Tunézia anyai szemmel

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Tunézia anyai szemmel

 • Indította
  Témakör
 • #3014 Hozzászólás

  Egy Anya

  Üdvözlet Mindenkinek!

  Régi olvasója vagyok a fórumnak, és most szántam rá magam, hogy útjára eresszem kérdéseimet. Hét éves kisfiunkkal pici korától járunk külföldre, de Európa határait idén június végén lépjük át elõször. Sok szépet és jót olvastam a megszólalásokban az általunk választott Dino Club néven futó Hotelrõl, de van pár infó, amire még vágynék, örülnék, ha segítenétek.
  Ehet-e a gyerkõc bármit (pl. fagyi, saláták, stb)
  A reggelinél az ital milyen? Ha tea, azt valószínûleg csapvízbõl készítik, mit engedjek neki inni?
  Milyen a tengerpart, a víz? Lehet-e pipával búvárkodni valahol? Milyen a tenger élõvilága? Errõl Egyiptomban ódákat zengenek, Tunézia kapcsán senki sem emlegeti.
  Sokan dícsértétek a két napos szafari túrát, nyugodtan belevághatunk-e? Mennyire fárasztó, milyen közben az ellátás, a szállás?
  Mi az, amit egy gyerekes család ne hagyjon ki, de kerüljön el Tunéziában?
  Hogyan lehet közlekedni a hoteltõl a legegyszerûbben?
  A taxi ára: honnan tudtátok, hogy mi az az összeg, amire illik lealkudni?
  Minden információért hálás vagyok, amit megírtok és visszatérve én is megosztom veletek a tapasztalatainkat!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 293
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #78200 Hozzászólás

  édesanya

  bébikaják

  Most voltam Tunéziában a 8 hónapos babámmal.
  Tápszert,tejes bébipépet (amit csak vízzel kell higítani) minden mennyiségben lehet kapni, és kb. a hazai árakban.
  Bébikaja: gyümölcsöt üvegben nem gond beszerezni, 2.300DT. Van a mûanyag dobozos,ami olcsóbb,de nem ajûnlom. Én egyszer vettem,de a rossz tárolás miatt dohos volt benne a gyümölcs. így aztán kidobtam.
  Ezenkívûl a nagyobb patikákban lehet kapni, krumpli-sárgarépa, illetve krumpli-hagyma tejesen (Nestlé product.Ezek viszont irtó drágák 6.000DT.
  Ezek helyett ajánlom az éttermek zöldséglevesét. Ez olyan,mint nálunk a fõzelék zöldségbõl. Burgonya,sárgarépa,hagyma egyéb zöldségek és enyhe fûszerezés az összetétele.Teljesen krémes,mert krémleves,de nem tejfölös. Ebbõl egy adag 4.000DT volt egy drágább étteremben. Ezt merem ajánlani minden babának. Abszolút kiváltja a bébikaját.
  Tápszert a palackos vízbõl csináltam. Semmi problémánk nem volt.

  A repülõn viszont nem tudnak melegíteni bébikaját, így érdemes itthonról vinni tartalékba pl. sárgabarackos-kekszes bébikaját. Ez azért jó,mert melegítés nélkül is megeszi a baba. De ha csak gyümölcsöt eszik a pici, akkor azt nem kell vinni tartalékba, mert kint is meg lehet venni.

  Szóval bátran menjetek babával!

  #78199 Hozzászólás

  Erika

  Zsuzsmoknak

  Szia!

  Bocs, de nem látogattam mostanában a netre.
  Az Orient Place egy jó hely, mi baráti társasággal jártunk a közvetlen mellette lévõ Alyssa hotelben három éve.

  Pelenkát minden nagyobb, külföldi termékeket is árusító ún. Magazin General-ban lehet kapni, nem javaslom, hogy itthonról vigyetek. Sousse ebbõl a szempoltból is jó választás, van benne ilyen üzlet több is. (Egyébként a hoteltõl nem túl nagy távolságra, gyalogosan is elérhetõ egy viszonylag modern bevásárló központ.

  A pelenkák közül a Pampers vásárlását ajánlom, azok ára és csomagolása is nagyon hasonló a hazaiakhoz. Kapható még egy népszerûnek számító és olcsóbb, ún. Peaduche elnevezésû pelenka, amely csomagolása olyan mint nálunk Liberonak. Ezt nem javaslom, mert a külsõ borítása mûanyaghatású, mintha gumírozott lenne, és ez a nagy hõségben nem kényelmes a babának. Egyébként jó minõségû.

  Más a helyzet a bébiételekkel, mint írtam ezeket egyáltalán nem ismerik Tunéziában. Vigyetek bõven, akkor nem lehet semmi gond. Mi tápszert adtunk a gyereknek és gyümölcsöt. Kimondottan babavíz nincs, de többféle 0%-os nitrát tartalmú ásványvizet kapni, ami egy éves kortól már nyugodtan kínálható.

  #78198 Hozzászólás

  Zsuzsmok

  Tunézia kisgyerekkel

  Szia Erika!

  MI szept.ben indulunk az Orient Palaceba, két éve már voltunk ott a férjemel, de most már az egyéves kicsi fiunkat is visszük.
  Azt kérdezném tõled, hogy pelenkát hol és milyet lehet kapni? Mert ugye 15 napra elég tetemes mennyiségû és súlyú pelus kell a Drágámnak! Normális bébiételt ezek szerint még a patikában sem lehet kapni? A ti gyerkõcötök mit evett?
  A szálloda nagyon bababarát és nagyon sokféle és változatos kaja volt anno, most próbálom kicsit szoktatni, hogy olyan ételeket is egyen amiket mi eszünk. Inni sima ásványvizet adtatok neki vagy van ott is babavíz?
  A repülõ úttól kicsit én is tartok, de majd csak kibírjuk!

  #78197 Hozzászólás

  Nikike

  Valaki??

  Megy valaki julius 24étõl a Skanes beach-be???

  #78196 Hozzászólás

  Õ…

  Én most jöttem haza tunéziábol,a Chiraz szállodából de egyszerûen csodálatos volt!Kisgyerekeseknek nagyon tudom ajánlani,a mini klubb miatt,nagyobbaknak a programok miatt. Az animátorok nagyon kedvesek!Errõl jut eszembe…ha valakinak megvan a mini disco cd légyszives külgye át a viviszivi95@freemail.hu e-mail címre!nagyon fontos!Jah és ha valaki megtudta valameik animátor e-mailjét!köszönöm!mindenkinek ajánlom a szállodát!És aki megy.az lécci már kérjen el egy animátor e-mailt!

  #78195 Hozzászólás

  Erika

  Babával utazóknak

  Sziasztok!

  Mindenek elõtt a kisbabával Tunéziába útrakelni szándékozókkal osztanám meg néhány tapasztalatomat. Természetesen minden baba más és más, így igyekszem néhány általános érvényûnek gondolt dolgot közreadni.

  Néhány hete tértünk vissza Monastirból. Majdnem egy éves örökmozgó kisfiam nehezen viselte a repülõgép fel és leszállásakor elõforduló légnyomáskülönbséget (erre nem minden kicsi érzékeny, sajnos Õ igen és ez utanként 30 perc ordítást jelentett). Mint kiderült már indulás elõtt meg volt fázva és ez felerõssítette kellemetlen hatásokat. Indulás elõtt érdemes a kicsit bemutatni az orvosnak.

  A babakocsit a nemzetközi standardnak megfelelõen itthon és odakint is a gépbe történõ közvetlen beszállásig lehet használni, így a kocsi súlyát nem kell beleszámítani az engedélyezett útipoggyász súlyába (jelen esetben kifizetett jegyenként 20 kg.)A csecsemõ 2 éves kora alatt nem számít a gépen önálló utasnak, így feladható poggyász súlykerete sincs, erre oda kell figyelni.

  A hõmérséklet és a napsugárzás már június közepén is nagyon magas ami további nehézségeket okozhat. Mi 30 faktoros naptejet használtunk (javasolt a megasabb minõség) és ez esetében teljesen elegendõnek bizonyult. A napon leginkább csak naplemente után tartózkodott, ez akkoriban 17.00 körül következett be. Mire hazatértünk a bõre szép kreol színt kapott.

  A kis csibész már a megérkezés utáni napon elhagyta a kötõs sapkáját, amit egész ottlétünk alatt nem sikerült pótolni. Számos üzletet, piacot bejártunk és figyelem, Tunéziában nem lehetett a mi babafejfedõinkhez mégcsak hasonlót sem kapni(8-10 éves kortól használható baseball sapka és fejkendõ vásárolható). A gyermek sapkájára nagyon kell vigyázni mert nélkülözhetetlen és keresett cikk (a hotel területén már az eltûnés után 10 perccel nyomát sem találtuk).

  Az orvosi ellátás jó. Az itthonról magunkal vitt megfázás miatt kis hõemelkedés és orrfolyás jött elõ a gyereken, ami miatt telefonon orvost hívtunk. Alig 30 perc múlva megjelent a hotelszobában. Nagyon készséges és segítõkész volt, egy üveg baby fájdalom és lázcsillapítót is magával ohozott. Késõbb szükségünk lett antibiotikumra, amelyet a sûrûn megtalálható gyógyszertárak egyikében vény nélkül is kiadtak (ez egy hatásos és a hazainál olcsóbb készítmény volt).

  Üveges babaételt is vettünk volna, de vigyázat, ezt még csak nem is ismerték sehol! Egy gyógyszertárban tudtunk szerezni, a hazai árakkal csaknem azonos összegért spanyol üveges gyümölcspüréket. Tápszer és tejpép viszont csaknem mindenhol (a gyógyszertárakban) van. Az üzletek ilyesmit nem tartanak.

  Oda kell figyelni a sokféle ásványvíz eltérõ nátrium tartalmára is. Meglepõ de esetenként az olcsóbb, silányabbnak gondolt víz a kémiai értelemben vett tisztább, magasabb minõségû. Minden esetben érdemes a cimkét áttanulmányozni, mert ami egy felnõtt számára ez esetben csaknem mindegy, az egy csecsemõ számára nagyon fontos lehet. (Ez a szállodai vacsora során felszolgált vízre is érvényes).

  Mindent egybevetve, Tunézia egy érdekes és egzotikus uticél, de semmiképpen nem javaslom csecsemõvel történõ utazásra.

  #78194 Hozzászólás

  Kucséber Ervin
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szahara túra

  Sziasztok! Jövõ februárban szerveznék egy csoportos utat Tunéziába (üdülés körutazással egybekötve) , de a „fakultatív programokat”, elsõsorban is a Szahara túrát nem hazai utazási irodán keresztül szeretném megszervezni – anyagi okok miatt. Ezért keresek olyan személyt, aki kapcsolatban van tunéziai utazási irodával, szervezõvel, vagy tud bármilyen kapcsolatot, amin keresztül ezeket a programokat olcsóbban ki lehet hozni egy nagyobb csoportnak. Bármilyen segítséget köszönettel fogadok: Kucséber Ervin

  #78193 Hozzászólás

  Viki

  Moncsinak

  Félpanzion voltunk, de nagyon klassz volt!:) Egy szavunk nem lehetett, a választék is jó volt egyszer nem lettünk rosszul tõle!:)
  Nah a szobával volt egy kis kavarodás, mi a Marhabába fizettünk be és mikor megérkeztünk közölték h nincs hely csak a Marhaba Clubba!:S
  Akkor jó nagyon balhé volt belõle, de mint kiderült a Marhaba Clubbnak is két rész van. Egyik a régi azok ilyen kis bungik, azok nagyon rosszak(azok az olcsobb szobák) és van az épületben ami ugyanugy fellett újitva mint a Marhaba. Állitolag egyformák a szobák, mindenesetre tényleg szépek voltak. Tiszták voltak, nagyon és a légkondi is jó volt. Meg volt TV a szobába, ami elvileg a katalógusba nem szerepelt! Szóval annyira nem jártunk rosszul!:)

  #78192 Hozzászólás

  hidaya

  Moncsinak

  3 éve és tavaly õsszel is ennyibe került a túra. A horgászatról sajnos nem tudok semmit:-(

  #78191 Hozzászólás

  Moncsi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hidaya

  Hali! Köszi a tájékoztatást ez idén volt?Tengeri horgászatról tudnál valami információt írni?

  #78190 Hozzászólás

  Moncsi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Viki

  Köszi a választ.Az ellátásotok milyen volt félpanzió vagy allinclusive?A szobák olyanok mint a katalógusba?

  #78189 Hozzászólás

  hidaya

  Moncsinak

  A Szahara túra 100-110 euro között van, mikor én voltam, akkor ebben az árban benne volt a tevegelés és a jeep túra is.

  #78188 Hozzászólás

  Viki

  Moncsinak

  Szia!:)
  Nem voltunk Szahara túrán, de ha jól tudom 25ezer Ft körül van, mondjuk nem akarok hülyeséget mondani de kb ennyi!:)
  Mindenféleképpen az irodánál fizessétek be, mi a Medinával voltunk de nem volt panaszunk!:)
  A tevegelésre mi 30dinárt fizettünk, de ez csak egy sima tevgelés volt!
  Vmi kérdésed van még, megprobálok válaszolni4:)
  Üdv: viki

  #78187 Hozzászólás

  Moncsi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vikinek

  Szia Viki!Nagyon köszönöm hogy írtál.Szeretnék egy-két kérdésre választ kapni.Ha voltatok szahara túrán hol jobb befizetni?Melyik utazási irodával voltatok?A szahara túrán a fakultatív tevegelés és a dzsip túra mennyibe kerül? Ezeket azért kérdezem hogy a kõltõpénzt hogy kalkuláljuk,mivel négy tagu a család.Várom válaszod. szia

  #78186 Hozzászólás

  éva

  Hammamet El Bousten

  Menjetek minden képp nagyon jó!! Akit érdekel 20.án értünk haza majd tudok képet küldeni, iszonyú jó, nagyon család barát, tiszta, rendezett. Minden nap aniátorok csinálnak progikat, gyerekeknek is napi 2-3x és van csúzda, gyerek medence. Tök jó fejek a dolgozok. Nagyon figyelnek a turistákra, minden nap takarítanak. a szálloda fel van újítva, bár van akinek semi sem jó. A svédasztal is nagyon jó, jobb, mint ahol voltunk ott 4*-osban. Akit oda megy szahara túrára menjen okvetlen!! Hammamet is nagyon jó olcsó és gyönyörû, van csúzda parkja es egy maha jó vidámparkja, ami ezzen a héten nyit ki így sajna mi ezt lekéstük, nagyon olcsó. 3*os a szálloda nem 5 persze, de nagyon élvezets. Van tenisz, golf, vizi bicaj, szörf ingyen a szállodában. jó nyaralást! s.eva@mailbox.hu

  #78185 Hozzászólás

  Viki

  Moncsinak

  Szia!
  Én ma jöttem haza a Marhabából, és nagyon-nagy élmény volt.
  NEm most voltam elöszõr tunézába, én is voltam már a Skanes Beachbe. Szerintem nem ég és föld, sõt a Marhaba tegerpartja sokkal szebb mint a Skanesen. Az animáció elsõ osztályú, unatkozni egy percig sem lehetett. Az étterem szép volt és kulturált, finomakat ettünk!:)
  Hatalmas kertje van, mivel 3 szálloda van egybe. Most épitettek egy új hatalmas medencét, hiddal meg mindenestûl. Nagyon gyönyörû lett!:) Szerintem jól fogjátok magatokat érezni!:)

  #78184 Hozzászólás

  Kakaska

  beszámolót

  Kérünk beszámolót azoktókl, akik mostanában érkeznek meg a Skanes beachrõl, mi is indulunk rövidesen!

  #78183 Hozzászólás

  utleiras

  utleiras.hu

  sziasztok!

  Szeretnénk bemutatni egy új honlapot a http://www.utleiras.hu
  Voltál egy jó helyen, oszd meg másokkal is élményed – közben légy egy “utazós” csapat tagja, köss új ismeretségeket és mindeközben nyerhetsz is..

  Látogassatok el oldalunkra: http://www.utleiras.hu

  #78182 Hozzászólás

  Orsi

  Hotel Panorama – Sousse

  Sziasztok!
  Jön valaki JÚNIUS 9-tõl Soussebe? Mi a hotel Panoramaba megyünk.

  #78181 Hozzászólás

  Moncsi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tomi

  Szia Tomi!Nálatok akkor megkezdõdött a vissza számlálás.Remélem sok élménnyel jöttök vissza majd írjál.Jó utazást!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 293
Hozzászólás: Tunézia anyai szemmel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.