Találós kérdések

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Találós kérdések

 • Indította
  Témakör
 • #22396 Hozzászólás

  Erik

  Egy börtöncellában ülsz, amin két ajtó van. Az egyik a biztos halál, a másik a biztos élet ajtaja. Mindkettõt egy-egy õr õrzi. Az egyik mindig hazudik, a másik mindig igazat mond.
  Valamelyiken át kell menned, de csak egy kérdést tehetsz fel.
  Mi az a kérdés, amit feltennél?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 69
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #240054 Hozzászólás

  ani

  1/9 kör

  Akkor tolem is egy feladvany:
  Hogyan lehet csak korzo es vonalzo segitsegevel (szogmero nelkul) 9 egyenlo teruletu reszre osztani egy kort.
  Van egy “szep” megoldas es egy kevesbe szep…

  #240053 Hozzászólás

  ani

  12 tojas

  def: nevezzuk, “gyanus”-nak azt a tojast, amelyikrol nem tudjuk, hogy kakukktolyas-e; “rendes”-nek, amelyikrol biztosan tudjuk, hogy nem kakukktojas.
  1. meres: 4-4 tojast teszek a merleg serpenyoibe. 2 eset lehetseges: A: egyensulyban van, B: nincs egyensulyban.
  A, Ha egyensulyban van, akkor 4 gyanus tolyas marad. 2. meres: 3 gyanus az egyik talcaba, 3 rendes a nasikba. 3 eset lehetseges: a: egyensuly, b: gyanusak a nehezebbek, c: gyanusak a konnyebbek.
  A.a, Ha egyensuly van akkor 1 gyanus tojas marad, o a kakukk, es egy rendessel osszemerve (3. meres) eldontheto, hogy nehezebb, vagy konnyebb
  A.b, ha a 3 gyanus tojas a nehezebb (a 2. meres soran), akkor tudjuk, hogy a kakukktojas nehezebb, mint a rendes. 3. meeres: 1-1 gyanus tojas a serpenyokbe. 2 eset lehetseges: ha egyensuly van, akkor a harmadik a kakukk, egyebkent a nehezebb.
  A.c: u.az, mint A.b, csak a konnyebb a kakukktojas.
  B, Ha nincs egyensuly az 1. meeres soran, akkor lesz 4 db “nehez” gyanus tojasunk, es 4 db “konnyu” gyanus tojasunk. 2. meres: 2 konnyu gyanus es 1 nehez gyanus tojast teszek az egyik serpenyobe, es szinten 2 konnyu gyanus + 1 nehez gyanusat a masik serpenyobe. 2 eset lehetseges: a: egyensily van, b: nincs egyensuly.
  B.a, Ha a 2. meresnel egyensuly van, akkor marad 2 nehez gyanus tojas, tehat tudjuk, hogy a kakukktojas nehezebb, mint a rendes, így a 3. meressel el lehet donteni, hogy a 2 maradek gyanusbol melyik a kakukk (a nehezebb).
  B.b: a 2. meres soran lesz egy nehezebb serpenyo meg egy konnyebb. Ekkor vagy a nehezebb serpenyoben levo 1 db nehez gyanus tojas a kakukk, vagy a konnyu serpenyoben levo 2 konnyu gyanus kozul valamelyik. 3. meeres: a konnyu serpenyoben levo 2 konnyu gyanus tojas osszehasonlitasa. Ha egyensuly van, akkor a (2. meres soran) nehezebb serpenyoben levo 1 db nehez gyanus tojas a kakukk, egyebkent pedig a (3. meres soran) konnyebb.

  Remelem, kovetheto volt…
  Ha van egyszerubb megoldas, akkor osszatok meg velem, lecci!

  #240052 Hozzászólás

  ani

  sportszeletnek

  Szrintem 1 lovag es egy lokoto. Ha “nem” a valasz, akkor a kerdezett lokoto, a parja meg lovag. (Ha “igen” lenne, akkor nem lenne egyertelmu.)

  #240051 Hozzászólás

  Petronius

  Esetleg…

  …két egylábú kutya és egy pók aminek hiányzik hat lába.

  #240050 Hozzászólás

  Petronius

  Vagy…

  …négy féllábú ember.

  #240049 Hozzászólás

  Mr X

  vagy az, vagy

  egy fél pók.

  #240048 Hozzászólás

  Mauritius

  Mr X

  Nem tom. Talán fejüknél összenõtt sziámi-ikerpár???

  #240047 Hozzászólás

  Mr X

  Mi az?

  Négy lába van, és mégis megbotlik?

  #240046 Hozzászólás

  megfejtõ

  Jó reggelt!

  Tök jól indult ez a topic! Mi van veletek, miért hagytátok abba?

  #240045 Hozzászólás

  Mauritius

  Zsófi

  A szexis feladványodra lenne egy alternatívám, bár lehet,hogy bele fogsz kötni.Bár gusztustalan, de a két pali attól még elmehet. Hogy mire is gondoltam:

  Szal az érthetõség kedvéért én elneveztem a hölgyeket és urakat. Az egyik hölgyemény legyen Szifilisszima a másik Puncipália, az egyik úr Tripperovics a másik pedig Her Here Herbert Herpesz.

  Szal elõször Tripperovics felhúzza kék-eres hímtagjára mind a két gumit. Így máris van egy külsõ és egy belsõ gumi. (A mûszaki egybeesés csak a véletlen mûve). Így kezdi el talajgyakorlatát Szifilisszímával. Amikor végzet, lehúzza a külsõ gumit és odaadja Her Here Herbert Herpesznek, hogy így õ is félelem, és egyéb, az élettel össze nem egyeztethetõ hatások nélkül közösülhessen Szifilisszimával.(Ez a gumi belül még száraz, a külsején meg mindegy milyen úgyis ugyanoda kerül vissza) Közben Tripperovics az idõközben külsõvé lett belsõvel puhítani kezdi Puncipáliát. Amikor vele is végzet, ezt a gumit átnyújtja Her Here Herbert Herpesz számára, aki azt felhelyezi a már másik gumival burkolt szerszámára és így kezdi el maratoni tolását Puncipáliával mindaddig míg meg nem unják. Ezzel a módszerrel, biztos hogy mindenki megmenekül az ismeretlen és fenyegetõ kortól,színezve e szép emlékekkel, s órákkal jelentéktelen életük szürke hétköznapjaiknak egyhangúságát.
  S addig tolnak mig meg nem halnak…(döntse el mindenki, hogy miben)

  Szal ez.

  Bocs, ha még így is nyers és közönséges voltam!

  #240044 Hozzászólás

  Mauritius

  Juha, te alkesz!

  Úgy látszik itt Juha a legnagyobb alkesz! Ja valóban így készítették az orosz szesztilalom idején a “Szervusz Gorbacsovot”. Az a bizonyos “mittmén mi” az élesztõ volt. De gratula, úgy látszik az alkoholgyártás területén olvasott, tájékozott, és remélem tapasztalt emberrel állunk szemben.

  #240043 Hozzászólás

  lani

  Zsofi…

  …a nemet a negyedik hazban lakik, aminek a szine zold, kavezik, Rothmannos cigit sziv es halat tart.

  #240042 Hozzászólás

  Zsófi

  Egy új, tiszta logic… :)

  A brit a piros házban lakik. A svéd kutyát tart. A dán szívesen iszik teát. A német Rothmanns cigarettát szív. A norvég az elsõ házban lakik. A zöld ház tulajdonosa kávét iszik. Aki Wingfield cigit szív, szívesen iszik sört. A sárg ház tuladonosa Dunhill cigit szív. Az a személy aki Pall Mall-t szív, papagájt tart. Aférfi aki a középsõ házban lakik, tejet iszik. Aki Marlboro-t szív, amellett lakik aki macskát tart. A férfi akinek lova van, amellett lakik aki Dunhillt szív. A novég a kék ház mellett lakik. Aki Marlboro-t szív, annak szomszédja vizet iszik. A zöld ház a fehér mellett balra van.
  KIÉ A HAL???

  #240041 Hozzászólás

  Zsófi

  Egy kis szex…

  Egy piás party során jött fel az alábbi feladvány, nagyon kíváncsi vagyok mennyi idõbe telik nektek… :)))
  Szóval adott 2 férfi 2 nõ, és 2 óvszer. Valakinek komoly nemibetegsége van, nem tudjuk kinek, egy azonban biztos: mindenki mindenkivel akar közösülni (csak a különbözõ nemûek… :p) de nem szabad terjeszteni a kórt.
  Tehát mindkét férfi, mindkét nõvel. Az óvszereket nem lehet kimosni, de a férfiak nem élveznek el, tehát nincs is szükség rá. Viszont nem cserélhetnek, mert azért mégsem Domestos-os a … ;) Ok, ennyi infó elég kell legyen. :))

  #240040 Hozzászólás

  Juha

  Szervusz Gorbacsov

  Az italt a Szovjetunióban készítették az emberek a szesztilalom idején. A lényege, hogy egy befõttesüvegbe krumplit reszeltek, és megcukrozták, meg még mittmén mit, aztán egy gumikesztyût húztak az üveg szájára, és betették a hûtõbe. A fejlõdõ gázoktól a kesztyû felfúvódott, és akkor lett kész a pia, amikor a hûtõajtót kinyitva a kesztyû elkezdett integetni. ezért lett a neve Szervusz Gorbacsov!

  #240039 Hozzászólás

  sportszelet

  kukuccs

  Mauritius: nem olvastam végig az oldalt, csak gondoltam elküldöm a feladványt. Belátom ez nem volt túl jó ötlet, de nem volt idõm. Ugye, nincs harag? :) Hiányosságom minél elõbb pótolni próbálom :)
  De addig is itt van mégegy:

  Egyszer, amikor ellátogattam a lovagok és lókötõk szigetére, találkoztam két lakossal, akik egy fa alatt heverésztek. Megkérdeztem egyiküket: “Lovag valamelyikük?” Õ válaszolt, és én tudtam, hogy mi a helyes válasz a kérdésemre. Miféle volt ez az ember, lovag vagy lókötõ? És a másik?
  Az biztos, hogy elegendõ információ van a feladat megoldásához.
  (A lovagok mindig igazat mondanak, a lókötõk pedig mindig hazudnak.)

  #240038 Hozzászólás

  Gergõ

  Hogy is van?

  Még tavaly hallottam. Egy láda Borsodit kaptam volna, ha még aznap este megfejtem. Nem nyertem meg, de hátha nektek menne. Szóval: Van 12 tojás. 11 egyforma, és egy kakukktojás. Van egy két tálcás piaci mérleg, amivel 3 mérést lehet végezni. Meg kell mondani, melyik a kakukktojás, és hogy nehezebb, vagy könnyebb, mint a másik 11!

  #240037 Hozzászólás

  Erik

  Húúú de belendültetek! Helyes!

  Úgy látom nincs aktuális kérdés, tehát felteszek egyet:

  Adott egy zenedoboz, amit szeretnénk hasznosítani ezért elkezdünk belepakolni. Igen ám, de nem minden dolog fér bele.
  Így például egy fa nem fér bele, de egy fásautó belefér. Egy sószem nem fér bele, viszont egy sószóró igen. Egy csokinyuszi nem, de egy csokimikulás igen. Egy izzó nem, de egy lámpa igen.

  Ha nem megy, kérdezzetek nyugodtan dolgokat, és megmondom beleférnek e. Nem tartom kizártnak, hogy ebbõl is rájöttök, vajon mitõl fér be egy sószóró, ha egy sószem nem.

  (mondjuk ez szóban jobban jön ki)

  #240036 Hozzászólás

  Mauritius

  sportszeletnek

  Sportszeletnek csak mellékesen,halkan és szerényen említem,hogy ez a feladvány már fel volt adva, csak pepitában.

  #240035 Hozzászólás

  Petronius

  Ez hasonlít…

  …a fenti feladványra, de mindegy.
  Az egyperces átmegy a kétpercessel, majd visszaviszi a lámpát.=3perc. Ezután a 4 perces átmegy az 5 percessel.=8perc. Majd a kétperces visszaviszi a lámpát az egypercesnek.=10perc. Ha ez is megvan az 1 perces átkel a 2 percessel.=12 perc.

  Gyümölcs: általában a fás szárú növények emberi fogyasztásra alkalmas termése. De ide tartozik a dinnye és a földieper is.
  Zöldség: A szántóföldi növényeket leszámíva szinte minden emberi fogyasztásra alkalmas kultúrnövény, amelyik nem tartozik a gyümölcs kategóriába. Kivételt képez a csemegekukorica és a burgonya amit általában szántóföldi növényként emlegetnek, de néha a zöldségekhez sorolják õket.
  Különben tökéletesen mesterséges besorolás ez, tehát nincs túl sok köze a cukortartalomhoz, bár általában igazak a fenntebb említettek is.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 69
Hozzászólás: Találós kérdések
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.