Társat keresek egy 5-6 hetes biciklitúrához Ny-Eu.

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Társat keresek egy 5-6 hetes biciklitúrához Ny-Eu.

 • Indította
  Témakör
 • #13632 Hozzászólás

  Kisizri

  Sziasztok!

  Társat keresek egy nagyobb biciklitúrához. 2013 júniusában tervezem az indulást.
  A terv az lenne, hogy végigtekernék a Duna eredéséig, és közben megnézném a nevezetesebb városok nyújtotta látnivalókat (Bécs, Linz, Passau, Regensburg, Ingolstadt, Ulm, Donaueschingen). A Fekete-erdõben van 2-3 jó dolog, amit megnéznék (Németország legnagyobb vízesése, Óramúzeum, stb.) A Fekete-erdõbõl letekernék Svájcba. Itt a városok Zürich, Luzern, Bern, Grindelwald (itt kirándulás lenne). Innen mennék Kelet-Svájc felé, s érinteném a svájci nemzeti parkot. Innen feltekernék az olasz Stelvio Pass-hoz (2700m). S innen már csak hazafelé úgy általában, de Salzburgot nem kihagyva. S hogy a haza út se legyen unalmas, a nevezetesebb helyeket arra felé is megnézném.
  Sok mindent nem írtam le a terveimben, de ha kell kompromisszumot hajlandó vagyok kötni, bizonyos dolgok érdekében a társammal kapcsolatban. A nagyobb városokban szívesen idõznék akár 1-2 napot, és napi 60-90 km-t tekernék.
  Biztos hogy néminemû edzettséget igényel ez a túra, de én is csak ez év augusztusban kezdek hozzá az edzéshez. Bár én már megtettem egy Magyarország-Írország túrát a bicómmal (5 és fél hét), de éppen ezért tudom hogy ez is maradandó élmény lehet bárki számára.
  Szóval ha valakit ez a dolog érdekel, szívesen veszem ha ír az e-mailomra: izraeljozsef1@gmail.com

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #149491 Hozzászólás

  buttmaki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  válasz

  Grindelwaldban én kocsival voltam (néhány óra alatt szétnéztünk), rácsodálkoztunk a hegyekre, aztán mentünk tovább, úgyhogy a túrautakról nem tudok semmit. Szerintem kérdezz rá az index fórum Svájc topikjában, ezt olyanok is olvassák, akik kint élnek:
  http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9082464&la=118218082
  (A tervedrõl is írhatsz itt, hátha lesz jelentkezõ.)

  Valóban embertpróbáló lehet a svájci hegyekbe feltekerni, de láttam a 2000 méter fölötti hágók (Furkapass, Oberalppass, Flüelapass, Ofenpass) valamelyikén bicikliseket. Motorost viszont annál többet, fõleg az olasz határhoz közel.

  #149490 Hozzászólás

  Kisizri

  Megértem Buttmaki!

  Tudom, vagy a pénzzel van baj mindig, vagy az idõvel!!! Én is csak azért tehetem meg mert Írországban dolgozom egy farmon. Jövõre csak január végétõl kell visszajöjjek, és csak májusig kell itt legyek. Így jövõre itt az íreknék bent fogok görgõzni a szobában, s mikor májusban haza megyek akkor már keményebb, hosszabb távokat otthon fogom Magyarországon kint lenyomni edzés képpen. S valamikor júniusban fogok indulni.
  Bevallom nem is nagyon hiszem, hogy valaki is el tudna a pénz és az idõ híján jönni velem, vagy egy darabig. De hát azért nem adom fel.
  Próbáltam Svájcban csak a legjobb helyeket betervezni a lehetõ legrövidebb úttal, mert az ottani hegyek biztosan halálosak lehetnek biciklivel! De megbirkózok velük.
  Amúgy Grindelwaldnál hogy vannak a túrázási lehetõségek? Csak azért kérdem, mert az útikönyvekben írják hogy sok helyre fel lehet ott menni, de amikor a neten rákeresek konkrétabb infókra (mondjuk feltúrázni a Jungfrau-ra, vagy az Eiger-re), akkor mindig csak fizetõs túrákat ad be. Vagy csak az a baj, hogy angolul tudok, és németül nem tudok? Tudsz valami ennél jobb helyet a neten, ahol mondjuk utána lehet nézni ennek? Vagy esetleg Te tudsz errõl valamit? Hálás lennék ha segítenél, ha csak egy csöppet is ebben Buttmaki!

  #149489 Hozzászólás

  buttmaki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem rossz

  Jó kis túrának ígérkezik. Szívesen elmennék, ha lenne évente 2-3 hónap szabim (vagy, mondjuk, munkanélküli lennék). Ulmban még gimis koromban jártam, az említett svájci városokban 3 éve, de nem biciklivel. :) Grindelwaldot tényleg nem szabad kihagyni, gyönyörû hely (nekem az egész Alpok tetszik). 5-6 hét, most nézem… Még néhány évtized, és nyugdíjba megyek, akkor térjünk vissza rá. :)

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Társat keresek egy 5-6 hetes biciklitúrához Ny-Eu.
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.