebben hiszek is, és abban is, hogy ez 10 éven belül fog megtörténni.

  Véleményem szerint az USA halálra van ítélve.

  #267921 Hozzászólás

  na akkor ide beszúrnám h

  ikszmen! minden tudás alapja az angol. puszta kíváncsiságból. bár lehet már kérdezték vagy írtad vhol de én nem vettem észre. miért egy magyar topikon nyomatod? vagy vagy angol nyelvûn is rendszeres hozzászóló? lökethetnél egy baresz fórumot ami hasonló jellegû mint ez és a témák változatosságában is felveszi a versenyt jelen fórummal. Itt ha jól nézem kb harmadmillió topik indult. kösz elõre is

  #267920 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tahulás, Tanulás, Tanulás;)

  http://www.nytimes.com/products/timesselect/opedcolumnists.html?excamp=GGTSdavidbrooks

  Ki olvassa Mo.-n a NY Times-t ? Kevesen olvassák ha egyáltalán olvassák, és az átlag magyarnak fogalma sincs a cikkirókrol habár Amerikárol mindent tudnak.;))

  David Brooks azt mondta Charlie Rose-nak hogy csak kattint egyet, és megrendeli Thomas Friedman kollégája cikkeit mikor az C.R. TV interjun megjelen. Senki nem ismeri a világot jobban az amcsiknál. Magyar fajankók ezt nemtudják, de pofa az van. David évekig szolgált Brussel-ban és maga is jól ismeri Eu.-t és a világot.

  Azt mondta Charlie-nak hogy tökfej rendszeressen résztvesz a tájékoztatókon és vitákon, ahol megvitatják amiket elszurtak otthol és a nagyvilágban. Megjátsza magát nekünk hogy minden sikerül vagy egyszerüen õ nincs tisztában a tényekkel. Gazdag familiábol származik és jó sulikban járt, de ezt a játékot már gyerekkorában tanulta.

  Ez nékem ujság, mert köztudott hogy tökfej nem egy lángész, sõt tökfej volt, amit anyja is aláir.

  #267919 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás ;)

  A tény az hogy csatatéren az amcsik nem vesztettek Vietnamban. Nagyon jó lecke volt amit, alkalmaztak a ruszki ellen Afganisztánban ahol kétválra fektették. A különbség csak annyi hogy az ruszkinak a szomszedságában tötént, és nem tengerentul.

  A tény az hogy Tito nem gyõzött a németek ellen, hanem a szövetségesek gyõztek. Tito nem szabaditotta fel az országot csak megmentette a ruszkitol amcsi segitségekkel. A realitás pedig az hogy a háborut egyedül az amcsik nyerték, és mindenki más csak mint vesztes került ki, még ha a gyõztes táborban is volt. Volt mindenféle birodalom a történelemben, de az mind csak kutyafüle volt az amcsikhoz viszonyitva. A legelszomoritobb az hogy az evolucio idõben tellik és én csak felvilágositást adhatok.

  Nékem felesleges utazgatni, mert én itt hülyeségszüréssel foglalkozom. Itt olvasom hogy milyen okos az átlag magyar Mo.-n, és a nagyvilágban.

  Én ha hivatkozom valamire akkor megadom a forrást és az megtalálhato, létezik mert annak csak ugy van hitele. A legjobb felvilágositás az élõ emberek akik tudnak angolul, mert minden tudás alapja az angol. Aki csak a makogás szintjén tart, az állandó tudatzavarban van.

  #267918 Hozzászólás

  na

  meg egy proba,hatha valamit megert Coolman.
  A teny az,hogy akarhogy is magyarazod,Vietnamban megszivtak az amcsik.A teny az,hogyha egy orszagot elfoglal egy masik es Tito vagy akar nyugaton az amcsik kiverik onnan a nemeteket akkor az felszabaditas.Mas kerdes,hogy nalunk a felszabaditok egybol elnyomok is lettek.
  Tovabba egy szoszenet az atlag amerikai okossagarol.Utazgatasaim soran volt szerencsem talalkozni jo parral,de a legdurvabb az volt amikor a vallasrol beszelgetve az egyik kijelentette,hogy a katolikusok azok nem keresztenyek…
  Coolman tobszor kijelentette,hogy mi csak azt tudjuk,amit leforditanak,vagy elenkraknak,majd jo hangosan hivatkozik egy Graftonos vezeto nyilatkozatara,amit eleraktak,persze ilyenkor ez nem baj,hiszen az o erveit erositette ez az interju.Egy masik topikban azzal dorongolt le,hogy a baratok beszamoloi,tapasztalatai szart sem ernek, erre itt mit ir :”A legjobb felvilágositás az élõ emberek itt Amerikában, akik hazalátogatnak és jönnek vissza”
  Az amcsik a legerosebbek katonailag- most.De hat volt anno egy Romai Birodalom,vagy peldalozhatnek Nagy Britanniaval is.Birodalmak,nagyhatalmak jonnek,mennek
  De a legelszomoritobb megis az,hogy Coolmannek nem sikerult egy szemernyi vitakulturat sem elsajatitania,annak ellenere hogy magat milyen okosnak tartja.Lenne meg egy ket ellentmondas Coolman ervei kozott,de minek sorolni,ugyse segit rajta semmi.

  #267917 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Igaz

  Én már nem vesztegetem erre a menthetetlenre az idõm…

  #267916 Hozzászólás

  Laci12
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nyugi

  Srácok!Az okos enged alapon hagyjátok már rá a szerencsétlen X-man-ra.Ne süllyedjetek le az õ szintjére azzal, hogy vitatkoztok vele.A bunkóságban szerzett rutinjával ugyis ver mindenkit.

  #267915 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás ;)

  Az USA katonailag a legerõsebb a világon és az is marad. Ha kina amcsi létkérdést és érdekeket fenyeget, akkor el lessz intézve. Az amcsik tartják a balancot Ázsiában és a nagyvilágban. Amcsik nélkül nincs élet, csak rettegés. Remélem ezzel segitettem.

  #267914 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  :)

  Nektek és helyettetek:), jó hogy nem azt írod, hogy szórakozásból, hamar lehagynak titeket technológiában, katonailag már ott vannak, hogy amit saját érdekeltségnek tartanak, ott Amerika nem mer megszólalni sem…
  Lásd Tajwan esete, ami a köztudatban szuverén állam, de az usa fél Kínátol, ezért nem meri elismerni másnak mint Kína részének, mert az igényt tart rá. Amikor a közelmúltban megduplázta a Tajwanra irányított rakéták számát, az usa csak annyit mert nyöszörögni, hogy ez nem túl baráti dolog…

  #267913 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Loki megint besült !

  Vitathatatlan hogy óriási fejlõdés van Kinában és ezt az amcsiknak köszönhetik. Amcsi befektetések nélkül ott csak fingg lenne. Megháromszorosodott a jövedelem és az átlag órabér 50 cent. Nekünk és helyettünk dolgoznak. A hasznot pedig amcsi kötvényekben kell nekik rakni, mert igy megy ez a üzlet.

  „Ma Bangalore az egyik legizgalmasabb hely a világon. Olyan, mint a Szilícium-völgy volt 1999-ben” – vélekedik Dan Scheinmann, a Cisco alelnöke.

  Válasz:

  Az lehet hogy a Cisco alelnöke igy vélekedik, mert Kinában mindent elloptak tõlük és a kinaiak ugy adják elõ azt hogy õk voltak a feltalálók. Szilícium-völgyben az egész világ legjobbjai jöttek. Senki nem lelkesedik vagy megy Banglore Indiában. Ott legfeljebb megrendeléseket kapnak a rongyfejüek az amcsiktol. Rongyfejüek Amerikábol amcsi tudás és tapasztalatokkal mentek vissza és nyitottak maguknak vállalatokat, de az ottani kereset az egyenlõ a finggal. Ezért ha lehet ma is inkább idejön aki tud. Ez mindent elmond a te naivságodrol.

  #267912 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szomorú

  Sajnos rajtad nem lehet segíteni Coolman:(

  #267911 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  A németek vesztettek a háborut de nem Tito ellen, hanem a szövetségesek ellen. Felszabaditásra nemvolt szükség sehol. Ezt csak veletek ünnepeltették minden évben. Tito sikere hogy a ruszki felszabaditoktol megmentette az országot és megtartotta amcsi segitségekkel.

  A Tet offenziva történelme hogy a VC vesztett, és egy hadsereget nemlehet legyõzni, ahol csatatér nem létezik és az ellenség állandóan bujkál. Ezt az ellenséget pedig az egész komcsi világ segitette. Magyar bunkók is voltak ott a Mo. hadseregböl, mert ez haladás volt a létrán nekik és minden komcsi hadsereg önkénteseinek. Kedvenc emlékeim közé tartozott mikor megkérdeztem hova való vagy jancsi. Nem szólt. Mi van elfelejtetted anyanyelved és durr egy fülest. Hallgat, OK. akkor mész repülni fel a helikopterre. A többiek pedig körben ülnek és nézik. Én seggberugom és repül ki a helikopterbol. Utána ujra megkérdezem, na ki beszél itt magyarul ? Ez már sikerrel jár.

  A ruszkitol és az atomfegyverektöl egész Eu. retteget te majom, és ezért kellet az amcsiknak beavatkozni. A szerbek pedig lexarták a passziv ellenálást. Mihelyt az amcsik megjelentek behuzták a farkukat.

  A legjobb felvilágositás az élõ emberek itt Amerikában, akik hazalátogatnak és jönnek vissza. Lehet az Kina, India vagy Mo. Normális ember nem akar ott élni, mert se magának se gyerekeinek ott nem lát rózsás jövõt. Remélem ezzel segitettem.

  #267910 Hozzászólás

  Tanulj es olvass

  meg egy kicsit Coolman,mert ugy latom vannak nehezsegeid.Tito es partizanjai tenyleg a hegyekben voltak,mivel partizanok voltak,de a haboru vege fele egyre nagyobb szabasu hadmuveleteket hajtottak vegre.Az igaz,hogy az amerikaiaktol kaptak segitseget (fegyver,gyogyszer),de akkor is ok szabaditottak fel az orszagot,egy amerikai katona sem tette be a labat oda.VC-vel kapcsolatban talan nezz utana a Tet offenzivanak.A tortenelem es a realaitas azt mutatja,hogy az USA a teljes legifoleny es profin felszerelt haderege ellenere sem tudott legyozni egy paraszthadsereget.
  Az oroszoktol es a szerbektol azert annyira nem rettegtunk,csak volt annyi eszunk,hogy egy ilyen kis orszag nem tud egymaga legyozni egy nagyhatalmat,inkabb a passziv ellenallas es a kivaras.
  A felvilagositas ugy latom szamodra a legrettentobb.Nem baj szuklatokoruseged kitunik abbol is hogy az atlag amcsi okosabb,mint mas es orok kedvencem toled a Lonely Planettet azert nem forditjak,mert elveszne az erteke.Remelem meg megorvendeztetsz par ilyennel,mert percekig tudun rajta nevetni.
  Kivancsian vagyok melyik valasz jon majd,a keverem a szezont a fazonnal,a mesevilagban elek,vagy a nekem sokkal jobb,ti sotetben vagytok.Esetleg valami uj ledegradalot nem talasz?

  #267909 Hozzászólás

  Ez jó

  csak belegondoltam,abba,ha az indiaiak “egyszer megtanulják,hogyan kell világszínvonalon”… ect.Akkor nyugodtan hátradölhetünk…aki járt már ott,tudja miröl beszélek.További jó bírkózást!

  #267908 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mi a baj?

  Érvek nélkül maradtál, hogy csak az álopmvilágod rémképeit ismételgeted?:)
  Tudsz olvasni? Amit idéztem azt az országod büszkeségei írták, de sajnos látom, hogy veled nem lehet vitatkozni, tudod a vita mûvészet, amit ostobák /mint te/ nem tudnak gyakorolni…
  Sokat tömték a fejem? MEgint megkérdezem, te hol élsz? Mert én ebben a században, az információ korában, ahol minden ország hírügynökségének adatait figyelemmel tudom követni OBJEKTÍVEN, nem úgy mint te, aki csak azt hiszed el, ami neked jó:)

  #267907 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Realitás ;))

  Tudod ott az emberek mint te, ma is csak a mesevilágban élnek, és ép ugy fujják a hülyeségeiket mint 50 évvel ezelõtt. Az okos ember ma is tengeren tulra tart, lehet az kina, india vagy eu. Sokat tömték a fejedet és válogatni nyilatkozatokat nem nehéz. Remélem ezzel segitettem.

  #267906 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  :))

  :)) Te hogy lehetsz ilyen okos:), vegyünk egy példát: futóverseny, 4en futnak versenyt egymásal, szerinted, hogy ha kettõ hirtelen begyorsít, akkor válogatni fog, hogy kit hagy le?
  Tudod itt az emberek sokszor a realítások talaján élnek/én is/, ezért mondom: EU lemaradása nem kétséges/nekünk legalább van kulturánk, amire késöbb is büszkék lehetünk/ mi csak 4. helyezést érünk el ebben az évszázadban, de ti is csak harmadikat, Kína növekedése évi 10-11%, ti sírnátok örömötökben ilyen adatokkal.
  ,,Bárhogyan reagál is a Nyugat a Kína és India által támasztott kihívásra, a XXI. század immár visszavonhatatlanul a két feltörekvõ ázsiai ország évszázada lesz. Sanghajban 1990 óta annyi toronyház épült, amennyi megtöltené egész Manhattant. A világ legnagyobb ipari parkjai közül több is itt található, és tucatjával létesültek kutatóközpontok. Ez egyetlen városban megfogalmazva a mai Kína története, ahol a munkások és a tõke példátlan mozgósítása nyomán egy generáció alatt megháromszorozódott az egy fõre jutó jövedelem, és 300 millióan kerültek ki a szegénységbõl. Az ország vezetõi most az elkövetkezõ évtizedek növekedésének alapjait fektetik le.”
  „Ma Bangalore az egyik legizgalmasabb hely a világon. Olyan, mint a Szilícium-völgy volt 1999-ben” – vélekedik Dan Scheinmann, a Cisco alelnöke.

  EZ MINDENT ELMOND A NAÍVSÁGOTOKRÓL/az okosaitok mondják,nem én:
  „Ha egyszer megtanulják, hogyan kell világszínvonalon, de indiai árakon értékesíteni, bárhol versenyképesek lesznek” – állítja C. K. Prahalad, a University of Michigan menedzsment professzora. John Ciachella, az A. T. Kearney high-tech szaktanácsadója pedig mindehhez annyit tesz hozzá: „Nem hiszem, hogy az egyesült államokbeli vállalatok tisztában vannak vele, hogy India ma a következõ nemzedék szolgáltató cégeit építi. Kontinensnyi gazdaság, ami átveszi a világelsõséget a mezõgazdaságban, a könnyûiparban és a csúcstechnológia terén.”

  #267905 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás ;-)

  Én egy sokkal tágasabb világban élek és neked én hozom a fejtágitást. Kina az olyan mint egy hat sávos országut ahol száguldanak a kocsik. Messze a távolban van egy zökkenõ, mikor azon átmennek akkor lepotyognak a kerekek. India szintén hatsávos ut tele lyukakkal, és nem száguldanak a kocsik. Messze a távolban tiszta az ut. Õk egymással versenyeznek és veletek, de nem az amcsikkal. Remélem ezzel segitettem.

  #267904 Hozzászólás

  Loki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  :))

  Ti tényleg asaját kis világodban éltek:)))
  Sebaj, figyelõ szemeiteket Indiára és Kínára vessétek, már nem kell sokáig várnotok és csak harmadikként fogtok kullogni mögöttük, akkor már nem lesz mire vernetek a melletek:(, sírhat Amerika nekik, hogy kapjon valamit a koncból…
  Gondolom most is ,,keverem a szezont és a fazont” , nagy pofáraesés lesz a vége, ha nem nyitod ki a szemed:(

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 27
Hozzászólás: Tájékozodás a nagyvilágban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.