Tulelesi technikak erdoben, vadonban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Tulelesi technikak erdoben, vadonban

 • Indította
  Témakör
 • #3946 Hozzászólás

  Ficko

  Tulelesi technikak erdoben, vadonban, oserdoben, sivatagban, stb.

  Hol van ilyen weboldal, vagy van-e konkret tanacsotok bizonyos dolgokra (alvas, ivas, csapdak allitasa, tuzgyujtas, atkeles folyon, stb.)

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #88179 Hozzászólás

  Zapkorte

  Tulelesi technikák

  Szia,

  A Subrosa Kiadó megjelentetett ’95-ben egy A Túlélés Kézikönyve c. munkácskát (bizonyos Gerhard Buzek tollából). Tavaly októberben a Magyar Vöröskeresztnél még kapható volt a könyv (valahova az Arany János utcához kellett menni, de már nem emlékszem pontosan ->telefonkönyv). Ugyanekkor a kiadó a második kiadás megjelentetését tervezte.

  Természetesen a könyv a teljesség igénye nélkül készült, szóval használatával a túlélés nem garantált, de azért le van benne írva jópár olyan ismeret és technika, ami a mai városlakó ember számára nem triviális, pl. szappanfõzés, csapdavetés, íly szakszerû elkészítése, 12 óráig égõ tûz rakása, orvosi dolgok stresszhelyzettõl a kisamputációig, autós üldözési technikák, tájoló és jelzõtükörhasználat stb.

  Gábor

  #88178 Hozzászólás

  baro ur

  kanadai oserdoben

  Eber kutya, halozsak, medveolo puska.

  #88177 Hozzászólás

  Ariel

  fickonak

  A legnagyobb titok mindig legbelul van! Mennyi tulelesi oszton szorult beled. Hogyan reagalsz veszelyhelyzetekben amikor nincs idod ra hogy gondolkodj es szambavedd a lehetosegeidet. Mennyire vagy hajlamos a panikra stb…
  Vannak tulelesi tanfolyamok amikkel novelheted az eselyeidet, megismerheted es kitolhatod a fizikai es szellemi korlataidat, bar a magyar verzio szerintem tul civilizalt ahhoz hogy valoban realis kepet kapj a kepessegedrol es korlataidrol…
  Elelmet talalhatsz barhol (egy-ket helytol eltekintve a bolygonkon)csak kerdes hogy kepes vagy e levetkozni a civilizalt(?) taplalkozasi szokasaid. Hogyan reagalsz majd a vadonban vadaszkent vagy aldozatkent?…
  Sajnos nem tudok URL-eket adni neked ahol megtalalhatod ezeket a technikai tanacsokat de biztosan lesznek masok akik majd ismernek ilyen siteokat.
  Kerdezz egy -ket konkret dolgot es megprobalok valaszolni ra.

  #88176 Hozzászólás

  dentro

  kezdetnek

  http://www.worstcasescenarios.com
  bár félig-meddig humor a dolog, merthát ennyi túlélési technika ismeretére csak a film fõhõsöknek van szükségük…

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Tulelesi technikak erdoben, vadonban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.