Túracuccok túrkálokból

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Túracuccok túrkálokból

 • Indította
  Témakör
 • #43316 Hozzászólás

  Second Hand

  Sziasztok!
  Gondolom nem véletlen, hogy indult már az oldalon “Használt cuccok fóruma” topic, hiszen mindannyian szeretnénk kicsit (vagy sokkal)olcsóbban megszerezni a méregdrága túrafeszereléseket, és kiegészítõket.
  Gyakran elõfordul, hogy pl. ismerõsön meglátok egy klassz (és márkás) aláöltözetet, overált, túranadrágot, biciklis pólót stb…, és érdeklõdöm, hogy honnét való, mire elmeséli, hogy néhány száz forintért túrkálta. Kérdésemre, hogy mégis hol lehet ilyen remek cuccokat beszerezni, a válasz, hogy már nem is emlékszik, hiszen annyi helyen járt..:(
  Kérdezem, ki tud olyan használtruha üzleteket ahol sport/túra cuccokat lehet kapni? Nemcsak Budapest érdekel!
  Elõre is köszönöm a tippeket!

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #415047 Hozzászólás

  hegymászó

  quicky

  Technikai cuccokat -ami minõségi-, nem áraznak le inkább bevonják. A mûanyagok általában 5 év után elöregszenek, ez fõleg igaz a technikai ruházatra,- pl. nem is lehet tökéletesen újraimpregnálni. A nagy “leértékeléseken” ugyanannyi hasznot kaszálnak a kereskedõk mint a normál árakon, mert itt a másodosztályú, hibás és túltárolt szemetet “etetik” a minimálbérbõl élõkkel.

  #415046 Hozzászólás

  nem vagyok globalizációellenes, csak pénzem nincs :)

  Vettem már 4000ért teljes testet fedõ 5mm-es neoprén surfruhát. Párszázért helly hensen aláöltözetet. Ezt pl: Mészáros utcában, a Krisztina körúti templomtól kicsit följebb, a másik oldalon. Itt két turi is van, én a fentibe szoktam menni. Tényleg turi, a ruhák egy asztalon halomban, legalább fél óra végignézni, gyakran semmi használható nincs.
  Arany János u-ban szintén 2 van. Egyik kb Október 6. utca sarkán, a másik a metró irányában kicsit arrébb. Mindkettõ jobb oldalon, ha a Duna felõl jössz. Elsõ látásra divatüzletnek néznek ki, sok nõi ruhával, sõt fõleg az van. De itt is találam már futócuccot. Márkás pl Adidas, nike, puma, lélegzõ anyagból. Olcsón.
  Nagymezõ u. 8 egy másik. Itt is több bolt van asszem, a baloldali a nyerõ. Itt sok a biciklis cucc. Csak ki kell fogni. Az eladó csaj azt ondja, hogy erre akar specializálódni. Láttam már vízálló biciklis oldaltáskát 2000ért, vettem mezt szintén 2000ért, néha kabátok is vannak. Múltkor volt egy eladó sisak.
  Amúgy pedig csak türelem kérdése, sok helyre kell gyakran járni.
  Remélem segítettem! Majd ha meglátom, hogy mindenhol elözönlik ezeket a boltokat a hegymászók és túrázók….. :)

  #415045 Hozzászólás

  Vahur

  Miskolc – Zsóka?

  Hát én kétszer voltam életemben turkálóban, de nem jöttem el egyszer sem üres kézzel. Egyik alkalomal egy Helly Hansen kabátot (nem csúcskategória!!!), a másik alkalommal egy Jack Wolfskin polart találtam, igaz az narancssárga volt, meg kicsit szakadt is, de még hordtam egy pár évig. Basecamp jeleggel.

  Miskolc – asszem Zsóka turi volt, aki ismeri az tudja, hogy a könyvtárban melik szokott lenni. Állítólag most lesz hétfõn teljes cucc csere.

  Sok sikert!
  Egy újabb second hand (antiglobalizációs outsider) barát :-)))

  #415044 Hozzászólás

  Viki

  Szutyó

  Mél, iclimb33@gmail.com

  #415043 Hozzászólás

  david9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hát…

  …nem feltétlenül kell lenézni a turkálókat, Polartec anyagú plárokat, windstoppert is vettem már /vagy ismerõseim/, hót erõs bélelt túragatyát (évek múltán ment csak tönkre–akkor is hágóvas!), aláöltözetet, bicósmezt..stb Odafigyelve szinte mindent meg lehet venni /pl. Gor kabát!!!/, csak le kell járni a lábadat. Pesti boltokat nem tudok.
  üdv-egy second hand (antiglobalizációs outsider) barát

  #415042 Hozzászólás

  Szutyó

  Viki

  Ha nem sajnálod,kérlek oszd meg velünk velünk is a tippedet!

  #415041 Hozzászólás

  Viki

  turkálóból

  azért nem vennék, de van egy-két tippem honnan lehet csúcskategóriájú cuccokat olcsón szerezni.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Túracuccok túrkálokból
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.