Újabb Fidesz propagandaújság

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Újabb Fidesz propagandaújság

 • Indította
  Témakör
 • #22289 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Közelednek az EU parlamenti választások, így az elõzõ (2006-os) magyarországi parlamenti, és önkormányzati választások elõtti idõszakhoz hasonlóan a Fidesz új, „független” újsággal rukkol elõ. 2006-ban a tiszavirágéletû Magyar Vizslát kellett elszenvedni ingyenes, mindenki által megkapott újságként, most a Helyi Témát. A logo-ja is érdekes: Helyi Téma, Havi kiadás, Magyarország legnagyobb hetilapja. Most kérdem én: akkor heti vagy havi? Mitõl a legnagyobb? Alakban, terjedelemben, vagy példányszámban? Szerintem egyikben sem.
  A baj ott kezdõdik, hogy olyan elfogult cikkeket közölnek benne objektív tájékoztatás látszatával, hogy aki egy kicsit is tájékozott, az eleve látja, hogy a Magyar Vizsla utóda. Az egész újság mondanivalóját egy mondatban össze lehet foglalni: A Gyurcsány kormány népnyúzó, de majd jön a Fidesz, és rendbeteszi az országot. Emellett mellékelnek néhány bulvárcikket is. A Fidesz ezt már eljátszotta 2006-ban a Magyar Vizslával. Akkor most reménykedni lehet, hogy ilyen hülye ellenpropagandával ismét veszít a Fidesz?
  Nem szeretem a Gyurcsány kormányt, de OV-t még nagyobb veszélynek tartom, mert már egyszer õ is bizonyított, nem kicsit, nagyon. Elég is volt abból a négy évbõl életemben.
  Hogy értse mindenki, hogy mirõl van szó: Felajánlok egy pirospontot annak, aki ebben a propagandaújságban egyetlen pozitív utalást talál bármely MSZP-s, vagy SZDSZ-es politikusra, vagy bármely kormányzati intézkedésre.
  Végezetül üzenem az általam mélyen nem tisztelt Fidesz vezérkarának, hogy ha egy kicsit több kultúrát szívtak volna magukba az anyatejjel, akkor rájönnének, hogy egy ilyen újság nemcsak, hogy pénzkidobás, hanem a normális emberek szemében még ellenpropaganda is.
  Valamint azt is szeretném üzenni az újság kiadójának, hogy minden normális sajtóterméken fel szokták tüntetni a kiadót, a felelõs szerkesztõt, stb. Errõl a kiadványról sajnos ez is lemaradt. Vajon miért?
  Joe-nak külön üzenet: a neten állítólag fent van: http://www.helyitema.hu
  Legalábbis ezt tartalmazza az újság fejléce.(nem néztem meg, mert a végén még kémprogramot telepítenek ezek a szemetek a gépemre)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 110
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #237725 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kár

  Kár, hogy Viktorka Magyarország egyik legnagyobb nemzeti ünnepén is csak a saját hatalomrajutásával tud foglalkozni.
  Elég szánalmas, hogy már a pódiumralépése utáni elsõ mondat is errõl szól, nem arról, hogy tulajdonképpen miért is ezen a napon lép megint pódiumra.
  A “Viktor, Viktor”-t skandáló tömeg meg aztán a legszánalmasabb, mert olyannak a szekerét tolja, aki magasról lesz@rja õket.

  #237724 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető
  #237723 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sokan ezt mondjak?

  “Sokan azt mondjak: megnovekedett annak az eselye hogy a fejlett demokraciakban 10-20 eves tavlatban akar diktatorikus rendszerek is kialakulhatnak “

  En ezt mar regota irom, de persze a dolgot nem en talaltam ki, hanem Alexander Tyler 1787-ben, aki tanulmanyozta a demokraciakat es levezette az elkorcsosulasuk folyamatat es az onkenyuralomba valo hanyatlasukat.

  Ami a vilagon az allami burokraciak novekvo befolyasat illeti:

  Teljesen igaz, hogy ez a trend. Mit hoznak fel a politikusok erre mentseget? A vilagvalsagot temeszetesen. A vilagvalsag okat a politikusok abban latjak, hogy tul nagy szabadsag volt, nem eleg allami kontrol. Obama europai stilusu szocializmust akar, hogy megakadalyozza a valsag sulyosbodasat es az ujabb valsagok kialakulasat. Nos, legutobbi infoim szerint Europaban, ahol mar evtizedek ota mukodik a szocializmus, sokkal nagyobb a valsag, mint itt!

  A valsag okai kulonben nagyreszt az allami burokraciakban talalhatok az USA-ban es Europaban is. Nevezetesen: A liberalisokban, akik elhitettek a tomegekkel, hogy minden JAR nekik, sajat lakas, auto, plazma tv, ingyen oktatas, egeszsegugy, munkahely, segely, minden, amit csak kivan a barom nep. Minden jar mindenkinek. Dolgozni persze nem kotelezo semmiert. Ezert vannak a bankok, nekik van penzuk – mondta az allam – ami tamogatta a bankokat, mogejuk allt es fedezetet adott nekik, hogy felelotlenul szorjak a penzt funek-fanak. A lenyeg, hogy a bunkok jol eljenek es ujra rank szavazzanak!!!

  Nos, kiderult, hogy a bankoknak is veges a tokejuk! Ki hitte volna??? A penz elfogyott. Most kellene fizetni vissza a kolcsonoket, de hat arrol nem volt szo!!!

  Diohejban, ami tortent az az, hogy a liberalisok segitettek az ostoba tomegeknek eltapsolni a vilag megtakaritott penzet.

  Ezert most, mindenki szopik, amig ujra el nem kezdenek az emberek tobb erteket teremteni, mint amennyit fogyasztanak. Ez az egyeduli kiut a valsagbol. Az ujabb kolcsonok, amiket most mar az allamok vesznek fol – mivel a bonkok mar bedoltek – ha meg van kitol, ha meg nincs, akkor nyomtatnak, csak sulyosbitani fogjak a helyzetet. Miert? Mert ez az uj kolcson penz ugyanugy el lesz tapsolva es amikor ez is elfogyott, akkor meg egy oriasi adossag is lesz mindenki nyakaba, azon tul, hogy semmi toke nem maradt a vilagon olyan beruhazasokra, amik hasznot is hoznak, vagyis amikre epul a gazdasag. A vilag allamai kiszippantja a toket a piacrol, mint az oxigent, ami nelkul nemhogy tuz nincs, de a parazs is kialszik.

  Miert tapsoljak el az allamok az uj kolcsonoket? Mert tovabbra is az a celjuk, hogy az emberek jol eljenek, ahogy megszoktak, vagyis tobbet fogyaszthassanak, mint amennyit megtermelnek. Az allamok olyan fuggove valtak a penzkolteshez, mint egy heroin fuggo a heroinhoz. Ami nem csoda. Ha az allam nem koltene el az utolso fillereket is a kulonbozo segely programokra, hogy probaljak az eletszinvonlat szinten tartani, akkor az rohamosan csokkenne es a politikusok hamar a villanypoznakon talalnak magukat. Ezert a koltekezes addig megy, amig az utolso filler is elfogyott. Ha mar nem lesz, aki kolcsonozzon, akkor majd elveszik eroszakkal!

  Ekkor jon majd az igazi vilagvalsag, ami egy totalis anarchiahoz, vagy rabszolgasaghoz fog vezetni.

  Minaddig, amig az emberek nem tanuljak meg a kovetkezoket, addig nincs esely a valsag megoldasahoz:

  Fogyasztani csak akkor lehet, ha a termeket valaki elobb megtermelte! Kolcsonbol elni nem lehet az idok vegezeteig! Sajnos ilyen rendszert meg nem talalt fel senki:(

  Ami a bankokat illeti:

  A szabadpiaci elvek szerint ezeknek a bankoknak tonkre kell menniuk, ami abszolut a legjobb megoldas lenne. Egy a problema ezzel: Ha a legnagyobb bankok becsodolnek, a kisebbek lehet, hogy nem tudjak hirtelen felvenni a fonalat es ez nagyon sok nyereseges vallalat bedoleset is jelentene, akik hitelbol finanszirozzak a mukodesuket, novekedesuket. Erre tehat kell egy athidalo megoldast talalni, ezert az ideiglenes allamositas nem egy tragedia. Erre mar tobbszor volt pelda a tortenelemben, Alan Greenspan szerint minden 100 evben egyszer.

  Ami a dollar nyomtast illeti, az totalis baromsag! A dollar inflacioja elkerulhetetlen lesz, a kerdes csak a merteke.

  #237722 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  elvileg

  a szabadpiacnak-gazdasagi fejlodesnek tenyleg az alacsony adok, csekely ( vagy Adam Smith szerint zero) allami beavatkozas es nulla protekcionizmus kedvez. Most azonban ugy tunik ellentetes folyamatok indultak volna el a Vilagban: Novelik az allam szerepet a gazdasagban. Felmerult a bank allamositasok gondolata meg egy olyan liberalis szellemu orszagban is mint az USA. Hir:
  ” A pénzügyminisztérium, a jegybank szerepét betöltõ Fed, valamint a szövetségi bankellenõrzési hatóságok szokatlanul éles hangú közös közleményben tudatták: a kormány közvetlen tulajdonhányadot követelhet magának a penzintezeteknel. A kormány jelentõs törzsrészvénypakettet szerezzen a harmadik legnagyobb amerikai bankban, a Citigroupban. A bankcsoport tavaly 45 milliárd dollár közvetlen tõkeinjekciót kapott az államtól, amiért cserébe a pénzügyminisztérium szavazati jog nélküli, garantált osztalékkal járó elsõbbségi részvényeket kapott. A tárgyalások most arról zajlanak, hogy a Citigroup az állam elsõbbségi részvénycsomagját átváltaná törzsrészvényekre”
  Tehat mar nem csak arrol van szo hogy sima kolcsont ad az allam a banknak hanem szavazati jogot is kap a torzsreszvennyel egyetemben: azaz allami hivatalnokok mondjak meg a tovabbiakat. Nemetorszagban detto hasonlo a helyzet az allamositasokkal kapcsolatban.
  Szerintem jobb lett volna hagyni ezeket a bankokat es a sajat reszvenyeseire bizni a feltokesitest- ha ez nem akkor menjen csodbe. Az allam pedig amig nem erosodik vissza privat banki szektor letrehozta volna a sajat banki halozatat hogy athidalja a hitelezest. Az USA-nak konnyu dolga van hiszen a dollar amig vilagpenz marad addig nem kell mast tenni mint nagyteljesitmenyu nyomdagepeket venni es penzt nyomtatni. A vilag orszagai meg mogeteszik a penznek az arufedezetet igy az inflacio sem szabadul el. Ugy kellene csinalni hogy nyomtatnanak penzt azert a fejlodo piacoknak is hogy az egesz vilagon ujrainduljon a gazdasagi novekedes. Sot, lehetne pl penzt adni az embereknek pl. Nemetorszagban most minden roncs utan ad az allam 2500 eurot amit kocsi vasarlasra lehet forditani.
  Mas.
  Ado kerdesben az aprlisban megrendezett G20 talalkozo fo tema lesz az adoparadicsomok felszamolasa. Ebben valahogy minden kormany egyseges. Szigoritani akarjak a bank es tokepiaci szabalyozast is.
  Protekcionizmus kerdeseben szinten erosodest latunk.
  Gyurcsany is most hirdette meg a Patriota gazdasagpolitikat, ami eleg furcsan hangzik egy szoclib politikus szajabol, de idaig jutottunk. Az europa parlamanetben is felerosodtek az olyan hangok ami szigoritana a toke es szemelyek szabad mozgasat. Remelhetoleg a golbalis, EU-s, hazai politika nem a rossz megoldasokat fogja megtalalni mert abbol komoly “vilagfelfordulas” lehet. Sokan azt mondjak: megnovekedett annak az eselye hogy a fejlett demokraciakban 10-20 eves tavlatban akar diktatorikus rendszerek is kialakulhatnak

  #237721 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BK

  Sok mindenben igazad van, ami a magyar realitast illeti, de azert nehany dolgora felhivnam a figyelmed, ami szerintem rosszul itelsz meg:

  “A masik javaslat mar nagyon nem tetszik, amely szerint 80 ezerrel akarjak csokkenteni a kozszolgak szamat. Szemely szerint nekem a felesegem kozszolga es engem ez szemely szerint nagyon rosszul erintene( igy nem is tamogatom).”

  Minden jogod megvan valamit nem tamogatni, de a te szemelyes erdeked nem biztos, hogy egybeesik az orszag tobbsegenek az erdekevel, sot ebben az esetben epp ellentetben all!

  Ha az adofizetok egy funkciot kivesznek az allam kezebol, akkor 2 dolog tortenhet:

  1. A funkcio nem lesz betoltve tobbet – ez azt bizonyitja, hogy egy folosleges funkciorol volt szo, amire idaig elpocsekolodott az adofizetok penze,
  2. ha a funkciora szukseg van, akkor azt be fogja tolteni egy privat vallalkozas. Ebben az esetben a kozalkalmazott nem feltetlen vesziti el a mukajat, de majdnem biztos, hogy ezutan versenyeznie kell, tehat jobban kell dolgoznia, mint amikor az allamnak dolgozott. (Hacsak nem egy olyan privat ceg veszi at a funkciot, ami szinten monopolhelyzetben van.)

  A legtobb kozalkalmazottnak emiatt nem fog tettszeni, hogy privatizaljak oket, ami ertheto, de ha a kozalkalmazottak kenyelmet vennenk a legfontosabb kriteriumnak, akkor ezen az alapon az osszes munkahelyet allamositani kellene, hogy a tobbi dolgozok is kenyelmesen dolgozgassanak az allami munkahelyeiken es ne legyenek kiteve a versenybol adodo stressznek. Ez a modszer mar ki lett probalva a Kadar rendszerben. Nem nagyon mukodott.

  “Az egeszsegugy, rendorseg, tuzoltosag, regionalis szakig szervek oriasi letszamhiannyal kuszkodnek es nem tudja ellatni a feladatat, ha ebbol elvesznek akkor osszeomlik a kozszolgalati rendszer.”

  Vajon miert van egy teruleten munkaero hiany? Ezt neked kellene a legjobban tudni, ha munkaero kozvetitessel foglalkozol. Azert, mert a dolgozok fizetese nem tukrozi a piaci viszonyokat, hanem mestersegesen le van nyomva az allam altal, ezert keves ember megy arra a teruletre dolgozni. Hogyan lehet ezt orvosolni? Semmikeppen sem tobb adoelvonassal! Ehelyett piaci arakat kell fizettetni azokkal, akik a szolgaltatasokat hasznaljak es mindjart kiderul, hogy tenyleg mekkora szukseg van az adott szolgaltatasra. Ezen tul KENYSZERITENI kell a szolgaltatokat a versenyre, aminek epp az ellenkezoje tortenik az allami szferaban.

  Ha a rendorseget pl. meg akarjuk tartani, mint allami szolgaltatas, de nincs ra penz, azok utan, hogy az allam elvonta a GDP 51%-at, az azt jelenti, hogy az allam valahol elkepeszto mennyisegu penzt pocsekol el. Ennyi elvonasbol minden allampolgar melle lehetne 3-4 szemelyi testort allitani.

  Tehat a problema az allam merete. Az allam kivetel nelkul mindig kevesbe hatekonyan lat el egy funkciot, mint magan vallalkozasok, amik kenytelenek egymassal versenyezni. Ebbol kifolyolag, minel tobb funkciot vallal magara az allam, annal tobb az elvesztegetett penz. Eppen ezert kell az abszolut minimumra szoritani az allami funkciokat.

  “Az a paradox helyzet van Magyarorszagon hogy a kozszfera az ertelmiseg menedekhelye 20 eve Magyarorszagon. Stabil egzisztencia, kivetelektol eltekinte, sehol sincs a pirivat szferaban sajnos.”

  Ez nem sajnos! A sajnos az, amikor egy munkahely “BIZTOS”!!! Egyetlen munkahelynek sem lenne szabad biztosnak lennie!!!

  Amikor egy munkahely biztos, akkor az azt jelenti, hogy akarmilyen szarul dolgozik a dolgozo, akarmennyi penzt, idot, energiat veszteget el, akkor is megmarad a munkaja, nem lehet kirugni es athelyezni egy olyan munkahelyre, ahol HASZNOT, erteket teremlne ahelyett, hogy a mar megtermelt erteket pocsekolna. Eppen ez a baj az allami munkahelyekkel es ez a baj az “ertelmiseggel” is. Sok esetben az “ertelmisegre” semmi szuksege nincs a tarsadalomnak, mivel ezek semmi hasznot nem termelnek, megis ki kell fizetni a bereiket, azokat a bereket, amik egyaltalan nem tukrozik az altaluk megtermelt javakat (ami zero), hanem egy allami diktum.

  Ha az “ertelmisegi” nem tud olyan ertektermelo tevekenyseget folytatni, ami kezzelfoghato es ami alapjan a piac meg tud allapitani egy fizetseget a szolgaltatasaiert cserebe, akkor ez az ertelmisegi nem er semmit, a munkaja felesleges, az osszes penz, amit kap az allamtol kidobott, elpocsekolt penz.

  Ami az inaktiv tomegeket illeti:

  Biztos, hogy a magyar tomegek nem ertik a kapitalizmust es emiatt nem is tudjak kihasznalni az abban rejlo elonyoket es osztonosen az allamba kapaszkodnanak minden problema megoldasahoz. Ugyanakkor, az alacsony adok odavonzzak a vallalkozokat kulfoldrol is, akik viszont tudjak mirol van szo es van megtakaritott, befektetni valo tokejuk is. Ez tortent Irorszagban is, ahol a dolgozok fele az allami szektorban dolgozott, a masik fele meg birkakat legeltetett. Az alacsony adok viszont pillanatok alatt odavonzottak a kulfoldi toket es hirtelen olyan munkaero hiany alakult ki, hogy a legnagyobb munkanelkulisegbol a legnagyobb munkaero importalo orszag lettek a 90-es evekben.

  Persze ahhoz, hogy ez megtortenjen, nem lehet populista, protekcionista politikat szorgalmazni es a vallakzokat az alapjan megkulonboztetett elonyben reszesiteni masokkal szemben, hogy az illetonek mi a nemzetisege! Az uzletben a nemzetisegnek, fajnak, anyanyelvnek es hasonlo konszideraciknak semmi helyuk. Akik ezeket forszirozzak, azok vagy komplett idiotak, vagy tudjak ugyan, hogy ez kart okoz az orszagnak, de nem banjak, csak hatalomra kerulhessenek.

  #237720 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem

  billentett ki…egyszeruen az a helyzet hogy szofisztikaltan probalom meg szemlelni a Vilagot. Nem probalok meg egy adott ideologia- elvrendszer kore epitkezni es abbol levezetni minden gondolatot. Adott kerdesekben vallhatok eppen liberalis gazdasagi elveket is. Tarsadalmi folyamatokat meglehetosen nehez egzakt modszerekkel vizsgalni- es a letezo szamokbol- amelyet termeszetesen statisztikai hivatalok, kutatointezetek kozolnek- mar eleve nagy hibaszazalekkel lehet kalkulani, a manipulacio eselye is fennall. Ha mar vannak kozolt szamok, amelyek tetelezzuk fel hogy pontosak akkor a kulonbozo elemzok , kulonbozo folyamatokat tudnak kiolvasni belole annak megfeleloen hogy milyen politikat akarnak megtamogatni.
  Elvben peldaul az adocsokkentessel es kisebb allammal mindenki egyetert, de amikor hozza kezdenek nyulni ehhez a kerdeshez akkor mar elojonnek a kulonbozo tarsadalmi csoportok erdekkulonbsegei.
  Itt van pl. a Reformszovetseg ( Bekesi Laszlo, Chickan Attila, stb)uj javaslat csomagja, amivel 355 milliardot lehetne sporolni, a kormyany altal eloiranyzott 210 helyett. 5 millioig mindenki az also kulcs szerint adozna- na ez tetszik mert egy csomo penz a zsebembe maradna. A masik javaslat mar nagyon nem tetszik, amely szerint 80 ezerrel akarjak csokkenteni a kozszolgak szamat. Szemely szerint nekem a felesegem kozszolga es engem ez szemely szerint nagyon rosszul erintene( igy nem is tamogatom). A kozszferaban mar nincs olyan allomany amit ennyivel csokkenteni lehetne. Az egeszsegugy, rendorseg, tuzoltosag, regionalis szakig szervek oriasi letszamhiannyal kuszkodnek es nem tudja ellatni a feladatat, ha ebbol elvesznek akkor osszeomlik a kozszolgalati rendszer. Egy nehany ezer fo tartalek van a regionalis kozigazgatasban es az oktatasban, limitaltan leepitheto, de vigyazni kell annak tarsadami hatasaival.
  Az a paradox helyzet van Magyarorszagon hogy a kozszfera az ertelmiseg menedekhelye 20 eve Magyarorszagon. Stabil egzisztencia, kivetelektol eltekinte, sehol sincs a pirivat szferaban sajnos. A kulfoldi cegek ugyan jol fizetnek, de kiszamithatatlan, konjunktura-zfuggo egzisztenciat adnak. A magyar cegekrol meg ne is beszeljunk: se penz se biztonsag. Kialakult ezert egy rendszer, ami meglehetosen kontraszelektiv, de az ertelmiseg jelentos reszenek a menedekhelyet jelenti
  A masik alaptezise a reformereknek az adocsokkentes mindenhatosagaba vetett hit. Magyarorszagon sajnos ez sem jelentene egy gazdasagi felfutast automatikusan. Itt az egesz rendszer ugy ahogy van elhibazott. Mar a rendszervaltas utan elcsesztek az egeszet, amikor nem alakitotak ki a tulajdonosi szemlelet az emberekben. Akkor kellett volna jobban segiteni a tulajdonszerzest, elmagyarazni hogy mire valo a reszveny es miert jo ha az ember takarekoskodik es tud magarol gondoskodni. Oktatni kellett volna a piac mukodeset es vallalkozasi ismeretet tanitani es kedvezmenyes hitelekkel, adomenteseggel segiteni az uj vallalkozasokat. Az iskolakban meg nem a sok elmeletet es bolcsletet hanem gyakorlati tudast es nyelvtudast. Ezeket elmulasztottak megtenni vagy csak gyenge probalkozasok voltak, ezert mara kialakult egy sokmillios ( igazbol senki sem tudja mennyi) reteg aki semmire sem hasznalhato: se iskolai vegzettseg, piackepes szakma, nyelvtudas, toke….semmi. Az allam meg zsakutcaba kerult. Az adocsokkentes lehetosegei limitaltak ilyen merteku inaktiv tomeg mellett. Amikor pedig ado kerdesben gondolkodunk ezt nagyon is figyelembe kell venni. Korabban irta egy hozzaszolasommal kapcsolatban Adrienn, hogy szerinte zavargas vagy lazadas nem varhato Magyarorszagon. Ezzel ellentetban en ugy gondolom hogy van ra eleg nagy esely az elkovetkezendo 2-3 evben. Ha itt a deklasszalodas tovabb folytatodik, ue. a kadari “kisember” kispolgar tovabb sullyed eletszinvonalban akkor nekimegy a hatalomnak meg mindenkinek aki ” gazdag “
  Ezen okbol kifolyolag gondolom hogy az adorendszerhez, szocialis szferahoz mielott hozzanyulnak, jol at kell gondolni, foleg itt feluton a valsagban otletelni eletveszely.

  #237719 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Igazad van Zoli Bátyó.

  De hát eközt a sok sületlenség -más meg a krumplimat tartja annak:o)-közt választékbõvítésnek szánom az erdõszéli tanyasi kertész storyját.:o)Hátha valakinek tetszik a hangulat és vesz magának egy jó kis akáclombos,eperfás,szõlõlugasos tanyát valahol a ceglédi határban.Mondjuk az enyém pont nem ilyen,nálam csak egy szép akácfa,meg rózsák,meggy,málna,halom kutya,nyúl,tyúk,stb van.:o)
  …és ha már megvette a tanyáját az a valaki,akkor kipofozva a házat-ha kell,vagy újat épít-csinálhat magának egy kemencét az udvarra,meg egyéb -amiért más betondzsungellakók jó sok pénzt fizetnek-pihenõalkalmatosságokat …és csak hallgatja nyáron esténként a tücsökzenét,kifeküdve a nappal felmelegedett teraszra,verandára…nincs is ennek(no meg a pecázásnak,erdõjárásnak)párja…
  Na gyerekek véget is ért a varjúdombi mese:DD

  #237718 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  khm…

  Végigolvastam a lemaradásomat …hát jol elfáradtam rajtatok..:)

  Joe bátyo,szokás szerint igazságokat ir,meg pökhendi stilusával,és egyszerüségével kibillentette Bk barátunkat (is)a hitéböl..

  Egyedül csak Tiboromat nem értem…Neked egy netes naplot kéne vezetni..Hogy ma épp mit csináltál a farmon…
  Zsákolás,vetés…stb…Nem tudom,mit vársz???együttérzést,dicséretet,netán mást..?
  Van véleményed x thémárol..de mindig leirod mellé épp,hogy
  milyen jo a töltöttkáposzta,vagy hogy szálka ment a kezedbe ahogy kapáltál…

  Ha azt várod,hogy ezügybe diskuráljon veled valaki akkor nyiss erröl egy topicot…vagy passz…nekem tökmindegy…
  Ezt ne vedd gorombaságnak,hogy ezt megjegyeztem…Vagy mostmár határozottan gondolom,hogy csinálj egy netes naplot a mindennapjaidrol a farmon…Már csak azért is mert ha igy szétszorva irod le,hogy mi jot csinálsz…akkor még a végén lemaradok valamiröl…Azt meg nem tudnám elviselni…:)

  Addig is jo anyázást mindenkinek…és isten áldjak mindenkit,

  Zoli

  #237717 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Rohadjon meg

  minden párt a tagságával együtt.
  Na ilyen szép egyetértésben hol isszuk az elsõ kört?:o)
  Én a bográcsozást bevállalom,ilyet (amilyet a feleségemmel csinálunk—mármint halászlé és hasonlók:o))még biztosan nem ettetek.(na mostmár ,hogy ezt leírtam meg is éheztem,megyek szétnézek a hûtõben,meglesem a székelykáposztát:o))
  Tegnap vettem egy rakás vetõkrumplit,majd megszakadtam annyit zsákoltam…

  #237716 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BK

  “Persze az elvi kerdes hogy az ember nem szivesen aldozza az adojat politikai partok mukodesere, szivesebben adnank az allatkorhaznak meg az arva gyerekeknek, onkentesen.”

  Errol van szo!!!!

  Persze az erdekes ebben az, hogy a partok minden szivfajas nelkul lenyuljak az adofizetok penzet, azok beleegyezese nelkul, eroszakkal, csak hogy a sajat mukodesuk finanszirozva legyen, mikozben nagyon jol tudjak, hogy emiatt kevesebb penz jut az onkentes adomanyozasra az allatkorhazakra, az arvakra, betegekre es hasonlokra, amik allitolag a politikusok szivugyei. Ebbol is nyilvanvalo, hogy a politikusok leszarnak mindenkit, egyedul a maguk erdekeit nezik es ez teljesen fuggetlen attol, hogy melyik partrol van szo.

  Az a part, ami nem kepes KIZAROLAG ONKENTES adomanyokbol fenntartani magat, az nem erdemes arra, hogy fennmaradjon.

  #237715 Hozzászólás

  BK
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  helyzet

  pedig az, hogy a Te adodbol fogja a fidesz kiadni a propaganda kiadvanyat! Az en adombol meg az SZDSZ es az MSZP!:) A partok mukodeset is mi – adofizetok -finanszirozzuk! Persze ez meg nem lenne eleg semmire ezert ott van a partokhoz kotodo “holdudvar” gazdasagi maffia aki plussz penzt juttat ehhez a ” csekely osszeghez”
  A parlamenti pártok alapítványainak támogatása 2008-ban:
  MSZP Táncsics Mihály Alapítvány 519 millió Ft
  Fidesz-MPSZ Szövetség a Polgári Magyarországért 403 millió Ft
  KDNP Barankovics Alapítvány 126 millió Ft
  SZDSZ Szabó Miklós Szabadelvû Alapítvány 116 millió Ft
  MDF Antall József Alapítvány 95 millió Ft
  A 2008-as módosítás nyomán minden, költségvetési támogatásra jogosult (egy százaléknál több szavazatot szerzett) párt alapítványa is jogosult a támogatásra, vagyis állami pénzt kaphatnak a MIÉP és a Jobbik alapítványai is (a két párt közös listáira 2006-ban a választók 2,2 százaléka szavazott)
  Persze az elvi kerdes hogy az ember nem szivesen aldozza az adojat politikai partok mukodesere, szivesebben adnank az allatkorhaznak meg az arva gyerekeknek, onkentesen.

  #237714 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Adrien

  Ez esetben igazad van.

  #237713 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kiegészítés Spidremannek

  Az elõzõ írásomban a 2008 helyesen 2009, csak melléütöttem.
  Ami a lényeg: Az én nézetem szerint BÁRKI, BÁRMILYEN (AKÁR TELJESEN EGYOLDALÚ, VELEM ELLENTÉTES) NÉZETEKET HIRDETÕ ÚJSÁGOT MEGJELENTETHET!
  Egyetlen kikötésem van: EZT NE AZ ÉN ADÓMBÓL TEGYE! Az ilyen újságok kiadási árát – mint ez a lap – ugyanis elõbb-utóbb én fogom megfizetni Veled együtt az adónkból.
  A Magyar Nemzettel, meg a Heti Válasszal azért nincs bajom, mert azok önmagukat tartják el a bevételeikbõl. (Bár a Heti Válasz még a FIDESZ kormány alatt kapott állami támogatást, akkor ez nem is tetszett nekem.)

  #237712 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Akkor

  egyidõsek vagyunk.

  #237711 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Spidremannak

  Én azt soha, egy szóval sem állítottam, hogy szeretem GYF-et. Én csak ilyen dolgokat állítok:
  1./ Az MSZP-n belül GYF-et OV segítette a hatalomra a populizmusával (kellett az MSZP-n belül is egy populista politikust találni, hogy OV-vel szemben esélyes legyen az MSZP) Ez sikerült is (GYF), de ettõl az országnak nemhogy nem lett jobb, hanem sokkal, de sokkal rosszabb!!
  2./ Azon akadtam ki kevésbé, hogy egy magát “közéleti napilap”-nak nevezõ újság egyoldalúan azt hangoztatja, hogy “gonosz lopcsány”. A legjobban azon akadtam ki, hogy egy adott körzetben lévõ idõközi választásról a következõt írták (nem tudom már idézni szó szerint, de a lényeg ez): A “Z” körzetben a 2008. akármilyen hónap, akármilyen napján a FIDESZ színeiben XY indul. És PONT!!! Azt meg sem említették, hogy esetleg más pártok színeiben is indul valaki, és ha indulnak mások is, akkor kik azok.
  A Magyar Nemzet ebbõl a szempontból azért jobb, mert legalább az ellenfelek neveit is feltünteti, maximum megírja azt is, hogy azok miért hülyék, tisztességtelenek, stb. Meg a Magyar Nemzet egy PÉNZÉRT MEGVEHETÕ újság. Aki akarja megveszi, aki meg nem akarja, az nem.

  #237710 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mármint én?

  Igen.

  #237709 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az emilcímem

  a védjegyem és elárul mindent a maszopszadesz hordához való viszonyomról.(Te 72-es vagy?)

  #237708 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én nem az a Joe vagyok,aki a hülyeségeket írja.

  Adrienn.

  Ok hogy nem tetszik,hogy azt írják,hogy a gonosz lopcsány,akarom mondani gyurcsány tönkretette az országot.Tiszteletben tartom a politikai nézeteidet.

  Egy kérdésem van.

  Jó pár éve,még az EU csatlakozásunk elõtt,Mo. példaértékû volt a többi csatlakozásra váró ország elõtt.Abban az idõben,még 2005-6 körüli Euro bevezetésrõl beszéltünk.
  A gazdaság mûködött,a GDP emelkedett.
  Minden ment a maga útján..

  Aztán jött lopcsány,és csürhéje.

  Most hol tartunk,…..

  Tök utolsó az ország,minden tekintetben..

  Euró?

  Talán 2015 körül..

  És ez nem FIDESZ,vagy bármelyik jobboldali párt véleménye.Ezek tények.

  Te jössz.Ha esetleg Szerinted nem így történt,akkor várom válaszod.

  #237707 Hozzászólás

  Kárpáti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Engem az sem rázna meg ,csak egy darab földem legyen.

  A nagyapámnak volt kapája,tehene,egyéb állata,földje,stb.
  88 évig élt.Meg voltak internet,meg egyéb marhaság nélkül.Apu 73 éves ,napi 20-40 kilométert biciklizik,mesteremberként(mert az õ idejében az volt a divat) végigkapálta az életét,meg végigbogarászta a kertekben,mezõn és hálistennek nem lehet agyonütni,olyan kondiban van,tele tervekkel,állandóan csinálna valamit.A feleségem nagymamája 84. éves nemrég gyógyult fel rákból(apu is bõrrákos volt a sok félmeztelen kapálástól) és még mindig ,,fejen állva” veteményez,kapál,stb.Életvidám úgy,hogy a fiát 1990-ben eltemette.Akert,meg a zöld csodát tesz.(a fogyasztása is)Egyikük sem bagózott soha,mindig a kert volt a mindenük.Sõt az öregem már 9 éves korában kiáskálta az akáccsemetéket az árokpartról és lehordta a kert végébe,ahol elültetgette.12 évesen már a nagyapámmal kapált.

  Ezt meg a fõcímhez:
  Tüntettek a Kossuth téren
  2009. február 13. 16:54 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése FigyelõNet, MTI

  Mintegy két és fél ezer ember részvételével tüntettek “a Magyar Hírlapot ért miniszterelnöki támadás miatt, a sajtó- és véleményszabadság érdekében” Budapesten, a Kossuth téren.

  A felszólalók többsége a miniszterelnök kemény bírálata mellett külön köszönetet is mondott Gyurcsány Ferencnek azért, hogy a lehetõ legjobb ingyenreklámot biztosította a lapnak.

  Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa az összegyûltek elõtt azt hangoztatta: Gyurcsány Ferenc alkalmatlan miniszterelnöknek, nagyobb károkozóként fog a történelembe bevonulni, mint Rákosi Mátyás. Farkas Félix a Lungo Drom képviseletében arról beszélt, hogy Bayer Zsolt írása nem sértõ a cigányság számára.

  Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája (Fotó: MTI)

  Szerinte Gyurcsány Ferenc a cigányság mögé bújva sértette meg a sajtó- és véleményszabadságot azáltal, hogy bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen. A Lungo Drom nevében lemondásra szólította fel a miniszterelnököt és kormányát.

  Gyurcsány, a hibbant Néró?

  Kapcsolódó írásokGyurcsány a Magyar Hírlap elleni bojkotra szólított felMorvai Krisztina, a Jobbik európai választási listavezetõje “hibbant Nérónak” nevezte Gyurcsány Ferencet. Õ azt köszönte a miniszterelnöknek, hogy lépésével ismét összehozta az embereket.

  Stefka István, a Magyar Hírlap fõszerkesztõje arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc átlépett egy határt: a rákosi-kádári idõket idézve akarják “befogni a lap száját”.

  Bayer Zsolt közíró beszédében úgy vélte, hogy Magyarországon a bajok akkor kezdõdtek, amikor kitalálták azt, hogy a tolvajokat nem tolvajoknak, hanem megélhetési bûnözõknek kell hívni. Azt hangoztatta, Magyarországon már 700 éve cigánynak nevezik a cigányt, ennek így is kell maradni, “õk a barátaink”. Ugyanakkor a tanárokra támadókat, a gyilkosokat, a rablókat, a tolvajokat, akik adott esetben cigányok, cigányoknak is kell nevezni.

  Néhányan összeverekedtek

  Széles Gábor és Bayer Zsolt többekkel együtt egy Ikarus-busszal érkezett a helyszínre, ahol tapssal fogadták õket. Több tüntetõ árpádsávos és nemzeti színû lobogót tartott a kezében. Többen azt skandálták: “Gyurcsány, takarodj!” A megmozdulást Széles Gábor televíziója, az Echo TV egyenesben közvetítette. A kamerák egy pillanatra mutatták azt is, hogy a tömegben néhányan összeverekedtek.

  Két és fél ezren álltak ki a lapért (Fotó: MTI)

  A rendõrség lezárta a Kossuth tér egy részét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elõtt, a 2-es villamos a tüntetés ideje alatt nem járt. A tüntetést követõen az emberek többsége a Kossuth téri metróállomásra özönlött be, ezért rendõri irányításra volt szükség a mozgólépcsõknél.

  Helyes volt a bojkott?

  Helyes döntés volt a Magyar Hírlap elleni bojkott – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivõ, miközben a Kossuth téren mintegy két és fél ezren tüntettek a napilap bojkottja ellen és a sajtószabadság mellett.

  A megmozdulás hangneme, az, ahogyan az ott jelenlévõk beszéltek a magyar közállapotokról, azt támasztja alá, hogy helyes volt a Magyar Hírlap ellen ezt a döntést meghozni – fogalmazott.

  Mint mondta, azoknak az írásoknak az ismeretében, amelyek ezt a döntést kiváltották, a miniszterelnök úgy gondolja, hogy éppen az lenne a furcsa, ha a szélsõjobb nem demonstrálna a döntés ellen.

  Közölte: eddig nem érkezett olyan jelzés, hogy bármelyik állami cég vezetõje kifogásolta volna a miniszterelnök azon kérését, hogy szüntessék meg a lap elõfizetését. Mindenki egyetértett ezzel a döntéssel – közölte Daróczi Dávid.

  Az önkormányzatok a tüntetõk pártján

  A bojkott kezdeményezésére reagálva a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alkotmány 61. § (1) és (2) bekezdése egyrészt kimondja: “a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra”, másrészt azt is hangsúlyozza: “a Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát”.

  Mint megjegyezték: ennek kinyilvánításával az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a sajtószabadság elleni “nyílt, durva miniszterelnöki támadásra”.

  A MÖOSZ ehhez azt is hozzátette, hogy közleményükkel nem a bojkottot kiváltó publicisztika “igazságtartalmát” vagy “esetleges sértõ” jellegét kívánják vitatni, hanem a sajtó szabadságának védelmében kívánnak szót emelni.

  legyen ön is fn tudósító!
  Ön is szemtanúja volt az eseménynek? Felvételt is készített? Ossza meg a többi olvasóval, kerüljön az FN címlapjára!

  Gyurcsány letiltatná a Hírlapot

  A Magyar Hírlap hétfõn közölte Bayer Zsolt hosszú írását a veszprémi kézilabdásokat ért gyilkos támadásról “Betelt a pohár” címmel. Másnap a kormányszóvivõ közleményben tudatta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap elõfizetését.

  Az illetékes vagyonkezelõ szervezeten keresztül a kormányfõ arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

  A miniszterelnök utasította a rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elõ a megfelelõ sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár címû írással kapcsolatban.

  http://www.magyarhirlap.hu/Belfold_index.php

  #237706 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Oh, igen?

  “Az ember miatti problémák CSAK az eszközhasználatból adódnak.”

  Es te nem vagy “Greenpeace-féle idióta”?

  A tiszaparti idillednek pedig hamarosan bucsut mondhatsz, amikor a Vilagkormany elhatarrozza, hogy tul nagy a karbon labnyomod es emiatt be kell koltozzel egy 23m2-es panelhazba a csaladoddal egyutt, ahol a futest, a villanyt es az internethasznalatot a politburo fogja szabalyozni, nehogy valaki tobb energiat hasznaljon, mint a megengedett!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 110
Hozzászólás: Újabb Fidesz propagandaújság
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.