törzsek megoszlási viszonyai

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika törzsek megoszlási viszonyai

 • Indította
  Témakör
 • #3309 Hozzászólás

  vsdorzó

  Milyen a nagyobb törzsek megoszlása Afrikában? Egybeesik ez a hódítók által mesterségesen kijelölt határokkal?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #81170 Hozzászólás

  Ági

  Élnek

  természetesen,Kamerunban is vannak jó számmal.

  #81169 Hozzászólás

  Steve

  pigmeusok

  Jó a térkép, de a pigmeusokat lehagyták róla, pedig igen érdekes fajta. Ha jól tudom a Kongó vidékén éltek. Nem tudom, hogy manapság léteznek-e még, mert nagy a hallgatás róluk.

  #81168 Hozzászólás

  krix

  törzsek Afrikában

  Egy térkép arról, hogy hol élnek a nagyobb afrikai népcsoportok. (Ezeken kívül még rengeteg kisebb van)
  http://www.pbs.org/wnet/africa/explore/tribalmap.html#

  #81167 Hozzászólás

  AF

  Grassroot theoria

  A hatarok megallapitasa feher ember talalmanya.A benszulottek hozza allasa sokkal egyszerubben termeszetesen tortent,”attol a hegytol eddig a faig mindent es mindenkit levadaszunk legyen az idegen vagy eheto-esetleg uzletelunk vele…”(Hat nem volt szebb elet?)”ha a hegyen tul koverebbek a tehenek es szebbek a csajok akkor azt magunkeva tesszuk, akinek ez nem tetszik az megy a konderba”-lasd Shaka Zulu.

  #81166 Hozzászólás

  Daniel

  csak annyira, mint mashol

  nem vagyok Afrika-szaki, de az eddigi tortenelmi tapasztalatok azt mutatjak, hogy nem esnek egybe, mert a hatarkijeloles politikai kerdes, nem etnikai (ld. Irak, India-Pakisztan, Libia, vagy akar nekunk Trianon – csak hogy legyen mindenhonnan egy példa – mashol sem jobb a helyzet). Altalaban azok jeloltek ki kozvetve vagy kozvetlenul a hatarokat, akik eljottek onnan, ergo a nagyhatalmi politika fuggvenye volt mindig – ld. a baromi sok egyenes vonalat Afrika térképén.
  Remelem elobb utobb ir valaki, aki jobban ert hozza, mert engem is erdekel.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: törzsek megoszlási viszonyai
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.