Törökbõl-Iránba

 • Indította
  Témakör
 • #46104 Hozzászólás

  zaza

  Várom az infókat a vízumbeszerzésétõl egészen az utazási lehetõségekig (látnivalókat is természetesen)
  köszi

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #445044 Hozzászólás

  oshie

  Mi pedig

  Tabrizbol menunk vonattal Vanba, minden szerdan este fel kilenckor megy a vonat, elvileg reggel hatra er Vanba, mi fel 11 korul ertunk oda, kicsit sokat alltunk a hatarokon (3+4 ora), de szerintem tok jo helyeken mentunk at utana, azt a teruletet maskepp nem is tudod bejarni, egyebkent pedig olcsobb is, mivel torokben ugyebar dragabb a kozlekedes (assyzem 68 ezer IR volt, az kb 8 USD).

  #445043 Hozzászólás

  Ahmet

  Orumiyeh

  Mi a déli határátkelõn mentünk visszafelé, Orumiyeh-nél. Sokkal kellemesebb volt. Vanban megpihentünk, másnap mentünk tovább. Van közvetlen busz Isztambulba, de mi leszálltunk egy kis Kappadikyára. : )

  #445042 Hozzászólás

  bárány

  Hát az a helyzet,

  hogy a lonely szerint a western bus stationról indulnak a buszok, de minket egy bennszülött a central bus stationra kommandírozott :) Arzsantin a tér neve, ezt bemondod mindenki tudja mit akarsz. Minden délután indulnak buszok, több is, de azért számolj szerintem 1 napot nehogy lemaradj a gépröl, mert a visszaút hosszabb is lehet, pláne ha a határon áteresztik a népet, de a busz Iránban marad, mert a soför benzint csempész és letartóztatják :))))Mi még sötéttel értünk a határra, megszemlélhettük az Araratot sötétben, majd napkeltekor, majd délben, aztán jött a busz… :)

  #445041 Hozzászólás

  erica

  Iranbol Torokbe

  Visszafele mi a helyzet? Mikor indulnak a buszok es honnan? Ha konkret datumu IST-BUD repjegyem van, mennyi idovel hamarabb induljak el vissza Teheranbol Isztambulba? Mennyire lehet visszafele is szamolni a 36 oras menetuttal?

  #445040 Hozzászólás

  judy

  Jó hír

  Köszi Ahmet, és hol van ilyen irán topic? Booocs, tudom, már 9312…

  #445039 Hozzászólás

  bárány

  +1 ;)

  Jól beszél Ahmet ;))))

  #445038 Hozzászólás

  Ahmet

  9312342839576010-szor

  leírta már legalább ugyanennyi ember. Keress rá az Irán topivban. Egyébként jó a nadrág, fejkendõ, hosszúujjú, szinesben is. A médiának meg egy kumma szót nem kell elhinni.

  #445037 Hozzászólás

  judy

  csador?

  Iránban hogy kell öltözni a nõknek? Egy lap szerint térdig érõ rupus, meg kendõ, más szerint csador.
  Fekete, vagy színes ruha is jó? Térdig vagy bokáig, illetve csuklóig, vagy elég könyékig fedve? Sima nadrág-ingben nem lehet menni? Ha valaki tudja, nagyon köszi.

  #445036 Hozzászólás

  széna

  bocs

  most tekeregtem megint ide. cirka 24 óra. a helyi hegymászó srácoknál lehet érdeklõdni,van egy 1 menedékházuk pár dollár volt, meg persze a tudat, h azért brancsbéliek. (ez 2002ben volt). persze eléggé döcögõsen értem oda, mert a belföldi járat nem odáig ment, viszont végig adogattak mint 1 stafétabotot, és mindig megjegyezték, h nem kell fizetni, mert benne van az alapárban. így is volt. asszem két mikrobuszt használtam dogubeyazidig(a nagybuszon kívül)

  #445035 Hozzászólás

  Papsy

  Széna

  Mennyi a menetidõ Dogubeyazidig? Tudsz-e ott jó szállást?
  Választ köszi elõre is.

  #445034 Hozzászólás

  széna

  úgy

  tervezd, h vagy reggeli járattal menj, vagy aludj atok Isztambulban.2kor van biztosan busz, én azt anno lekéstem, és hülye módon nem száltam meg.pl Orbán szálló. Uhogy lementem Dugubeyazidig, és onnan tovább. (amúgy a csak anyagilag volt hülyeség, ott kaptam rá az Ararátra, csodálatos egy hely, meg érdekes a cigi/kábszer? csempészekkel fraternizálni. semmi gond nem volt)

  #445033 Hozzászólás

  bárány

  Hali

  a buszok mindennap járnak, Isztanbulban a Laleli megálló utcáján vannak az irodák .(pl. a Teheran tour), mindig 13, vagy 14 -kor indulnak. Innen az irodától kiviszik a népet a buszhoz.
  Tabrizba másnap este 23 óra körül értek. Mindegy meddig mész az ár 30 $.

  #445032 Hozzászólás

  Kucsera Marci1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Konkrétan

  mely napokon indulnak Isztambul-ból buszok Iránba? És hány órakor, melyik pályaudvarról? Mi Tabriz-ig utaznánk a nemzetközi busszal, onnan kezdenénk az Iráni országjárást. Gondolom ez lehetséges, a Teheráni buszról való leszállással. Mennyi a menetidõ Tabrizig, és mennyibe kerül? Esetleg valaki tud olyan www címet, melyen felvilágosítást kaphatnák? Köszi szépen elõre is a válaszokat….

  #445031 Hozzászólás

  bárány

  Mennek Ankarából is

  de az árak ugyanazok mintha Isztanbulból mennél.
  Én kevesellem az 5-6 napot Iránra, inkább döntenék Kelet- Anatólia vagy Irán között.

  #445030 Hozzászólás

  WL

  Közvetlen buszok…

  …Iránba csak Isztambulból mennek (legalábbis amikor én mentem arra, akkor így volt).
  Ha meg akartok állni Kelet-Anatóliában, akkor ott Dogubeyazitig találhattok buszt, onnan valószínûleg dolmust (minibuszt) az iráni határig, ahol átsétáltok és kerestek buszt a túloldalon Tabriz felé…
  De egyébként tényleg sokat írtak már Iránról, keresgélj!

  #445029 Hozzászólás

  bárány

  Buszok

  Isztanbul- Teherán 30$
  A terep biztonságos mindegy hogy növel,vagy nem növel :)
  Olvass vissza volt már sok topic.

  #445028 Hozzászólás

  zaza

  ok

  köszi az infot
  A terv az, hogy repülõvel mennénk (ketten, az asszonnyal)Isztambulig és onnét busszal tovább. Sajnos nincs infom a buszárakról sem a törököknél, mert még nem jártunk ott.
  Kelet Törökországban töltenénk néhány napot, illetve Iránban kb 5-6 napot. Sajnos több idõnk nincs.
  Mennyire biztonságos a terep? Fõleg, ha az ember nõvel megy?
  Ha közvetlenül Iránba repülnénk, mennyi lenne a jegy?

  #445027 Hozzászólás

  rn

  Május elsején kocsival

  megyünk 3-an Iránba. Már voltam a konzulátuson érdeklõdni. A vizumot 10 nap alatt kiadják, ára 17150 HUF. Be kell menned nyomtatványért, majd 2 igazolványkép kell, útlevél, stb. Utazási lehetõségeket más topikokban is találsz, itt a fórumon. Elég sok a lehetõség, ha szárazföldön akarsz utazni, legjobb busszal menni Isztambulból. Találsz egy részletes leírást bb-tõl(Said) az útleírás rovatban 1999-bõl. Ott igen sok hasznos és még ma is aktuális infót olvashatsz. Látnivalók közül a leghíresebbek: Bam, Perszepolisz, Iszfahán, Naghsh-e Rostam, Kaszpi-partvidék, Choga Zambil. Keress egy IRAN LP-t, tanulmányozd! A belföldi utazás olcsó, a kaja megfizethetõ, szállás igény szerint sokféle. Én már voltam 1999-ben, akkor is autóval, csak saját sátorban. Most is így lesz, tehát másféle szállásról nem tudok tanácsot adni.
  Egyénileg, vagy csoportos, szervezett úttal mennél? Kérdezz még részletekrõl!

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: Törökbõl-Iránba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.