törököknél vonattal

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa törököknél vonattal

 • Indította
  Témakör
 • #9142 Hozzászólás

  zaza

  hali

  azt szeretném megtudni, hogy milyenek a török vonatok, mennyibe kerül, és egyáltalán érdemes e Törökörszágon belül vonattal utazni!

  csákesz

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #124140 Hozzászólás

  Viktor

  vonat-busz

  Csak az az egy baj van a vonattal, hogy nem túl sûrûn kiépített a vasúthálózat, busszal sokkal könnyebb bárhová eljutni. És a busz kultráltabb is, mint a másod osztályú vonat, a zels osztályúra meg elõre kell jegyet venni, mert gyorsan elfogy. Szóval kényelmesebb a busz, de a vonat sem gáz.

  #124139 Hozzászólás

  Dúvad

  A török vonatok

  kifejezetten jók, manat közben többször is takarítják. A déli vonalon a vonatok kicsit régebbiek, de ezek is sok klasszissal jobbakn a MÁV-nál! Általában légkondi, és kényelem még a személyvonatokon is. Sajnos vilamosított vonal csak Ankara és Isztambul között van, így a többi vonalon csak dízel, ennek köszönhetõen az átlagsebesség 55-60 km/óra, de nem fogsz unatkozni, mert a táj mindenfelé lenyûgözõ. A jegyek olcsóak, nemzetközi diákra 20% kedvezmény jár, így kb. egy jegy a magyar 50%-osnak felel meg. A halókocsik (fõleg az újabbak) sem rosszak, és nem egetverõen drágák (kb.1.5-2 X-es ár) . Az emberek nagyon kedvesek, lépten nyomon barátkoöznak és etetnek. Ha Magyar vagy, az jó ajánlólevél. A közbiztonság jó (jobb mint nálunk), mi tavaly egy bõ hónapot utazgattunk barátnõmmel Töröko.-ban – nagyrészt vonattal – és csak jó tapasztalataink voltak. Azért egy Török-Magyar szótárat feltétlen vigyél!

  #124138 Hozzászólás

  kulcsi

  Re: elég jó a vonat.

  mi lett a tapogatózás kifejlete? Egyébként hogyhogy ingyenes a vonat?

  #124137 Hozzászólás

  l ember

  elég jó a vonat

  néha tömegnyomi, néha meg ingyen-uzsi.
  Mi Interraillel voltunk, s minden egyformán ingyenes.

  De stoppolni szuper. Ha van lány, még gyorsabb, de akkor elõfordulhatnak veszélyhelyzetek, bár autóban a legritkábban.

  Mi ketten voltunk egy koleginámmal, max 10 percet kellett állni az út szélén.
  Autóban nem volt problémánk, de egy BP-gáztelepen, mikor vártuk hogy a kamionosunk bepakoljon, a biztonsági õr elkezdte fogdosni társnõm, meg egy török aki meghívott aludni, puskával nyomatékosította igényét a hölgyre. Persze ne gondold hogy ez általános, a törökök általában vendégszeretõk és becsületesek. Hogy mekkora kockázatot vállalsz, a te döntésed.

  #124136 Hozzászólás

  szsz

  Otogar

  Így hívják a török buszpályaudvart. Menetrendet nem nagyon láttam, de bárhova indul busz reggel és este is több. Az árakról: pl. Istanbul-Göreme 27millio lira (kb.4300Ft)
  Istanbulban több, mint 100 iroda van,de a kisebb helyeken is 5-6 irodát biztos találsz.

  #124135 Hozzászólás

  zaza

  busz

  buszokról tudtok valamit mondani?
  hol lehet menetrendet, ill. webcímeket találni?
  köszi

  #124134 Hozzászólás

  KZsolt

  Én olyan 1300 km-t utaztam vonaton, és nagyon jó volt. A sima 2. osztály is kényelmes, óriási fektethetõ székek stb.. Tényleg nagyon jó, és olcsó. Gondolom ez a távolságtól is függ.

  Üdv Zsolt

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: törököknél vonattal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.