Tunéziában egyénileg

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Tunéziában egyénileg

 • Indította
  Témakör
 • #2220 Hozzászólás

  Kedves Fórumozó Barátaim!
  Javaslom, hogy aki nyilvánosan ki akarja tárni a szívét, hogy miért választ csodálatos és hûséges arab pasit a bunkó magyar helyett, indítson errõl újabb fórumot, ha már nem elég neki a jelenlegi akárhány. És aki pedig úgy érzi, hogy erre reagálva feltétlenül el kell mondania, mennyire is kurva minden arabozó magyar nõ, az ott szépen elmondhatja és ahogy elnézem, garantált a zökkenõmentes levelezés, szépen ellesznek egymással.
  Jó lenne, ha EZ a fórum nem ezekrõl szólna, mert hátha vannak még olyanok is, akiket valóban Tunézia érdekel és jó lenne ha azok is más helyet keresnének maguknak, akik egy-egy konkrét szálloda szolgáltatásai felõl érdeklõdnek.
  Engedelmetekkel néhány írást átvettem a Mindent Tunéziáról fórumból.

  Válaszok
  Zsuzsi thequeenofthe.nile@j… [Ellenõrzött E-mail] 2006 Aug 14, 17:48
  Sziasztok!
  Magyika!
  Sokkal jobb ott a közbiztonság, mint itthon! Zsebtolvajok azért persze vannak fõleg a medinák és piacok környékén!Arra vigyázzatok de éjjel is mehettek nyugodtan bárhová,nem lesz gond mert a helyiek nagyon félnek a rendõröktõl.
  Másik Zsuzsi! :)
  Javaslom a céltaxit!Nagy állomása van Sousseban és szinte bárhová elvisz nagyon jó áron!! Ugy kell keresni, hogy “Station Louage” reggel mehettek és este vissza is tudtok jönni.A kocsik akkor indulnak el ha összegyûlt 6-9 ember az autók méretétõl függõen.Arra vigyázzatok, hogy este 19-20 körül gyertek vissza mert késõ éjjel már nem nagyon járnak.

  Másik Zsuzsinak
  dydand 2006 Aug 15, 15:22
  Szia!
  Vonat átlag 2-2,5 óránként indul Sousse-ból Tuniszba, a menetidõ 2 óra (a vonat pontos!). Jegy (retour, elsõ osztály 14,550 TND.)Ha bõvebb infót szeretnél légyszi jelezd (akár vonatról, vonatozási tudnivalókról, akár saját szervezésû Tunisz kirándulásról.)
  Üdv: dy

  re: másik Zsuzsi
  dydand 2006 Aug 15, 18:25
  Szia!
  Az eredeti Zsuzsi nálam jobban tudja, hogy a luázs mennyi, én inkább vonatban és autóban (bérlés és autós barangolás, mindenféle egyéni utak és kalandok) vagyok otthon a helyi utazás terén (no és persze a taxik – a sárgákra gondolok). Nekem valahogy jobban bejött a vonat (tiszta, pontos, légkondis, plüssfotel, pincér, reluxa az ablakon stb.), mint a gyûjtõtaxi (Zsuzsi nagyon jól leírta, de a nevében is benne van: 1 kocsiban x emberrel). Luázs árat pont a fentiek miatt nem tudok mondani. Számold át a 14,550 TND-t HUF-ra, és össze tudod majd hasonlítani a luázs árakkal. A vonat amúgy a soukok és a Habib Bourghiba sugárút szomszédságában áll meg Tuniszban. Tuniszból szintén vonattal (vagy taxival, luázzsal) tudsz SBS-be vagy Karthagoba tovább menni.
  A lényeget a végére hagytam: vonattal a Tunis-Karthago-SBS nem járható be 1 nap alatt, luázst nem tudom, bérelt kocsival természetesen igen.
  Persze mindez nagyban függ attól, hogy hány napra mentek.

  re: másik Zsuzsi
  dydand dydand@t… [Ellenõrzött E-mail] 2006 Aug 16, 09:53
  Szia!
  Én sem az “egész nap a strandon vagyok” típusba tartozom. 1 napos túra több is van, a kérdés csak az, hogy az utolsó napot is csavargásra szánjátok, vagy azért Sousse-t (Hammamet, Monsatir) is bebarangolnátok;)
  Ha szereted a kirándulásokat van egy élménybeszámolóm a legutóbbi tunéziai utunkról, abban elég sok minden le van írva, ha érdekel dobj egy mailt a fenti címre és szívesen elküldöm.
  Tominak: a medina bejáratánál bal oldalon van két kifõzde, ha szembe állsz velük akkor a jobb oldalit érdemes kipróbálni, isteni náluk a chapati. A Mongi Slim Bld. (November 7 felé esõ) végén van egy kis halas étterem (az ATM után), olcsó és finom.
  Amit általánosságban az utcán kapni lehet az a chapati, a chawarma, a szendvics, a panini és a csirke. Ezeket majd’ mindenhol megtalálhatod.
  Chapati: Sós palacsintatészta kisütve (majdnem mint a pita) harissa (ami a köztudattal ellentétben sz-szel mondandó és paradicsomkrémes-olajos-fokhagymás õrölt csípõs fûszerpaprika), majonéz (sok olajjal és kevés tojással) uborka, tonhal-reszelék, reszelt répa, olivaolaj, fõtt petrezselymes krumpli és egy tojáslepény tartalmú rendkívül kiadós étel. Ára 1-1,5 TND
  Chawarma: Tésztája kicsit más, vastagabb buci, a töltelék ugyanaz, kivéve: nincs benne hal és tojáslepény, helyette a nálunk gyrososnál megismert húsosrúdról faragott birkahússal van töltve. Szintén nagyon laktató. 1,5-1-8 TND
  Szendvics: egy fél bagett hosszában félbevágva, a töltelék megszólalásig hasonlít a chapatihoz, de nincs benne tojáslepény, helyette sültkrumplit tesznek bele. A legkiadósabb. 1-2 TND
  Panini: kicsi, lapos sóstészta, tartalma harissza, paradicsomszeletek és tonhal. Nem olyan laktató és nem olyan nagy durranás.
  Van olyan hely, ahol paradicsomot is tesznek az ételekbe, máshol olivaolajjal öntözik meg, tehát azért változatosnak mondható.
  Csirke: a mi grillcsirkénk, de bekenve curry és római kömény (shamar, vagy arabul cumin) keverékével. Nagyon finom.
  A csirkén és a paninin kívül mindegyik felsorolt ételhez adnak olajbogyót (vigyázz, magos!) ez elõétel, tehát ne a kajával edd (a mag miatt nem is tudod), hanem elõtte, étvágygerjesztõként.
  Érdemes még megkóstolni a helyi üdítõmárkát a Boga-t is. A sima Boga (zöld üveges) olyan, mint a Sprite, csak harmad annyiba kerül. A Boga Light ugyanez az íz csökkentett kalóriatartalommal és kék palackban. A barna Boga egy eszméletlen finom ital, maracuja, narancs és banán és további citrusgyümölcsök keveréke, a barna szín nem kólát takar, de az íze fenséges! A Boga szénsavas és 1-1,5 TND között van egy literes üveg.
  Elnézést a hosszúságért…
  Üdv: dy

  vonat
  dydand dydand@t… [Ellenõrzött E-mail] 2006 Aug 16, 11:36
  Az 2. osztály se rossz, nálunk a normál vonat és az intercity között van valahol. Az igazi “vegyülj el a nép között” a 3. osztályon kezdõdik:) Az 1. osztályon nagyon kevesen utaznak, a 2. és 3. osztályon viszont sokan. Ez csak azért jelent(het) gondot, mert Tunéziában nem úgy megy a vonatozás, mint itthon. Sousse-ban addig nem is mehetsz ki a peronra, amíg be nem áll a vonat (erre való a váróterem:), Tuniszban kimehetsz a peronra, de mindaddig el vagy zárva a felszállástól, míg a kalauz nem engedélyezi. Ilyenkor egész szép tömeg verõdik össze, és mikor a kapuk megnyílnak megindul a roham az ülésekért. Ez kerülhetõ el az 1. osztállyal:) De ezeket mind leírtam a beszámolómban. Mail viszont még nem jött, lehet, hogy nem látszik rendesen a címem: dydand@torzsasztal.hu

  re: Ritee
  dydand 2006 Aug 25, 17:40
  Szia!
  Oké, tehát: ne szokványos autóbérlésre gondoljatok, ott máshogy mûködik a dolog:)
  Tunéziában kétféleképpen bérelhettek autót: vagy önállóan, vagy segítséggel. Az önálló bérlésre csak akkor hagyatkozzatok, ha jól tudtok angolul vagy franciául vagy arabul, különben nem biztos, hogy azt írjátok alá, amit szeretnétek. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenképpen kitolnak veletek, hanem azt, hogy esetleg elõfordulhat, hogy olyan dolgokat is elszámolnak ami nincs benne a szerzõdésben. Éppen ezért én azt javaslom, hogy helyi idegenvezetõn keresztül béreljetek autót. Arra a személyre gondolok, aki fogad Titeket a reptéren, majd vagy aznap, vagy másnap eligazítást, ismertetõt tart a csoportnak. Hozzá nyugodtan oda lehet menni és mondani neki, hogy x napra autót szeretnétek bérelni, mennyiért tud teljes biztosítosítással és klímával (a klímát kell mondani, mert különben elõfordulhat, hogy klíma nélkülit adnak). Addig ki kell gondolnotok, hogy mennyi idõre kéritek és mikor szeretnétek indulni (és persze mikor érkeztek majd vissza). Szerintem 90 TND körüli összeget fog mondani / nap, ha 1-2 napról lesz szó. Ha 2-3 napról -ahogy írtad is- akkor lemehet naponta 70 TND-re is. Helyi irodát fog javasolni (ami szintén jó – rugalmasabbak és olcsóbbak nemzetközi társaiknál). Ragaszkodjatok a teljes biztosításhoz, amiben az üvegkár is benne van. A gumik sajna nem tartoznak bele. Autót Ti választotok, de alsó-közép amit általában adni tudnak (azok küzöl is a Francia márkák – érthetõ okokból). A megbeszélt idõpontra elhozzák a szállóhoz az autót (érdemes ezt reggelre tenni, nincs nagy forgalom a városban, így jobban hozzá tud szokni a kocsihoz a söfõr). A kocsit hozó srác kérni fogja az adataitokat, tõle kérdezzétek meg, hogy merre felé lehet egyszerûen kijutni a városból x felé (amerre mentek – Monastír felé pl. M Saken felé kell). Ha elõtte elmentek a Tourist Centerbe, akkor ott kaptok ingyen Sousse térképet, azon jelölje be a kivezetõ utat. Meg fogja adni a mobilszámát, ha elfelejtené kérjétek el tõle. Elõre nézzétek ki azt a benzinkutat, ahol elõször tankolni fogtok (ha nem tudjátok hol van a közelben benzinkút szintén kérdezzetek rá). Mindegyik benzinkút jó, az árak egyformák (kivéve a kannás kutaknál a sivatagos területeken, de az már másik mese:). A srácnak pontosan annyi pénzt adjatok, amennyibe a bérlés kerül, mert nem fog visszaadni;) Csak egy útlevél és a magyar jogsi elég a bérléshez (ha helyi irodával szerzõdtök, a nagy nemzetközi irodák kérhetik a nemzetközi jogsit), ezek alapján fogja a sofõr adatait felveni. A bérleti szerzõdésbõl Ti is kaptok egy példányt.
  Egy jó tanács: ne az elsõ napokra idõzítsétek a bérlést, elõbb menjetek párszor taxival, séta közben figyeljétek a forgalmat és a közlekedési szokásokat. A közlekedés biztonságos, biztonságosabb, mint itthon, az utak állapota pedig jelentõsen jobb, mint a hazaiak…
  Ha gondoljátok magáról a közlekedésrõl is tudok részletesen írni. Vagy tudok a legutóbbi utunkról egy élménybeszámolót küldeni (ahol autót béreltünk a baralngoláshoz).
  Ha bármilyen kérdés felemrülne szívesen válaszolok.
  Üdv: dy

  Tunézia – egyénileg
  vkriszta 2007 Apr 09, 21:12
  Sziasztok!
  Mi a múlt héten érkeztünk haza Sousseból. A Samara szállodában laktunk, nekünk teljesen megfelelt, tiszta volt, és a személyzet tényleg nagyon kedves és segítõkész.
  A fakultatív programokra nem fizettünk be, mert már a megérkezés másnapján le kellett volna perkálni a pénz, és a Szahara-túra 187 dinárba került volna fejenként, ami kettõnknek kb. 60.000 forint lett volna.
  Így, úgy döntöttünk, hogy egyedül vágunk neki az ország felfedezésének a Lonely Planet segítségével.
  1. nap Sousseban néztünk körül, a bazárban elég erõszakosak az árusok, a hagyományos üzletekben szerintem sokkal kellemesebben lehet vásárolni. A Dar Essid múzeum nagyon tuti, a tornyából gyönyörû a kilátás és egy kis kávézó is van a tetején.
  2. nap: Tunisba utaztunk vonattal (1.osztály helyjeggyel teljesen kényelmes – 2 órás út) 2 embernek oda-vissza 30 DT a vonatjegy. Tunisból TGM-el kivonatoztunk Sidi Bou Saidba,a fél napos nyugis nézegetés után átsétáltunk Carthagoba. Itt a látnivalók több helyszínen helyezkednek el, ugyanavval a gyûjtõjeggyel (7 DT) látogatható az összes. A fürdõk-helyszín nagyon szép és a villák is érdekesek. Sajnos az összes helyszín még így sem fért bele, az egy teljes napot venne igénybe. Visszautaztunk Tunisba; ja és a helyjegyet ne felejtsétek el Tunisban megérkezéskor lepecsételtetni, hogy a visszaúton is legyen helyjegyetek!!!
  3. nap: Kairouanba mentünk luázzsal. Ez tetszet nekünk a legkevésbé, a városnak eléggé nyomasztó volt a hangulata, de nagyon szép szõnyegeket lehet venni. Miután szõnyeget nem vettünk, “visszamenekültünk” Soussba.
  4. nap: El-Jem vonattal fejenként 5 DT – 1 órás út. Nem lehet eltéveszteni, kimagaslik a városból. Önállóan szintén teljesen nyugisan be lehet barangolni az amfiteátrum folyosóit. A túristacsoportok kb. 1 órát szánnak rá!!!
  Az el-jemi múzeumot csak ajánlani tudom, kicsit bonyolult eljutni oda, de kitartó sétálással megtalálható, és a látvány megéri! A gyönyörû, rekonstruált villaépületek, pazar mozaikok megérik a fáradságot, és képet kaphatunk az egykori római életformáról.
  A múzeummal szemközt van egy régebbi amfiteátrum is.
  El-Jembõl luázzsal utaztunk Mahdiába délután. Kellemes, nyugis hely, az egyik legszebb, amit csak láttunk. A ribat környéke, a kilátás az erõdbõl felejthetetlen.
  Vonattal utaztunk vissza Sousseba.
  5. nap: Tunis- Bardo-múzeum villamossal könnyen elérhetõ. Ez legalább egy fél napos program. Belépõjegy fejenként 6 DT.
  Bazár – a világörökség része! Nekem nagyon tetszett, a párom viszonylag nehezen viselte a tömeget.
  6. nap: kisvonattal Monastirba mentünk, utolsó napos kirándulásnak pont ideális: közel van, és elég nyugis a sok nagyobb túra után.
  Mindenkinek sok sikert kívánok az önálló kalandozásokhoz, remélem sikerül hasznosítani az infókat! Ha kérdésetek lenne, nyugodtan írjatok.
  ha már Tunézia, kicsit másként
  Pó apó poapo@f… [Ellenõrzött E-mail]
  Tehát:
  A Best Reisen- Medina Tours-sal menetem, a szálló Sousse-ban, a El Hana Beach, ami a legolcsóbb de teljesen megfelelõ, fõleg annak, aki nem akar ott maradni egy hétig.
  Másnap louage-vel elmentem Kairouan-ba, ami sok véleménnyel ellentétben teljesen jó hely, kicsit arabosabb a többinél, de semmi pánik. A souk totál érdektelen, van egy fõ utcája, ahol az összes odavezényelt turista kódorog. Na innen gyorsan el, szerencsére a mellékutcákra már senki be nem teszi a lábát, az már hangulatosabb. Valamit ettünk is egy sawarmásnál, és a régi városrészben bóklásztunk, jó rendes helyi piacokon egy egyéb helyeken.
  A kairouiani lougae állomás egy fél órás, kellemes séta a medinától. Ha valaki szomjas, tisztességes sörözõ helyeikkel lehet vegyülni a Splendid Hotel aljában levõ kocsmában. 2 dínár a helyi gyártmányú –de kellemes ízû és hûtött- 3 dl-es sör (ez nagyjából igaz mindenhol: 2 – 2,3) Sousse-ben találkoztunk 6 dl-es importtal is, például nem messze a El Hana-tól délután 4 – 6 között 1,7 dínárért van 3 dl sör. (Egy zöld vaskerítéses hely, a neve nem ugrik be, de ki van írva.) Mert sörözni kell, mert ez a városnézésnek az a fajtája, amit ülve is lehet csinálni. Ezügyben ajánlom saját remekemet: Indokinában söröztem címmel a Libri boltokban kapható, ócsón.
  A sousse-i louage állomás kissé messze van a hoteltõl de taxival , taxamért bekapcsolva sincs 2 dínár. Mindig kapcsoltassátok be az órát. Hogy mennyivel olcsóbb, rájöttök: kérdezzétek meg elõsztör, hogy mennyi lenne a fuvar, aztán bármennyit is mond, kapcsoltassátok be az órát. Simán megcsinálja, aztán már út közben kezd szabadkozni, hogy õ nem is tudja igazából mennyi is lesz az ár, de talán mégse lesz annyi, amennyit elsõre mondott. És milyen igaza is lesz: 1 – 2 dínár biztos meglesz a javadra. És ilyenkor ne is adj jattot: át akart verni, szívjon. (ha csak egy két száz millim a különbség, akkor talán kaphat, de ilyen nem lesz és különben is, minek.) Figyeljetek, merre megy, nem tesz-e felesleges kanyarokat, de ilyen tapasztalatom nem volt. Aki luaege-vel utazik, arról feltételezi, hogy nem verheti át nagyon.
  Ha valaki kicsit többet akar napozgatni, akkor a Kairoian-t hagyja ki, és csak az alábbiakat csinálja, ami 4 napos program:
  Aztán a következõ nap vonattal Gabes-ig, onnan meg luaege-vel lementünk Tatouine-be. Itt aludtunk. Történetesen a mi szállodánkban volt a városka egyetlen kocsmája (nevezték õk „bár”-nak, de az az én emlékeimben ez a fogalom kissé más kategória), és már délutánra olyan szinte be volt állítva a helyi úri közönség, hogy Allah valahol egy felhõ mögé bújva a köntösét tépve zokoghatott. A helyi matek tanár a vezérivó (a többiek se maradnak le azért), jól dumáltunk, angolul remekül beszél, nagyjából annyit, hogy szereti a magyarokat de ha lát egy amerikait vagy angolt, annak tudkó elvágja torkát (mutatja is, hogyan). Cselbõl mondjátok azt, hogy magyarok vagytok és akkor nagy lesz a szerelem. A csapos jó erõs pasi, fényképezkedjetek egyet vele, így ha bunyó van, megvéd. A városkában sok látnivaló nincs, de az egyszerû ételeket istenien csinálják a kis sufnikban.
  Másnap kibéreltünk egy autót sofõrrel, délelõtt bejártunk vele néhány kszárt, majd délután luázzsal felmentünk Matmatába. Aki járt, képzelje el, milyen lehet ott aludni. Isteni. Ott aludtunk. Éjszaka besüt a hold a nagy lukakba, kiül az ember a saját kis luka elé és néz.
  Onnan Észak-Afrika legvisszataszítóbb szervezõje szervez délre Ksar Guilane-be dzsipes túrát. Személyenként 100 dínár alá szerintem nem tudtok menni (4 személynél) ha megfeszültök se, mivel amúgy 80 lenne, és a többi az õ haszna. 250 rõl indít, mondjatok 80-at, és 100 -110-ben kijöttök. Sajnos iszik a pasi, és bár profi alkoholistának látszik a vöröses szemével, nem bírja: ideges lesz tõle. De ütni nem üt, bár erõsen rongáltam az idegeit.
  Az árban benne van minden: utazás, kaja, szállás, 2×1 órás tevegelés. (Ha megunod, abbahagyhatod.)
  Másnap kaptunk egy fasza dzsippet, egy fasza berber sofõrrel és a kertek alatt, remek tájakon és félsivatagos vidékeken (és még egy kszár) át lementünk Ksar Guilane-be, ahol un. berber sátrakban lehet aludni. Érdemes szúnyogriasztót vinni, akár spray-t, akár füstölõt. Éjszakára füstölõt a sátor elé, spray-t magadra és így a pókok se másznak rád. Innen 3 km-re a sivatagban vagy egy kszár, ide ki lehet tevegelni, de érdemesebb egy párórát délután inkább sétálgatni, érdemes megtapasztalni, milyen is igazi sivatagban döglesztõ melegben homokdûnéken gyalogolni pár órát. Utána alvási gond nem lesz. Ha pedig mégis: a camp éttermében kapható sör, whiskyt pedig úgyis viszel, nem? A naplemente is jó.
  Ez már az igazi Szahara széle: ameddig ellátsz, homokdûnék. Remek.
  Aki szeret teveszaros (birkaszaros? vegyes szaros?) vízben fürödni, akkor annak eljött az õ ideje, mert van egy kis tavacska is, 20 x 10 méteres, cirka.
  Másnap megnéztük a napfelkeltét, ami miatt nem érdemes negyed hétkor kelni, aztán visszamentünk Sousse-ba a dzsippel meg vonattal, útközben bámultunk, mert volt mit
  és rákövetkezõ nap már repültünk is vissza a Budapestre, mert lejárt az egy hét, de baromi jó volt.
  Szóval így néz ki nagyjából egy ötnapos mozgás arrafelé, helyi közlekedéssel. Ha valaki dzsippet akar bérelni, akkor ezt olvassa el, és vannak fotók is: http://www.whitewater.hu
  (Ez sajnos nem az én utam volt.)

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #67960 Hozzászólás

  Éva36

  Egyénileg?

  Nem tudom, hogy egyénileg taxival mennyire jönne ki. Hármunknak utazási irodával kb. 22.000,-Ft, ebéddel együtt. (kint befizetve). Sajnos szerintem már mással nem tudnánk összeállni, mert úgy tudom, a taxisok max. 3-4 embert visznek.

  #67959 Hozzászólás

  vkriszta

  Dougga

  Sajnos, nekünk sem sikerült eljutni oda, pedig az volt induláskor az egyik fõ cél.
  Az idegenvezetõ nekünk sem ajánlotta, meg amúgy is magunk mentünk mindenhová. Viszont egy ötletet kaptam (mástól): ha találsz pár szimpi embert magad mellé, akkor bérelhetsz taxit, a taxissal leboltolva az egész napos túrát, így belefér az amúgy macerásan megoldható út.

  #67958 Hozzászólás

  sajna

  Gõzöm sincs, mert sajnos nem voltam, csak a térképrõl látom, hogy valszeg át kell szállni Kairoianban. De hátha valaki.
  Amúgy ez a gyerekezés: csak lazán… Ameddig kisebbek voltak, úgy csináltuk, hogy nyáron volt egy nyaralás, közösen, tengerparti herevere camping, tavasszal-õsszel pedig nélkülük valami mászkálósabb. Mert egy kisgyereket rohadt nehezen fogsz elrángatni a dög melegben a fincsi kis tengerparti homokról római köveket nézegetni
  :-))
  Talán próbáljátok meg a délebbi dolgokat. Egy éjszaka Matmatában még egy kisgyereknek is élmény. Engem nem hozott tûzbe, de ott a CSillagok háborúja díszletmaradvány, amit egy kis PR munkával fel lehet tuningolni a gyerek elõtt. Lemehettek a fakultatívosok buszával, vissza meg adódik a louage, vonat.
  Amúgy pedig nem kell a sulit komoyan venni: kimarad egy-két hét, na bumm. Mire leéretségizik, addira úgyis megtanulja azt leírni, hogy AZ ÚR ÍR, meg ABLAK-ZSIRÁF,meg a többit. Írunk igazolást, hogy gyengélkedett, sajnos.
  Oszt jónapot.

  #67957 Hozzászólás

  Éva36

  Pó apónak

  Mi tavaly tavasszal voltunk, de akkor történt meg a fent említett eset. Idén már sajnos fõszezonban kell mennünk (jún. 14.-tõl), mert a gyermekünk iskolássá cseperedett. Én nem sajnálom az all.incl.-ból sem az 1-1 nap kirándulást és már a férjem is kezd belemenni az ilyenekbe. Most szerencsére úgy érzem nagyon jó árat fogtunk ki 2 hétre a már általunk ismert és megbecsült szállodába, úgyhogy 1-2 helyre biztosan elmegyünk. Egyébként mennyi idõ az út Douggába?

  #67956 Hozzászólás

  ez van

  Láthatjátok, hogy a többségében 1 hetes nyaralóknak a tuniszi 1 napos fakultatív még csak-csak, de már a két napos “sivatagos” cuccos is túl sok idõveszteség -ezt nem elítélõen mondom: akinek ez a nyaralása is egyben, szeretne élvezkedni a parton is. A Dougga pedig már szóba se kerül. Az LP alapján louage-vel oda lehet menni, de Kairouianon keresztül és ez bizony akkor is egy nap, Sousse-bõl, mire megvárod, hogy megteljenek a kisbuszok.
  Mivel nekem nagyon bejött, mindenkinek azt ajánlom, hogy Tunézia bejárását érdemes még a szezon elõtt megtenni, mert akkor még nagyon olcsóak az árak, az ember nem sajnálja kifizetni a szállást-félpaniót és helyette utazgatni, ráadásul nincs is olyan meleg és az idõ sem mindíg jó a tengerpartozáshoz. Best Reisennél pár napja még láttam egy hetes utat májusra tokkal-vonóval 52.000 Ft-ért…
  De Douggánál réadásul nincs is veszve semmi: reggelizni vacsizni, aludni se kell máshol.

  #67955 Hozzászólás

  Éva36

  Dougga?

  Erre én is kíváncsi lennék, de ha más nem, akkor kb. másfél hónap múlva én írok, ha sikerül eljutni. Egyébként már tavaly el akartunk menni, de az idegenvezetõ elõször meg sem említette, aztán mikor rákérdeztem, akkor azt válaszolta, hogy nem biztos ez a fak. program, mert nem nagyon szoktak rá jelentkezni. Gondoltam, hogy így biztos nem, ha nem is beszél róla.

  #67954 Hozzászólás

  olvasgató

  Dougga ?

  Douggáról nem ir senki itt ?

  #67953 Hozzászólás

  Éva36

  Hogy milyen igaz!

  Kedves Pó Apó!

  Nagyon tetszik, hogy megnyitottad ezt a topicot! Sajnos mióta (kb. 2 év) olvasgatom a különbözõ Tunéziáról szóló fórumokat, mindig lehet találkozni ilyen néha már el-el durvuló párbeszédekkel, durva beszólásokkal, és ilyenkor nagyon elmegy a kedvem ezek olvasásától. Nagyon jó hozzászólásokat szedegettél össze, amikre nagyjából emlékeztem is, hiszen pont ezek voltak, amelyeket nagyon érdemes volt elolvasni (persze még sok egyebet is) Mi már harmadszorra utazunk a nyáron, de még mindig vannak kérdéseim, amelyekre vagy kaptam választ, vagy nem, de szerencsére sok a segítõkész ember. Remélem sokan csatlakoznak majd a fórumhoz.

  Üdv., Éva

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Tunéziában egyénileg
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.