Új-Zéland

 • Indította
  Témakör
 • #25677 Hozzászólás

  Zoli

  Környezetvédelmi diplomásként új-zélandi munkalehetõség után érdeklõdöm. Tervezett turistaúthoz társat, társakat keresek.
  Esetleges letelepedésrõl, kivándorlásról minden információt szívesen fogadok.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #302367 Hozzászólás

  pityu

  bevándorolgatás

  van egy hivatalos kiwi hómpédzs, amelyen szépen kitöltheted a bevándorlási kérdõívet és még jól le is pontoz, s megmondja az arcodnak, hogy kellesz-e vagy még gyûjtögessél pénzt és/vagy diplomákat és/vagy rokonokat és/vagy gazdag diplomás férjet/feleséget,
  nem tom a pontos címet, de keress new zealandra és governmentre és immigration-re, s lõn…

  #302366 Hozzászólás

  pTr

  mindenféle

  Az utólsó három üzenetre:
  Letelepedés
  Legjobb tudomásom szerint a letelepedési engedély nem diplomához van kötve. Az engedély megszerzésére csak akkor van jó esélyed, ha új-zélandi szemmel vmi ottani hiányszakma nagymestere, esetleg olimpiai bajnok, illetve híres mûvész vagy. Ha nem vagy a fenti tudások vmelyikének birtokában elég nehéz dolgod van, ha bevándorláson töröd a fejedet.

  Angol
  A hivatalos nyelv kérdése komoly? Igaz az ottani angolra rá kell hangolódni, de szerintem pár nap után nem okoz nagy nehézséget “meghallani” az õ akcentusukat is. (De hónapok után is lehetnek olyan “zavarok”, hogy azt sem tudod eldönteni, milyen nyelven is szólt hozzád valaki, akinek persze már a nagyszülei is Új-zélandon születtek.)

  Bringa
  Pár éve Wetzl Péter és barátnõje tekerte körbe a déli szigetet. Útleírásukat olvastam a Mountain Bike Action Hungary korábbi számaiban. Ha hasznosnak gondolod velük a beszélgetést/találkozást írj egy mailt és elküldöm Péter telefonszámát.
  Egyébként campingeket csak nagyobb városok mellett találsz. Igaz ezek pazarul felszereltek és igen rendezettek, tiszták. (5 éve 6-8 N.Z.$ =DEM volt egy fõnek egy éjszaka, Backpackers-ekben ez 12-16 N.Z.$) Lehet vadkempingezni is, sõt ha házakhoz bekopogtatsz valószínû õk sem dobnának ki éjszakára. Elég kemény dolog bringával bejárni a szigeteket, no nem a nagy forgalom, hanem a dimbes-dombos táj miatt. És néhol (nyugati part) szívesen elcserélnéd normál kétkereküdet vizibiciklire (esõ!!!).

  #302365 Hozzászólás

  Gabor

  Kérdés ???????????????????????????

  Sziasztok!
  Van egy kérdésem Új-Zélanddal kapcsolatban. Elég jól tudok Angolul, de csak egy érettségim és egy OKJ felsõfokú programozó
  végzettségem van. Ez elég egy leendõ bevándorlónak vagy csak diplomás embereknek adják meg a letelepedési engedélyt.
  Ha tudsz ezzel kapcsolatban valamit, akkor kérlek, írj!!

  #302364 Hozzászólás

  OddMan

  Kérdés ?

  Sziasztok!
  Valaki mondja már meg mi a hivatalos nyelv Új-Zélandon.

  #302363 Hozzászólás

  D.Szilvi

  Biciglizés Új-Zélandon

  Sziasztok!
  2000-ben biciglitúrára indulnánk Új-Zélandra kb. 5-en. Nagy segítség lenne ha valaki tudna javasolni szálláslehetõségeket, kemping is jó, hozzávetõleges árakkal.
  Köszi Szilvi

  #302362 Hozzászólás

  Peter2

  jonapeti@mail.elender.hu

  A N.Z.-on élõ tiszteletbeli konzul cime: (remélem nem változott)
  PAUL SZENTIRMAY
  151 Orangi Kaupapa Road,
  Northland
  WELLINGTON
  Tel.: 475-8574
  Nagyon segitõkész embernek ismertem meg. Érdemes megkeresni. Sajna 4 évvel ezelõtt még e-mail cimmel nem rendelkezett.

  A Magyarországon mûködõ tiszteletbeli N.Z.-i konzulátus cime:
  (több éve nem hallottam róluk)
  Dr. TAMÁS TAKÁTSY
  1012 Bp.
  Attila út 125. I/1
  Hasznos infoval szolgálhat õ is.

  #302361 Hozzászólás

  peter

  Szentirmay cime

  hali, ha hozzajarul, szerintem, tedd fel ide a cimet

  #302360 Hozzászólás

  Peter2

  jonapeti@mail.elender.hu

  A kivandorlassal kapcsolatban biztato hireket nem hallottam. Azt mondjak konnyebb Ausztralian keresztul “beerkezni” NZ-ba.
  Munkat gyumolcseres idoszakaban tudsz talalni a szigeten.
  Tiszteletbeli Wellingtonban elo konzulunk (Szentirmay Pal) nagyon segitokesz. Erdemes megkeresni. Ha irsz elokotoraszom a cimet.

  #302359 Hozzászólás

  peter
9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Új-Zéland
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.