Tájföld – Malév charter tapasztalatok

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Tájföld – Malév charter tapasztalatok

 • Indította
  Témakör
 • #40950 Hozzászólás

  Tamás

  Sziasztok,

  Jövõ héten utazunk ilyen megoldással Tájföldre. Korábban csak menetrendszerintivel mentem.
  Volt már valaki kint idén Malév charterrel?

  Elsõsorban a pontossága, mint a kényelme érdekelne, mivel elég szoros csatlakozással megyünk tovább Kuala Lumpurba.

  Ha van valakinek tapasztala, kérem ossza meg, hogy mire számíthatunk!

  Köszönöm,
  Tamás

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #375806 Hozzászólás

  kisbandita

  malev charter

  hi!

  en charterrel jottem (most eppen Krabi-ban vagyok), es nekem csak jo elmenyeim voltak a Malevval.
  Talan az egy kicsit befolyasolja a velemenyem, hogy miutan elindultunk Dubai-bol, megittuk az osszes piat, ami a fedelzeten volt… :)

  #375805 Hozzászólás

  István

  Malév

  charterrel még nem volt szerencsém utazni, de amúgy nem olyan rosszak. A Bp-Frankfurt Malévvel sokkal jobb volt, mint a Bp-Amszterdam KLM-mel…A malájoktól azért még messze vannak.
  A charter járat sehol nem egy kényelmes díszmenet amúgy.

  #375804 Hozzászólás

  KC

  dpeti

  Mennyibe került?

  Köszi

  #375803 Hozzászólás

  dpeti

  hazafelé

  Már nem volt ennyire sima az út mert bombay ban is leszálltunk tankolni és 4 órát vártunk meg persze dubaiban is megálltunk de ennyi pénzért még igy is jó volt.

  #375802 Hozzászólás

  aabel

  Re: Malév

  Endru: Amennyiben a gép kétszeri leszállása megegyezik a felszállások számával, úgy teljesen természetesnek tartom a dolgot. Mindenhol ott van, hogy a gép típusa/konfigurációja változhat.

  Jómagam keveset repülök Malévvel, mert oda nem nagyon jár, ahova én járok. De, szerintem Magyarországról/ra versenyképes és nagyon jó árai vannak, a fedélzeti kiszolgálás pedig -szerintem- hibátlan (mondjuk részemrõl inkább legyen egy légiutaskísérõ érettebb, de kedves, mintsem fiatalka, de közben eléd hajítja a celofánba csomagolt szendvicset /lásd a borzalmas Lufthansa/), bõven van hely a lábadnak is. Valamint egy szubjektív megállapítás: a gépek belsõje is izlésesen van kialakítva, nem minden légitársaság rendelkezik bõrüléses gépekkel stb. Az utóbbi években le a kalappal a Malév elõtt, Európa szerintem egyik legszínvonalasabb légitársasága lett, fõleg ha majd a oneworld szövetséghez is csatlakozik! Egyedül a honlapjuk sebességén javíthatnának és kampányolhatnának amellett, hogy tömegközlekedéssel gyorsan be lehessen jutni Ferihegyrõl a városba. A charter meg charter, nem kell tõle sokat várni, csak annyit, hogy elvigyen a kiszemelt célpontra, ezért charter (és ezért kerül annyiba amennyibe).

  #375801 Hozzászólás

  tárgyilagos

  Endrunak és kis társainak…

  Hello!

  Most jöttem haza MALÉV-charterrel Bangkokból. Boeing 737-800-as volt a gép, mi is leszálltunk Dubaiban. A 737-800-as nem alkalmas hosszútávú repülésre, mint a 767-es, így persze, hogy le kell szállnia tankolni. A charterszerzõdésben benne van, hogy a gép 737-800-as. Az, hogy mûszaki hiba miatt a menetrendszerû járatra egy évben egyszer (!!!) beteszik a 767-es helyett, elég alacsony hibahatár. Még mindig jobb, mint a járattörlés! Akkor alvás Pesten, aztán reggel Ny-Európába (ellentétes irány) repülés 1-2 óra, átszállás, stb… Az sem jobb!!!

  Mi amúgy kedves, segítõkész, mosolygós utaskísérõket fogtunk ki. Jó filmeket vetítettek, sima utunk volt, a pilóták normálisan tájékoztattak, az utazási iroda által megrendelt kaja is jó volt. Egyesek sírnak-rínak, milyen elviselhetetlen így az út, szerintem sznob fanyalgás. Ültem már pár gépen, nemegyszer business osztályon, van összehasonlítási lapom. Szerintem semmi gond nem volt a MALÉV-charterrel, kellemes út volt. Persze, hogy fárasztó, dehát könyörgöm, melyik több mint 10 órás út ne lenne az?
  A MALÉV-val nagyon meg voltam elégedve!
  Bárkinek ajánlom, aki nem kap idegsokkot attól, hogy nincs franciaágynyi helye és nem csak körülötte pattognak egész úton!!!:)))

  #375800 Hozzászólás

  Endru

  Csabának

  De mi nem charterre vettük a jegyet hanem menetrendszerintire, és nem volt olcsó 200000 FT-ér!!!!!!
  Erre 2-er szállt le!!
  Szerinted ez természetes?

  #375799 Hozzászólás

  Csaba

  Per?

  Nem tudom, minek kellene pereskedni. Ez a charter járat. Ha nem fizettek érte lényegében semmit, akkor nem kell elvárni semmit :)
  Vagy irány az Emirates First Class…
  Egyébként meg nem a Malév baja ez, az utazási irodát kellene megkérdezni, amelyik megrendelte a chartert, hogy miért ilyet rendelt.
  A gép, ami szerintetek majdnem lezuhant, egy 1-2 éves szuper modern Boing737-800as lehetett. Ennyit errõl.
  A Malév az egyik legjobb légitársaság menetrendszerinti járatokon, pláne európán belül.
  De tudomásul kell venni, hogy nyaralókkal zsúfolt helyekre, fillérekért csak sz.r van és kész.

  #375798 Hozzászólás

  thagi

  pozitiv

  aerovivas malév charterrel mentünk jöttünk februárban, mindkét alkalommal kiszállhattunk dubaiban, kb 40 perc volt a tankolási idõ, szerintem teljesen korrekt..ahhoz képest fõleg, hogy elõzõleg rémhíreket olvastam itt a forumon, hogy néha órákig ülnek a repülõben dubaiban tankolásra várva…szóval nekünk mindenképpen pozitiv

  #375797 Hozzászólás

  Garfi

  túlsúly

  Elég rapszódikus a túlsúly kezelése, én ki 62 kilóval, vissza 34 kilóval jöttem,a szemük senem rebbent, ismerõsnek meg 3 kiló túlsúlyért 3.000 bahtot számítottak fel.

  #375796 Hozzászólás

  Furkesz

  repules

  Mult heten, 2-an jottunk Bangkokba aerovivas malev charterrel, pontos volt, es ki is szallhattunk dubaiban, noha epp csak egy cigire, de akkor is jo volt. kb. 4-5-szor adtak kajat, minden oke volt, de a 11 oras ut igy is megterhelo.

  #375795 Hozzászólás

  dpeti

  idefele

  nagyon pontos volt ki is szalhattunk. Szerintem mikor kestetek hiaba is pereltek de azert lehet hogy erdemes megprobalni tavaly mi tulfoglalas miatt maradtunk le hazafele az aerosvit-rol aztan azota is levelezunk.

  #375794 Hozzászólás

  géza

  mimacska

  Kisokosnak! Bangkok akkor nem való semmire?

  #375793 Hozzászólás

  Endru

  malév charter

  Kedves Barátaim!
  Ma jöttem haza Bangkokból!!
  Malév menetrendszerinti közvetlen 200000 Ft volt mert feleségem terhes és nem akartunk sokat le és fölszállni!
  Oda fele 9 órát késett a gép én+ feleségem+ 2 éves gyerek+néhány száz ember váróban éjszakáztunk!lékéstük a kuala lumpuri gépet is+1 éjszaka szállás Bangkokba!
  vissza fele közvetlen helyett Dubaiba és Istanbulban álltunk me tankolni, reggel 5 óra helyett délután 2-re értünk Budapestre!Az utasok fele már rosszul volt!!
  szóval nulla ez a malév!767-es helyett valami kis teljesítményû géppel mentünk amely 4 vagy 2 órát bírt repülni folyamatosan!!
  szóval egynek örültünk hogy nem esett le a gép!!
  Az életben mégegyszer nem megyek Malévval az biztos!
  Az utasok fele pereskedni fog!!

  #375792 Hozzászólás

  pepe

  feb. 21.-i

  charterrel indulunk, és négy dolog érdekelne:

  Odafelé úttal kapcsolatban:

  1. Donsakba érkezve a csoport Samuira hajózik tovább, mi viszont közvetlenül Phanganra szeretnénk menni. Tudtommal a Raja kikötõje közvetlenül a Seatran-é mellett van. Igaz ez, azaz gyalogosan könnyen elérhetõ?

  Visszzafelé úttal kapcsolatban:

  2. Igaz-e, hogy Samuiról visszafelé a hajó nem Nathonból, hanem a Nathon alatt kb. 9 km-re fekvõ kompkikötõbõl indul?

  3. Az Imperial Boat House-i hajnali gyülekezõ után az északi parton (Bophuton keresztül) vagy délfelé (Lamai) megy a busz a kompkikötõbe?

  4. Lehet-e a kihelyezett magyar sráccal egyezkedni, hogy a busz útközben (Bophuton) vegyen fel?

  #375791 Hozzászólás

  mimacska

  dubai

  Minden valamire való reptéren le kell venni a nadrágszíjjat te nagyokos!!!

  #375790 Hozzászólás

  Evil Twin

  nos

  feljebb elhangzott érvek nem csak a Malév charterei ellen szólnak…

  #375789 Hozzászólás

  géza

  Józsi

  Erre nem tudok válaszolni érdemben, hiszen nincs elõttem éppen az árlista. :-) DE! Mire a 160 ember végigment a “csúcstechnikán” addigra szállhattunk is vissza.

  #375788 Hozzászólás

  Jozsi

  géza

  Géza te nagyon el vagy tévedve!
  A Dubai reptéren van a legnagyobb biztonsági ellenõrzés a világon , csak nem látszik.
  Az a 2 szar radar többet ér mit a koszos malév gép amivel mentél.

  #375787 Hozzászólás

  Tibi

  Géza

  Többször is jártam Dubaiban,de se koszos arabot a reptéren,se kötözködést nem láttam még sosem.Valószínüleg Gézáéknak igencsak pechük lehetett.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
Hozzászólás: Tájföld – Malév charter tapasztalatok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.