Terepjáróval Indiába

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Terepjáróval Indiába

 • Indította
  Témakör
 • #41696 Hozzászólás

  Jokhang

  Kedves Bendegúz! Elõször 2003 õszén olvastuk párommal együtt, afganisztáni beszámolódat, aminek stílusa nagyon megfogott, különösen az a rész tetszett, ami a márvánnyal megrakott buszról szólt. Mindig élvezettel olvasom a hozzászólásaidat. Mint a fenti címbõl is látszik, nagyobb projektbe fogunk bele és ehhez kérem az észrevételeidet. (plusz Sajoét, Andrásjogiét és WL.ét) Amikor minden klappol, 2007 februárjában, a Lhosar idején fogunk elindulni. (de legkésõbb augusztusban). Útvonal: Törökország-Irán-Pakisztán-India-Nepál. A törökök kivételével egyik sem piskóta. Egyszóval Irán és Pakisztán érdekel elsõsorban, mert a Dubai-Mumbai szakaszt csak végszükség esetére gondoltam. Egyébként minimum egy évre tervezzük a kinn tartózkodást Indiában, hogy miért terepjáróval, gondolom nem kell magyarázni. Aki buszozott már éjszaka Indiában, annak sem.
  2004 tavaszán több mint két hónapot voltunk Kathmanduban, 3 hetet Tibetben és egy hónapot Indiában (Amritsar, Dharamsala). Delhibe érkeztünk repcsivel és attól kezdve végig szárazföldön, oda-vissza utaztunk. Nagy élmény volt, összeírtam már vagy 50 oldalra valót, de még csak Varanasziig jutottam. Ezt csak azért írom, mert a négy hónap hozott némi tapasztalatot és életmódváltást, de szívesen veszem az építõ jellegû hozzászólásokat. A „két hétig voltam Goában” és a „félig üres a pohár” típusú emberek kérem kíméljenek, mert úgyis törlõdik az agyamból, ezért felesleges idõ- és energiapocsékolás mindkét részrõl.

  Andrásjogitól azt szeretnem kérdezni, hogy a MT Kailáshoz valóban el lehet jutni Pakisztánon keresztül, mert lehet, hogy az jobban érdekel, mint a KTM-MtK. Ha 4×4-el nem lehet, akkor a kocsit lerakom valamelyik követségen. Érdkel az is, hogy a földrengés milyen változást hozott a közbiztonság területén.

  Sajo és WL véleményére is kíváncsi vagyok, mint ebben a térségben rendszeresen megforduló összes utazóéra.

  A terepjáró, valószínüleg 10 évesnél nem régebbi, kb. 100e km-es futással rendelkezõ Toyota LC Amazon VX benzines lesz (ez a legnagyobb). Angliában fogjuk megvenni, ugyanis ha egy évig a másik oldalon ülve vezetek, az Indiában nem a legbiztonságosabb. Egyszóval, olyan volt vagy jelenlegi tulajokat keresek, akiknek van némi tapasztalatuk ezzel a márkával kapcsolatban. A Pajero is jó, de kevesebb cucc fér bele, a Land Rover pedig inkább Afrikában ismert, oda meg nem vágyom.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #387671 Hozzászólás

  Sajo

  megtisztelo…

  …a bizalmad, de vannak nalam sokkal tapasztaltabb India utazok is (itt a forumon is). Elvileg Pakisztanbol a KKH-n Kashgar-Ali-Kailas utvonal terepjaroval megteheto…a kulfoldi kocsi bevielehez viszont tenyleg sok engedely kell.

  Szerintem, ha mar ugy is mentek Nepalba, akkor a KKH-nak egy jo alternativaja lehet Nepal legnyugatibb csucskebol gyalog, loval vagy reszben berelt terepjaroval a kovetkezo utvonal a Kailashoz: Simikot – Darapani – Sali Khola – Muchu – Yari – Sip – Nara La hágó – Hilsa – Purang – Darchen. (Gondolom a sajat terepjarot addig le tudod rakni Simikotban valahol.)

  A fenti utvonalat nem probaltam meg, de a Footprint Tibet es nemi intenziv Internetes utanajaras alapjan ugy gondolom, hogy mukodhet a dolog.

  Sajo’

  #387670 Hozzászólás

  Péter

  Azannnyát..

  Jó kis terv!

  Én idén júniusban utaztam végig a Karakoram Highway pakisztáni részén,busszal,stoppal és söfõröstül bérelt dzsippel.Tudomásom szerint Kínába nem lehet saját autót bevinni(azért kérdezz rá a követségen hátha változott).
  A kocsit szerintem nyugodtan otthagyhatod egy szálloda parkolójában valamelyik KKH menti faluban.Biztosan meg lehet beszélni, hogy vigyázzanak rá pár hétig.A tavaly októberi földrengés a KKH mentén nem okozott károkat.A pusztítás fõleg Azad Kasmírt érintette:Balakot, Muzaffarabad, Kaghan völgy környékét.
  A közbiztonság kiváló a hegyek között. A KKH egy alsóbb szakasza Besham és Chilas között viszont veszélyes lehet. Az éjszaka áthaladó buszokat például rendõrök kísérik!

  A Beludzsisztánon való átutazás is veszélyes lehet, bár ezt csak hallomásból tudom, én nem jártam arrafelé.

  Iránban is jártam 2001-ben, szerintem Irán is piskóta: jó minõségû széles utak,olcsó üzemanyag, az utak latin betûkkel is ki vannak táblázva, a nagyvárosoktól távol nem olyan vészes a forgalom.

  Sok sikert!

  Péter

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Terepjáróval Indiába
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.