Tunézia – Segítsetek!

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Tunézia – Segítsetek!

 • Indította
  Témakör
 • #3299 Hozzászólás

  Kata

  Sziasztok!

  Mi április 21.-én megyünk Tunéziába – Sousse, Panorama Hotel.

  Nem fakultatív programokra szeretnénk befizetni, hanem magunk szeretnénk felkeresni a látnivalókat. Mit ajánlotok, hogy miket érdemes feltétlenül megnézni?

  Arra is kiváncsiak lennénk, hogy mi mennyibe kerül kb. – belépõk, kaja(boltban)…
  Tud valaki konkrét árakat, hogy a közlekedés (vonat, taxi gyûjtõtaxi) mennyibe kerül a települések között? Pl. Sousseból Tunisba, de a többi is érdekel.

  Köszi a segítséget elõre is.

  Kata

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #81151 Hozzászólás

  sebike

  bank

  a fõutcán több is van, de minden szállóban van pénzváltó. Az árfolyam egységes az országban mindenütt, ki van föggesztve és nincs váltási díj. Érkezéskor célszerû a reptéri váltóknál egybõl váltani, mert ha este késõn érkezel, akkor már se bank, se szállodai váltó nem üzemel (asszem este 8-ig volt), és egy üveg vizet sem tudsz venni.
  Konnektor a fürdõszobában rendes volt, ott töltöttük a mobilt.

  #81150 Hozzászólás

  Kata

  köszi

  Köszönöm a válaszokat. Mindenkitõl kérdezném, hogy hol érdemes pénzt váltani? Van esetleg bank valahol? (van egy jó Sousse térképünk a netrõl, szóval sokmindenhez viszonyíthattok).
  Jucustól kérdezném még, hogy a Panoramaba rendes konektorok vannak, vagy egybõl rohanjuk le a recepcióst, hogy adjon átalakítót? (mert Jordániában kellett átalakító, és fél órával a megérkezés után már elkérték az összeset).
  Elõre is köszi

  #81149 Hozzászólás

  sebike

  csak kiegészítésként

  mondanám, hogy nemcsak a Marhaba komplexumnak van saját közvetlen tengerparti strandja, hanem még nagyon soknak pl. Riadh Palms, Coralia, Marabout, Tour Khalef, Jinene Stb.végig Kantaouig. De aki jót akar az tényleg ilyenbe menjen.

  #81148 Hozzászólás

  Tunézia

  Szia Kata! Nem biztos, hogy sokat tudok segíteni, de mi tavaly is és tavaly elõtt is Tunéziában nyaraltunk Sousse-ban a Marhaba Beach Club-ban (3*).
  Tavaly voltunk az iroda által szervezett két napos fakultatív programokon. Nagyon fárasztó volt, de azt mondom, hogy megérte. Nagy dolgokat ne várj, iszonyatos a nyomor és a szegénység, ezt a csóróságot néztük két napig. Egy kicsit kellemetlenül is éreztük magunkat emiatt.
  Kartago Tours-sal voltunk. Az utazással nem volt gond, de a fak. programon az idegenvezetõ szörnyû volt. Egy arab f..szi (neve: Mohamed), aki Tesókáimnak szólított minket, mert Magyarországon tanult, innen nõsült, a nap végére már olyan részeg volt, hogy állni nem tudott. Le is vett minket rendesen.
  Minden nagyon olcsó, nem költöttünk sok pénzt, mégis úgy éltünk, mint Marci Hevesen. Sok ajándékot (apróságokat) hoztunk haza, még tunéziai bort is sikerült venni a reptéren hazafelé a dutyshop-ban.
  A szállodátokat csak kintrõl láttuk. Ha jól emlékszem, akkor a városban van, egy kicsit messze a tengerparttól. Azt tudnod kell, hogy a Marhabának van csak közvetlen tengerparti strandja. Mindenki másnak át kell gyalogolnia egy úttesten, ami azért gáz, mert lámpák nincsenek és az arabok, mint az eszetlenek száguldoznak.
  Mi a két év alatt talán kétszer voltunk a tengerben (sok a medúza és nem olyan tiszta a vize, mert a kikötõ nincs messze).
  Port El Cantaui-ba menjetek át, igazán érdemes, ez a kikötõ. A taxis átvisz. Ha mázlitok van még luxus jachtokat is láthattok. Nekünk tavaly sólymot tettek a fejünkre. Képenként 1 dinárt kellett érte fizetni, de nagy élmény volt. Este is voltunk, csodálatos kint állni egy kis földnyelven a tengerparton és a csillagokat lesni.
  Ellenben a szálloda strandján éltük az életünket. Három medence, bárok, meg minden.
  A kaja viszont nagyon unalmas volt. Tavaly elõtt csodálatos ételeket ettünk (akkor is a Marhabában voltunk), viszont tavalyra a választék jelentõsen lecsökkent és két-három naponta ugyanaz volt a kaja. Már igazán untuk a nyaralás végére.Sok robbantott csirkét ettünk. Tényleg úgy nézett ki szerencsétlen állat, mintha szétkaszabolták volna. Ez sült csirke volt, de az íze kitûnõ.
  A TUK-TUK-ot próbáljátok ki. Hihetetlen, hogy mit képesek csinálni a sofõrök. Minden taxiban szól az arab zene. ALKUDNI KEMÉNYEN KELL!!!! A párommal már nem álltak szóba a bazárban és Maffiózónak nevezték, mert olyan gusztustalanul alkudozott. De élveztük mi is és az arabok is.
  Idén már nem megyünk, mert nincs több látnivaló. Kétszer egymás után már igazán kinézelõdtük magunkat.
  Az emberek normálisak, de nagyon erõszakosak. A gyerekekkel vigyázni kell, mert levesznek úton-útfélen.
  Egy kicsit sok lett, de folyamatosan jönnek elõ az élmények. Ha kérdésed van írj nyugodtan, ha tudok válaszolok.

  #81147 Hozzászólás

  Kata

  Jucus

  Szia Jucus!
  Érdekelne, hogy a loudge állomás a Panorámától milyen messze van?
  Az utcán hol ettetek és mit kell feltétlenül megkostolni?
  Mit érdemes feltétlenül megnézni Tunéziában, mit nem szabad kihagyni?
  Ha gondolod, akkor az e-mail címemre is írhatsz:
  kata1983@citromail.hu
  Elõre is köszi!
  Kata

  #81146 Hozzászólás

  jucus2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tunézia

  szia kata,

  mi most jöttünk haza. A Panorama hotel elég gáz, de azért ki lehet bírni. A kaját mi nem bírtuk a hotelben úgyhogy inkább az utcán ettünk. Az elég jó és nem drága. Helyi közlekedéssel utaztunk, amirõl elég jók a tapasztalatok. Ritkán próbáltak lehúzni(bár néha sikerült nekik). Az idõ elég hideg úgyhogy utazni azt lehet. Mi lementünk 2 napra loudge-al a sivatagig mert nem bírtuk a hideget. Az árak: loudge kb 0,5 dinar 10 km -enként árral lehet számolni. És igazából ez a legkényelmesebb mert mindig megy. Nagy busszal is mentünk csak hát annak menetrendeje van és csak minimálisan olcsóbb. Ugyanígy a vonat is. Monastirig jár a hév (õk metronak hívják) az 0,9 dínár. Helyi taxi a belvárosig 2 dínár, de ennyiért elvittek néha a loudge-állomásra is. Este kicsit többet kértek.
  Ha valami még érdekel kérdezz.
  üdv
  jucus

  #81145 Hozzászólás

  Kata

  Köszi

  Köszi az infókat!
  Ha mégis tud valaki többet akkor várom!

  #81144 Hozzászólás

  designz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  info:

  Hello Kata, latom nem sokan valaszoltak meg, en sajnos nem voltam ott, de itt van egy link, itt talalsz biztos Magyarul is latni valokat:
  http://tunezia.lap.hu/
  Itt igy uti leiras is, hatha segit: http://www.foldiutikalauz.hu/tunezia/fus76.html

  Sok sikert es jo utat! .)

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Tunézia – Segítsetek!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.