Transszibériai és transzmongóliai expressz

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Transszibériai és transzmongóliai expressz

 • Ennek a témakörnek tartalma 4 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Gergõ 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #42480 Hozzászólás

  Béla

  Debrecenbõl szeretnék eljutni Mongóliába vonattal. Érdekelnének az ezzel kapcsolatos tapasztalatok (ár, vízum, határátkelés). Igaz e, hogy az orosz vonaton nincs semmi mosdási lhetõség, pusztán egy teakészítésre használt szamovár?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #402189 Hozzászólás

  Gergõ

  Mostaban valaki

  jart valaki mostanaban Moszkvátol keletr vonattal???

  #402188 Hozzászólás

  alam

  Béla

  Én hajdúszoboszlói vagyok, egy ideje én is kacérkodom 1 mongol úttal. Majd érdekelne h mit tudtál összehozni. Amúgy valóban van itt részletes leírás a transszibrõl.

  csõ

  #402187 Hozzászólás

  kbalazs

  en 1988-ban voltam a transzmongoliain

  A varakozas fo oka a kerekek csereje – mas a sintavolsag.
  Vegyel elso osztalyra jegyet, ott jobbak a tisztalkodasi lehetosegek.
  Volt mar jopar forum ebben a temaban, keress rajuk.

  #402186 Hozzászólás

  Miklós

  Miklós

  Én soha nem utaztam a transzibériai expresszen, a transzmongóliain azonban igen, Irkutszktól Ulanbátorig. Ez igen régen volt, 1978-ben. A határátkelés akkor kb. 2-3 órát vett igénybe, mindenre kiterjedõ alapos vizsgálatokkal. Pedig akkor még Mongólia a SZU leghûségesebb csatlósa, szinte tagállama volt, most-lévén, hogy a politikai helyzet megváltozott – nem tudom, mi a helyzet a határátkelésnél. Valószínûsítem azonban, hogy nem lett rövidebb a várakozási idõ.
  Az orosz vonatokon található szamovár egy villanybojlerhez hasonló vízforralót jelent, amelybõl egy csapon lehet forralt vizet engedni a teára vagy kávéra. A szovjet idõkben még a vonatokon szolgálatot teljesítõ utaskisérõ hölgyek fõzték a teát néhány kopejkáért a szomjas utazóknak. Én azonban az említett utazásomra Magyarországról instantkávét is vittem magammal, amikor a vonaton ennek elkészítéséhez igénybe vettem a szamovárt, a vonat orosz és mongol utasai csodálkozva kérdezték, hogy mit iszok, mivel még soha életükbe nem láttak kávét.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Transszibériai és transzmongóliai expressz
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.