Türkmenisztán

 • Indította
  Témakör
 • #46160 Hozzászólás

  Laccc
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Volt már valaki Türkmenbasi országában? ha van oylan ols irja le itt az élményeket! És hogy jelenleg hogy lehet oda eljutni

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #445980 Hozzászólás

  robi

  dd

  Ha tudsz angolul, akkor szerezd be a “Brandt” sorizat turkmenisztan utikonyvet.

  #445979 Hozzászólás

  wape

  utleiras

  tudtommal az utleiras rovatban van valahol egy ilyen mu, ami errol szol, amikor 2000-ben ott utaztam

  #445978 Hozzászólás

  Kristóf

  vízum

  A vízum nem sima ügy. Én 2002-ben voltam, egyedül, hátizsákosként. Felhívtam elõtte a bécsi türkmén követséget. A számukat megtalálod a külügy honlapján, vagy a 199 megmondja. Õk adták meg egy asgabati utazási iroda elérhetõségét, ugyanis csak meghívóval lehet vízumot szerezni, és ismerõsök híján csak így tudtam szerezni. Felhívtam õket, angolul és oroszul beszélnek. Elfaxoltam az adataimat, majd kb 3 hét múlva õk visszafaxolták a meghívót, amit bevittem a bécsi követségre, ahol rögtön beragasztották a vízumot. Max 20 napra adják, és csak 2 konkrét idõpont között érvényes, pl. március 10-tõl 30-ig. A határon ( én is Irán felõl mentem, Bajgirannál, Qucan után léptem át ) addig nem engedtek be a türkmének, még vízummal sem, amíg a meghívó utazási iroda oda nem küldött egy “entry travell pass” feliratú papírfecnit. Ezt minden igazoltatásnál és a kilépésnél is kérik, rajta van az útvonal is, amin utazhatsz, de ezt az iroda ingyenesen módosítja a kérésed szerint. Szóval, mielõtt beléptek célszerû elõre felhívni az irodát, hogy ne kelljen órákat várni a határon, vagy esetleg napokat, ha például Üzbegisztán felõl mentek, mert az iroda Asgabatban van. Eztután kellett 40 dollárt fizetnem a meghívóért, a Bécsben fizetett 40 eurós vízumdíjon felül. Egyébként ezt a papírfecnis dolgot a követségen nem is mondták. Azóta úgy tudom, hogy változtattak a rendszeren, és egy bíráló bizottságot is közbeiktattak valahol, úgyhogy lehet, hogy ezek már nem aktuálisak. Ezután egyébként teljesen szabadon mozoghattam az országban egyedül, a papíron lévõ útvonalon, amit én kértem, és azokban a velajetekbnen, amiket Bécsben ráirattam a vízumra. Írassátok rá mindet, úgy a legegyszerûbb. Az emberek kedvesek, gyakran meghívtak, nagy vodkapartrik is voltak annak ellenére, hogy muszlimok.

  #445977 Hozzászólás

  lázika

  lacccinak

  130 rongyért elmész Teheránba, majd elreppensz a napi 5-6 gép közül valamelyikkel Mashadba, onnan Quchan 4-5 óra busszal, majd Bajgiranba a határátkelõhöz északra, innen át a határon Türkmenisztánba. Innen már közel van Ashabad. Hasonlón gondolkodok én is, de a hazafelé uton Iránból. Egyenlõre ennyi jött össze az infokból. Ha több van irj.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Türkmenisztán
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.