Távol-Kelet elõadás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Távol-Kelet elõadás

 • Indította
  Témakör
 • #40807 Hozzászólás

  kaszo

  Tart valaki ilyen témában elõadást mostanság? Föleg Vietnám és környéke érdekel? kaszo.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #372679 Hozzászólás

  Zsolt

  BKK :) + mindenki

  Olcsó szálláslehetõséget Bangkokban a Kheosan
  Roadon találtok. A reptérrõl való eljutást az elõször megilletõdötteknek taxival ajánlom, kicsit drága, alkudjatok, ez mindenhol igaz, ha nem teszitek sértésnek veszik. A reptérrõl közvetlen buszjárat is megy a Kheosan Road érintésével, a sofõr készséggel segít, ha szóltok hol akartok leszállni. Ez a 24 A jelû busz,s olcsó.( ezt ha valakit érdekel pontosan megnézem)A kheosan Roadon 10 Baht/day-tõl ( Ez elég para az olcsót kerüljétek!)találtok szállást a Guest House-okban. A Chada Guest House elég jó, kb az utca közepén találjátok. Itt is érvényes : Alkudni kell!
  Üdv: Zsolt

  #372678 Hozzászólás

  patakiz

  Laosz

  tegnap érkeztem haza thaiföldröl és laoszban is voltam 8 napot. a kommunizmus utolso jelei még látszanak olyen kis aproságokban, hogy a nemzeti ünnepen a laoszi zászlo mellett lengedezik a sarlo kalapácsos is, az iskolások kisdobos és uttörö nyakkendöt kötnek és éneklik a hangosbemondóban az internacionálét. mit ne mondjak könnyes volt a szemem. amugy csodálatos ország az emberek kedvesek és nagyon szegények. az orszag gyonyoru. ha erdekel valakit irahok reszletesebben is.
  üdv. Zoli

  #372677 Hozzászólás

  szpp

  Észak-Korea

  Kedves Moni, talán 5-6 évvel ezelõtt járhattam arra. Bp-Párizs-Peking-Phenjan utvonalon mentem oda repülõgéppel. Egy nappal késõbb érkeztem oda, mint ahogy vártak, és ez nagyon kellemetlen órákat okozott nekem, mert mint kiderült, a repülõtér kint volt a várostól jó messze (ebben eddig nincs semmi rendkivüli), de amikor érdeklõdtem, hogy hogyan juthatnék be a városba, akkor kiderült, hogy nincs busz, és nincs taxi sem!! Nem igazán voltak felkészülve arra, hogy esetleg valaki egyéni turistaként meglátogatja õket. Végül a kétségbeesett telefonjaim segítettek, nagy sokára kijöttek értem azok, akik egy nappal korábban már kint vártak, és már majdnem bezárt a teljes repülõtér, szóval nem jól indult a dolog. Hatalmas jól megépített utakon alig volt autóforgalom, mert gyakorlatilag csak hivatali autók voltak. Mindenhova egy tolmács kisérgetett, akirõl menet közben kiderült, hogy tud magyarul. Az egész utazást egy idõutazásnak éreztem vissza az ötvenes évekbe. Mindenki viselt egy kitüzõt a kabátján, a dicsõséges :-))) nagy vezérük képével. Akkor még nem volt élelmiszer hiány, én sem láttam semmi jelét ennek. Peking egy felvilágosodott országnak tünt ezek után, ahol a szállodai szobában a TV-ben pár külföldi adást is lehetett látni.
  Ha valami érdekel még, írj, és megpróbálok rá válaszolni. Majd az ott készült fényképeim egy részét is be fogom szkennelni, jaj nektek, és majd nézhetitek!
  Üdv, Szpp.

  #372676 Hozzászólás

  Moni

  szabopp@sunserv.kfki.hu

  Szia Szpp,
  Mikor jártál Észak-Koreában? Nagyon érdekelne, hogy milyen állapotok vannak most arra, és hogyan lehet bejutni az országba.

  #372675 Hozzászólás

  szpp

  Pár fénykép …

  Burma, Thaifold nincs szétválogatva, így a Rangoonban készített képek vígan keverednek a Bangkok-ban készített képekkel.

  #372674 Hozzászólás

  patakiz

  olcso szallas … (2)

  Üdv BKK!
  szállások 50 Baht-tól 80000 Baht-ig igényed(igénytelenséged)szerint. 1 USD=39.88 BHT

  #372673 Hozzászólás

  SzPP

  olcso szallas …

  Kedves BKK!

  Sajnos nem tudok Neked olcso szallashelyeket mondani Bangkokban, mert bar tobbszor jartam ott, de csak rovid idokre. Feltetelezem, hogy egyik-masik utazasi irodank mar ebben is tudna Neked segiteni, vagy esetleg az interneten kellene korulnezned.

  #372672 Hozzászólás

  BKK:)

  ????????????????????????????????????

  Szia SzPP!!!

  Bangkok-ban milyen olcsó , de azért elviselhetõ szállás helyekrõl tudsz???

  Válaszodat elõre is köszönöm!

  #372671 Hozzászólás

  SzPP

  Vetnam es kornyeke

  Nem tartok elõadást, de ha Vietnám érdekel
  akkor pár részlettel tudok szolgálni róla.
  Egy hónapot töltöttem ott, fõleg Dalatban,
  amihez képest Saigon kb 300 km-nyire van.
  Olyan finomakat sehol sem ettem, mint Vietnamban, pedig nagyon egyszerü helyeken is étkeztünk, ahol például kis malacok szaladgáltak a lábaink alatt. Fantasztikus
  leveseik voltak. Huh … Nagyon hasonlít a kínai konyhára, csak sokkal finomabb.
  A tengerpartjukon is töltöttem egy hétvégét,
  szép volt, de semmi különleges. Igen finom homárt ettem viszont ott kint a tengerparton.
  A térségbõl még jó pár helyen jártam, Myanmar (alias Burma), Thaiföld, Kina, Észak-Korea, India, így ha valami még érdekel kérdezz, s ha tudok válaszolok.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Távol-Kelet elõadás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.