Tarcal-Andrássy kúria

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Tarcal-Andrássy kúria

 • Indította
  Témakör
 • #26963 Hozzászólás

  Ili

  Volt már valaki a címben szereplõ szállodában? Most foglalnék, de nem szeretnék zsákbamacskát…

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #310391 Hozzászólás

  Te Modi!

  Mi volt az a 18 óra valahanyas beírás?Hová dugtad?

  #310390 Hozzászólás

  Ili!

  Most látom,hogy (Ludas Matyiból),,visszajött a kémény”!!:o))Me lett az írásom,nem tudom hol volt.Persze,hogy Dobogókõ,meg a többi ,amit melléütök.Szép nagy ,,pacsi”kezem van és a klaviaturát nem rám szabták:-)
  Meg a motoros kaszálásból jöttem be és állandóan rohanok.

  #310389 Hozzászólás

  Ili!

  Írtam csak nem tudom,hová lett,ezért rövidítve újra.
  Három napra én nagyrészt kocsiban gondolkoznék,fõleg ha már a -gondolom-nem két fillér szállást kifizetem.Az általam leírt helyek-Erdõbényét és Aggteleket kivéve autoval 5-15 percre-még Tiszalök is-vannak egymástól,de bicajjal a karikázás veszi el a sok idõt.Az úton is van mit látni,de a Tokaj-Tiszalök utat kivéve elég forgalmasak,a hétvégekrõl nem is bszélve.Biciklirõl lehet a kipufogógázt szívni.A Tokaj-Disznókõ és egyben Mád felé pedig elég kanyargós az út.Én szinte csak a helyi és a Bodrogzugi túrára hagynám a bicajt.A leírt helyek Aggtelek és Erdõbénye kivételével akár -rohanás nélkül is-egy nap alatt bejárhatók kocsival.
  Mi azt szoktuk csinálni,hogy Nyírbátorból elmegyünk pecázni Tiszalökre és ha nem igazán megy a hal,akkor délelõtt 10 körül otthagyjuk a vizet és elmegyünk Miskolcra,Lillafüredre,vagy a tokaji tv toronyhoz,vagy valamelyik pl Tiszaújváros gyógyfürdõbe.De jártunk már úgy,hogy Poprádig meg sem álltunk.
  Biciklizni Dobogókõn is tudtok,én nem tölteném el az idõt a kerekezéssel,meg kitéve magam balesetnek.(magyarul kevesebb dolog fér a 3 napba)
  Szeptemberben,októberben szép száraz arrafelé a klíma a reggeli harmatot leszámítva.

  #310388 Hozzászólás

  Helyesbítés

  Így akartam írni:Minden-Aggtelek és Erdõbénye kivételével-közel van egymáshoz.

  #310387 Hozzászólás

  Ili!

  Ha kocsival bogarásztok,mert 3 napra ezt ajánlanám,akkor ezt mindet egy nap alatt simán be lehet járni.Ha ráérõsen,akkor is max 2 nap.Minden-Aggtelek és erdõbénye közel van egymáshoz.Tokajhoz Tszalök is max negyed óra.Ha 3 napotok van,akkor érdemesebb autóval nézelõdni,kivéve talán a Bodrogzugot.Biciklizni Dobogólõn is tudsz,ha csak a karikázás a lényeg.Mi azt szoktuk csinálni,hogy elmegyünk hajnal 2-kor Nyírbátorból pecázni Tiszalökre ha nem nagyon meg a hal,akkor tíz óra körül pecacuccot be a kocsiba és irány a tévétorony,Miskolc,Lillafüred,vagy valamelyik pl Tiszaújvárosi gyógyfürdõ.Este meg ráérünk hazamenni.Jártunk már úgy-igaz akkor Miskolcon aludtunk,de az se nagy táv-,hogy Poprádon kötöttünk ki.:o)Onnan fordultunk vissza,mert a Magas-Tátrát már nem vállaltuk be,de oda is dél körül indultunk.Ha jó kocsitok van,a környékben pillanatok alatt sok látnivaló van.
  Ez már másik kirándulás lehet,de ha kimentek Szlovákiába ,akkor a Dobsinai-jégbarlangot,Kraszna Horka várát,Rozsnyót,stb ki ne hagyjátok.Lomnicra nyáron is érdemes menni.Én pl júliusban is szakadtam már be combig hóba Lomnicon.Sielni nem lehet,de pl a Cukorsüveget és hasonlókat érdemes bejárni.

  #310386 Hozzászólás

  Ili

  Tibor

  Nagyon köszönöm az infókat, remélem jó lesz. Bár ennyi látnivalóra igen kevés a 3nap. Igen, kocsival megyünk, de inkább tartok attól, hogy a biciklirõl kapnak le:-( Ha még bármi eszedbe jut, szívesen veszem,de majd én is élénybeszámolok. Köszike

  #310385 Hozzászólás

  Ha Mádon

  is jártok ,amit a borok miatt ki ne hagyjatok,akkor keresztül kell menni a falun Tokaj felõl és a falu Tokajjal ellentétes túlvégén van a Zeolitgyár és mintabolt.Gyógyító ásványok.A bányászott sziklákból csinálnak-tehát bio a javából-arckrémtõl kezdve,fogport,táplálékkiegészítõt,stb sok-sok készítményt.Könyveket nem,de a készítményekbõl érdemes vásárolni.Ha van kertetek,akkor -azt hiszem 10 kilós kiszerelésben-van ásványianyag porrá darálva,amit lehet permetezõvel is és a talajra szórva ,bedolgozva kijuttatni.Nagyban növeli a termesztett növény beltartalmát.Fagyit venni érdemesebb Tokaj Tarcal felõli ,a központtól kicxsit-nem nagyon- távol esõ az út hegy felõli oldalán levõ kisebb fagyizóból.
  Ha mégis megnéznétek várat,akkor a sárospatakit érdemes,most újították fel.

  #310384 Hozzászólás

  Ajánlom

  neked a Disznókõ borászatot a 37-es út és a Nyíregyházára abból leágazó keresztezõdésében.Mádon a templom mellett is van magánpincészet,a pincében borkóstolás óriási minõséggel felsõfokú végzettségû többgenerációs borászcsalád.Sajna a nevüket elfelejtettem,de a férfi 60 körüli a lánya pedig 25-30 körüli.Én a fiatal,egy-két éves aszút ajánlanám,rendkívül finom-másutt is kóstolható,de csak a jó nevûeket-gyümölcsös ízû,nem az a nagyon testes ,mint az öreg aszú.A tokaji borvidéken Tarcalon terem a legjobb bor,utána Mád,Tokaj.Ha kocsival is tudtok menni,akkor Erdõbénye környéke is szép,de Aggtelek is meg van újítva.Ha falun mentek a romákat messze kerüljétek,van olyan is,hogy kifeküdnek este az útra és a megálló autósra a bokrokból rohan a többi rá!!!Ez Tokaj környékén nincs,de Tokajtól Sárospatak irányába már óvatosabban.Ha gyerekek vannak az utcán,akkor csak 1-esben és mindig készen a fékezésre,mert bármikor az autó elé szaladhatnak.
  Érdemes a Bodrogzugot is felfedezni,szinte érintetlen terület.A VIZET MESSZE-LEGALÁBB 2-3 MÉTER-EL KELL KERÜLNI,MERT RENGETEGEN BELEFULLADNAK.Elég csak egy kicsit belemenni,egy csusszanás,vagy kis gödör egyensúlyvesztés és már visziis a víz az embert az örvényekhez.Csónakot is elkell felejteni,ha haza akar a páciens menni.A víz az víz.Közel van Tokajhoz a tiszalöki vízierõmû,Tokajból ágazik el út arrafelé.Tiszatardosnak kell tartani és a kompról nagyon szép a Tisza.A komp Tiszatardosi részénél fel van festve a legnagyobb árvíz szintje is.Amikor átértetek Tiszalökre ,akkor a komptól egyenesen befelé a városkába,balra és jobbra lesz Kenyérgyáûri -holtág,mely egy részében a tehéncsorda is meg szokott mártózni,nagyon szép hely.(csak halat nem lehet belõle fogni:o))A keresztezõdésnél jobbra kell fordulni és menni,menni a helyiek útba igazítanak az erõmû holléte felõl.Élmény lesz látni,a közelébe menni semmiképp se!!!A szobrot az építkezésen meghalt lány emlékére emelték.Jó pihenést.Hátha majd eszembe jut még valami.

  #310383 Hozzászólás

  Ili

  Bizson

  Köszönöm. Ha jó lenne az idõpont, még indulnék is:-)Így majd csak szavazok.

  #310382 Hozzászólás

  Bizson
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jó hely

  Kedves Ili!

  Foglald le nyugodtan a szállást, épp most folynak az utolsó simítások a szállodán, ami egyébként nagyon színvonalas. Azt tudtad, hogy július 25-27-e között Tarcalon lesz az I. Országos Borkirálynõ Fesztivál? Részletek a http://www.borkiralynofesztival.hu oldalon. Ha pedig naponta szavazol ugyanitt a borkirálynõkre lehet, hogy Te nyered a wellness hétvégét a Hotel Hunorba!

  Jó pihenést Tarcalon és sok szerencsét, én már szavaztam!

  #310381 Hozzászólás

  Ili

  Tarcal

  Köszönöm elõre is. Sikerült elég kedvezõ áron hozzájutni egy kétszemélyes voucherhez, s innen az ötlet, de addig nem akarom megvenni, még nem tudok róla pár dolgot, bár interneten gyönyörû. Budapestrõl mennénk, szerintem õsszel. Wellnessezõs, kirándulós, sétálgatós, tájnézegetõs (nem város/épület/múzeum!!!)de legfõképp biciglizõs beállítottságúak vagyunk. Tarcalról/Tokajról ez, a szállodáról pedig minden érdekelne.

  #310380 Hozzászólás

  Én nem

  voltam még bent,de ha jól tudom és egyrõl beszélünk,akkor az egy új épület és bent van Tarcalon szûk utcákkal ölelve.Mellette megy el a TV toronyhoz vezetõ út,de az épület még lent van a faluban.
  Honnan mennél Tarcalra és milyen dolgokat akarsz látni?Milyen beállítottságú vagy,hátha tudok ajánlani egy-két dolgot a környéken?Amúgy a Degenfeld kastély és parkja sokkal szebb,de nem tudom,hogy ott van-e szálláslehetõség.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Tarcal-Andrássy kúria
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.