Tanulas kulfoldon

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi tanulás Tanulas kulfoldon

 • Indította
  Témakör
 • #45379 Hozzászólás

  Mitya

  Sziasztok Lista-tagok!

  Segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezokbe (ha mar volt, akkor elnezest, de nem volt idom az egesz forumot atolvasni):
  Mostanaba kezdtem azzal foglalkozni, hogy ki szeretnek menni az USAba tanulni es/vagy dolgozni, de nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy kimehessek. Mit kell elintezni, milyen papirok kellenek, milyen vizsgak, kinek/hova kell irnom, hogy segitesen a kijutasom intezesebe.

  Esetleg, ha valaki tud segiteni itt a listan az ugyeim intezeseben az is nagyon jo volna es nagyon megkoszonnem.

  Ha tud valaki segiteni, akkor a kovetkezo cimre irjon es _SEGITSEN_ es majd megbeszeljuk milyen papirokat kell beszereznem, kinek, hova kell irnom, milyen vizsgak kellenek, milyen vizum, stb…. Szoval az e-mail cim: brachus@freemail.hu

  Bajai vagyok es van egy epitomernoki diplomam, a szamitogepekhez eleg profi szinten ertek (itt a word, excel, windows-ra gondolok, ertek meg a hardware-hez is, egy kicsit tudok programozni es kozepszinten ertek a weblaptervezeshez es a CAD programokhoz (ArchiCAD, AutoCAD) is).

  misi

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #433489 Hozzászólás

  dentro

  fórum

  Hát mégiscsak érdemes lenni idõt szakítanod a fórum visszaolvasásásra, ha már azt várod, hogy másik idõt szakítsanak a segítésre, meg az eddig elmondottak elismétlésére.
  Ha tanulni akarsz TOEFL nyelvvizsga kell, ha MSC vagy PhD szinten akkor GRE is. Ha kinézed az egyetemen, ott már sokat segítenek a további teendõkben. A Word/Excel/Windows/kicsit-minden-más tudást azért ne nagyon nevezd profinak, diplomás embertõl USAban ez eléggé elvárás és mindennapos. Az emberek jó része tud vakon gépelni, mivel középiskolában ez választható/néhol kötelezõ tárgy. Statikai számításokhoz a FormZ-t kedvelik, meg Microstationt, de AutoCAD-ArchiCAD is fut. Érdemes elmenned a Professzorok Házába a Fulbright Bizottsághoz, jókora könyvgyûjteményük van amerikai egyetemekrõl. Toefl/GRE után is ott tudsz informálódni.(Ajtósi Dürer sor, Budapest)
  Sok sikert és jó olvasást.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Tanulas kulfoldon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.