Terepjáróval a sivatagba.Utitársakat keresek!

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Terepjáróval a sivatagba.Utitársakat keresek!

 • Indította
  Témakör
 • #1517 Hozzászólás

  Kompóthy József

  A nyár folyamán ismét elindulok Dél-Tunéziába egy Range Roverrel.
  Az autóban van 3-4 szabad hely, ha még nem jártál a szaharában és érdekel, autózzunk 1-2 hétig együtt!
  A felállás a következõ: Én átkompolok Olaszországból Tunéziába, Te felülsz a repülõre és találkozunk Monastirban.
  A tengerpart mentén elindulunk délnek és az elsõ napokban behatolunk a Szaharába, ahol eltöltünk 3-4 napot a dünék között. Miután meguntuk a homok egyhangúságát felkerekedünk északnak az Atlasz hegység lábához.Ez az út átvezet a nagy sóstavon , ahol két napot leszünk a csillagos ég alatt.
  Az Atlaszban felkeresünk egy-két hegyi oázist és mivel már csak két napunk lesz hátra, visszamegyünk a tengerpartra lemosni az út porát…
  Az út hossza Kb. 1100 Km.
  A Te részed a költségekbõl kb. 60-80000Ft.,+repjegy.
  További információért hívjál a 06-30-353-17-10 -es számon.
  Várom jelentkezésedet Kompóthy József

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #58281 Hozzászólás

  szilveszter

  Kompóthy József

  Kedves Kompóthy József!

  Sajnálom, hogy csak most olvastam útitervedet, ha egy kicsit elõbb, talán …
  Mindenesetre felírtam a telefonszámodat, esetleg ha jövõre mész, szívesen mennék veled! (Rem. üzemelni fog még).
  üdv

  #58280 Hozzászólás

  Rózsa

  MONK

  Köszönöm szépen a CD.Kérlek jeletkezz e-mailben.

  #58279 Hozzászólás

  zoli

  en is hadd szoljak bele

  egy kicsit Kompothy oldalan. Utitarsakat keresett, igy szerintem eleg reszletet irt. Honna tudjatok, hogy mennyire gondolta komolyan? Hogy van aki nem tudja elképzelni, hogy mit lehet csinalni 3-4 napig a Szaharaban (de irhatnák bármilyen elsõ pillantasra unlamas, erdektelennek tünõ területet, videket), az talan magaba kereshetne a hibat? Aki pedig mar befizetett ilyen egy napos, delutanos “Szahara turakra”, az utana vagy a “turista-bûztõl” es masnak joindulattal nem ajanlja vagy jol erezte magat,de akkor ugy is mindenhova befizetett utakra megy, Tuneziaba is. Jo utat es segg idegenvezetõket!
  z

  #58278 Hozzászólás

  Gábor

  Szahara

  “…Szép, és érdekes a sivatag, de nem annyira, hogy 3-4 napot ellehessen tölteni a dûnék között. Ha befizetsz egy sivatagi túrára, ezeket mind láthatod…”

  Háááát…

  Mit mondjak erre? A Szahara szép és érdekes, és én akármennyi idõt el tudnék tölteni ott. Eddig két alkalommal sikerült, nem 3-4 napig, és képtelen voltam megunni. Persze a Szahara egyáltalán nem csak homokdûnékbõl áll, vannak ott igencsak nagy hegységek, kõ- és kavicssivatagok, vádik, sziklarajzok, a természet ezerszínû arca, csend, csillagok, szél és végtelenség, magány és szabadság, élet és halál.

  De csak az menjen oda, akit VALÓBAN érdekel. Csak a buli kedvéért inkább ne, mert tényleg unni fogja és igaztalan vádakkal illeti ezt a gyönyörû tájat.

  Az utazás a sivatagban pedig nem gyerekjáték, eltekintve a szervezett buszos turistautak úgynevezett “sivatagi túráitól”. Eleve nem szabad csak egy autóval menni, pláne nem nyáron és van sok egyéb szabály (üzemanyag, víz, élelem mennyisége, mentõeszközök, stb.) amiket a sivatag diktál és ha nem tartja be az utazó, az életével játszik. A nyári Szaharában víz nélkül egy (!) nap alatt nyugodtan meg lehet halni.

  Kevés dolog van a világon, ami annyira rádöbbenti az embert a maga kicsinységére és esendõségére, mint a sivatag.

  #58277 Hozzászólás

  Zsu

  óvatosság

  Jól megköpködtétek KOmpothyt, aki azért nem ma jött le a falvédõrõl… Persze, óvatosság nem árt, sõt… De a sok okos honnan tudja, hogy milyen tapasztalatai vannak? Szerezz be minél több infót, tájékozódj, mérlegelj, ezt ajánlom mindenkinek bármilyen tipusu utazás elõtt, sivatagi túrát megelõzõen meg még aláhúzottabban. De rögtön nekiugrani a másik torkának??? Stílust, emberek, stílust!!!

  #58276 Hozzászólás

  Monk

  Klammel

  Csak tudd. Európai ember nyáron a lábát nem teszi ki árnyékos helyrõl, anélkül hogy ne lenne nála egy üveg víz, izzadsz mit egy fuvaros ló, nem gyõzöl vedelni. Közben meg vészesen fogy a szervezetedbõl a só, ásványi anyag, etc. Nagyon gyorsan eleged lesz az egyhangú homok dûnékbõl. Biztosan meglehet járni a sivatagot, lásd Dakar Rally csak azt, megszervezik és felügyelik. Nem úgy hogy, na kerülünk egyet a buckák közt, majd jövünk. Elõrebocsátom, nem tudom, mikor szoktak homok viharok lenni Tunéziában, de gondolom hasonló felkészültséggel, vág neki a csapat. Én ilyen helyre nem vad idegenekkel mennék, hanem a legjobb barátaimmal, akikre rámerem bízni az életem.

  #58275 Hozzászólás

  Klammel

  én csak megjegyeztem

  Én rohadtul nem bírom a meleget, és a sivatag abszolut nem is csábít. Lehet hogy ezért gondolom, hogy 2 nap ugyan olyan mint négy. De ha már belekotyogtam a témába, csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy egy terepjáróval beutazni egy országot 60-80 ezerért nem egy rossz ajánlat. Ha pedig melegük lenne az utasoknak, gondolom elég mobil ahhoz a terv, hogy változtassanak rajta.

  #58274 Hozzászólás

  Monk

  Gabi

  Most én csatlakozom.
  Klammel. Ha annyira JÓ akkor próbáld ki, ott nem olyan az idõ mint itt nyáron. Fürdésnélkül meg kifejezetten jól érezheted magad, 3-4 napig. Kalandnak biztosan nagyon jó csak bele lehet halni. Az arabok 2-5 évente építik ujra a sósmocsáron átvezetõ utat. Megnézni feltétlenül érdemes mert ilyet nem látsz minden nap, de csak 1x. A sivatagban tényleg nemtudsz mit csinálni, fõleg ha lerobbansz, akkor leshetsz ki a homokból. Ugyanis az arab lakosság jelentõs része nem a sivatagban lakik hanem a nagyvárosokban vagy oázisokban. Jegyzem a távolságok ott másokne úgy van hogy, 2órán belül beérsz egy lakott településre ha akarsz, ha nem.
  Én nem akarlak lebeszelné benneteket és nem is irgykedem, csak felhívom a figyelmet néhány apróságra amit én már láttam.
  Egyébként HAJRÁ “FEL” vagy “LE” TUNÉZIÁBA és írjatok, hogy sikerült.

  #58273 Hozzászólás

  Gabi

  Klammel

  Nem tudjátok, hogy mire vállalkoztok!Mit csinálsz a sivatagban 3-4 napig ? Nézed a homok dûnéket, és számolod a skorpiókat, és a viperákat ?!
  És éjszaka megfagytok, nappal megsülök. Hidd el,a 2 napos sivatagi túra bõven elég, bár ezt Ti tudjátok! A 30-ba benne van a teljes ellátás, szálloda,a berberek,tevegelés, az Atlasz hegység,sivatagi állatkert,séta kocsikázás (nem nagy élmény). És nem utolsó sorban a biztonságod.

  #58272 Hozzászólás

  Klammel

  2 nap

  Ha jól értettem a 60-80 000 Ft a 1-2 hétre szól, és nem a 3-4 napos sivatagi autózásra. Ha belevesszük az egyéb felsorolt programlehetõségeket jutányosabbnak tûnik, mint a 2 nap sivatagi túra 30 ezerért.
  Nem mintha a sivatag nagyon érdekelne, de szerintem az ajánlat nem hangzik nagyon rosszul.

  #58271 Hozzászólás

  Gabi

  csatlakozom

  az elõbbihez!
  Szép, és érdekes a sivatag, de nem annyira, hogy 3-4 napot ellehessen tölteni a dûnék között. Ha befizetsz egy sivatagi túrára, ezeket mind láthatod. Igaz, az csak 2 napos de megúszod 30-ból. A rengeteg veszrõl meg nem is beszélve!!
  Szerintem ezt még át kéne gondolnog még 1-szer.

  #58270 Hozzászólás

  Monk

  Kompóthy József

  Lehet hogy, sokat jártál már arra, így nem kioktatásnak szánom csak figyelem felhívásnak.
  Ott tünt már el dzsipp a sós mocsárban úgy hogy alig tudtak kiugrálni belûle a bent ülõk és csak néhyány nap múlva találták meg õket igencsak dehitratált állapotban. A SZAHARA pedig szedett már nem egy áldozatot a meggondolatlan utazók közül. Lásd Német túrista aki megmutatta az araboknak hogy félmeztelen is lehet tevegelni a napon, és valóban lehetett… fél óráig, aztán I. fokú égési sérülésekkel szedték össze a teve mellõl. Igencsak össze égett a pali fedetlen teste, az arabok meg úgy voltak vele had csinálja, Õ úgy is civilizált. Ja, õk meg ott élnek, kitudja mióta már.
  Szóval lehet, érdemes volna tájékozódni a helyieknél. Még csak annyit, az európai terepjárok behelnak a sivatagban, ha nincs rajtuk homok szûrõ.

  #58269 Hozzászólás

  Gabor

  TLC, 110, 90

  Probalok donteni Toyota Land Cruiser, Land Rover 100, es LR 90 kozott (arak majdnem ugyanazok) 1 honapos utra Del-Afrikaban. Melyiket ajanlod, miert?

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Terepjáróval a sivatagba.Utitársakat keresek!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.