Tunéziában élõ magyarok

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Tunéziában élõ magyarok

 • Indította
  Témakör
 • #19456 Hozzászólás

  Remélem sokan vagytok, akik annak idején Magyarországon tanultatok és visszamentetek Tunéziába élni, egyedül vagy netán magyar feleséggel.
  Veletek szeretnék beszélni, esetleg a feleségekkel, hogy éltek és milyen tanácsokat tudnátok adni egy kitelepülni készülõ magyar nõnek.
  Van-e valamiféle kapcsolattartás a kint élõ magyarok között? összejövetelek? melyik orvoshoz jártok? stb.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #197396 Hozzászólás

  Jouda
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Magyarok Tunéziában

  Szia Trollbuci!
  Érdeklödni szeretnék,hogy sikerrel jártál-e azóta, találtál-e kinti magyar kapcsolatokat illetve információt. Ha igen, megköszönném, ha megírnád.

  #197395 Hozzászólás

  bogica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  afrika

  Szia ZSU!Ha nem éri meg,te mit csinálsz kint olyan sokat?Hát itt magyarban sem sokkal többõl élnek az átlag emberek mint 50ezer forint!Én kétszer voltam kint,azt tapasztaltam,hogy a megélhetés,a rezsi,stb.sokkal kevesebbe kerül mint itt,ha mersz vállalkozni valamibe,a hatóságok nem korlátoznak olyan betarthatatlan elõirásokkal,mint amióta uniós ország lettünk!
  Szerintem ott is van olyan réteg,aki ad magára,és van mibõl,sõt azt gondolom,ha a turizmusra épitessz vmi vállalkozást,az biztosan megél!Persze tudom,pénz kell hozzá azért,de mihez nem!?A mai helyzetben határozottan állitom,szarabb hely nincs,mint itt nálunk!Pld.:mikor kint jártam,szivesen ettünk volna egy babgulyást,vagy halászlét,vagy lángost,de nem volt!Szerintem ha lenne egy jó magyar étterem,vagy falatozó,sok bizalmatlan magyar turista kajálna ott!nem mindenkinek jön be az arab konyha!Ha sokat jársz kint,akkor biztos vannak egyéb tapasztalataid is,szivesen venném,ha irnál róluk!ha gondolod,csak nekem!salybog@freemail.hu

  #197394 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  Tipikus afrikai siker Lagos Nigeriában. Tizennégy éves Akin anyja megkeresi a havi $30-at takaritásbol. Apja szintén ennyit keres a busz állomáson. Akin viszont milliomos és eltartja a familiát és rokonokat. Idejét az internet cafe-ban tölti ahol alkalmazottjai lenyulják a hitelkártyákat a net-röl. Ezzel megrendelik az árukat Eu.-ban, és onnan megy az Nigeriában. Ha direkt Afrikában rendelnék akkor az gyanus lenne. Tud ilyesmit a János bácsi, vagy Mariska néni Mo.-n ?

  Online scams create “Yahoo! millionaires”
  In Lagos, where scamming is an art, the quickest path to wealth for the cyber-generation runs through a computer screen.
  FORTUNE Magazine
  By Leonard Lawal, FORTUNE
  May 22, 2006: 3:28 PM EDT

  (FORTUNE Magazine) – Akin is, like many things in cyberspace, an alias. In real life he’s 14. He wears Adidas sneakers, a Rolex Submariner watch, and a kilo of gold around his neck.
  Akin, who lives in Lagos, is one of a new generation of entrepreneurs that has emerged in this city of 15 million, Nigeria’s largest. His mother makes $30 a month as a cleaner, his father about the same hustling at bus stations. But Akin has made it big working long days at Internet cafes and is now the main provider for his family and legions of relatives.

  #197393 Hozzászólás

  RE..

  Te Figyu! Én sokáig éltem kint meg most is rengeteget vagyok kint de nincs értelme! Majdnem mindenki csak alkalmi munkából él !AZ átlagkereset pedig 300-400 dínárnak felel meg ami kb.40-50000Ft.- Abból nem tudsz kint sem megélni!

  #197392 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  csodálatos afrika

  Munkanélküliség ott kétszer akkora mint Mo.-n, a fizetés pedég fele. Ott helybelileg ez nem rossz, mert körülötte mindenhol még nagyobb a szar. Remélem ezzel segitettem mind azoknak akik afrikárol álmadoznak.

  #197391 Hozzászólás

  bogica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  tunézia

  SZIA!MI MAGYARORSZÁGON ÉLÜNK,A FÉRJEMMEL TÖBBSZÖR JÁRTUNK KINT,TETSZETT AZ ORSZÁG ÉS GONDOLTUNK RÁ,HÁTHA LEHETNE KEZDENI OTT VALAMIT!TE ODA MÉSZ FERJHEZ,VAGY CSAK SZERETNÉL KIMENNI?MI SOKAT KUTAKODTUNK,A NAGYKÖVETNÉL IS JÁRTUNK,SOKAT TUDUNK,MIT HOGYAN INTÉZZÜNK,DE AZ OTTANI SZOKÁSOKRÓL CSAK ANNYIT,HOGY AZÉRT AZ EGY ZÁRT VILÁG!VANNAK KINT TÖBBEN IS MAGYAROK,ÁLLITÓLAG HAMMAMETBEN EGY SOLTI ZOLTÁN NEVÜ VÁLLALKOZÓ NYITOTT ÉTTERMET,DE MIKOR FEBRUÁRBAN KINT JÁRTUNK ZÁRVA VOLT,NEM SIKERÜLT A TALI!PEDIG ÉRDEKELT VOLNA HOGYAN ÉLNEK ÉS ILLESZKEDTEK BE!ÉN MENYASSZONYI RUHÁKBAN GONDOLKODOK,MEG FODRÁSZATBAN,HOZZÁ TARTOZÓ SZÁMITÓGÉPES HAJVISELETTERVEZÉSSEL!NEHEZEN,DE TALÁLTUNK EGY CSALÁDOT,A FÉRJ TANÁR,ITT TANULT MAGYARBA,A FELESÉG MAGYAR,ÕK BIZERTÉN ÉLNEK!DE KÜLÖNÖSEBBEN KOLÓNIÁKRÓL AKIK ÖSSZEJÁRNAK NEM HALLOTTAM!SAJNA MI NEM BESZÉLJÜK A FRANCIÁT,AZ ARAB TANULHATÓBB,DE NEM TUDJUK ELOLVASNI AZ IRÁST!JÓ LENNE HA IRNÁL MAGADRÓL,MIK A TERVEID,HA VAN VALAMI KÉRDÉSED,HA TUDOK VÁLASZOLOK RÁ,DE SZERINTEM TE TÖBBET TUDSZ MINT MI!AZ ORVOSI ELLÁTÁS OLYASMI MINT NÁLUNK,HA VAN BIZTOSITÁSOD,VAGY MUNKÁD!
  IRJ MAGADRÓL!BOGI

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Tunéziában élõ magyarok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.