Traunstein

 • Indította
  Témakör
 • #43609 Hozzászólás

  Laci

  A túrista magazinban olvastam egy cikket a Traunstein sziklán kiépített, létrákkal és drótkötéllel biztosított útról,ami egy amatõr számára érdekesnek ígérkezik. Indulás elõtt azonban örömmel olvasnám valakinek a beszámolóját aki már járt ott. Fõleg az érdekelne, hogy az ajánlott klettersteig-szett és a sisak valóban szükséges-e?

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #418094 Hozzászólás

  zsolt

  még infó(t)

  köszönöm a választ, a megadott oldalt fel fogom keresni. továbbra is várok még tapasztalatokat, infókat olyanoktól, akik mostanában jártak a Simony-hütte felõl a csúcson és megosztanák olyanokkal, akik még nem jártak ott, de a egy hét múlva szerencsét próbálnak ott.

  #418093 Hozzászólás

  Lud

  Dachstein

  Két hete voltam a Gosausee felõl de csak az Adamek hüttéig jutottunk mert annyira gány idõ volt. Oszrákoknak néztük a kallerét, a gleccser után még van egy kis sziklázás a westgraton, de csak I-II.
  Infó linkek, webkamcsi, képek, útleírás az oldalamon:
  http://lud.trek.tripod.com/utl_al/dachstein.htm
  A házhoz nincs köze Simonyi profnak, mivel Simonynak írják:) Júl-aug magasságában ha minden igaz bejátszik egy déli klettersteig.

  #418092 Hozzászólás

  zsolt

  zambori.zsolt@mobilitas.hu

  ugyanez lenne a kérdésem a Dachsteinrõl, az É-i útról, a Simonyi-(remélem, jól írtam) ház felõl. járt-e ott valaki mostanában és milyen tapasztalatokkal? köszönöm

  #418091 Hozzászólás

  Laci

  Balász!
  Köszi az információkat. Holnap majd rájövök, mire vállalkoztam.
  Laci

  #418090 Hozzászólás

  Imre Balazs

  Szia Laci!

  Jo 8 eve jartam ott, februarban. Ez ne tevesszen meg, nem teli maszas volt, mivel az idö nagyon enyhe volt, epp csak egy-ket hofolt volt odafönt.
  A Traunstein az osztrak meszkö-Alpok egyik legeszakibb hegye es ezert eleg kitett az idöjaras valtozasainak. Ja, es a magassagkülönbseg is eleg tetemes. A Traunsee-töl 1300 m-t nyomultunk föl a csucsig. Eleg meredek mindenütt, es neha nagyon kitett, de nagyon jol kiepitett ut, nem hiszem, hogy Klettersteig-felszereles kene hozza. De a jo kondi, az mindenkeppen. Fent van egy haz, amikor ott voltam, a Winterraum-ja nyitva volt.
  Ju turat,

  Balazs

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Traunstein
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.