Torokorszag

 • Indította
  Témakör
 • #45855 Hozzászólás

  bob

  Szıasztok!Kınt vagyok Torokbe.Egy buvarbazıson dolgozok.Ha valakınek van valamı kerdese szıvesen valaszolok!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 47
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439685 Hozzászólás

  Ahmet

  Vilcsi

  Mi a koncepcio? Odamesz es majd lesz valami, vagy van konkret ajanlatod? Mondjuk erdekes, hogy mar az odajutas is nehezseget okoz.

  #439684 Hozzászólás

  Törökország

  Sziasztok!
  Szeretnék Törökországban dolgozni.Tud valaki ebben segíteni?
  Alanyában szeretnék.
  Ilyenkor hogy lehet oda eljutni,mert azt tudom Antalyaba már nem megy Repülõ Tavaszig.

  #439683 Hozzászólás

  Ahmet

  Quad

  Ezt fel nem foghatom. Elmegy valaki Kappadokyába, és quaddal örjöng egy ilyen helyen. Mi lesz a következõ? Szarni mennek a gyóntatófülkébe?

  #439682 Hozzászólás

  Quad túrák

  Nem egyszerû, a szállodám prospektusában lévõ utazási irodák nem hirdetnek ilyet. Hosszas keresésre a következõt találtam: http://www.goreme.com/cappadocia-atv-tours.php
  Itt van ár is, persze nem ismerem õket.

  Endre

  #439681 Hozzászólás

  Peti

  Alanya

  Júliusban megyünk ide, quad tórák milyen árban vannak,tudtok valami jó helyi utazási irodát?

  #439680 Hozzászólás

  gzsu

  Alanya

  Sziasztok!
  Most jöttem vissza Alanyából,nagyon szuper volt.Akit érdekel, tudok egy 4 személyes új apartmant úszómedencével, ami kiadó.
  grosz57@invitel.hu e-mail cimre irjatok.
  Zsuzsa

  #439679 Hozzászólás

  Pó apó

  info

  Most jöttem meg Törökországból, egy 10 napos hátizsákos útról. Pár dolog:
  az ország remek, az emberek kedvesek, barátságosak, segítõkészek. Átvágásokra figyelni kell (pl. a távolsági buszokhoz sok busztársaság biztosít a városközpontokban menõ “szervíz taxit” és ezek néha nem arra akarnak menni, amerre mi kértük. De ha szólsz, tudomásul veszik, hogy vesztettek.
  MOST, mert az infáció miatt szépen változik: 1 USD. 1.3 millió TRL.
  EFES sör (nem is rossz) boltban: 1.8 M TRL, étteremben 2.5 – 3 –e fölött már átvágás,1.5 víz 1 M TRL, kebab, pita utcáról 2,5 M TRL, étteremben 6 –tól felfelé, ahogy látják rajtad, mennyire vagy levehetõ. Ha szólsz, hogy na ne, szemrebbenés nélkül mondják a valódit, persze csak neked, máj beszt frend. A nyáron biztos feljebb mennek az árak, most nem volt sok turista. Most szinte egyedüli vendégek voltunk az adott szálláson Göremében, Pamukkale-ben, Selcukban.
  A szállásoknál egy szoba/ két fõre írom az árakat és ahol voltunk, mindenütt volt reggeli, saját fürdõszoba.
  A 2003-as LP-hez képest jelentõsek a busz árváltozások (egy fõre írom), és ez volt a program:
  1.nap Istanbul, érkezés MALÉV-vel, 1.50-re éjjel, 18 EURO/2 fõ-ért kijött értünk egy kisbusz, a MAVI Hotel (24 EUR/szoba, de van MAVI GH is 18 EUR-ért, itt nincs saját fürdõ, mindkettõ a központban van, http://www.maviguesthouse.com), egész napos városnézés: 10 M TRL alatt szinte nincs belépõ, sõt. Kivétel: Héttorony: 5 M TRL, Basilica Sistern 8 M TRL.
  2. nap Istanbul, városnézés, éjjel buszozás Göremébe (40 M TRL), 12 órás út. A buszok kiválóak, kényelmesek, kis szendvics, tea, kávé, víz.
  3. Göreme: Ottoman House (35 MTRL, de ez nagyon kiváló volt), mászkálás
  4. 1 napos szervezett program: tündérkényének, föld alatti városok, Ihrara Valley, karavánszeráj stb., egész napos út, jó volt (45 MTRL/fõ) . Este indulás tovább, éjjeli busszal Antalaya-ba (30 MTRL), ez is jó 11 órás út
  5. Antalya: White Garden Pansion (35 MTRL), mászkálás
  6. Oda vissza Perge-be, helyi busszal . Egy út 1,25 M TRL
  7. Antalya – Pamukkale (közvetlen busz csak nyáron van, így volt átszállás Denizli-ben (eddig 13 MTRL), onnan Aydin-ba (7 MTRL), onnan 1 M TRL Pamukkale. VENÜS Hotel, tök jó, 25 MTRL, a mami fõz és jól (6 MTRL egy adag), van medence is, de csak nyáron, most amúgy is hideg volt. Délután: romok stb.
  8. Pamukkale-Aydin (1 MTRL). Aydin-Selcuk (14 MTRL). Selcuk: Hotel Akay (25 MTRL), itt is van nyáron medence.
  9. Selcuk + Efesus.
  10. Selcuk –Istanbul, 12 órás út, 28 M TRL, szintén a MAVI-ban szálltunk meg.
  11. Délelõtt Istanbul, reptérre kisbusz 6 M TRL/fõ

  Jó volt, probléma nem volt, könnyû és kényelmes a haladás a helyi buszokkal–már amennyiben 12 órákat ülni akárhol is kellemes lehet.

  #439678 Hozzászólás

  gzsu

  Kérdés…

  Volt valaki mostanában Törökországban??
  Hogyan müködik az új pénzük??Azt használják vagy az euró/dollár a fizetõeszköz?
  Zsuzsa

  #439677 Hozzászólás

  gzsu

  Dave-nek

  2004. októberben voltam Alanyában.Csodálatos és tiszta volt a tengerpartja!!
  Hatalmas bazár van a városban az emberek barátságosak és segitõkészek.Én ajánlom ezt a vidéket.Sok iroda van, akik fakultativ programokat szerveznek történelmi helyekre.Én most megyek ki megint március végén.
  Zsuzsa

  #439676 Hozzászólás

  Dave

  Kérdés…

  Hova érdemes menni Törökbe, ahol van tengerpart, nevezetesség és lehet a bazárba is menni.
  Olyan nevezetességekre gondolok, ahol tényleg vannak és ,tengerpartra ami nagyon tiszta.
  Valamint hogy van ez a dolog azzal kapcsolatban, hogy kell e védõoltás és tiszta e ott a víz, lehet e csapvizet inni.
  Milyen árak vannak kint, mennyi zsetont vigyünk magunkkal egy hétre?
  Köszönöm elörre is, Dávid

  #439675 Hozzászólás

  Drake

  help

  Szeptember végén szeretnék 1 hétre lemenni Törökországba. Nekem a charter ingyen van, ezért kérdezném hova érdemes mennem, ahol sok a látnivaló és jó a közlekedés (busz, stopp). Találok-e a helyszinen bérelhetõ szobát 1 fõre vagy érdemes-e turistagettóban megszálnom és onnan kalandozni?

  #439674 Hozzászólás

  LP

  Sziasztok! Van egy eladó Lonely Planet könyvem Törökországról. Akit érdekel, írjon!

  #439673 Hozzászólás

  sankov68

  nem tudom

  hol kell keresni az 5-10$os szobákat én mindenhol min.30$ os szobákat találok.Fõleg Istambul érdekel,ha valaki tud 10$ koruli hotel nevet vagy linkeket azt megköszönném.

  #439672 Hozzászólás

  Besiktas

  Besiktas

  Besiktas

  #439671 Hozzászólás

  Metell

  Kocsival? Gyalog? Lovon? Stoppal?

  Ha kocsival vagytok: Isztambul – Ankara – Ürgüp – Kaisery – Malatiya – Elazig – Tatvan – Van – Dogubayazit – Igdir – Kars – Artvin – Hopa – Grúzia
  Ürgüpnél megnézhetitek Kappadókiát, Malatiya-nál a Nemruth Dagi-t, Tatvannál a másik Nemruth Dagit a krátertavakkal, Van-ban a macskákat és a várat, utána az Ararátot. Karsnál Ani-t, Artvinnél a régi várost és az új vizierõmû építkezést. Hopa-nál ha van még idõtök, akkor nyugatra Trabzon és a Sumela kolostor, ha nincs, akkor irány Batumi.

  #439670 Hozzászólás

  BL

  Közép- és Kelet-Törökország

  hello,

  Az Isztambul és Grúzia közti távolságot kb. 10 nap alatt szeretnénk megtenni, Közép-, de fõleg Kelet-Törökország érdekel. Mit lehet/érdemes ennyi idõ alatt megnézni? Belefér Cappadocia mellett például a Van-tó környéke is szerintetek? Oda például hogy szoktak eljutni?

  Üdv, és kösz

  #439669 Hozzászólás

  szállás, árak, búvárkodás, egyebek

  sziasztok,
  mi augusztusban tervezünk egy kéthetes utat Töröko.-ba. repülõvel Isztambulba, onnan bérlet autóval tovább. Trója, Ephesos, Pamukkale, Urfa, kappadókia, Erciyes, na és a tengerpart délen. kicsit sok a látnivaló, nem is tudjuk hogy lehet haladni, szóval még marad le belõle ez-az. ami érdekelne: szállások, árak, és a kommmunikáció, mivel egyikünk sem beszél törökül (gondolom ez a turista központokban nem probléma, máshol azonban az lehet). mit érdemes feltétlen megnézni? túrázósak vagyunk, így a hosszú “séták” is érdekelnek.
  na meg a búvárkodás. Bob, melyik bázison vagy? discovery merülés mennyi? egyéb (open water van, gyakorlat még semmi, ruha is kéne)?
  köszi, várok minden infót!
  knoi

  #439668 Hozzászólás

  Metell1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  oltás és egyebek

  Semmilyen oltás nem kell, és alig van szúnyog. Helyesbítek. Edirne környékén mint a jégesõ, de Anatóliában kevés. Malária nincs, semmi nincs, még egészen keleten sem. Moss kezet, vigyél magaddal Immodiumot, calciumot és WC papírt. Minden olyat megehetsz, amit itthon is megennél, és higgy benne, hogy nem fogsz fosni. :))) Az árak változóak, a hazai szinttõl lefelé. Mindenhol próbálj meg alkudni, és a vizet boltban vedd, mert étteremben fél liter=fél milla, de boltban sokkal olcsóbb. Keresd a Migros-t. Ez vagy M Migros, vagy MM, vagy MMM Migros. Az M betû száma az ellátottságot és az árat jelzi. Minnél több az M, annál több és drágább az áru. Viszont egyébként minden olcsóbb, mint máshol. Ha valamit otthon felejtettél, azt kint megkapod. A patikában (eczane) sokszor már olyan gyógyszerek is vannak, amiket MO-n csak ezután fognak bevezetni. Ha van biztosításod és beteg vagy, fordulj nyugodtan orvoshoz, vagy menj kórházba. Szeretni fognak, és ellátnak rendesen. Minden városban van rengeteg patika, és orvos. Minden ki van táblázva.
  Legyen nálad szótár. Török. Sokan beszélnek ugyan angolul és németül, de mindíg ott lesz rá szükség, ahol nem gondolnád. Mindent megtehetsz, amit itthon is megtennél, feltéve, ha a szüleid jól neveltek, és betartod a kinnti öltözködési szabályokat. Ezek elég egyszerûek. Férfira és nõre egyránt úgy fogalmazható meg, hogy ne mutogasd a testrészeidet! Figyeld meg a helybélieket, és alkalmazkodj! Ha azért mentél ki mert kiváncsi vagy, akkor nézz körül nyugodtan. Ha szerepelni akarsz, feltünõsködni, akkor keveset fogsz látni, és ne feledd, hogy ezt itthon ügyesebben lehet csinálni.
  Keleten megbízhatsz az emberekben. Szeretni fognak, mert magyar vagy, és egyébként is. Nyugaton vigyázz, mert a turizmus által fertõzött területeken sokan akarnak majd lenyúlni.
  Ha még valamire kiváncsi vagy, kérdezz! És bocs az oktatásért!

  #439667 Hozzászólás

  var

  búvárkodás

  Szia Bob! Milyen merülõhelyek vannak kint, és te melyik városban állomásozol?
  És mennyibe kerül egy discovery merülés oktatóval körülbelül?
  Köszi a válaszod.

  #439666 Hozzászólás

  Virag

  Isztambul most

  Szerintem a kaja itt, Isztamulban is kb annyi, mint otthon.
  A buszjegy Szofiabol Isztambulba azt hiszem 6000Ft volt. De ennel biztos nem dragabb.
  Szallas arakat nem tudok mondani. Viszont a közlekedes eleg draga. Altalaban minden jarmüre 1000000 lira, de gyalog sehova sem lehet eljutni, es ha egesz nap maszkalsz, eleg sok elmegy a közlekedesre.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 47
Hozzászólás: Torokorszag
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.