torokorszag az EU-ban???

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág torokorszag az EU-ban???

 • Indította
  Témakör
 • #3702 Hozzászólás

  Ki mit gondol Torokorszag unios csatlakozasarol?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 33
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #85079 Hozzászólás

  yoki

  ???

  Eu? En most spanyolban elek es ugy latom ez az egesz eu egy vicc. Ment itt a para, hogy huuu belepunk az euba es akkor ajd mi lesz. Volt ketfele ember, az egyik azt mondta, hogy majd az euban mindenkinek ingyenadjak a s mercit, a masik szerint meg csak jobb lehet. Aztan mi van? Semmi! Ugyanaz! Ment a temazas, hogy nem lesz am disznovagas, meg makosguba, meg igenytelenseg. Mi van spanyolan? Bent dohanyoznak a bankban, a szupermarketben. A kocsmaban ki sem rakjak a hamutala, mindenki minden szart a foldre szor a szaletatol a csikkig. Szerintem nem lett s jobb se rosszabb. Na, meg a precedens buntik a mozgasserult feljarokra a szorakozohelyeken…. Mert most van mindenhol, nem? Szerintem tok mindegy ki lep be ki nem. Aki dolgozni akar ugyis dolgozik, aki kulfoldon akr dolgozni az meg ugy is kulfoldre megy.

  #85078 Hozzászólás

  MJ

  Re:Törökország az EU-ban

  Szerintem.a nyáron Európában töltött 2 hét után,kétféle EU van:egy “nyugat EU” ill.”kelet EU”.Ahogy átléptem Szlovákiába Ausztriából viccen kívül Kubában éreztem magam!Ugyanez ,amikor átléptem Magyarországra.Ahogy a magyar vasutakon utazva néztem a falvakat,igencsak megdöbbentõ volt összehasonlítani a sváb és osztrák tájakat.
  Az EU török tagság alatt olyan lenne,mint a kereszténység az ördöggel megfeszített szimbóluma.Se kelet se nyugat európai jellege nincs,inkább egy harmadik irányzatot képvisel(ne).
  Az egész EU egy mesterkélt szövetkezés az USA mintájára.De a sok kis nép állandó vitában élt…él ..és fog élni.Sose fog mûködni.

  #85077 Hozzászólás

  Péter

  Nem,nem soha…

  Közvéleménykutatás Németországban:

  Úgy gondolja, hogy túl sok idegen él Németországban?

  24% Igen

  11% Nem

  65% Götünü sik tir lan! – Nyald ki a seggem!

  :-)))

  #85076 Hozzászólás

  geza

  okosnak

  A tenyek (elozetes adatok KSH): a butto hozzaadott ertek novekedese a mezogazdasagban 36% koruli volt 2004-ben. Ez az egy agazat kb. 1.2%-kal jarult hozza a magyar GDB novekedeshez 2004-ben. Vagyis az OSSZES tobbi agazat EGYUTT (!!!) produkalta a fennmarado kb. 2.8%-ot. Na ez egy csapas. Egy ilyen idoszakban amikor nincs relativ semmi ami a novekedest produkalna a legtobb amit az allam tehet: allami beruhazasokat novelni. Jelenleg (velemenyem szerint) ez a legfontosabb oka az autopalyaepitesnek es nem az EU megcsak nem is az, hogy Jozsi bacsinak jo legyen (ez is egy hatas, de a motivacioja a kormanynak szvsz nem ez. EU-s penzekkel persze meglehet oldani nem sajat forrasbol es az csak jo!) De megegyszer: nem ez az elengedhetetlen feltetele a novekedesnek, megcsak nem is szukseges feltetel!

  Ami viszont szukseges (de nem elegendo): koltsegvetesi hiany merseklese (drasztikus mertekben): az utobbi kb. 6 (??) honapban 2 penzugyminiszterunk tavozott… az elso hibas adatkozles es hianycsokkentes elmaradasa, a masik csak az utobbi miatt. Rovidtavon (szvsz) ez az egyik legfontosabb: a kiadasi oldalt csokkenteni (pl. a kozszferaban dolgozok 30%-at egyszeruen 1 even belul elbocsatani) eddig csak a bevetelit probaltak novelni (pl: AFAvisszatartas amivel kesobb csak noveltek a kiadasit, + bevetel nem lett…) szinten szukseges: a HAZAI KIS es KOZEPES vallakozasok erdemi tamogatasa (vallalkozasi hitelek, TB csokkentes masszivan).

  Konkret pelda: Philips kb. 5000 embert akartak elbocsatani nemeto-ban gyartas egy reszet attenni mo-ra. egy ok miatt nem tettek: szakszervezetek ellenallasa. Kisebb vallakozasok meg egyszeruen nem ismerik a konkretumokat az uj eu tagokban, nem akarnak burokraciahegyekkel talakozni es gyartas athelyezese ujabb gond: logisztika. (egy nemet kisvallalkozasnal ez nem biztos, hogy elonnyel jarna. kozepes vallalatok talan, nagyok biztos, de egy resze mar ugyis itt van (nem feltetlenul nemet) es ezek ugyis tovabballnak amint masutt olcsobb lesz. a masik: mo-nak nem a regi tagok altal kiszervezett bermunkara kell raallni! A HELY KIS ES KOZEPVALLALKOZASOKAT KELLLLLL TAMOGATNI!!!!!

  Adoreform: valodi adocsokkentes: igy a mar ugyis eladosodott lakossag megtakaritasait novelhetne (ujabb “bevetel” a koltsegvetesbe, fogyasztas novelese utjan pedig novekedest eredmenyezne.

  De inkabb maradjon a topik torokorszage: gondolkodas nekul elutasitanam a nem europai orszagokat (toroko-t nem sorolom az europai orszgok koze csakis kizarolag foldrajzi elhelyezkedese miatt. Amig nincs egy massziv, eros, kozos EUROPAI gondolkodas az egyszeru atlagemberekben (a politikaban meg kulonosen: kozos kulpolitika pl. akar az USA-val szemben is, az ugyanis nonszensz, hogy UK meg csapatokat kuld irakba, mig a tobbseg masszivan ellenzi a haborut…) addig nincs ertelme tovabb higitani az EU-t. Romania es Bulgaria felvetele utan en befagyasztanek minden bovitest legalabb 15 evre…

  izrael meg meg viccnek is rossz.

  #85075 Hozzászólás

  Okos

  Géza

  persze, hogy most is rengeteg portugál és spanyol vendégmunkás van, de a számuk nagyságrendekkel csökkent a 20 évvel ezelõtti állapothoz képest!

  Nics igazad az infrastruktúrával kapcsolatban! Ez a legfontosabb + az EU szabályok átvétele!

  Ha az utólsó Szabolcsi faluban is lesz rendes út, villany, csatorna, telefon és stb., akkor már csak a munkabérekben lesz különbség a nyugathoz képest és a cégek tömegesen át fogják telepíteni a termelésüket nyugatról keletre!
  Mit gondolsz, most a legtöbb német cég miért fizet 3-4000 eurós fizetéseket, ahelyett hogy Szabolcsba telepítené gyártósorát?

  Allamhaztartasi reform és adoreform inkább a jövõbeni versenyképességgel kapcsolatban lenne érdemes meglépni! A jelenlegi állapotban a jólét legnagyobb akadálya a jó infrastruktúra hiánya! E nélkül bármilyen egyéb reform értelmetlen!
  Nem véletlen, hogy a magyar politika olyan nagy hangsúlyt fektett az autópályaépítésekre!

  #85074 Hozzászólás

  geza

  okos

  sokmindenben egyetertunk nehany dologban viszont nem.

  nekem nincsenek infoim, hogy vendegmunkasok hovamentek, de rengeteg spanyol es portugal vendegmunkas van UK-ban, Irorszagban. Sajat bevallasuk szerint foleg azert mert itt kapnak munkat es ahogy beszelek veluk ok is hitetlenkednek (mint ahogy mi is), hogy itt az atlagfizetesbol, hogy el az ember…

  Azt meg nagyon eros feltetelezni, hogy az EU tagsaggal egyutt jar a joleti allam megteremtese. A lehetoseg konnyebb, de az EU onmagaban NEM garancia! (Kis hazankban sem valtozott semmi ami a joletet illeti az utobbi evben (bar 1 ev nem mervado) de garantalom, hogy nem is fog amig a mertekado politikai erok valodi reformokat nem lepnek meg (allamhaztartasi reform, adoreform)).

  Az meg, hogy az Eu-s alapokbol mennyi penzt hivunk le infrastrukturalis beruhazasokra nem szamit mert nem ez az ami (elsosorban) a joletet generalja!

  Az EU csak tehat egy konyebb lehetoseg NEM garancia a joletre!!!

  Biderol szinten nem tudok semmit. :o)))

  tisztalkodasi kultura: nemreg olvastam (sajnos mar elfelejtettem hol) erdekes rendorsegi eseteket UK-ban. a 1900-as evek elejen egy sved csajszit megfigyeles alatt tartottak a jelentesben pedig kulon megemlitik, hogy gyanusan viselkedik es naponta furdik.. (komoly… :o)

  #85073 Hozzászólás

  Okos

  Még

  valami a törökökrõl! Már legalább 3-400 éve teljesen elfogadott a bidet vagy egyéb fenékmosó alkalmasság használata, mig Mo-gon és Európa többi részén az emberek többsége még mindig nem mossa meg a fenekét véczés után és szaros fenékkel mászkál egész nap!

  Ameddig Franciországban a nap király csak havonta egyszer fürdött és közben csak kölnizte magát, addig Oszmán birodalomban még az egyszerû emberek is hetente jártak fürdõbe…

  A tisztálkodási kultúra Európában a törököktõl jött át, de sajnos még manapság sincs azon szinten, mint Törökorszában!

  SZVSZ a törökök sokkal jobban érdemlik meg, hogy EU tagok legyenek, mint néhány közép-európai ország!

  #85072 Hozzászólás

  Okos

  geza

  a portugál vendégmunkások hazamentek és nem más EU tagálamokba mentek! Manapság Portugál gazdaság már nagyon jól muzsikál és ez egyre jobban meglátszik az ottlakók életszinvonalán is!

  Az emberek akkor mennek vendégmunkásnak, ha otthon rossz a helyzet. Az EU lényege, hogy kiegyenlíti a feltételeket az infrastruktura és szabályozáson keresztül és így már semmi értelme nem lesz kivándorolni.

  A vendégmunkások persze önmagukban nem okoznak problémát, sõt igazándiból õk teremtik meg a fejlet államok jólétét!
  10-15 év múlva már nem nagyon lesz magyar, lengyel vagy román vendégmunkás, mert akkor már csak ukránok, afrikaiak és stb. lesznek…
  Az elöregedõ európai társadalmakban (Mo-gon is) egyedül a tömeges bevándorlás mentheti meg a társadalom biztosítást a totális összeomlástól és egy jó életszinvonalat biztosíthat!

  Horgasz, Izrael messze nem élvezi azokat az elõnöket, amelyeket élvezhetne, ha tag lenne. Sokszor a vámok helyében a kvóták lépnek és akkor is akadályozva van a kereskedelem.
  Abban viszont igazad van, hogy a ortodox zsidó lobbi akadályozza Izrael állam belépését az EU-ban és ez által egész Izrael népének kárára van.
  Ha Izrael belépne az EU-ban fel kellene hagynia a háborúskodással, ez pedig nem érdeke az ortodoxoknak és a katonai lobbinak :-(

  #85071 Hozzászólás

  Horgasz

  Okosnak

  Izraelnek aztan mi érdeke lenne hogy csatlakozzon egy olyan EU-hoz, aminek mar gazdasagilag régota tagja (0 vam szinte mindenre, vizummentesség), ennélfogva az ELÖNYEIT mar élvezi. Arra acsingozna hogy allandoan beszoljanak neki, hogy kiengedje a kezéböl az ostort? Merthogy az EU-n belül ugye jelenleg és allitolag nem lehet barbar modon banni népekkel és nem lehet bünözöket bujtatni hanem ki kell adni azokat ha egy tarsallam kéri…
  Neeeem, Izraelnek semmi köze az EU-hoz, semmi érdeke a belépéshez.

  #85070 Hozzászólás

  geza

  okosnak

  nem kovetem az esemenyeket ilyen reszletesen, azonban hova lettek a portugal vendegmunkasok luxemburgbol? nem ismerek semmi statisztikat de valoszinunek tartom, hogy atmentek mas eu-s orszagba es nem pedig hazamentek, mert hurra, mar eu tagok vagyunk, egyik naprol a masikra jol fogunk elni! :o)

  az eu tagsag nem garancia egy fejlett gazdasagra. pl. Irorszag esete. tagsag utan 15-20 evig ugyanolyan szegenyek voltak mint elotte, kb. 10 evvel ezelott kezdtek masszivan fejlodni, elsosorban (!!!) nem az eu miatt, hanem egy kialakult politikai konszenzus miatt ahol a rovidtavu erdekeket “felaldoztak” a hosszutavuaknak. (portugaliat pedig most sem neveznem gazdag orszagnak, szlovenia (atlagfizetest nezve) gazdagabb nala)

  a vendegmunkasok igenis problemak lesznek a teljes eu-ban (mint ahogy mar most is problema Irorszagban es UK-ban a lengyel bevandorlas: meg most is havonta(!!!) 3000 lengyel erkezik Irorszagba (UK-t nem ismerem) , a torokokkel ugyanez lenne a helyzet szerintem, legfljebb jobban eloszlana orszagonkent a bevandorlok szama 2007 utan) de nem valoszinu, hogy a magyar, litvan, lett, cseh… stb. kis nemzetek okozzak majd a gondot, hanem a lengyelek (lehet majd a torokok is) tehat a nagy nepessegu orszagok. Lengyelo-ban 20% koruli munkanelkuliseg (toroko-t nem ismerem), ertelmisegi, oktatott emberek akik nagyon mobilak. Szerintem a torokok is eleg mobilak lehetnek ami a munkavallalast illeti. A masik problema, hogy nem a hianyszakmakra erkeznek munkasok…

  szoval a belepes utan tovabbra is az orszagtol fugg, hogy el-e a lehetoseggel vagy nem. Senki nem lesz gazdag CSAK mert eu tag.

  a kurd problema meg egy ujabb nyug lenne az euban. kizarasra nem lehet ok, de a felvetel elutasitasara mar igen szvsz-t.

  #85069 Hozzászólás

  Okos

  EU

  Izraelnek alapvetõ gazdasági érde, hogy csatlakozzon az EU-hoz! Téves az a közhiedelem, hogy az EU-ból csak a szegény országok profitálnak! Ha így lenne soha nem alakúlt volna meg az EU és Mo-g soha nem lett volna EU tag!

  #85068 Hozzászólás

  EU

  APROPO barataim!!!

  Mirol is beszeltek itt tulajdonkeppen?Mibol gondoljatok,hogy izrael szivesen csatlakozna hozzank??Eszuk agaban sincs.nagyon is jol megvannak ok az EU nelkul,sot mondhatnam,hogy kb 20ev mulva erjuk el(magyarorszag) a gazdasagi szintjuket,de mentalitasban is lenne mit tanulnunk toluk.

  #85067 Hozzászólás

  Okos

  Még valami

  Európában elõször Törökországban kaptak a nõk szavazati jogot (még a huszas években!)

  Svájcban (a ‘nagy’ demokráciában!) csak 1972-ben kaptak a nõk szavazati jogot!

  #85066 Hozzászólás

  Okos

  netvanda

  Eddig az EU belépés után mindig csökkent kivándorlók száma, az elõtte lévõ állapothoz képest, mert a belépés után már otthon is tudna boldogúni az emberek.

  Konkrét példa: Mielõtt Portugália az EU tag lett volna Luxemburgban 150 000 portugál vendégmunkás volt. 3 évvel a belépés után Luxemburgban alig 15000 portugál dolgozott!

  Ugyanez lesz a törökökkel! Most elárasztják Európát és komoly feszültséget teremtenek a jelenlétükkel, a belépésük után viszont otthon is fognak boldogúlni és ezért nem fognak kivándorolni.

  A kurd probléma, nem kisebb mint a ciprisi, bask vagy észak ír probléma. Nem hinném, hogy csak ezért ki kellene zárni a törököket!

  #85065 Hozzászólás

  laca

  szerintem

  elõbb utóbb mindenképpen belépnek, bár gázos az ügy. ott van a kurd probléma amit ugye be fognak hozni automatice az euba plusz a vallási problémák. ennek ellenére beléptetik õket mert hatalmas potenciális piac és erre most nagy szüksége van az eu-nak.

  #85064 Hozzászólás

  ???

  miert? szerinted 2007 etet hany kivandorolni vagyo magyar varja?
  vagy szerintetek 2007, vagyis legalis munkavallalas a magyaroknak az unio osszes orszagaban , es onnanstol megszunik a kivandorlas, kevesebb magyar jon kulfoldre?
  es a torokok detto?
  szerintem meg az ellenkezoje fog tortenni…

  #85063 Hozzászólás

  Okos

  Európa

  elsõsorban gazdasági közösség és másodsorban minden egyéb! A gazdagi érdekek viszont azt diktálják, hogy terjeszkedni kell, ha Európa versenyképes akar lenni az USA-val és Kínával szemben!
  Kulturálisan sokkal kevesebb probléma lenne a törökökkel,ha benne lennének az EU-ban, mert otthon dolgoznának és nem mennének vendégmunkásnak!

  #85062 Hozzászólás

  Vanheugen

  EU klub volt

  most a Töke hatarozta el hogy EU bövülyön,regeben voltak haboruk most EU bövüles van,vagy ti azt gondolyatok hogy az uj / regi Tagalamokban minden rendben van? dehogy.A külömbseg az hogy az uj tagok megtanultak a regiektöl hogy kell finomaban csinalni( koruptio, kissebsegi jogok stb)hogy szalonkepesek legyenek.
  A Romanok okkosabak lennenek ha be se lepnek az EU ban,sajnos nem lehet mert EU akkarja öket meg a Bulgarokat,aztan jönn Horvatorszag Szerbia ,Albania stb.
  A Töke örül neki lesz tovabra olcso munkaerö ,nem kell bizonyos dolgokat be tartani szenyezodes,,,es mindent el lehet adni,kereset bisztositva.
  A Törökök pedig lehet hogy 50 ev mulva se lesznek EU tagok.

  #85061 Hozzászólás

  jewjew

  Izrael

  Ha nem lenne naluk perpatvar a palesztinokkal akkor mar kopogtattak volna az ajton. Addig nincs eselyuk.

  #85060 Hozzászólás

  monyesz

  Izrael

  hat azert en nagyon rohejesnek tartanam, ha Izraelt is beveszik az EU-ba. valahogy nem lennek elragadtatva tole.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 33
Hozzászólás: torokorszag az EU-ban???
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.