UAZ-zal Izlandra !

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső UAZ-zal Izlandra !

 • Indította
  Témakör
 • #36645 Hozzászólás

  Rudy

  Nem tréfadolog! Ez ám a hidegrázás!

  Expedíciónk szervezésének finisében 3 télálló utitársam megfutamodott. Maradtam ketten egy benzinfaló terepjáróban. Amúgy tágas két fõre, csak csöppet húzóssá vált a fejenkénti üzemanyagköltség.

  Amúgy: 2002 július 1-augusztus 15 (6 hét !)
  6 résztvevõre fejenként: 350 pénz.

  Még max 6 férõhely betölthetõ…

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #357084 Hozzászólás

  Rudy

  Kedves Andrások és Tímeák,

  Az jelentkezzen utitársnak, akit Izland érdekel (de nagyon) és nem a 3 faszi. Megnyugtatok mindenkit, Izland sokkal izgalmasabb, mint mi együttvéve.

  Az utazásszervezést lezártuk. Van még egy hely a Vitarában, azonban a végsõkig elszánt 1 db jelentkezõnek a Smyril Line hajótársaságnál magának kell a hajójegyét megoldania. Számítson az expedícó tekintetében tokkal-vonóval kb. 350.000 Ft-nak megfelelõ költségre + biztosítás és költõpénz.

  Last minute: 2002. június 26.

  No hát!

  #357083 Hozzászólás

  Tímea

  András

  Sajnos, újabban mindig akad, aki szórakozik, az általa talán humorosnak gondolt hozzászólásaival .., de mindig más nevében.

  #357082 Hozzászólás

  András

  Sokan vagyunk, de nem vagyunk melegek

  Én vagyok az, aki Izlandra készül. Nem vagyok azonos a 21.47-es hozzászólóval. De ez végül is egy elég gyakori #név…

  #357081 Hozzászólás

  András

  Tímea

  Ha te vagy az az 50 körüli nõ, aki más topikokban is próbálkozik és mindenhol eljátssza ugyanezt, hát nem foglak vígasztalni, tényleg kilógsz.

  #357080 Hozzászólás

  Timea

  Andras

  Koszi a valaszt, de en kilogok a csapatbol.

  #357079 Hozzászólás

  András

  Timea

  Igen, õ is hímnemû, a 30 körüli korosztály vagyunk. Eddig körülbelül 30-an jelezték, hogy csatlakoznának, azután meggondolták magukat. Ha komolyan érdekel az utazás, írjál e-mailt Rudinak rozner@tarok.hu vagy nekem.

  #357078 Hozzászólás

  Timea

  Andras, Rudy

  Sziasztok, gondolom a 3. fo is himnemu .. milyen korosztaly vagytok? Tudniillik, miota feltettetek a temat, gondolkodom a csatlakozason .. es vartam, hogy kik jelentkeznek, hatha beillek a csapatba, de ugy tunik, nem.

  #357077 Hozzászólás

  András

  Hurrá, utazunk!

  Alig tudom elhinni, hogy elszántuk magunkat és július 4-én csakugyan elindulunk a távoli észak felé, három ember egy barátságos Vitarával. Várnak minket a szívderítõ izlandi lávamezõk, izzó barátsággal hívogató vulkánok, hûsítõ gleccserek, szárnyaló jókedvû lundák és persze Feröer vidám delfinei. Itthonhagyjuk Rákosszentmihály bátor villanyvezetékeit, a fejét büszkén az égnek emelõ Nagy-Szénást és a Synvafoss vadregényes zuhatagát. Meg friss halfilével töltött winchestereinket. Meg jó öreg UAZ barátunkat, aki az izlandi utazás helyett ma már csak egy békés debreceni roncsteleprõl álmodozik. Meg az utazas.com messzi tájakra vágyó levelezõit. Találkozunk augusztus közepén az útleirás rovatban!

  #357076 Hozzászólás

  Rudy

  Az idõtényezõ

  valóban probléma, sok érdeklõdõ ezen akadt el. Kevesebb idõre viszont kár ennyi pénzt áldozni. (Aki meg ráért, pl. egyetemisták, annak meg drága volt.)

  10 éve 5 teljes hetet töltöttünk a szigeten, egyetlen hatalmas rohanás (persze UAZ-zal értve) volt az expedíció és az arra érdemes helyszínek kevesebb, mint háromnegyedét láthattuk csak még így is. Közel két hét az utazás Izlandig a komphajós változat esetén. De a Feröer-szigetek meglátogatása bõven megér ennyit.

  A 15-20 nap akkor jó, ha repülõvel utazol és ott bérelsz autót és vásárolsz élelmet. De ez sokkal drágább. Lehet persze gyalogolni és stoppolni is, így a megnézni érdemes vidékek kb. harmada-fele látogatható végig két-három hét alatt.

  Ja és az egész sokkal gyorsabb tempójú is lehet, ha nincs veled geológus, botanikus, madarász, természetfilmes vagy fotómûvész.

  Egyébként meg gyertek ki velünk, és Reykjavíkból hazarepültök (az Orsival).

  Hát így.

  #357075 Hozzászólás

  Dzola

  Kár,

  hogy az UAZ elmaradt, ez így már sokkal kevésbé romantikus!
  Hát mi (az Orsival) mennénk szívesen, de ennyi idõrõl szó sem lehet, max 15-20 nap. Egyébként Suzukival az sem kevés, mert hamar be lehet hajózni vele.
  (Szerintem másnál is az idõtényezõ lehet a probléma.)

  #357074 Hozzászólás

  András

  Átalakult az autó

  Most már nem UAZ az autó, hanem egy Suzuki Vitara terepjáró. És ebben is van még két szabad hely! Igazán nem kíváncsi Izlandra senki?

  #357073 Hozzászólás

  Dzola

  UAZ a steppén

  Hát ez azért nem jelent igazi fagyást!

  Én hasonló programra beneveznék nagyon, de nem ilyen hosszú idõre.

  Mongóliában béreltük a masinát, ez ott a kézenfekvõ eszköz, hiszen szinte kizárólag földutak vannak. Ezek, ha nincs áradás, többnyire jól járhatóak, tehát UAZ-ra nem a 4×4 miatt van szükség, hanem mert nagykerekû autóval lényegesen gyorsabb a haladás. Meg persze magas is, ami gyakran nem árt.

  Ott kocsit bérelni csak sofõrrel lehet, de ennek elõnyei amúgy is könnyen beláthatóak: helyismeret, tájékozódás, nyelv, autószerelés. Ez utóbbiban a sofõrök profik! Alkatrész nemigen van náluk, de mindent összebarkácsolnak az úton, aztán ha beérnek valami lakott helyre, jön a nagyjavítás!

  Ha valaki Mongóliába akar utazni keressen!

  Dzola

  #357072 Hozzászólás

  Nemegyicebear

  Irígykedem :-(

  Szia Rudy!

  Sajnos nem tudok lelépni a munkahelyemrõl 6 hétre, fõleg nem júliusban. (A kolléganõm is akkor lép le :-( )Bár tudtam volna egy kicsit elõbb! Régi álmom Izland! Nem vagyok egy kifejezett hidegtûrõ, de Izlandért vállalnám.
  Ha legközelebb Izland felé veszitek az irányt, és van még hely nagyon szívesen csatlakozom! Vadregényesnek hangzik hajóval és UAZ-zal.

  Jó utat!
  Sziasztok!

  Kriszta

  #357071 Hozzászólás

  asdxx

  uaz

  Megy az gazzal is. Nyugaton lehet PB palackot venni?

  A maradek helyet meg rakjatok tele potalkatresszel.

  #357070 Hozzászólás

  Rudy

  Na de Dzola,

  Hát Izlandon (enyhe) nálunk téliesnek mondott idõ van nyáron is. Ezért kellenek télálló kollégák. Amúgy csak szóvicc….

  Magam ’92-ben jártam már Izlandon 2 UAZ-zal, tizenötödmagammal egy 49 napos turnén.

  No és Mongóliába hazulról vittétek az UAZ-t, vagy ott szereztétek? Mennyit evett, mennyire volt megtömve, mennyit kellett szerelni?

  Rudy

  #357069 Hozzászólás

  Dzola

  Tél?

  Hûûû!
  Ez komoly!
  Nekem mongóliai UAZ-os tapasztalataim vannak (most is ott leszek ebben az idõpontban).
  Hanem mi ez a tél-dolog?
  Dzola

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: UAZ-zal Izlandra !
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.