Török Riviera: info-k, élmények,programok,tippek pls!

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Török Riviera: info-k, élmények,programok,tippek pls!

 • Indította
  Témakör
 • #45707 Hozzászólás

  Krisztián

  Sziasztok!

  Szept. 30-án megyünk a családdal az említett helyre. Antalya-tól kb. 70 km-re Side-ben fogunk lakni. 12 napos a kiruccanás. Ha valaki járt már arrafelé, bármilyen hasznos tippet szívesen fogadnék pérdekes programok (történelmi helyszínek), sport, hajókirándulások, hegyi túrák stb. tekintetében.

  Autót bérelnénk és úgy csinálnánk csillagtúrákat, tehát viszonylag távolabbi érdekességek is szóba jöhetnek -akár 1 éjszakás ottalvással is-.

  -Istanbul állítólag kb 700 km. Utak milyenek? 1 nap alatt levezethetõ?

  Elõre is köszönöm a segítséget

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #436058 Hozzászólás

  Krisztián

  1000 Köszönet

  Szia Zlo!

  Nagyon köszönöm az értékes infókat, már nem is hagytál semmit az útikönyveknek. Tanácsodat követve Isztambul -ideiglenesen- ejtve csakugyan megér önmagában egy misét -legközelebb-. Mi is az Albában szerettünk volna lakni, de teltház miatt úgy néz ki, hogy a Silence Beach resort-ban kell valahogy eltöltenünk azt a 11 éjszakát. A weblapjukat nézegetve ( http://www.silencebeachresort.com ) valahogy majdcsak kibírjuk :) . Van róla esetleg közvetlen vagy közvetett infótok?

  Mégegyszer köszönöm a segítségedet.

  #436057 Hozzászólás

  ZLo

  Türkiye

  Helló Krisztián!
  Ezévben nyaraltunk harmadjára a török Riviérán, ismét fantasztikus volt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogjátok magatokat érezni. :)
  Side nagyon hangulatos antik kikötõváros, tavaly mi is itt voltunk az Alba resortban. Side-tõl nem messze van Manavgat, ide is mindenképp menjetek el, itt van a vízesés.
  Ezéveben mi is autót béreltünk. A benzin nagyon drága kb.400Ft, úgyhogy Isztanbulig nagyon nem éri meg elkocsikázni. Egyrész pokoli messze van, másrészt 5 napos isztambuli városlátogatások már 39.900Ft+illetékért vannak!
  Ajánlott proramok: Antalya – a térség központja, nekem az egyik kedvenc városom. Itt van európai szintvonalú sétálóutcától (Atatatürk cadezi) kezdve a festõi óvárosig minden. A kikötõt nem kihagyni! A közlekedés érdekes, elõször csak óvatosan vezetni! A sávokat néhányan nem ismerik, s a 90km/h-t is be kell tartani. Sok honfitársunk pénztárcája bánta már meg a török szágulduzást!
  2. Perge – Az ókori Asia provincia fõvárosa. A belépõjegy ára borsos, de szerintem ha itt vagytok ezt meg kell nézni.
  3. Alanya – vörös torony, kikötõ … Errõl sok fórumon talász infot, a magyarok többsége itt nyaral. Nekem annyira nem jött be, elég sok szemtelen árussal találkoztunk.
  4. Kappadókia – ide fogunk legközelebb elmenni. Állítólag fantasztikus, kihagyhatatlan. Min. 2 ill. 3 napos program, kb. 500km-re van Side-tõl.
  5.. RAFTING- talán ezt kellett volna elsõ helyre írnom. Ez a legjobb a török riviérán. A Köprölü kanyon csodálatos. egész napos móa és kacagás. :)
  U.i: a magyar irodák fak. programjainak ára kb. duplája a helyi szervezésnek. Elsõ este mindenképp nézzétek meg a helyiek árait is!!! Pl. Rafting 50 eur magyar irodánál 20-25 eur helyi irodánál. Persze utóbbinál nincs magyar id.vezetõ.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Török Riviera: info-k, élmények,programok,tippek pls!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.