Újabb fapados Magyarországon

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Újabb fapados Magyarországon

 • Indította
  Témakör
 • #4713 Hozzászólás

  Csicsi

  Újabb fapados Magyarországon

  A német Olt légitársaság 250 euróért kínál repülõjegyeket Debrecen és München között, az elsõ járat májusban indul. A légitársaság az induláskor Saab 340 A típusú, 33 személyes repülõgéppel szállítja az utasokat a két város között.

  Index/MTI
  2005. április 14., csütörtök 16:40

  Debrecen és München között közlekedik májustól a helyi repülõtér elsõ menetrendszerinti járata – jelentette be Kósa Lajos, a cívis város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben. “Debrecen ezzel végképp bekapcsolódik Európai vérkeringésére” – tette hozzá, miután a város és a német OLT GmbH képviselõi aláírták a járat mûködtetésével kapcsolatos dokumentumokat.

  Májusban indul

  Kósa Lajos köszönetet mondott a jelenlevõ Axel F. Schultze-Petzold brémai tiszteletbeli konzulnak, aki korábban sikeresen közremûködött a sármelléki repülõtér légi forgalmának fejlesztésében, s Debrecent “összehozta” a brémai székhelyû OLT GmbH magán légitársasággal.

  A megállapodás értelmében a májusban kezdõdõ, 21 hétig tartó kísérleti programban kedden, szerdán, csütörtökön járatpárt közlekedtetnek a Debrecenbõl München központi repülõterére, míg hétfõn a német városból, péntekenként pedig Debrecenbõl indul egy-egy járat a célállomásra.

  Mindkét fél hangsúlyozta: közös üzleti vállalkozásról van szó, amelynek a kockázatát és a nyereségét is együtt viselik. Az OLT légitársaság az induláskor Saab 340 A típusú, 33 személyes repülõgéppel szállítja az utasokat a két város között, amely – hangsúlyozta Bernhard Brons, az OLT GmbH elnöke – modern, biztonságos, a legkorszerûbb technikával felszerelt repülõgép.

  Budapest-Debrecen is kéne

  Az elnök közölte azt is, hogy a 21 hétig tartó kísérleti program után értékelik az együttmûködést, és sikere esetén elképzelhetõ, hogy a nagy légitársaságok a csatlakozás szempontjából is figyelembe veszik majd a Debrecen-München járatot.

  Kósa Lajos a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a Malév nem volt partner menetrendszerû debreceni járat indításában, de nem tettek le arról a szándékukról, hogy a magyar légitársaság közremûködésével elinduljon a Debrecen-Budapest közötti légi közlekedés.

  A Debrecen-München közötti kétórás légi járatra a jegyeket az OLT saját rendszerén keresztül fogja értékesíteni, de lehetõség lesz interneten és több debreceni utazási irodában is megvásárolni a repülõtéri illeték nélkül 250 euróba kerülõ repülõjegyet.

  Miniteszt

  Felkerestük a társaság honlapját, ahol még nem volt lehetõség arra, hogy jegyet foglaljuk a Debrecen-München járatra, fõleg, hogy nem is találtunk adatokat az új vonalra vonatkozóan. Ugyanakkor Münchenbõl ez lesz a társaság elsõ nemzetközi járata, eddig csak Erfurtba juthattunk el Bajorország fõvárosából. Nemzetközi járatok eddig csak Brémából indultak, Brüsszelbe, Koppenhágába, Londonba Toulouse-ba és Zürichbe, így ez lesz az elsõ kelet-európai vonal is egyben.

  Gyorstesztünkbõl kiderült, hogy a társasággal 150 euróból biztosítja az utat Londonba és vissza, a retúrjegy 446 euróba kerül Toulouse-ba, és 240-be Brüsszelbe június közepén. Az Oltnál tehát a többi fapadoshoz hasonlóan telítettségtõl és a vonal frekventáltságától függõen jelentõs eltérések alakulhatnak ki a jegyárakban.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #97553 Hozzászólás

  tzrtz

  Csicsi,

  biztos nem rontottad el a számokat?A fapados jártaokat indító társaságok Londonba már 5000 ft-ért hirdetik a jegyeket az illeték nélkül,az kb. 20 euro,te meg 150-et írsz…

  #97552 Hozzászólás

  Kenderice
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fapados??

  250€? Hát ez nagyon messze van a “fapados ár”-tól!!!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Újabb fapados Magyarországon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.