Tûz-tûz!

 • Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  az már nagy baj volna 12 éve, 8 hónapja telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #24407 Hozzászólás

  jenõ

  Current & Archived Significant Global Fire Events
  and Fire Season Summaries

  http://www.fire.uni-freiburg.de/GFMCnew/2005/08/0829/20050826_pe.htm

  Nem tudok spanyolul, a hírekben meg nagy kuss az egészrõl…
  Remélem, eloltják!

  **********

  Detectan incendio forestal cerca de Machu Picchu

  También declaran en emergencia varios distritos de la provincia de Satipo, en Junín

  Un nuevo incendio forestal se detectó en la zona de Kanabamba, 25 kilómetros al suroeste de la ciudadela de Machu Picchu, que hasta el momento ha destruido unas 20 mil hectáreas de flora silvestre.

  Unos 250 trabajadores del INC, de la Municipalidad de Machu Picchu Pueblo y lugareños tratan de apagar el incendio que se presentó desde hace tres días.

  La localidad de Kanabamba se encuentra a la altura del kilómetro 87 de la ferrovía Cusco-Quillabamba y dentro de la jurisdicción del Santuario Histórico de Machu Picchu.

  Mientras tanto, en Junín, el Gobierno declaró en estado de emergencia por sesenta días los distritos de Río Tambo, Río Negro, Mazamari y Pangoa, en la provincia de Satipo, a fin de adoptar las medidas inmediatas para atender los estragos del incendio forestal que afecta a las mencionadas localidades.

  Según Defensa Civil, el fuego ha destruido aquí 11.775 hectáreas de bosques y afectado a unas 25 familias. A la zona se ha enviado ayuda humanitaria.

  Ayer partió a la zona un equipo formado por especialistas del Indeci que asesorará a las autoridades de los comités de Defensa Civil de Satipo en la evaluación y control del incendio.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #287783 Hozzászólás

  az már nagy baj volna

  20 mil = 20 ezer, nem pedig 20 millió

  persze ez is épp elég

  #287782 Hozzászólás

  adasagf

  tûz – Machu Pichu

  Erdõtüzet észleltek a Machu Picchu-hoz közel.

  Szükségállapotot nyilvánítottak ki Satipo tartomány több más körzetében is, Junínban. Kanabamba területén, Machu Picchu fellegvártól 25 km-re dél keletre egy új erdõtüzet észleltek, amiben azóta kb. 20 millió hectárnyi természetes flóra pusztult el. Az INC, Machu Piccu város Önkörmányzatának 250 dolgozója és helyi lakosok igyekeztek eloltani a tüzet, ami 3 napja pusztít.

  La localidad de Kanabamba se encuentra a la altura del kilómetro 87 de la ferrovía Cusco-Quillabamba y dentro de la jurisdicción del Santuario Histórico de Machu Picchu—NEM ÉRTEM Kanabamba vidékén Cusco-Quillabamba vasútvonal és Machu Piccu történelmi szent hely határa között.

  Mindezek alatt Juninban Gobierno 70 napos szükségállapotot hírdetett ki Río Tambo, Río Negro, Mazamari és Pangoa körzetekben, Satipo tartományon belül. Az azonnali intézkedéseket megtették tekintettel az említett területeken az erdõtûz által okozott pusztításokra.

  A Polgári Védelem szerint a tûz itt 11775 hektárnyi erdõterületet pusztított el, és kb. 25 családot érintett. Az övezetbe humanitárius segítséget küldtek.

  Tegnap egy szakemberekbõl álló csapat indult az övezetbe, hogy a Satipoi Polgári Védelem Bizottsági hatóságoknak segítségére legyen a kárbecslésben és az erdõtûz mergfékezésében

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Tûz-tûz!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.