Tunéziai állampolgárnak mi kell a vízumhoz

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Tunéziai állampolgárnak mi kell a vízumhoz

 • Indította
  Témakör
 • #3410 Hozzászólás

  Gabcs
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy ha egy tunéziai állampolgár szeretne egy hét “nyaralásra” kishazánkba utazni, akkor mire van szüksége ahhoz, hogy megkapja a vízumot? Úgy hallottam, hogy meghívólevélre, ha így van, akkor tudna valaki segíteni abban, hogy minek kell szerepelnie ebben a meghívólevélben? Esetleg lenne valakinek egy ilyen mintalevél?
  Elõre is köszönöm a segítséget!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #81942 Hozzászólás

  Gicike
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vizum

  lányok gondoljátok meg ezerszer.
  Nem a 120 euro,amibe Tunéziába kerul a vizum és az utlevél.
  Hanem,hogy a beznesser,a giggoló egy uzlet ág kinn.
  azért udvarolnak,hogy a mély szegénységböl kikeruljenek.
  ha meg már itt van ,akkor vagy eltartod,mert munkát nem akar,de nem is nagyon kap,vagy lelép egy másik európai országban.
  Menjetek fel a youtubra és irjátok be hogy bezness.
  Tanulságos.
  Sok német,svájci nö meséli el,hogy mennyi pénzébe kerult az arab szépfiu,és levette aztán lelépett.
  Sok már másik német városban él,mint ahova eredetileg beutazott.
  Nem akarok általánositani,lehet egy-két rendes is.
  De a nagy többségnek mi európaiak csak pénz automatának kellunk.
  Volt olyan srác,aki elpanaszolta,hogy napi 10 dinárt keres egy szállodában.
  Az átlag fizetés 200 euró.
  Számoljatok már lányok.
  Egy doboz cigi 3-5 autó,egy sör a discóban 5 dinár,egy Wiski shark 15 dinár,a koktél 9.
  egy póló 20,egy táska 30 dinár.
  Mire elég a fizetése?
  ha appartmant bérel,mert a szulei máshol laknak,akkor egy 2 szobás appartman 200 euro.
  Többen laknak egyutt.
  Tehát semmire nem elég amit keresnek.
  Nincs lakásuk,autójuk.
  Az irány taxival járnak,mert az 1 dinár.
  Ha nagyon akarja csapni a szelet,akkor vesz 1 szál rózsát,vagy egy jázmin kettét.
  Ennél többre ne számitsatok.
  Fogjátok fel egy jó nyaralásnak,egy jó szexnek és a következö nyáron majd másik szép fiu udvarol
  Ugy nem sérultök és nem fáj a szivetek,és nem bezsélve arrol,hogy sok pénzt megsporoltok.
  Nekem 400 eurómba kerult,amit kért,hogy segitsek,mert kidobják az apaprtmanból.
  Nekem megérte.Kétszer voltam kinn,jövö héten megyek
  nem vagyok egyáltalán csalódott.
  Szerencsére nem keveset keresek,igy meghivtam egy -két italra,kapott még ajándékot is. Jó csaj vagyok,mielött még jönnének a huhogok.
  Nem kell ahhoz kulföldre utazni,hogy az ember jó vagy rossz pasival találkozzon.
  De mérlegeljetek,gondolkozzatok
  Csak annyit tegyetek,amibe nem rokkantok bele anyagilag,és nem fáj!

  #81941 Hozzászólás

  anginga

  vízumhoz

  Elõször is azt írtam, hogy szinte senki sem, nem aztmhogy senki sem. A szinte azt takarja,aki mégis kap.
  Ugyanazt csinálják velük,mint velünk az amerikai vizumnál.Ha nem tud felmutatni elég kötõdést a fiú, akkor nem kap vizumot.Ingatlan vagy cég van a nevén, az nyerõ lehet.Persze,ha nincs terrorista feje…
  Tapasztalatom az van bõven, saját 2, egyik megszerezte, másikat ok nélkül elutasították.És rengeteg utasunktól hallom a tapasztalatot, hogy szinte senki nem kap. Okosan kell csinálni, akkor van esélye a dolognak.
  Nekem amúgy most ment haza a tunéziai baráétnõm.És neki már most beütötték a chengen vízumot a magyar követségen, totál meglepõdtem.

  #81940 Hozzászólás

  Ani

  Gabcs

  Persze, igaz. Én is tudom milyenek vannak köztük. De szerintem ezt ugyis mindenki maga itéli meg,hogy milyennek találja a párját. Nyitott szemmel kell lenni az biztos. Szerintem kellõ ismeretség után mindenki megtudja itélni, hogy valóban szerelem e vagy más.Én ugy érzem nekem eltelt ez a kellõ idõ és rengeteg megpróbáltatáson vagyunk túl és még mindig minden szép és jó, és remélem így is marad. Én bízom benne és hiszek benne. Nem vagyok naiv kislány,ezt állithatom! Tudom mennyi szélhámos van ott kinn, és a barátom is tudja:) Embere válogatja, én azt mondom.

  #81939 Hozzászólás

  Gabcs
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ani és Ildikó

  Sajnos Ildikóval kell egyetértenem, legalábbis részben. Én épp nemrég buktattam le egy srácot, akirõl pedig én is azt hittem, hogy bizony õ kivétel, mert kedves és aranyos… Nem akarom a sárba tiporni az összes ottani srácot, de sajnos, max százalékukban lehet bízni vagy annyiban sem….

  #81938 Hozzászólás

  Ani

  Ildikó

  Na ez kicsit dúrva szerintem! TE lehet, hogy ráfáztál, de hidd el ,hogy vannak KIVÉTELEK is. Igaz kevés, de akad. Azért mert valaki a …. nyúlt, nem kéne itt föld alá tiporni az összes tunéziai fiút. Vannak itt komoly kapcsolatok is. Kiváncsi lennék, milyen volt a kapcsolatotok. Egy kettõre meg lehet tudni, melyik hazúg melyik nem, ,mert a többség egy taktikát használ. De akkor se mondjuk ilyet, igenis vannak nagyon nagyon aranyos és megbízható kedves fiúk ott kinn is.

  #81937 Hozzászólás

  Ildikó

  minden lánynak akinek tunéziai a barátja

  Ne hivjatok ide egy tunéziai fiút se !! Mind hazug disznó! Nagyon sok áldozatot hoztok értük és nem éri meg.. Persze nem hiszitek el, azt hiszitek a ti párotok kivétel.. Pedig mindegyik egy számitó, hazug dög. Azt a pénzt amit ráköltenétek, inkább költsétek magatokra és menjetek el egy másik helyre nyaralni. Sousse már kezd gusztustalan lenni.. az egész város a sex turizmusra épül. Fõleg nyáron undorodok már tõle !!!!!!!! Fogadjátok ezt el egy ex-sorstárstól. Én is biztam egy fiúban és mégis csalódtam de akkorát… pedig azt hittem hogy õ becsületes… hahaha. Mindegyik ugyanolyan más köntösben, igy vagy úgy hazudik !! Úgy hivjátok ide hogy õ teremtse meg az anyagi feltételt ! Ne fizessetek soha semmit nekik !!!

  #81936 Hozzászólás

  julis

  vízum

  Házasság után lehet kérni családegyesitésít, amugy mint látjuk, van olyan tunéziai fiú is akinek 2009 ig van érvényes vízuma:-)) Egyébként a nagykövetségeken persze mindenhol mondják, oh nem jöhet, oh nincs esély. Mégsem fogják azt mondani egy férjnek, hogy oh bocsi de nem jöhetsz a feleségedhez. higyjétek el hogy nem egy nem kettõ, hanem elég sok tunéziai fiú él europában, és még magyarországon is vannak. Ami lényeges, ami a helyzetet segíteni tujda az tényleg a házasság. Mert az egy “ok”. Amir etalán azt mondják jó. Amugy csak úgy, tényleg eléggé esélytelen.

  #81935 Hozzászólás

  Móni

  Sziasztok!

  Van valaki, aki itt él Magyarországon a tunéziai párjával?

  #81934 Hozzászólás

  Leif

  Schengeni vízum?

  Csak ötlet, és Tunéziával kapcsolatban tényleg nem sokat tudok, de a teheráni követségen dolgozó ismerõs mesélte, hogy e téren pápábbak tudunk lenni a pápánál, vagyis néha könnyebb schengeni vízumot kapni, mint magyart.
  Ha viszont van schengeni vízum, arra már meg kell adják a magyart is. Ezzel érdemes próbálkozni talán, valamelyik schengeni országba vízumot szerezni, utána magyarért folyamodni…vagy jövõ évtõl ha minden jól megy a schengeni vízum már kishazánkra is érvényes lesz…

  #81933 Hozzászólás

  Sandra

  Erika

  Azt hogy csinálta a barátod?

  #81932 Hozzászólás

  vk

  vízum

  Kebivel értek egyet. Nekem van egy magyar lány ismerõsöm, akinek van egy 5 éves gyereke egy tunéziai pasitól és képzeljétek, még így is, 5 év alatt 1× kapta meg a vízumot, pedig a családjához jönne…
  Én inkább nem próbálkoznék, idõ, pénz és idegrendszert megpróbáló ez az egész.:-((

  #81931 Hozzászólás

  Kebi

  Krisztának

  Azt nem tudom, hogy a tunéziaiakkal mi a helyzet, de a barátnõm hozzáment egy fekete sráchoz pár éve, a srácnak papírok kellettek. Sajnos a hatóság átlátott a dolgon, és a házasság ellenére a tartózkodási engedély lejárta után nem hosszabbították meg azt, és kiutasították az országból. Azóta sem kapott vízumot, beutazni nem tudott, szóval elég kínkeserves az egész. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy attól, hogy valaki feleség, még nem biztos, hogy a hatóság szemében is tisztességesek a “szándékai”.

  #81930 Hozzászólás

  Kriszta

  ??

  És ha magyar nõ a felesége?? Azért nem hiszem ,hogy akkor is elfogják utasítani többszöri próbálozás után is.???

  #81929 Hozzászólás

  Gabcs
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  anginga, erika

  Elõször is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!!! Várom a továbbiakat!
  Komolyan ennyire szigorú a rendszer, h nem engedik be a tunéziai fiúkat? Komolyan nem értem meg, hogy turistavízummal miért szívóznak ennyit…elkeserítõ…
  Erika, nektek hogy sikerült elintézned a vízumot? És hogy sikerült ilyen hosszú idõre? Ha tudsz írni, várom a válaszod priviben is a gabcica@yahoo.co.uk – ra ! Köszi!!!

  #81928 Hozzászólás

  erika

  anginga

  Szia Anginga!

  Nekem tunéziai a barátom és 2009 ig jó a vízuma. Ehez mit szólsz?

  #81927 Hozzászólás

  sandra

  anginga

  és ha magyar a feleség, akkor milyen esélyei lehetnek ?

  #81926 Hozzászólás

  erika

  anginga

  Szia Anginga!

  Te honnan tudod ezt? Honnan vannak az infóid? Mire alapozod ezt az információt?

  #81925 Hozzászólás

  anginga

  vízum

  Lányok!
  Ne csináljatok butaságot. Hiába a sima meghívólevél, az elmúlt hónapokban szinte senki nem kapott vizumot magán meghívólevéllel, fõleg,ha férfi az illetõ. Tunisban bedják a nagykövetségen a papírokat,de ide küldik Mo-ra és a külüögyminisztériumban döntenek hogy beengedik-e az illetõt,vagy sem.Na most nem kell indokolniuk,miért utasítjék el.Sajnos rendre elutasítanak minden tunéziai fiút.Szerintem akkor van esélye,ha tanulni jön ide,ahhoz kellenek az iskolai papírok, vagy ha hivatalosan egy cég meghívja. Különben esélytelen…

  #81924 Hozzászólás

  Kebi

  Gabynak

  Én februárban jártam végig a tortúrát, de kicsúsztunk az idõbõl, a meghívólevél elkészült, csak a vízum miatt nem tudtuk beadni, de ennek ellenére a meghívólevél 6 hónapig érvényes, és ezért még van remény. Szóval, amire nagyjából emlékszem: igen, a nyomtatványt én is a netrõl töltöttem le, de kell még hozzá: a lakás, ahová meghívod, annak a hiteles(!) tulajdoni lap másolata. Kell befogadó nyilatkozat, két tanúval aláiratva. Kell az APEH-tõl igazolás, hogy nincs adótartozásod az állam felé. Ha a lakásban rajtad kívül más is lakik, vagy nem a te tulajdonod, vagy a te tulajdonod, de haszonélvezeti jog van rajta, akkor majd kitalálnak minden szépet és jót, és ezer nyilatkozat két tanúval aláíratva. Ezek után kell még tartalék felmutatása, tehát, hogy rendelkezel annyi pénzzel, hogy ha pl. megbetegszik, akkor az összes egészségügyi ellátásával kapcsolatos dolgot neked kell fizetni. Ez konkrétan az én esetemben 2 hét itt-tartózkodásra 250.000.- Ft volt, de mondták, hogy ez csak szûkösen elég, ha tehát 1 hónapra jött volna, akkor min. 4-500.000.- Ft-ot kell megtakarításként bemutatni. Természetesen a saját fizetésedrõl már nem is beszélve, mert biztos alapok kellenek, gondolom minimálbérre nem igazán adják meg. Ha tanulsz, nem tudom mi a szitu.
  Lehet beadni sürgõsségi kérelmet, de ennek nincs sok értelme, mert ennek csak a neve sürgõsségi kérelem, mert 1 hónap az ügyintézési határidõ (szerintem ez lehet hosszabb is). Ezek után várni kell, és ha megkapod, akkor elviszed, vagy elküldöd, és jön a külhatóság Tuniszban, ott nem tudom mi zajlik, de számíts rá, hogy össz-vissz 3 hónap elejétõl a végéig. Sok sikert! Kívánom, hogy minden rendben legyen!!

  #81923 Hozzászólás

  nina

  gaby

  Szia!

  Én pont ma adtam be a meghívólevelet. Írd be az internetes keresõbe, hogy idegenrendészeti hivatal és ott van a honlapon nyomtatvány amit le tudsz tölteni azt kell ki töltened. 8. ker. Abban minden le van írva én az üllõi út 82 ben adtam be.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Tunéziai állampolgárnak mi kell a vízumhoz
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.