Tátra

 • Indította
  Témakör
 • #7848 Hozzászólás

  Slambuc

  Nyáron két hétre a fent nevezett hegységben tervezem tolteni a szabadságomat. Szándékom szerint A-tól Z-ig bejárom az egészet, mindkét oldalról.

  Habár voltam már a Tátrában régebben, azért szívesen olvasnék friss élménybeszámolókat, javaslatokat. Kocatúrista vagyok, nem hegymászó, de a gyaloglást bírom. Érdekelnének olyan túraútvonalak, amik ezekkel az adottságokkal bejárhatóak.

  Ezen kívül keresek jó kempingeket valahol a szlovák oldalon és Zakopánéban, ahol egy-egy hétre megszállnék. Lehet sátoros vagy faházas kemping, a fõ, hogy tiszta legyen, biztonságos, legyen meleg víz és angol vécé (mondtam, hogy kocatúrista vagyok). Árak is érdekelnének, de a minõség elõbbre való.

  Továbbá nagy általánosságban minden érdekel, természeti, kultúrális és egyéb látnivalók, étkezési lehetõségek, benzinárak, stb. Szóval ontsátok az információt!

  Kosz elõre is

  Slambuc

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #113789 Hozzászólás

  tututut

  ORSI,

  javaslom a szlovák oldalon a Lomnici csúcsot,fölfele lehet felvonóval is,mi 1szer lefele jöttünk gyalog,zseniális volt.. Szállást pedig találsz,nem is drágán,ott helyben,Zakopanéban,javaslom a Sienkiewitz utcát,központi de hangulatos vagy http://www.lengyelország.info..õk elég korrektek.jó mulatást!

  #113788 Hozzászólás

  Orsoly

  Sziasztok!

  A hétvégén megyünk Zakopanéba. Sajnos csak két napra. (szombat reggel indulunk és vasárnap este már jövünk is vissza). Túrázni szeretnénk. Ötleteket szeretnék kérni, hogy ilyen rövid idõ alatt milyen túrát érdemes csináni és hogy hol érdemes megszállni.

  Elõre is köszi!

  #113787 Hozzászólás

  Laci bácsi

  www.utazaswebring.hu

  A “Szállás külföldön” oldalon megtalálod Donovalyt is.

  #113786 Hozzászólás

  enikö

  Szilveszter az alacsony Tatraban

  Barataimmal az alacsony Tatraban,Donovalyban vagy környeken szeretnenk a szilvesztert tölteni.
  Egy egesz hazat, nyaralot kiberelnenk.
  Sajnos eddig meg semmit nem talaltunk.
  Van valami ötletetek?

  #113785 Hozzászólás

  mthomas

  Válaszolok a kérdésemre! :)

  Az ünnepben kint jártunk a Magas-Tátrában és 1 tömör beszámolót írok, hátha valkinek hasznára lesz ill. tájékoztató jelleggel mindenképp hasznos.

  2001.okt. 21-22-23
  1. Nap:
  Tátra Lomnic(850)->Zöld-tavi ház(1551)
  menetidõ:3.5 óra ,jelek:z-k-z-s

  A zsákokat letettük a házban, a szállást kifizettük és irány a Fehér-tavi csúcs.
  Zöld-tavi ház(1551)-> Fehér-tavi csúcs(2230)
  menetidõ: fel 1.5 óra, le 1.5 óra

  Parkolás Ótátrafüreden: 200 SKK
  Villamos(ótátraf-Lomnic): 11 SKK
  Szállás a Zöldtavi házban: 300 SKK
  (MELEGVIZES ZUHANYZÁSI LEHETÕSÉG!)
  Gulyás: 89 SKK
  TEA: 14-16 SKK
  Virsli: 65 SKK (Reggeli)

  2. Nap:
  Zöld-tavi ház(1551)-> Nagy papírusz völgy-> Téry horhos(2389)-> Téry ház(2015)
  menetidõ: 4óra 45 perc

  Ezen útvonal nem jelzett!!!, de mivel nem szerettünk volna körbe menni a Téry házba, átvágtunk a hegyen keresztül. A Zöld tó felett egy láncos szakasszal kezdõdik az út ami egy kb 20kg-os zsákkal nem igazán kellemes, majd egy placc következik és kõtörmelékek közepette elérjük a fenti láncos szakasz alját. Mivel az idõjárás elég kellemetlen volt(pára,szél, fagypont alatti hõmérséklet)a láncokra ráfagyott a jég. Tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy nem a láncos útvonalon haladunk tovább, hanem a jegeshóval és kövekkel teli kuloárban próbálunk feljutni a Téry horhos hágóba. Elég veszélyes volt, mert a laza kövek kimozdulhattak a helyükrõl és emiatt a mögöttünk haladók igencsak ki voltak téve a guruló köveknek. A hágóra felérve, elénk tárult az 5 tó katlana, majd enyhe ereszkedéssel elértük a Téry házat.

  Szállás: 280 SKK (a reggeli is benne van)
  Gulyás: 90 SKK
  Tea: 20 SKK

  3. nap

  Lereszkedtünk Ótátrafüredre és iráy haza!

  mthomas

  #113784 Hozzászólás

  mthomas

  Téry-Horhos

  Sziasztok!
  Az októberi 3 napos ünnepben készülünk ki a Magas Tátrába. A Zöld tavi háztól a Nagy papírusz völgyön és Téry horhos hágón át akarunk átmenni a Téry házba.Érdekelne, hogy ezen útvonalon járt-e már valamelyktek és ha igen mik a tapasztalatok, ill. hegymászóigazolvány nélkül mehetünk-e erre?
  THX!

  #113783 Hozzászólás

  Gaborka

  Olcso tuti ház popradon-Vasstomi

  Kedves Tomi,

  Próbáltam hívni a számot, de megváltozott, és a telefonszolgáltató haíngosbemondó állandóan félbeszakad, a tudakozó itthon meg nem tudja azonsítani a régi számot. Meg tudnád mondani az új számát? beszélnénk vele szívesen, mert érdekelne minket a dolog. Egyébként Poprádról mennyi idö Tátralomnicra eljutni?
  Elõre is kösz az infót

  #113782 Hozzászólás

  alica

  Tatranske Matliare

  Talán az egyik legolcsóbb hely kozé tartozik TATRANSKÉ MATLIARE, ahová furdobe szoktam járni. Ez a hely TATRANSKÁ LOMNICÁTÓL 1 km-re található. Vannak ott kis faházak is. Innen elég ugyesen el lehet jutni ZAKOPANE-ba is.

  A benzin jelenleg 35,00 -36,00 Sk-ba kerul!

  #113781 Hozzászólás

  Beci

  konyv es kemping

  Egyetertek Duvaddal, a Sas utat egy ismerosom is nagyon dicserte, sajnos en meg nem voltam. Viszont ha az egyik legtutibb konyvet akarod, ami a mufajban szerintem kiraly, az a Szlovak es a Lengyel Tatra. 3000 forint korul van az ara, 1999-ben jelent meg, nem nagyarok irtak, de nagyon-nagyon jo. Egyebkent Vrbov (Menhard) falucska kempingje azert tuti, mert mindig van meleg viz, leven egy hoforras es strand mellette.
  jo tatrazast!

  #113780 Hozzászólás

  Vasstomi

  Olcso tuti ház popradon

  Én rengeteget járok a tba és mindig ugyanott szállok meg egy szlovák idõs néninél.Egz önálló házrész konyhával fürdõvel és egy nagy szobával teljesen elszigetelve közel az elektricska vá-hoz.1 éjszaka 130 korona ami szerintem nagyon jó ár.A néni különben kiválóan beszél németül.ha érdekel hívd föl:Anna Almasova 004219264896

  #113779 Hozzászólás

  Balázs

  linkek

  A Tátrával kapcsolatban is találsz jó néhány – kocaturistának is hasznos – linket a http://www.hegymaszas.lap.hu címen.

  #113778 Hozzászólás

  Slambuc

  Mthomas-nak

  Kosz az infot, a szoci nosztalgia johet, ami az arakat illeti, es nem a szinvonalat…

  En egyedul a tisztasagra vagyok haklis, no meg a zajra es a zsufoltsagra… Szoval megnezem az ajanlott kempinget. Amugy a “beketaborban” jobban erzem magam, mint a nyugatiak kozott, valahogy tobb a kozos nevezo.

  Slambuc

  #113777 Hozzászólás

  Gábor

  Gyurinak

  Jó, hogy rákérdeztél a távra, legalább beugrott, hogy még soha nem mértem le :-(((

  Ami az idõt illeti: az útvonalat több szakaszban tettük meg. Ha a szakaszok idejét összeadom, akkor olyan 2-2,5 nap adódik.

  #113776 Hozzászólás

  mthomas

  kemping

  Slambuc!
  A szlovák oldalon rengeteg kemping van, ha Késmárkra menõ útról rákanyarodsz a Tátralomnic felé vezetõ utra. Pénztárcától függõen választhatsz közülük. Mi már megszáltunk a SPOR kempingben (olcsó, szerintem hangilatos, kicsit a régi szoci kempingekre emlékeztet. Fõleg magyar,szlovák,lengyel és ukrán túristák látogatják. Fõzési lehetõség, hideg-melegvízû tusoló, kúlturált wc van benne.A bejáratnál van egy kisebb büfé, ahol mi elõszeretettel sörözgettünk. Nekem tetszett)és a mellette lévõ EURO kempingben (Ez már színvonalasabb mint az elõbbi, uszómedence,étterem,büfé, bolt. Sok nyugati vendéggel. )Én a SPORT kempinget jobban szerettem, kisebb és barátságosabb is.
  A 2 kempin egymás mellett található a Lomnicra vezetõ út jobb oldalán. Az út bal oldalán is vannak kempingek (kb 3db),de ezeket még nem fedeztük fel.
  Zakopane-ban tavaly október elején voltunk kint, egy kempingben száltunk meg (2 szintes kõház, mi a földszinten aludtunk, de majd meg fagytunk mert fûtés az nem volt), a kemping címére és telefonszámára most nem emlékszem, de majd utána nézek (árakat is írok majd)
  Üdv mthomas

  #113775 Hozzászólás

  Slambuc

  Tatrai kempingek

  Koszonom az eddigi hozzaszolasokat. Most konkretan kerdeznem, hogy tudtok-e jo kempinget a szlovak oldalon es Zakopaneban? Lehetoleg telefonszamot is kerek.

  Kosz Slambuc

  #113774 Hozzászólás

  gyuri

  zöldtavi ház

  turaajánlat
  Matlárháza-Zöldtavi ház-Nagymorgáshágó-Skalnata pleso-Tátralomnic-Matlárháza.
  kb 15-18 km kényelmesen 8-10 óra

  Gágortol kérdem, hogy az õ útvonala hány km, és mennyi idõ

  #113773 Hozzászólás

  Duvad

  Sas ut

  Ajanlom a Lengyel oldalon a Sas utat.Monumentalis. A legjobb hegyi ut a Magas-Tatraban lancokkal letrakkal biztositva.
  Konyv: a leheto legjobb, kivalo, kituno….stb. a “A Magas-Tatra hegyvilaga” cimu bekebeli kiadas.

  #113772 Hozzászólás

  Gábor

  Útvonal

  sajnos még csak néhányszor voltam a Tátrában, de egy szép útvonalat már kétszer is végigjártam.

  Ótátrafüred-Kis-Tarpataki völgy-Téry ház-Vöröstorony hágó-Rablóház-Rovátka-Lengyel nyereg-Sziléziai ház-Morávku kapitány háza-Rysmi ház

  Innen még tovább lehetett volna menni a Rysyre is, de idõ hiányában ez máskorra maradt. Pedig állítólag a legszebb kilátást nyújtó csúcs a Tátrában.

  Az útvonal végig jelzett turistaúton halad, sziklamászó képességek nem kellenek hozzá, de a Vöröstorony-hágó és a Rovátka láncos út, ahol azért szédülõseknek nem ajánlanám a túrázást. A Rovátka és a Lengyel-nyereg a Tátra fõgerincén van, pazar kilátással. A Rablóházat a tûz után már újjáépítették, ismét van benne szálláslehetõség.

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Tátra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.