Teendõk, ha elhagyod az útleveled Tanzániában

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Teendõk, ha elhagyod az útleveled Tanzániában

 • Ennek a témakörnek tartalma 0 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #2338 Hozzászólás

  Max

  Voltam olyan ügyesen szerencsétlen, hogy az idei utunkon sikerült elhagyni a papírjaimat Zanzibáron. Miközben szeretném megköszönni útitársaimnak a kitartást és a talpraesettséget, mások okulására leírnám röviden, mi a teendõ ilyen esetben.
  1. Elsõ út a helyi rendõrörsre vezet. Én Nungwiban hagytam el mindent, a legközelebbi örs kb. 20 km-re Mkokotoniban volt. Itt felveszik a jegyzõkönyvet, de azt mondják, hogy csak 2-3 nap múlva lesz kész. Ezt némi kenõpénz fejében hajlandók elfelejteni. Mi 50 USD-t adtunk a tagnak, de utólag kiderült, hogy ez sok. Elég lett volna mondjuk 10-20 USD is. Egybõl meglett a jegyzõkönyv.
  2. Persze azonnal telefon a kenyai magyar követségre. (neveket, számokat majd legközelebb)
  3. A jegyzõkönyvbõl másolatokat készíteni!!!
  4. Egy másolattal, 3 db fényképpel és 10 000 Tsch-gel (a másik helyen még csak 5000 Tsch-t mondtak) be a legközelebbi imigration office-ba. Van Zanzibar town-ban is!!! Ne higyjétek el, hogy csak fent északon van!!! Mindezek ellenében itt kiállítanak egy Emergency Travel Documentet. Elvileg ezzel már hazáig lehet jönni, de mi ezt nem próbáltuk ki, mert közben intéztük a nagyköveti szálat is.
  5. Konzuli papírok. Ehhez ki kellett juttatnunk 1 db fényképet, 1db jegyzõkönyvmásolatot és a saját leírásomat Nairobiba. Ott pedig kiállítanak egy hazatérési engedélyt. A DHL 5-6 napra mondta, hogy visszaér Zanzibárra az engedély, mivel átkompoztatják Dar es Salaamba, és onnan küldik repülõn. Ennyi idõnk nekünk nem volt. Issa nevû szállítókisiparos guide-unknak viszont volt a zanzibári reptéren a Kenya Airways-nél egy ismerõse. A neve Mohamed Issa. Õ elküldte a papírokat az elsõ reggeli géppel Nairobiba, ott a konzul kiküldött érte valakit, és a következõ géppel már vissza is küldte az engedélyt. Ráadásul Mohamed Issa egy fityinget sem kért ezért, ami azért ölég meglepõ tud lenni Afrikában. Szal, röpke két nap alatt két útidokumentet is sikerült beszereznünk. Még a konzul is csodálkozott a szervezõkészségen. Még 1x thanx a barátaimnak ezért, és ha lehet, ti ne próbáljátok ki, milyen érzés papírok nélkül dekkolni Afrikában…:-)

Hozzászólás: Teendõk, ha elhagyod az útleveled Tanzániában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.