Tran Siberian Express

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Tran Siberian Express

 • Indította
  Témakör
 • #41134 Hozzászólás

  vevika

  Fogadasbol az iden szeretnem megejteni egy SA-i baratnommel. Vegigcsinalta mar valaki?
  Barmilyen info velemeny/jotanacs etc. erdekel.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #379112 Hozzászólás

  dzsadzia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kerdes

  hali!

  kicsit naív utitervem van, szeretném ha -azok akiknek már van tapasztalatuk- lerángatnának a földre.
  szóval én a jogur népcsoportot keresem :).
  És próbáltam utánanézni itt ott- annyit bírtam
  kisilabizálni, hogy TSE Irkutszig, aztán szamár vagy
  teveháton keresztül a mongolokon meg Kínában a kanszu tartományon ..és akkor ott egyszercsak a Tiensan valamelyik völgyében megtalálom õket…
  kérdés: hogyen lehet ezt kivitelezni, mire kellen gondolni
  mindenképpen, hogyan lehet ott közlekedni ..hogyan lehet
  vezetõt verbúválni..stb.

  #379111 Hozzászólás

  Roland

  Harkov

  Indult-e már valaki az ukrajnai Harkovból a Trans Sib-bel? Jó lenne nem felutazni Moszkváig és onnan indulni (a pénz miatt is, és mert elsõsorban Szibéria érdekel) Kérdések: Mennyibe kerül a jegy ?(pl. Harkov-Irkutsk, 2.osztály), grivnya vagy rubel? Drágább-e mert nemzetközi? (ukrán-orosz), vagy csak Oroszországból érdemes indulni? bármi egyéb infónak, tanácsnak örülök.

  #379110 Hozzászólás

  WL

  Orosz vízum Ulaan Baatarban

  Az Aeroflot irodában van egy utazási iroda (ha jól emlékszem “Buryat Erdem” a neve)jó kapcsolatokkal az orosz követségen (ez fontos!!!). Õk a meghívót a közeli Ulan Udéból szerzik, utána a vízumot helyben. 1 hónapra 160, 3 hónapra 180 USD volt, mindent beleszámítva (meghívó, hivatalos vízumdíj, kenõpénz, stb). Ez 2002-es info.
  A 30 USD-ért netrõl beszerzett faxokkal próbálkozókat sorban vágták ki az UB-i orosz követsaégrõl is.

  #379109 Hozzászólás

  Roland

  WL-nek

  Mennyi volt a három hónapos üzleti vízum, és hogyan szerezted be Ulaanbaatarban?
  Július-augusztusban megyünk Mongóliába és Szibériába (Ulaanbaatar, Bajkál-tó és Tuva, aztán a transszibbel hazáig). Ha tényleg egyszerûbb beszerezni Ulaanbaatarban az orosz vízumot, akkor nem bajlódom vele itt Pesten.

  #379108 Hozzászólás

  WL

  Orosz vízum

  Ha valaki nem tudna jobb megoldást, a másik témákban más által már említett 1000 Út utazási iroda itthon állítólag 25.000-ért szerez be 1 hónapos túristavízumot.
  http://www.1000ut.hu/hu.htm

  #379107 Hozzászólás

  Geri15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  menni…

  Ha megy valaki/valakik, akkor szívesen csatlakoznék egy hátizsákos nyári transzib úthoz.

  #379106 Hozzászólás

  INFO

  sziasztok, mi is szeretnénk idén menni, csakhogy még nem tudunk semmit, akinek egy csöpp ideje van, írjon mindenrõl amit csak tud. Hol lehet jegyet venni, mennyibe kerül, vízumhoz mi kell, hol kell elkezdeni. elõre is köszi

  #379105 Hozzászólás

  WL

  KunG-nek

  Regisztráció menetét ismerem, én is így intéztem el Ulan Ude legnagyobb szállodájában. :-)
  Viszont tavaly õsszel egy ismerõsöm az itthoni orosz követségen szállásfoglalással kérve a túristavízumot csak annyi napra kapta meg, amennyire szállást és vonatjegyet tudott felmutatni. A jelek szerint ez követségenként változó. Mongóliában én is 3 hónapos üzleti vízumot kaptam.

  #379104 Hozzászólás

  KunG

  WL-nek

  nem, mi Moszkvából a G and R-bõl kaptuk a meghívót, de Mongóliából léptünk be, voltunk a Bajkál tónál, Szt Péterváron, és végül Moszkvában, de akárhová mehettünk volna, kutyát nem érdekelt. Belépéskor 3 napon belül regisztráltatni kell a vízumod, ezt egy hotel néhány dollárért megteszi.

  KunG

  #379103 Hozzászólás

  WL

  KunG

  Az így, hosteleken át szerzett meghívó nem csak megszabott, rövid idõre/helyre jó?

  #379102 Hozzászólás

  KunG

  meghívó

  meghívó ügyben tudom ajánlani a G and R-t, http://www.hostels.ru címen, velünk nagyon korrektek voltak. Magánszemélytõl meghívót nem tudsz kérni! Fizetni dombornyomásos kártyával tudsz. Ha meg van a vízum, onnantól minden egyszerû.

  KunG

  #379101 Hozzászólás

  WL

  Bürokrácia

  Ukrajnába nem kell vízum.

  Ha meg akartok állni Oroszországban akkor vagy túrista, vagy üzleti vízum kell. Elõbbihez szállásfoglalás, utóbbihoz meghívólevél szükséges. Mivel szállást úgyis csak drágát lehet foglalni, szerintem jobban jártok az üzletivel. Mivel nincs ismerõs, alighanem valami irodán át kell intézni, aki korrupciós alapon beszerzi. Erre már itt is voltak tippek, meg tapasztalataim szerint az orosz követségeken illetve légitársaságoknál is mindig tudnak ajánlani valamit. Így maga a vízum nem lesz éppen olcsó, de megtérül ha több helyen is megálltok útközben, és olcsón szálltok meg illetve vesztek vonatjegyeket ahelyett, hogy mindent itthonról foglalnátok le elõre méregdrágán.

  Mongol/kínai vízumot más országokban többnyire már meghívó vagy foglalás nélkül is adnak, tehát ha itthon macerás, akkor ezeket talán egyszerûbb Kieveben/Moszkvában/Irkutszkban intézni.

  Én ezt az utat az ellenkezõ irányban tettem meg (Japánból hazafelé) úgyhogy konkrétabb adatokat csak arról tudnék mondani.

  #379100 Hozzászólás

  ilacza

  Vízumok

  Mi az idén nyárra szervezzük a Bp-Moszkva-Ulánbátor-Peking útvonalat. Aki már végigcsinálta: hogyan szereztél vízumokat? Ismerõsünk egyik országban sincs, így elég nehéz meghívólevelet szerezni. Szállásügyben van infótok? Szerintem is bûn lenne végigrobogni Oroszországon, viszont persze szeretnénk minél olcsóbban megúszni a dolgot. Minden kis infót elõre is köszönök!

  #379099 Hozzászólás

  WL

  Jegyek

  Mint már valahol írtam, én gond nélkül kaptam jegyet a kiválasztott vonatra, osztályra, másnapra, szerte Szibériában és Moszkvában/Kievben is. Maximum fél órás sorbanállás, töbnyire sokkal gyorsabb. Szerintem csak annak lehet strapás, aki egy szót sem tud oroszul. Vészhelyzetre a legtöbb nagyobb állomáson van “szervisz büro”, ami sorbanállás nélkül ad jegyet csekély felárral (Moszkvában a kievi pályaudvaron ez 5 USD volt).
  Moszkva-Peking lehet sokkal olcsóbb is, ha a határ közeléig belföldi jeggyel mész. Szerintem úgyis vétek megállás nélkül átrobogni Szibérián.

  #379098 Hozzászólás

  kristof

  jegy

  A jegyet az allomason erdemes venni. Kulonben az ugynoki dij megsokszorozza az arat. Kb 120euro Moszkva-Peking. Egy portugal partol hallottam, akik nehany honapja csinaltak vegig. A jegyvasarlas strapas.

  #379097 Hozzászólás

  WL

  Bajkál

  Én a változatosság kedvéért a keleti partjához (Zabajkalszkij Nemzeti Park) mentem el Ulan-Udébõl. Már csak azért is, mert mindenki más (különösen a nyugati túristák) Irkutszkba ment. :-)
  Közlekedés, szállás mindkét oldalon (plusz északon és délen is) van. Szeptemberben még biztos jó az idõ, és addigra már a túristahadak (fõleg oroszok) is hazamennek. Bár fürödni talán már nem olyan jó?

  #379096 Hozzászólás

  szinbád

  Óh, de csodás, szép tavunk a Bajkál…

  Sziasztok!
  Van olyan, aki megszakította az útját a Bajkál tónál? Pl. Irkutszk. Ha igen, mi volt a tapasztalat? Milyen ott az idõjárás szeptemberben? Mennyire lehet mozogni a környéken? (közlekedés, szállás)
  Minden infót köszönetel vennék!
  Szinbád

  #379095 Hozzászólás

  borsó

  helo mindenki

  dejó, h van egy ilyen topic, ezt még észre se vettem…életem nagy vágya, h végigutazzak a transszibéria-vonaton. sajna ez még csak terv, de pl.engem is érdekelnének az árak…
  amúgy én oroszos vagyok, úgyhogy örültem csaba tippjeinek… üdv

  #379094 Hozzászólás

  Dani

  sziasztok

  Nyárra van egy meghívásunk pár haverral Ulánbátorba,gondoltuk buli lenne vonattal kimenni…
  Voltaképpen most kezdünk utánajárni és itt biztos van valaki,aki már ment ki hasonló módon :-) ,szóval ha tudnátok segíteni azt megköszönném!
  Fõleg az érdekelne,hogy mennyibõl tudjuk nyáron kihozni az utat,ill. hogy mennyi idõ eljutni odáig.
  Elõre is köszi mindent!
  Ja!Jöhet privát is az emilemre: daniel_ercsey@yahoo.fr
  Kösz!

  #379093 Hozzászólás

  vevika

  Koszike

  Mindenkinek, aki maganba irt a temaval kapcsolatosan! Nekem most egy kicsit mashogy alakul a nyaram, bar nincs meg minden veszve.
  Korulbelul mennyibol (HUF) lehet meguszni ezt a turat?
  Oroszul sajnos joforman semmit nem tudok, gondolom az angol/spanyol/dan tudasommal nem sokra megyek…:))

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 30
Hozzászólás: Tran Siberian Express
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.