Tibet

 • Indította
  Témakör
 • #42102 Hozzászólás

  Zo

  Erdekelne mindenfele info olyanoktol akik a kozelmultban jartak Tibetben! Az olcso repjegytol (Mo-Kina), a kulon engedelyek beszerzeseig!
  Koszi!
  Zoli

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #395157 Hozzászólás

  csako

  Austrian Airlines

  Újból indul az Austrian Airlines, és vannak már olcsó jegyeik Ázsiába. Érdemes megnézni a honlapjukat! Csákó

  #395156 Hozzászólás

  erika

  vízum

  Elvileg tényleg csak csoporttal engednek be Tibetbe, ami azt jelenti, hogy fizetheted a csoportos package árát plusz pár napot Kathmanduban a vízum ügyintézésre várva, de van más út is: csináltatsz egy foglalást egy kínai városba, annak a printjét adod le itthon a kínai követségnek, hogy te oda szeretnél elmenni. Megkapod a vízumot, hogy beléphetsz Kínába, és ezzel be tudsz lépni Tibetbe is, mert ugyanaz a vízum, semmi különbség sincs, és nincs ráírva, hogy te azt eredetileg egy másik kínai városra (pl. Peking, vagy Shanghai) kérted. Van egy kollégám, aki lehet, hogy több infot is tud neked adni: Elter Károly, elérhetõ munkaidõben általában: 328-4035

  #395155 Hozzászólás

  Zo

  Füsi Balazsnak

  Szivesen vennék akármennyi további részleteket is!
  Hegyibetegseg mennyire volt zavaro a Lhasaba valo erkezes utan?
  Allitolag aki repulovel erkezik huzosabb mint a buszosoknak…
  Tudnal valamit irni a Lhasa-Delhi utvonalrol? Mennyibe kerult idoben es
  anyagiakban, mi modon erdemes utazni, stb?
  Pekingbe repultetek, majd Delhibol jottetek haza? Lehet ilyen repjegyet
  venni valahol?

  #395154 Hozzászólás

  Füsi Balázs

  1996 adatok

  Mi 1996 nyarán jártunk Tibetben, Chengdu-ból repültünk Lhasaba, ez durván 130$ volt akkor. Ez tartalmazta a repülõjegyet, és az engedélyt, Lhasaba. Nem sokkal olcsóbb (ugyanakkor három barátunk így ment Tibetbe), ha busszal mész észak felõl. Akkor kb 80-100$ volt ez az út, és 40 órás. Nepál felõl menni azért rosszabb, (legalábbis akkor így volt), mert a határon szívóztak, hogy csak csoporttal lehet bemenni. Ha érdekelnek további részletek, írjatok nyugodtan, mi akkor Pekingtõl mentünk Delhiig, 2,5 hónap volt és sok talán hasznos információnk van Tibetrõl, Nepálról, Kínáról és Indiáról

  #395153 Hozzászólás

  Zo

  Vizum?

  Ugy tudom Nepalbol alltalaban csak csoportosan engednek be, kulon engedely szinten kell es a terepjaro a nepali hatartol joval dragabb (150-200 dolcsi) mint Kinabol a busz (1300 Y)! Tudsz errol valami bovebbet!
  Van-e ra esely, h. nyugati iranybol Khasgarbol jusson be az ember Tibetbe?

  #395152 Hozzászólás

  Nagymajtényi Gábor

  Vízum

  Kínába kapsz , meghívó gyorsít, s 45 napot is adnak…
  Nepáli: határon, vagy reptéren 25$.
  Nepálból Tibet megy, de Kínából Tibetbe levesznek 100$-ra permit címen.

  #395151 Hozzászólás

  buzás balázs

  Lufthansa

  Lufthansa állítólag 97-ben megszüntette a Kathmandui repülést, de a bécsi dolog az mûködik. Menj be a Mauri-ba, ott megmondják. A Delhi/vonat/busz is mûködik, errõl lásd az Indiai fejezeteket.

  #395150 Hozzászólás

  MZ

  Bangladesh Airlines…

  Tavaly egy cseh srac ezzel a tarsasaggal utazott Kathmanduba 1000DM korul. Szerintem azonban legjobb Delhiig repulni, es onnan vonattal/busszal tovabb (2-2 nap oda- vissza). Letezik Munchen-Kathmandu is mas tarsasagnal.

  #395149 Hozzászólás

  csako

  Austrian Airlines

  Osszel (98) mondta az egyik pilota, hogy a kozeljovoben inditanak jaratokat Becsbol Kathmanduba; ha esetleg erdekel mint oda vagy vissza lehetoseg.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Tibet
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.