Tátrai teherhordók versenye

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Tátrai teherhordók versenye

 • Indította
  Témakör
 • #43759 Hozzászólás

  Baluka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Úgy tudom, hogy október 23-án lesz és valahonnan a Csorba tó mellõl van a rajtja. Szeretnénk néhányan megnézni, illetve lenne egy induló is. Ki tud róla több információt? Egy plakátot láttam Ótátrafüreden a Rysy Sporton.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #419167 Hozzászólás

  Baluka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megvannak a képek

  a teherhordó versenyrõl (Sherpa Rally).
  Íme az elérhetõség: http://foto.agriainvest.hu/sport/sherpa/

  #419166 Hozzászólás

  julesblaidd

  eheh

  Mindenképpen írd meg majd az oldal elérhetõségét !!! :-) Kíváncsi vagyok rá !

  #419165 Hozzászólás

  Baluka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megnéztük

  A hiányos információk ellenére sikerült megtalálnunk a kb. 2-300 fõs csapatot. A köszönést követõ másodpercben már egy korsó sör került a kezünkbe, majd minden segítséget megkaptunk, hogy a verseny történelmében induló elsõ magyar megkapja terhét. A megmérettetés rendkívül sportszerû és barátságos hangulatban zajlott, jóllehet teljesen komolyan vették, a nem kis teljesítményt, mégis végig érezhetõ volt a barátságos légkör. A mi emberünk (Járdán Zsolt) végig ugyanolyan biztatást és tapsot kapott, mint bármely másik versenyzõ, pedig nem takargatta éppen, hogy magyar (zászló, Hungary felirat). A célban, a menedékháznál méretes buli alakult ki -sajnos nekünk más programunk volt-, ahol szintén ingyen folyt a sör és jutott valami gulyásféle is akinek igénye volt rá.
  Technikai információk:
  Útvonal: Csorba-tó-Furkotska völgy-Szoliszkó menedékház
  Szintemelkedés: cca. 500 m
  Menetidõ térkép szerint: 2:45
  Nyertes idõ: 1:20
  Zsolt ideje: 2:00
  Férfiak terhe: 60 kg
  Nõk terhe: 20 kg
  (ha kedve van valakinek vihet többet is, kevesebbet is, sõt láttunk olyat is, hogy két ember felváltva vitte a hordkeretet.)
  Ja, a nõi verseny nem pusztán a cipelésrõl szõl, kölün díjazzák a minnél erotikusabb megjelenést is – érdekes csipkés cuccokat láthattunk.
  A következõ verseny tavasszal lesz és a Hrebienoktól megy fel a Zamkovskéhoig. Itt egy lavina által elsodort teherhordó emlékére rendezik a rallyt. 100 kg-t, vagy két fordulóban 50-50 kg-t kell vinni a fiúknak.
  Ha meglesz a mostani versennyel kapcsolatos web oldal megírom a címét.
  Ha valakit részletesebben érdekel az idei, vagy a következõ évi verseny írjon e-mailt: balu@csillagdesign.hu

  #419164 Hozzászólás

  Baluka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Amit sikerült megtudni:

  Október 23-án lesz tényleg. A rajt 10 órakor a Csorba tónál. Fiúknak 60 kg, lányoknak 25. Bárki nevezhet.

  #419163 Hozzászólás

  mf72

  Hát

  Kulanga mester nem gyenge és tényleg nem a szavak embere.
  Én úgy tudom, hogy általános szabály az ilyen versenyeken, hogy a férfiak 60, a nõk 25 kg-mal indulnak és érnek is célba…

  #419162 Hozzászólás

  Noresz

  Egy másik hihetetlen teherhordó!

  Kõ-pataki-menedékház (Skalnatá chata)

  http://www.vysoke-tatry.sk/chaty/schata/hu.html

  “…A ház gondnoka ma Ladislav Kulanga, aki egyben teherhordó is és több teherhordási rekord tartója: a Hosszú-tavi-menedékházhoz (Zbojnícka chata) 141 kg, a Téry-házhoz (Téryho chata) 151 kg, a Zamkovszky-menedékházhoz (Zamkovského chata) 207,5 kg cipelt fel. A Kõ-pataki-menedékháztól az I. drótkötélpálya Start nevû közbülsõ állomására 211 kg-os terhett cipelt le.
  A ház egész évben nyitva tart. “

  Egy éve találkoztunk vele a menedékházban. Tényleg nem egy barátságos ember, nem nagyon akaródzott kiszolgálni minket.
  De az eredményeit el kell ismernem, tényleg lenyûgözõ!

  #419161 Hozzászólás

  bouquetkálmán

  Ha jól emlékszem,

  valamelyik régebbi ujságban, talán a “Hegymászó”-ban volt errõl egy cikk. A versenyt ha igaz két fõs csapatokban bonyolítják, alapvetõen a szlovák menedékházak hordárai között. Ott azt írták, hogy egy olasz csapat is indult. (Nem szerepelt valami fényesen.) A verseny egyébként csak a poprád ház, Tengerszem csúcs alatti ház között zajlik, nem kell felmenni a csúcsra. Ezek a fószerek évtizedek óta csinálják, hihetelen rutinjuk van benne. Régen a legendák szerint 1 korona járt minden kiló súly után amit felvitt. Volt aki ebbõl élt, vmi kaját, meg szállást kapott fenn, és egész életét a hegyekben töltötte. De az más világ volt.
  Egyszer láttam egy tagot, egy mázsás! farönköt vitt a Téry házba. Az egész Téry ház így épült át a 80-as években, mindent a hátukon vittek fel! Mongyuk az értelmét sohasem láttam be.

  #419160 Hozzászólás

  Tóbiás

  izület!

  Szerintem aki nem akarja szétcseszni a derekát, térdét, vagy egyéb izületeit, az ne vegyen részt ilyen versenyben.
  Az emberi szervezet alapvetõen nem ilyen terhelésre van kitalálva. Persze lehet mondani, hogy a Laco már 30 éve ezt csinálja, de nagyon kevés embernek vannak ilyen szerencsés adottságai. Gondoljátok meg!

  #419159 Hozzászólás

  Baluka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Valamivel pontosabb

  infók kellenének. Pl.: Mikor kezdõdik, ki szervezi, lehet-e magyarnak nevezni stb. Várnám, ha lehet a Kalapácsos meg Renátó e-mail címét.
  Köszönöm, azért a hozzászólásokat; a mogorva Laco nem pite.

  #419158 Hozzászólás

  diamir

  Lehet, hogy

  Lehet, hogy világrehordár :-), de roppant mogorva ember. Pár éve õ vezett a Skalnate Chata házat lomnicnál a magiszrál mellett. Nem lett szépemlék az ottlakásból.

  #419157 Hozzászólás

  hici
  #419156 Hozzászólás

  Lajos

  Laco

  Söröshordó, bazi nagy gázpalack és hûtõszekrény, gondolom az sem üresen. Mindezt tornyozta föl, becslésem szerint jó 3 méter magasan. Így nem csak a súly hihetetlenül nagy, de még marha jól is kell egyensúlyozzon vele.
  Tavaly láttam két teherhordót, cingár fiatal srácok voltak, és 80 kg-ot vittek-egyensúlyoztak csiga lassúsággal. Látványnak sem utolsó.
  Aki teheti, nézze meg. A végén még én is fölkerekedek.

  #419155 Hozzászólás

  Li

  Laco

  Asszem Laco Kulanga a májer, legalábbis az õ képével díszített éves naptárt lehetett kapni egy idõben a csorba-tói vasútállomáson, amint éppen söröshordókkal és gázpalackokkal van megrakva. Tud valaki többet Lacoról?

  #419154 Hozzászólás

  Sajo

  Tenyleg

  A Rysy-re es tenyleg a Popradi-totol.

  Sajo’

  #419153 Hozzászólás

  _yoss

  teherhordóverseny

  ha nem tévedek – és miért ne tévednék – a verseny arról szól, hogy a rysy-re kell felmenni a poprádi tótól — vagy nagyon keverek vmit.

  (ez a nesze semmi fogd meg jól:P)

  #419152 Hozzászólás

  Moha Khán
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sherpa

  Szia Balu Kapitány

  Én még nem voltam ilyen versenyen, de elmennék, mert szeretek felfele cipekedni. A hegyekben építek egy turista- menedékházat és oda is sokmindent pl. építõanyagot úgy kellett háton felcipelni. Annál nagyobb lesz az öröm, ha kész lesz.

  viszont van két barátom, akik láttak már ilyet.: Kalapácsos meg Renátó, sajna most így hirtelen nem tudok emiljüket, de ha érdekel megkérdezem, vagy megadom nekik a tiedet, ha nem akarják közzétenni.

  Õk mesélték, hogy 60 kg-ot kell 1000 m szinten felküzdeni, de van valami Lengyel, vagy Szlovák világbajnok aki 207 kg-ot vitt állítólag, azt nem tudom hova.

  http://www.mohapafrany.hu

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Tátrai teherhordók versenye
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.