Törökország

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Törökország

 • Indította
  Témakör
 • #38348 Hozzászólás

  Ildikó36
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Júniusi Törökországi nyaraláshoz utitársat keresek.Ildikó

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #362987 Hozzászólás

  Antalya

  Most más az uticél.
  Ha legalább két hétre méssz,ne hagyd ki Antalyát s ott is a belsõ részeket! Érdekes módon keveredik az európai s a török kultúra.Láttunk karöltve Pamukkaléban bikinis és fátylat hordó lányt,barátnõket.-Az apa dönti el a viseletet.Ha fiúval méssz a lányok megkérdik tõled zavar e,s ha nemet intessz ezerrel udvarolnak neki.Bevallom elolvadtam a bájától.Neked a fiún keresztül bókolnak férfiak:”Büszke lehetsz rá,hogy ilyen szép feleséged /kedvesed/ van! ” Kedvesek ,kíváncsiak,segítõkészek s persze midíg el akarnak adni neked valamit.A mi mértékünkkel nyomulósan,de csak a mienkkel.Ha behivnak egy teára,hogy vegyél ezt- azt,elvisznek a pusztába kocsival,hogy megmutassák a családi birtokon a szõnyegeiket,nyugodtan menj el.Nem kell venned ,elég ha mosolyogsz,dicséred az országot,õket,s az árujukat.Ráadásul rengeg mindent látsz,tapasztalsz,amit egy szervezett út eltakar a szemfényvesztésével.
  A legjobb közlekedési mód a minibusz,szinte bárhol megáll,ha intessz neki.Két féle van :a roncsnak tûnõ,s a szuper új.Az elõbbi felébe ,harmadába kerül/nincs rajta tömeg/, a helyiek utaznak rajta,s mindent megtudsz tõlük,az utóbbin légkondival megfázol a német túristák között.
  Denizli-Pamukkale-Denizli
  Pamukkale : Külsõ,hófehér, mészkõlerakódással létrejött csepkõhegyoldal.Égszinkék kissebb ,nagyobb egymásba csurgó ezerszem medencével,s szabadon pancsolhatsz lanygos-forró vizében .(Valami kis összeg belépõt szednek.)Nem messze tõle
  római szinház – minden részét bejárhrtod,a szinpad alját is.Nem õrzi senki.S a kövek,a faragások!!! Ne Rómát várd!
  Gyönyörû,egyszerûen fantasztikus.Ilyet nem találsz Európában.
  (A szállást megúszod 1500 Ft-ból, két személyre ,háznál, egy fehérre meszelt tiszta szobában.)
  Denizli-Kizilhisar-Acipayam-Korkutelli-Elmali-Finike-Kemer-Antalya
  Nagyon szép,érdekes út kissebb-nagyobb látnivalókkal.A lelkétlátod meg ennek a résznek.Stoppal jártuk be java részét. -Valahol Acipayam környékén , a térkép alapján,egy tó mellett akartunk éjszakára lesátorozni.A teherautó vezetõjének ezerrel mutogattuk a helyet ,Õ tízezerrel rázta a fejét,már mi szédültünk tõle.
  Végül föladta,nagyot sóhajtott,intett,másszunk be a járgányba.Úgy tíz,tizenöt km-nyi út után,ahol már feltüntek a tengert észekról övezõ hegyek ,lekanyarodott az útról egy marosnyi folyócska mellett,megállt.(Tó sehol.) Intett,hogy kövessük.A hegy lábánál bõdületesen nagy vaskapuhoz vezetett minket,mely a fólyóban állt,mintha zsilip lenne.A kis ajtón bevezetett,föl egy vasteraszra.Hatalmas barlangban álltunk… S a folyó…belefolyt a hegybe …
  Mikor van ott tó? Gondolom,ha bezárják a hegyet…
  A férfi intett,köszönt s ment… visszafele…,mert neki nem volt arra dolga,csak minket hozott el.Köszönet neki,nélküle sose láttuk volna ezt a csodát!

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Törökország
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.