Törökország körutazás – mennyire biztonságos?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Törökország körutazás – mennyire biztonságos?

 • Indította
  Témakör
 • #8421 Hozzászólás

  Sziasztok,
  szombaton indulnánk Törökországba autóval és hallottam néhány nyugtalanító hírt… Mi bejárnánk az országot és nem tudom, a Grúz-iráni határ környéke például mennyire biztonságos… Nagyon gondolkodunk abban is, hogy Iránba, vagy Grúziába benéznénk, de ott meg Abházia és Dél-Oszétia miatt lehetnek problémák. Valakinek ban esetleg elsõ kézbõl közelmúltbeli tapasztalata?
  Köszönöm.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #117811 Hozzászólás

  Köszi szépen

  Köszi mindkettõtöknek a kommenteket! Gábor

  #117810 Hozzászólás

  saman

  Törökország

  Tegnapelõtt jöttem meg Törökországból. Ugyan most nem voltam keleten, de csütörtökön pl. pont akkor voltam Isztambulban, mikor robbantottak az ami követségnél, de ezt csak késõbb, itthon tudtam meg. Ott semmi jele nem volt az egésznek (nyilván messze voltam a helyszíntõl). A rendõrök jelen vannak az utcán, de minden tök nyugodt. (Persze, ha valaki balhét akar, akkor megkeresheti valamelyik éppen aktuális politikai tüntetést, ott vannak vízágyúk is, meg minden.)
  Találkoztam olyanokkal, akik éppen visszatérõben voltak a Kaukázusból, de õk sem meséltek semmi riasztót.

  #117809 Hozzászólás

  Péter

  Teljesen biztonságos

  Pontosan milyen nyugtalanító híreket hallottál?

  Közelmúltbeli tapasztalatom ugyan nincs, mivel 2004 óta sajnos nem jártam Törökországban, de addig is amíg nem bukkan fel valaki friss információkkal talán jól jöhet az én vélemenyem is. 2001 és 2004 között 4-szer jártam Törökországban, általában 2 hetet és sokat utazgattam Kelet-Törökországban is.

  Törökország általában telejesen biztonságos, beleértve a grúz és az iráni határvidéket is. Ha valami nem teljesen biztonságos az az iraki határvidék(Hakkari és Sirnak tarományok)de turistaként oda amúgy sem fogtok menni.

  Igaz most hallottam egy hírt, hogy az Araráton kurd harcosok elraboltak néhány külföldi hegymászót, de ez egy elszigetelt eset, nem jellemzõ.

  Irán is teljesen biztonságos, de oda nem lehet csak úgy benézni! Vízumot kellett volna kérnetek, de most már késõ, ha szombaton indultok!

  Grúziába be lehet nézni, hiszen oda nem kell vízum. Azért nézzetek utána, hogy a kocsira kell-e valami külön engedély vagy biztosítás. Grúziába csak strapabíró kocsival menjetek! :-)

  Nem hinném, hogy Abháziában komoly harcok törnének ki, Oroszország at nem hagyná annyiban! Meghallgatjátok a híreket indulás elõtt és ha kitört a háború maradtok Törökországban(van ott elég látnivaló)ha meg béke van körülnéztek Grúziában is. Ilyen egyszerû!

  Jó utat!

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Törökország körutazás – mennyire biztonságos?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.