Transz-Dnyeszteri Koztarsasag

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Transz-Dnyeszteri Koztarsasag

 • Indította
  Témakör
 • #7779 Hozzászólás

  Attila18
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Nem tudom kozuletek mar ki hallot eme helyrol ,de bizok benne, hogy aki rakattintott a topicomra, az tudja mirol van szo.

  Erdekelne engem, hogy jart e mar valaki itt ebben a szakadar “orszagban”!? Ez Moldovaban van, egy self declared state, amit nem ismernek el a vilagon sehol sem hivatalos orszagkent. Kb olyan, mint Abkazia Gruziaban, Nagorno Karabak, vagy Taiwan.

  Az elet ezen a helyen, nem is oly messzi Magyarorszagtol kb olyan, mint a Szovjetunioban volt 20 eve. Meg allnak a regi Lenin-szobrok, emlekmuvek.

  En szeretnek egyszer eljutni ide, csakugy., mint Eszak-Koreaba. Habar nem tudom, hogy Transz Dnyeszterbe milyen nehez bejutni…. mert nem konnyu az hetszentseg. :)

  Szoval, ha tudtok valamit errol a helyrol, orommel fogadnak minden infot!

  Koszi szepen. Attila

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #113341 Hozzászólás

  mop
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ha info kell, csak szolj…

  ezek kozott van par kep: http://mopmop2.atw.hu/odessa

  #113340 Hozzászólás

  stvrtok

  PMR

  A PMR-be tényleg könnyû a bejutás, a rendõri jelenlét némileg erõteljesebb a moldávnál, de összességében nem vészes. A Lenin-szobrok léte nem extra, azok megvannak Ukrajnában és Oroszországban is. Persze aki deklaráltan létezõ kommunizmust akar látni, ide menjen!

  A határon átlépés párszáz forintba kerül, a kilépésnél is kellett vagy 10 dollárt fizetni 4 emberre. A taloncsikra úgy vigyázzatok, mint az életetekre! ;-)

  #113339 Hozzászólás

  Kristóf

  nem gond

  Nem gond a bejutás. Mind Ukrajna, mind Moldova felõl nyitva a határ. Ukrajna felõl nyugatiak csak a Kotovszkot Dubasszarival összekötõ úton, valamint az Ogyessza-Tiraspol úton és vasúton mehetnek. A Transznyisztriai hatóság a határon ad egy kis papírt, amiért nem kell fizetni, bár sokszor próbálnak pénzt kérni érte. Ez a papír huszonnégy órai tatozkodásra jogosít, de naponta hosszabbítható a rendõrségen, bármely városban. Mi nem hosszabbítottunk elõször, ezért fejenként párszáz forintos bírságot fizettünk transzny. rubelben. A közbiztonság jó.

  #113338 Hozzászólás

  Steckler

  Minden infó itt:

  moldova.lap.hu

  Az ország PMR néven van feltüntetve az oldalon, itt utazási információktól, a térképeken keresztül a zenéig mindent megtalálsz a PMR-rõl.

  #113337 Hozzászólás

  Feco

  Uj orszag, eljen!

  Van errol egy terkeped?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Transz-Dnyeszteri Koztarsasag
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.