Ukrajna két napban

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Ukrajna két napban

 • Ennek a témakörnek tartalma 1 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #53201 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kb. 20 évvel ezelőtt voltam utoljára Ukrajnában, ami ugye nem is igazán számít ma már. A mostani kiruccanásomat azzal kezdeném, hogy érdemes alaposan tájékozódni indulás előtt, mert igazából senki (!!!) sem tudja, hogy mi is vár az emberre a határon. Még az ottani magyar határőrök is mondtak olyanokat, aminek a fele sem volt igaz. Legalábbis a mi esetünkben.
  Mi autóval mentünk és pár órás utánajárás után kiderült (szerencsére még itthon), hogy ha nem az én nevemen van az autó, akkor közjegyző által hitelesített meghatalmazással engedik csak be az ukránok. 1500 Ft és újabb pár óra után, zsebemben a papírral már száguldottunk is a határ felé.
  Kifelé a határon semmi problémánk sem volt, pedig a magyar oldalon azt a jó tanácsot kaptuk, hogy minden egyes apróságot jelentsünk be az ukrán oldalon, különben elveszik. Na ez nem bizonyult hasznos információnak, az ukránokat ugyanis egyáltalán nem érdekelte, hogy mi van nálunk.
  A határon túl a hegyek felé vettük az irányt. A tájjal és az emberekkel nem volt gond, még az üzemanyagárakkal sem :), ellenben az utak olyan rossz minőségűek, hogy helyenként 10-20 km/h sebességgel lehetett csak menni, volt, hogy 50 km hosszan. Több alkalommal is láttunk kifordult kerekű autót vesztegelni az út mellett. Az útirányunk Tiszabecs – Huszt – Hegyek között erre-arra – Munkács – Beregszász volt.
  Nagyon tetszettek a hegyi falvak kimondottan Erdélyre emlékeztettek. Az emberek kedvesek voltak, a szállás olcsó 2800 Ft/fő/éj zuhanyzós, WC-s szobában vagy faházban.
  A borscs leves nekem nem jött be, de ehető. Ellenben finom sajtok és olcsó vodka, pezsgő kapható.
  Hazafelé a határon, az ukrán oldalon mondhatni senkit nem érdekelt, hogy mit viszek (a közjegyzői papírt megint kérték). Ellenben a magyar oldalon meglehetősen sokat tökölődtek. Igazából fogalmam sincs miért, mert gyakran azt láttuk, hogy a vámosok csak beszélgetnek egymással karba tett kézzel és a sor nem halad. Kb. másfél órát vártunk, hogy megmutathassuk a kocsi motorterét, meg a többi eldugott zugot, és végre valaki elmondja, mennyi üzemanyagot lehet áthozni. Hét naponként egy teli tank engedélyezett, egyébként csak annyi, amennyit kivittünk. Ezt szigorúan rögzítik kilépéskor és belépéskor is.
  Nekem a hegyek nagyon tetszettek, de legközelebb biztos, hogy terepjáróval megyek.

Hozzászólás: Ukrajna két napban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.