Tíz új Boeinget bérel a Malév

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Tíz új Boeinget bérel a Malév

 • Ennek a témakörnek tartalma 0 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #3691 Hozzászólás

  Zaccs

  Tíz új Boeinget bérel a Malév a magyar milliárdos cégétõl

  A világ egyik legkorszerûbb flottáját szeretnék irányítani

  (Index)

  2001. november 22., csütörtök 16:09

  Új Boeing-737-esek bérlésérõl írt alá szerzõdést a Malév Rt. az International Lease Finance Corporation-nal (ILFC) Los Angelesben – jelentette be a légitársaság. Az Index tudomása szerint a lízingcég a világ második legggazdagabb magyar milliárdosáé.

  A szerzõdés szerint 2003-2004-tõl a Malév 10 korszerû Boeing 737 New Generation gép bérlését kezdi meg a jelenleg érvényben lévõ lízingszerzõdések kifutásával. Ezen túl opciót kap további 6 ilyen típusú repülõgép bérlésére.

  Sokra vitte Udvar-Hazy

  A szerzõdést aláíró partner nevének olvastán az Index Újgazdag Referense nagyot horkantott: az International Lease Finance Corporation a Soros György után leggazdagabbnak számító magyar származású üzletember, Steven F. Udvar-Hazy tulajdonában van. A Forbes amerikai gazdasági magazin legfrissebb milliárdos-listáján a világ a 167-173. helyen szerepel Udvar-Hazy, 2,8 milliárd dolláros magánvagyonnal. Ezzel igazan jol all, alig elmaradva George Lucas, a Csillagok háborújának kitalálója után, de megelõzve a rettegett Bernia Ecclestone-t vagy az ingatlankirály Donald Trumpot. Soros György ugyanezen a listán az ötvenedik, 6 milliárd dollárral.

  Megint bérelnek

  A Malév Rt. Igazgatósága által elfogadott új stratégia alapján a légitársaság vezetése az elmúlt hónapokban tárgyalásokat kezdeményezett a világ vezetõ lízingcégeivel a jelenlegi, 2003-2004-ben fokozatosan kifutó Boeing gépekre vonatkozó bérleti szerzõdések felújításáról. Az aláírt megállapodás lehetõvé teszi a nemzeti légitársaság számára, hogy teljesen – 2003 elejétõl kezdõdõen folyamatosan – lecserélje a jelenleg üzemelõ 15 Boeing 737 Classic-ból álló gépparkját az új flottára.

  Nõ a légitársaság versenyképessége

  A megállapodás – az iparág jelenlegi helyzetében – mindkét fél számára kedvezõ feltételek mellett jött létre – szögezik le. A közlemény szerint a Malév versenyképessége jelentõs mértékben növekszik a gépek beállításával. Az üzemelési és fenntartási költségek csökkenését eredményezi, hogy a gépek bérleti díja jóval alacsonyabb lesz az eddiginél, kedvezõbb a fogyasztásuk és kevesebb karbantartást igényelnek majd.

  Új generáció

  Az új repülõgépek fedélzete jóval tágasabb, komfortosabb, és technikai felszereltsége is korszerûbb mint a korábbi típusoknak. Az új flotta révén a Malév reményei szerint tovább javul a légitársaság “menetrendszerûsége” és szolgáltatási színvonala. A Boeing 737-es New Generation gépcsalád elsõsorban a Malév európai és közel-keleti menetrendszerinti útvonalain közlekedik majd, egyes gépeket pedig a charter forgalomba állítanak be.

  2003-tól érkeznek az új gépek

  Az elsõ repülõgép 2003. februárjában érkezik meg a Ferihegyi repülõtérre, a Boeing seattle-i gyáregységébõl. A többi repülõgépet a jelenleg érvényben lévõ lízingszerzõdések kifutásához idzítve, 2004 végéig folyamatosan szállítják. A Los Angeles-i székhelyû ILFC a világ egyik vezetõ, repülõgépek lízingelésére szakosodott vállalata, több mint 500 repülõgéppel rendelkezik. A Malév flottájában jelenleg két ILFC-tõl bérelt B737-es repülõgép üzemel.

Hozzászólás: Tíz új Boeinget bérel a Malév
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.