Triglav túra

 • Indította
  Témakör
 • #43171 Hozzászólás

  Döme

  Szeretnénk a Triglavra menni, augusztus elején, és szivesen fogadnék némi tanácsot, hogy melyik oldalról, és melyik útvonalon érdemes megközelíteni?
  Köszönöm a segítséget!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 129
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #413851 Hozzászólás

  Sziasztok

  Augusztus 12-én fent voltunk. Nagyon jó volt.

  #413850 Hozzászólás

  Behavazott

  Sziasztok Vogelen 30 cm hó esett

  #413849 Hozzászólás

  1 nap

  Sziasztok
  Augustus 16-án voltunk fenn a Triglavski dom-nál. A csúcsra nem tudtunk felmenni mert esett a hó és villámlott, mindenki menekült lefelé. Sokan haltak már meg villám miatt ott. Mi Rudno Poljétól indultunk:6 óra felfelé 4.5 lefelé. Az út is nagyon szép, nem túl nehéz csak hosszú.

  #413848 Hozzászólás

  bouquet
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Rövid túra

  Aug. elején volt egy kis jó idõ, igy kiugrottam ide. Két túrát csináltam:
  1. Bamberg út (Triglav) Állítólag a leghúzósabb nem mászó út. Reggel négykor indultam az Aljazev háztól, fél 11 fele értem fel. Kb. du. négyre értem le a Tominsek úton. Fizikailag megerõltetõ (kb. 1800 m szint fel és le), a kaller szerint a Pljemenice C-D, ez szerintem túlzás. Végig jól jelzett, a csúcsra vivõ utolsó rész kellemetlenül havas volt. Mintegy 5-6 ember láttam erre mozogni, a normál utakon százak! voltak. Akinek tömegiszonya van nyáron kerülje a Triglavot.
  2. Kopiscerjava (Prisank) A Vrsic hágóból kell megközelíteni, van ott egy ház ahol nem drágáért meg lehet aludni. Ez is C-D, inkább igaz rá. Hûvös É-i oldal, gyönyörû, a vége a híres predna oknó, egy hatalmas boltíves átjáró a D-i oldalra.Kb. 6 óra alatt megjárható.

  #413847 Hozzászólás

  Cápa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Egy kis móka

  Üdv mindenkinek!

  Október környékén lenne rá esély, hogy egy max. 5-6 fõs társaság kijutna a Júlia-Alpokba, ebbõl kifolyólag pár kérdésem lenne!
  Miyen vonat- vagy buszútvonalat ajánlanátok, ami igazán olcsó?
  Lehet-e sátrazni(nálunk is csak megfelelõ idõjárási körülmények között jönne szóba) vagy csak a menedékházak maradnak, ha igen, akkor milyen árban vehetõk igényben, októberben is kell-e elõre foglalni?(tudom, ez a kérdés már meg volt válaszolva sok helyen, de valaki 6-8 eurós szállásról beszél, valaki kb. 10 eurósról valaki meg 20 eurósról, ami azért egy egyetemista csapatnak nem mindegy:))
  Nem feltétlenül Triglavot akarunk mászni, csak túrázni egyet(már ha erre a hegységre esik a választás), nem vagyunk annyira kezdõk van aki Alacsony- és Magas-Tátra csúcsait hódította meg, én inkább Déli-Kárpátok és Keleti-Kárpátok hegyeit választom elõszerettel, de még sohasem Via ferrataztunk, de ez most nincs is tervben!(túraútvonalat, terveket is szívesen fogadok azoktól, akik hasonló tervekkel voltak kint kb 5 napra:)!)

  Válaszokat elõre is köszönöm

  #413846 Hozzászólás

  Érdeklõdés

  Üdv tisztelt fórumozók .

  Nemrég bukkantam a fórumra, amit elolvasgattam. Terveim szerint augusztus 20-21-22 környékén szeretnék feljutni a Triglavra másodmagammal.

  Ezidáig a Kárpátok Erdélyi részében túráztam. Ott nem sok lehetõség van “cabannában ” menedékházban megszállni, így marad a bivak.
  Több fórumozótól olvastam, hogy mindenképpen megszáll vagy a Triglavski dom, vagy a dom Planika menedékháznál egy éjszakára, aztán másnap cél a Triglav csúcs.

  Sajnos én nem jutottam el odáig ,hogy szállást foglaljak a két menedékház egyikében, tekintettel arra, hogy sem telefonon sem egyéb uton nem tudtam kontaktust teremteni.Valószínûleg amúgy is már teltház van a fenti idõpontokra.Tehát maradna a szabad ég .De van -e erre lehetõség?

  Az iránt érdeklõdnék, hogy milyen más megoldás megengedett a Nemzeti Parkban. Erdélyben nyúgodtan lehet bivakolni, a kutyát sem érdekli, kivéve a macikat.

  A Triglavnál, ha nincs lehetõség a menedékházakban megszállni a menedékházakban lehetséges -e ,hogy bivakoljunk , mondjuk a Planika vagy a Triglavski Dom-oknál?

  Sajnos társamnak volt egy túrabalesetbõl adódó térdmûtéte korábban – két éve – így csak “bemelegítõ” túrákat csinálunk pár éve. Így gondoltuk ki ,hogy a Krma völgybõl indulunk neki. Elõtte már az Erdélyi Kelemen havasokban besétáltattuk a fájós lábakat.A Trigláv viszonylatban valószínûleg a közvetlen csúcsmászás lehet megerõltetõbb.

  Kora reggeli stratolással vágnánk neki a völgynek.
  Ha jól vettem ki a fórumtársak írásából a legkönnyebb a Trigláv csúcsra feljutni a Dom Planika felöli feljárón ?
  Ha így van ,ez választanánk.

  Ha jól terveztem Budapestrõl legalább öt és fél óra gépkocsikázás a Krma völgyig. Onnan egy jó 13 km. megközelítóleg a két menedékház egyike.

  Sziasztok.

  #413845 Hozzászólás

  Topotérképek Szlovénia

  Sziasztok . Találtam egy webszájtot, ahol letölthetõk topotérképek Szlovéniáól, köztük a Julia Alpokról.

  http://mapy.mk.cvut.cz/list/data/Slovinsko-Slovenia/Slovenia

  #413844 Hozzászólás

  Amras
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kredarica hut/Triglavski dom na Kredarici

  Ma sikerült elérnem a Triglavski dom na Kredaricit a +386-45-312864 telefonszámon. Angolul lehet velük beszélni, de azt mondták, hogy email címük nincs. Közös szállás 20€, a külön szoba pedig 30€ fejenként egy éjszakára ha mindent jól értettem.

  #413843 Hozzászólás

  emailcím

  Szia Mariann;

  Esetleg meg tudnánd adni a kapott emailcímet?
  Ezekkel a telefonszámokkal nincs szerencsém :(

  Üdv;
  Toci

  #413842 Hozzászólás

  banderax
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Triglav

  Szia Mariann!

  Ha nem muszáj,ne kerüljétek el a 7 tó völgyét, az az egyik legszebb rész!

  Az idõjárásról pedig (a Triglavski domnál lévõ meteorológiai állomásnál):

  HISTORICAL MONTHLY AVERAGES FOR AUGUST

  The information presented below gives detailed historical monthly average weather conditions along with exceptional weather occurrences. To maintain relevance to current weather trends the displayed information has been calculated using data collected over the past two decades. The climate profile is taken from closest available data source to Kredarica.

  Temperature

  Throughout the month of August daytime temperatures will generally reach highs of around 10°C that’s about 50°F. At night the average minimum temperature drops down to around 5°C, that’s 42°F.

  In recent times the highest recorded temperature in August has been 26°C that’s 79°F, with the lowest recorded temperature -6°C, about 22°F.

  Relative Humidity

  The average daily relative humidity for August is around 76%.
  Heat Index

  The Heat Index is a measure of how hot it feels when relatively humidity is added to actual air temperature. From this a comfort level is calculated providing categories on how heat conditions might adversely affect someone.

  Comfort Levels: Given average maximum temperatures and humidity levels generally you should not anticipate any discomfort from heat (see heat index for more information).
  Precipitation

  The average monthly amount of precipitation has been recorded at around 127 mm, that’s 5 inches. Throughout the month you can expect to see rain or drizzle falling on 10 days of the month, with snow falling on 2 days.
  Wind

  The average daily wind speed in August has been around 14 kph, that’s the equivalent to about 9 mph, or 7 knots. In recent years the maximum sustained wind speed has reached 80 kph, that’s the equivalent of around 49 mph, or 43 knots.
  Fog

  On average the month of August is affected by foggy conditions on 9 days.

  (http://www.myweather2.com/activity/climate-profile.aspx?id=74460&month=8)

  #413841 Hozzászólás

  Mariann21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sikerült!

  Sziasztok!

  Sikerült lefoglalnom a szállást a Triglavskiba. Vagyis én ezt foglalásnak veszem. Ezen a számon sikerült elérnem egy hölgyet : 00386012312645 és azt mondta h igen itt lehet foglalni, és írjam meg neki emailbe. Megírtam, rögtön válaszolt is, hogy listára vették a foglalást, és hogy majd az idõpont elõtt pár nappal újra fel kell hívnom õket hogy megerõsítsem a foglalást .(pompás).

  Esetleg a Planikáról tud valaki vmit? Áraik? tel.szám?

  sziasztok
  mariann

  #413840 Hozzászólás

  Mariann21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ár?

  Sziasztok!

  Esetleg megtudná mondani valaki, hogy menniybe kerül egy éjszaka a Triglavski dom-ba?
  Köszönöm
  Mariann

  #413839 Hozzászólás

  Hmmm

  Már 2x sikerült ezen a számon foglalnom, utoljára márciusban.

  #413838 Hozzászólás

  Tel. szám

  Szia Vigi;

  Köszönöm, de ezen a számon mondták, hogy szállásfoglalással kapcsolatban hívjam a 00 386 1 43 81 911-et :(

  Üdv;
  Toci

  #413837 Hozzászólás

  Tel. szám

  +38645312864

  #413836 Hozzászólás

  Triglavski dom

  Sziasztok;

  Esetleg meg tudná adni valaki a Triglavski dom telefonszámát, amint tudok szállást foglalni?

  Július végén mennénk 14-en, emiatt lenne jó, ha lenne foglalt szállásunk … 1-2 embernek gondolom mindíg van hely, de azért 14 embert már macerásabb telt ház esetén elhelyezni.

  Itt http://www.pd-ljmatica.si/eng/index.php/main/page/4/24.html van két telefonszám, de itt azt mondták, hogy hívjak egy harmadikat, ha szállást kívánok foglalni -> a 00 386 1 43 81 911-en meg azt mondták, hogy hívjak másik számot :)

  A 00 386 4 280 30 30-at MÉG nem próbáltam.

  Elõre is köszönöm.

  Üdv;
  Toci

  #413835 Hozzászólás

  Mariann21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hello!

  Hello!

  Augusztus elején szeretnénk menni a Triglavra. Segítségeteket szerentém kérni, hogy merre menjünk. Bohinjba lesz a camping. Érdekelnek a 7 tavak is, de onnan kerülõ szerintem. Útközbe megszeretnénk állni egy menedék házba, egy éjszakára. Itt jön a második kérdés. Valaki legyen szíves leírni a Planika, és a Vodnikov elérhetõségét. Egyszerûen nem találom sehol :( Elõre lekell foglalni oda a helyet?
  A harmadik kérdés pedig, hogy milyen idõ (hány fok) szokott lenni augusztus elején a Triglavon?
  Minden egyéb jó tanácsot, segítséget nagyon nagyon szívesen fogadok, és köszönök!

  sziasztok

  #413834 Hozzászólás

  info

  Hét végén voltunk. Krma végéig fel tudtunk menni kocsival, egy “sáv” volt letolva, végén kb 10 autónak hely. Szombaton álomba illõ idõ, vasárnap Kredarica felett világvége. Azért 2 sikeres csúcsmászó volt.
  Lassan beindul a lavinaszezon, lefelé már láttunk egy fél focipályányit a taposott nyomtól 2 méterre megállva.

  #413833 Hozzászólás

  Vrsic

  Helo
  A Vrsic hágót merre a legjobb megközelíteni Bohinj felõl? Mit érdemes arra megnézni? Azt hallottam hogy arra van európa legmagasabb vízesése;DE MERRE?
  Köszi
  Robi

  #413832 Hozzászólás

  Brey

  Szia Brey.
  Négyen megyünk a szállás lefoglalva kocsi tele. Bocs de nem.Ha valakinek kell idõjárás info akkor:
  http://en.hribi.net/mountain/triglav/1/1
  Sziasztok.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 129
Hozzászólás: Triglav túra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.