Thaiföld utazások!

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Thaiföld utazások!

 • Indította
  Témakör
 • #41878 Hozzászólás

  Szepe

  Helo!

  Szükségem lenne olyan web címekre, ahol Thaiföldi utak, kirándulások, szállások megtalálhatók.
  Ha esetleg van valakinek kinti utazási irodával tapasztalata, akkor megköszönném ha írna!

  Köszi!
  Szepe

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #391710 Hozzászólás

  bb

  Re: BoB go to the jungle

  En is.
  Very Cheap

  #391709 Hozzászólás

  Lang Xing

  Mikor indulunk?

  Én benne vagyok.

  #391708 Hozzászólás

  Moncsa

  Lehet egy tippel több???

  Egyetértek azzal a megállapítással, hogy nincs szükség Thaiföldön utazási iroda által szervezett utakon, programokon részt venni.
  Sokkal olcsóbb, és szerintem érdekesebb is amit te hozol össze! Csak annyit kell tenned, hogy még itthon érdeklõdsz egy kicsit az alapdolgok felõl, aztán bele a közepébe! Pár cím a szállásokhoz és egyéb hasznos infókhoz:
  http://www.tiscoverasia.com, http://www.sawadee.com http://www.asiahotels.com, http://www.asiatravel.com
  http://www.kohsamui.net, http://www.thai-land.com
  http://www.planetholiday.com
  Innen már találsz további linkeket.
  (De lehet, hogy még van a tarsolyomban pár.)

  Üdv!

  Ui: Szepe! Lang Xing kitûnõ guide lenne, szerintem vidd magaddal, akkor biztos nem tévedsz el a dzsungelben!:-))

  #391707 Hozzászólás

  Szepe

  Köszi!

  Nagyon sokat segítettél! Köszi!

  #391706 Hozzászólás

  Lang Xing

  Plusz

  Ja, elfelejtettem, hogy Bangkokban az Asia Books-okban lehet kapni egy hasznos könyvet a thaiföldi nemzeti parkokról. Ebben minden benne van: mi látható és mikor, hogyan lehet odajutni, stb. Angolul van írva. Kalandra fel!

  #391705 Hozzászólás

  Lang Xing

  Rém egyszerû!

  A túrákhoz az kell, hogy az ember kitalálja, hová szeretne menni és mivel, megveszi a jegyet az állomáson vagy a repülõtéren, megérkezik oda és helyben rákérdez, milyen lehetõségek vannak. Hogy konkrét legyek: elõször is ki kellene találni, milyen „dzsungelbe” szeretnél eljutni. A Thaiföld északi részén lévõ erdõk a szezonális vegyeslombútól az örökzöldig terjednek – az elõbbi a száraz/forró évszakban pontosan olyan, mint egy magyar erdõ, csak éppen más (fa)fajokkal; az utóbbiba az elõbbin keresztül visz az út (magasabban van a tengerszinthez viszonyítva), vagyis csalódottan visszafordulsz, mielõtt célba érnél. Ha igazi „dzsungelre” vágysz, akkor délnek kellene venned az irányt. A Khao Sok Nemzeti Park Surat Thani-ban a legnagyobb „esõerdõ” Thaiföldön (szaknyelven trópusi örökzöld erdõ, de ez a magyarnak aligha evidens). A bangkoki Hualamphong Station-ön veszel egy vonatjegyet Surat Thani-ig, Surat Thani-ban a vasútállomással szemben van a buszpályaudvar, ott veszel egy jegyet a Phuket vagy Takua Pa felé induló buszra (esetleg taxiba ülsz, de az sokba fog kerülni) és megkéred, hogy szóljanak, ha elértetek a Khao Sok-hoz. Itt lepattansz a buszról és átülsz valamelyik céltaxiba (= terepjáróba/-ra), amivel a szálláshelyedre juthatsz. A fuvar nem kerül pénzbe, mert automatikusan valamelyik családnál kötsz ki, akiknél lakni fogsz. Az árakban és a szolgáltatások minõségében nemigen van differencia, de ha több napig maradsz, úgyis kiderül, mi tetszik jobban. A család valamelyik tagja tutira bevisz a málnásba, az árról elõre kell megegyezni. Mellesleg fakultatíve is el lehet indulni az erdõben, a kitaposott ösvényrõl alig-alig letérve csekély a veszély, hogy eltévednél vagy felfalna valamilyen nagymacska. Éjszakára hivatalosan nem lehet bent maradni a parkban (a szálláshelyek a parkon kívül vannak), de abszolúte nem érdekel senkit, merre jársz. Hasonlóképpen mûködik a hegyi törzsekhez való eljutás. Ha magad intézkedsz, talán még olyan emberekkel is találkozhatsz, akik tényleg nem a kedvedért vették fel a kosztümöt. Nagyon komplikált?

  #391704 Hozzászólás

  Szepe

  Lang Xing!

  Engem igazából a túrák, kirándulások érdekelnének!
  Hogy szervezel meg magadnak egy dzsungel túrát? Vagy egy hegyi faluba kirándulást?

  #391703 Hozzászólás

  Lang Xing

  Lassan a testtel!

  Nekem az a tapasztalatom a thaiföldi utazási irodákkal (is), hogy nincs rájuk igazán szükség. Ha bírod az angolt (a thait vagy a kínait?), akkor sokkal olajozottabban meg tudod szervezni az útjaidat, mint õk. Különben rengeteg van belõlük, ezért ha mindenáron igénybe akarod venni a szolgáltatásaikat, úton-útfélen megteheted. A bangkoki üzletek java része kínai kezekben van. Zhi xing che.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Thaiföld utazások!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.