tanacs

 • Indította
  Témakör
 • #18729 Hozzászólás

  sziasztok,
  nov.re van H2B vizum meghallgatasom es nem tudom, mire szamitsak. (tobbszor voltam mar kint csak meg sose hivtak be interviewra.)
  ha barki volt mar ilyen tipusu vizummal interview-n es megosztana velemenyet, tapasztalatait, eszreveteleit, stb., megkoszonnem.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #186941 Hozzászólás

  hmm…

  A 10 éves turistavizumot nem azért adják hogy dolgozni járjatok ki. Tehát volt alapja hogy azt visszavették. Nemadtak munkavizumot és akkor mi a következõ lépés ? Kimész a turistával dolgozni. Nekik nagyobb a tapasztalatuk és ez nem pofára megy. Elbasztad. Szóval minden egyes ügy más. Mit akar kint egy rock star ? Körülnézni vagy lehetõségeket keres. Lefelé állt a rud és most kint próbálkozik. Sok mindentöl függ hogy miért nemkaptak vizumot és nekik nagyobb a tapasztalatuk. Gyakran ez taktikán is mulik. Nehogy azt képzelje valaki hogy ha pénze van akkor automata kap vizumot és a 10 éves vizumot is visszavonhatják.

  #186940 Hozzászólás

  hmm…

  Nektek elõbb felkel fejlõdni mert minden pofára megy ami nemsikerül. Nemlehet általánositani, mert minden egyes eset más itéletben részesül. Mindenkinek bizonyitani kell és kielégiteni a követelményeket. Mikor már erre nincs szükség akkor már Mo-n lesz valódi fejlõdés. Szerintem Oda még kell kb. 20 év. Én magam is örülnék ha ez gyorsabban és simábban menne, de az evolucio idõben telik. Kivánok sikert és kitartást.

  #186939 Hozzászólás

  men
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  X man

  Ez bizony pofára megy ha hiszed – ha nem. Három magyarról tudok akinek tényleg van óriási kötõdése Mo-hoz (itthon piszok jól megy nekik mert SZTÁROK)Rengeteget keresnek. Rájuk néztek (pofára)és nem engedték be õket. Nem kaptak vízumot,pedig igazán nem akartak kint maradni. Marhák is lettek volna egy csomó beképzelt ami közöt maradni.

  #186938 Hozzászólás

  hmm…

  “azzal most siman kimehettem volna ha nem a legalis uton szarakodok munkavizummal, ez a bosszanto. ugyhogy igenis pofara megy es nem en “basztam el”!!!

  Nézd a pozitiv vagy jobbik oldalát. Kimehettél volna és belépéskor dobnak vissza. Ha pofára megy akkor kaptál 10 éves vizumot és 2 éves tartozkodást is megadták. Itt a tényeket nézték és mindig azt nézik. Illegálissan is megpróbálhatod. üdülés kubában és kanadát utbaejted ahol kicsit körülnézel és lemaradsz.

  It’s not enough just to live.
  You have to grab the bull by the horn.

  George Bush,
  Crawford, Texas

  #186937 Hozzászólás

  hmm…

  Igenis elbasztad. Több idõt töltesz kint mint otthon. Ez bizonyitja hogy nincs elég kötõdésed. Tehát elméletileg bevándorló kategóriába raktak és megvonták a vizumot ami nembevándorlásra volt.

  #186936 Hozzászólás

  mi?

  valamit felreertettel. a 10 eves vizumnak ehhez semmi koze (azt regebben kaptam meg es csak 2x voltam kint mint turista, 1 hetre es 1 honapra): kertek a regi utlevelet ezert bemutattam, azt csak ugy “mellesleg” toroltek. azzal most siman kimehettem volna ha nem a legalis uton szarakodok munkavizummal, ez a bosszanto.
  Xman mielott okoskodsz itt vannak a reszletek: 2 evig ugy voltam kint, h 18 months internship (J-1), utana transfer of status H2B, vegig legalisan. aztan hazajottem. (de minek…)
  ugyhogy igenis pofara megy es nem en “basztam el”!!!

  #186935 Hozzászólás

  hmm…

  A 10 éves vizum az többszöri belépésre van 10 évig. Max. 1 évet tartozkodhatsz minden egyes alkalommal. Tehát nem pofára megy hanem te magad elbasztad.

  #186934 Hozzászólás

  rohadekok!!!

  sziasztok,
  ma reggel voltam, megtagadtak+toroltek a 10 eves turistavizumomat is. az egesz olyan gyorsan tortent, h arra se kaptam idot, h reagaljak. nem tetszett neki, h “tul sokaig voltam kint” (2 evig legalisan), h tobb idot toltok kint mint itthon. na most ehhez mit szoljon az ember?! azt hittem, az jo pont, ha az ember tobbszor jart kint, de ez most pont forditva sult el. igazsag az, h nincs recept. pofara megy, csak a penzt zsebelik be aztan jol megszivatjak az embert.
  a terroristak meg kedvukre jonnek-mennek.
  szoval ezt kapja az ember ha becsuletesen es legalis uton probalkozik. mert nem allt szandekomban most se kint maradni bar inkabb maradtam volna illegalisan amig volt ra lehetosegem…:-(( most aztan cseszhetem! szar egy vilag.
  hat csak ezt akartam megosztani Veletek…

  #186933 Hozzászólás

  ok,

  thanks XMan! majd igyexem ügyes lenni, szolok mi volt…:-)

  #186932 Hozzászólás

  Remélem ez segit ;)

  Ha ez Se lesz elég akkor elszurtad az interjut. Minden nembevándorlási vizum interjun ugyanazt akarják tudni. Tehát az nemérdekes hogy tanulo, munkavállalo vagy turista. Sokat te nevárj azoktol akik ezen átmentek. Õk csak keverik a szezont és a fazont. Az segit hogy már jártál itt idõben visszamentél és tudsz angolul. Wish you good luck.

  #186931 Hozzászólás

  koszi

  szia Xman,
  koszi a hozzaszolast meg a hasznos linkeket. ezekkel mind tisztaban vagyok, nyugi jol atbongesztem minden ezzel kapcsolatos oldalt. enlish no problem. :-)
  csak szerettem volna szemelyes tapasztalatokat is olvasni de mindenki a turistavizumrol irogat.
  jelenlegi munkaltatomtol kaptam papirt, h jun.ban itthon folytatom a munkat es 6 honap fizetetlen szabira elengednek. szerinted ez eleg “kotodes”? van eleg anyagi hatter + lakas is. ha ez se lesz eleg tenyleg nem tudok mit kitalalni…;-)

  #186930 Hozzászólás

  Interview Preparation Tips

  I have not come to teach, but to awaken.

  Az USA-ban sok az ázsiai indián bevándorlo és diák. Õk használják az inglis lengvidzst és nekik van a legjobb és legfrisebb infojuk az egész világrol minden bevándorló nációbol. Bevándorolják az egész eredeti angol világbirodalmat és jók a kapcsolataik. Ismernek minden eljárást és még a formapapirok is letöthetõk tanácsokkal. Az interjut is tanácsolják és ez vonatkozik a nembevándorlási vizumokra. Nagyjábol mindent tudnak amit ti itt állandóan kérdezgettek, kotyvasztatok vagy a sötétben tapogatoztok. Aki az inglis lengvidzst használja az otthon van a net-en és a nagyvilágban.

  Vizum Interju tanács inglis lengvidzs, már többször is megadtam. Jó minden nembevándorlási vizum kategoriára. Megyerül ilyesmi nuku.

  http://www.immihelp.com/visas/visitor/interview.html

  http://www.immihelp.com/forms/
  http://www.immihelp.com/forms/sample.html
  http://www.immihelp.com/visas/niv.html

  http://faq.visapro.com/H2B-Visa-FAQ11.asp

  III. Applying for H-2B Visa

  You cannot apply for an H-2B visa as an individual. A U.S. employer must sponsor you for an H-2B visa.

  32. Can I apply for a Green Card while on H-2B status?

  Yes, you may apply for Green Card while on H-2B visa. You may attain an immigrant status in the U.S. through the following Family Based Immigration. If you have close relatives who are U.S. citizens or U.S. permanent residents, the relatives may file an immigration petition for you as the beneficiary. Close relatives, as defined by immigration law, include parents, unmarried minor children and spouses.

  #186929 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Magyarul minden tudnivaló itt van. Legfontosabb bizonyitani kell hogy nem akarsz kint maradni és van Mo-n kötõdésed. Ez nem krumpli vagy paradicsomszedõ munka, de nem is kiván nagy képzettséget és ezekszerint nem is nagyon fizetik. Több mint valószinü hogy csak 10 nappal a munka elõtt engednek be, és ezt be is irják a vizumra. Max. 1 évig maradhatsz. Legyen minden szükséges papir nálad az interjun és azokat ismerd.

  http://budapest.usembassy.gov/consnivh.htm#work

  A NEM-BEVÁNDORLÓ VÍZUM VISSZAUTASÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS LEGGYAKORIBB PANASZOK:

  Azok a kérelmezôk, akik nem kapnak vízumot, az Egyesült Államok Bevándorlási Törvényének egyik fontos intézkedése alapján részesülnek elutasításban. Az Egyesült Államok Bevándorlási és Honosítási Törvényének 214(b) paragrafusa kimondja, hogy „minden idegent bevándorlónak kell tekinteni mindaddig, amíg kielégítôen nem bizonyítja a konzuli tisztviselônek a vízumkérelem idején, illetve a bevándorlási tisztviselônek a belépési kérelem idején, hogy jogosult a nem-bevándorló státuszra.” A nem-bevándorló vízumkérelmezôknek tehát cáfolniuk kell azt az elôzetes feltételezést, miszerint szeretnének bevándorolni az Egyesült Államokba. Ezt a feltevést eloszlathatják azzal, ha a konzuli tisztviselô elôtt kielégítôen bizonyítják, hogy megfelelôen szoros családi, társadalmi vagy gazdasági szálak fûzik ôket Magyarországhoz, ami biztosítja, hogy tervezett tartózkodásuk az Egyesült Államokban ideiglenes lesz és nem fognak illegálisan munkát vállalni. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori panaszt, amelyet a 214(b) paragrafus alapján visszautasított vízumkérelmezôktôl kaptunk.

  „A konzul nem hagyott idôt, hogy megmagyarázzam.” folytatás-stb

  H2B General Information

  VISAS: H-2B Visas for Unskilled Temporary Workers

  · H-2B visas are granted to unskilled temporary workers. An employer must first file a petition for the worker and receive approval from the Bureau of Citizenship and Immigration Service (formerly part of the Immigration and Naturalization Service). The employee may then apply for an appropriate visa at a U.S. Embassy or Consulate.

  http://www.usembassy-mexico.gov/guadalajara/GsNIV-h2b.htm

  7. On the day of the interview, each applicant will need to present the following: (1) a passport valid for at least six months after the proposed date of entry into the U.S.; (2) a completed and signed Non-Immigrant Visa Application (Form DS-156); (3) a completed Supplement to Non-Immigrant Visa Application (Form DS-157); (4) a receipt from any Banamex bank branch evidencing payment of the $100.00 appointment fee; and (5) a passport or “credential sized” color photo. Since each applicant must overcome the presumption of section 214(b) of the Immigration and Naturalization Act, the applicant should also be prepared to present proof of his or her economic, family, and social ties to Mexico. If the applicant’s visa is approved, the cost of an H2B visa is $100.00 and must be paid on the same day as the interview. For groups, the petitioner or designated representative will be expected to pay the cashier for all of the applicants approved. To increase efficiency, the same representative will be expected to return alone to pick-up the visas when they are ready.

  It is the responsibility of both employers and applicants to be fully forthcoming about prior illegal presence in the United States so that such information can be properly considered at the time of the interview. Prior illegal presence does not necessarily disqualify an applicant, but misrepresentation or dishonesty usually does.

  Frequently Asked Questions
  http://faq.visapro.com/H2B-Visa-FAQ4.asp

  Requirements for the H-2B Visa

  http://usimmigration.visapro.com/H2B-Visa.asp#Requirements

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: tanacs
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.