US Visa petition

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika US Visa petition

 • Indította
  Témakör
 • #17506 Hozzászólás

  Online petíciót indítottak magyar állampolgárok, tiltakozva az Egyesült Államok megkülönböztetõ vízumkiadási gyakorlata ellen. Az Egyesült Államok a petíció kezdeményezõi szerint méltánytalanul bánik az EU-hoz 2004-ben csatlakozott kelet-európai államokkal, hiszen míg a nyugat-európai országok vízummentesen léphetnek be az országba, a kelet-európai országok polgárai gyakran megalázó körülmények közepette kénytelenek vízumért folyamodni, ráadásul kérelmeiket gyakran látható indok nélkül utasítják vissza.

  Az EU tagállamai a schengeni megállapodás értelmében éppen belsõ határaik megszüntetésén dolgoznak, de az Egyesült Államok vízumpolitikája révén továbbra is különbséget tesz az EU polgárai között” – áll a petícióban. A petíció beterjesztõi és aláírói ezért azt követelik az EU tagállamainak kormányaitól és az Európai Bizottságtól, hogy lehetõségeikhez mérten tegyenek meg mindent az Egyesült Államok meggyõzéséért, hogy az véget vessen az igazságtalan gyakorlatnak.

  Az Egyesült Államok a vízumkényszer eltörlése elé egyetlen feltételt, az elutasított kérelmek az összes kérelemhez viszonyított három százalékos arányát állítják. Az amerikai nagykövetségek sosem hajlandóak hivatalos adatot közölni az elutasított kérelmek arányáról, Magyarország esetében ez a hírek szerint 30 százalék körüli. Tény ugyanakkor az is, hogy a követségek indokolni sem szokták a kérelmek elutasítását, így gyakorlatilag maguk is egyszerûen a határérték felett tarthatják az elutasítási arányt.

  http://europeum.org.hu/petition.php

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #175362 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Igen ferko pedzi és Zoli tisztázza itt, hogy ki is ez a THX.

  #175361 Hozzászólás

  a THX nem mosopor ( jo tudni ! )

  From Wikipedia, the free encyclopedia

  THX 1138 is a motion picture made in 1969 (but not released to theaters until 1971) primarily about two residents of a dystopian future-state where a high level of control is exerted upon the residents through the ever-presence of faceless, android police-officers and the mandatory, regulated use of special drugs that eliminate emotion and sexual desire. It was the first feature-length film directed by George Lucas, and in reality simply a more developed, feature length version of his student film Electronic Labyrinth THX 1138:4EB, which he made in 1967 while he was attending the University of Southern California in Los Angeles. It shares themes with The Machine Stops, Ayn Rand’s novella Anthem, Brave New World and, to a lesser extent, 1984, and was inspired, in part, by the short film 21-87.

  The film was produced in a joint-venture between Warner Brothers and Francis Ford Coppola’s then-new production company, American Zoetrope.

  A novelization by Ben Bova was published in 1971.

  #175360 Hozzászólás
  #175359 Hozzászólás

  ez jo:)

  mi kozunk ahhoz, hogy az USA milyen metodus alapjan enged be embereket?

  Online petíciót indítottak marokkói állampolgárok, tiltakozva Magyarország megkülönböztetõ vízumkiadási gyakorlata ellen. Magyarország a petíció kezdeményezõi szerint méltánytalanul bánik az észak-afrikai állammal, hiszen míg a magyarok vízummentesen léphetnek be az országba, az észak-afrikai ország polgárai gyakran megalázó körülmények közepette kénytelenek vízumért folyamodni, ráadásul kérelmeiket gyakran látható indok nélkül utasítják vissza.

  #175358 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Figyu Zoli ;))

  András vezet a forumon a nick cserékkel, és ujabban Thx. Farther gyakran kitiltatta ezt a részeges vizfejüt, aki ugy néz ki az életben, mint Saddam öregapja.

  #175357 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak..;))

  Thx megint csak értelmi fogyatékosságairol tanuskodik. mert értelmessen a témához pontossan én tudok itt hozzászóllni. Mi ez a Thx, valami mosópor ? Mit tud itt ez a ujdonsült ?

  #175356 Hozzászólás

  THX

  Zolinak

  Figyu Zoli, aki ertelmes az mar elsore megertette azt, amit ide irtal. A venemberre meg ne hallgass, ne foglalkozz vele, mert koztudott, hogy szellemi-fogyatekos, sem magyarul nem tud, sem angolul, es hablatyol itt evek ota. Ha valaki irt egy ertelmes temat, akkor ugy csinal az oreg, mintha ertene hozza es beledumal, de kb. annyi esze van itt mindenhez, mint tyuknak az “abc”-hez. Szoval ne eroltesd magad azzal, hogy egy mongol-idiotanak megprobalod elmagyarazni az 5X5-ot. Ezt csak jotanacskent irtam:-))))

  Udv, Cheers…

  #175355 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..;))

  Örülök hogy hivatalbol is olvassák ezt a lapot és adnak felvilágositást.

  Nahát akkor beszéljünk magyarul. Mikor a munkanélküliség csökken Mo.-n, és növekszik az életszinvonal, akkor majd jobb lessz az esély. Ezért van olyan sok illegális az USA-ban még Mexibol is ami pedig szomszéd és NAFTA. Azért nehéz kapni a vizumot mert az ottani helyzet vacak és nem azért mert itt sok az illegális onnan.

  Itt az alapvetõ különbség köztem felfogásban, és az okoskodó nagytudásu zöldfülüek között, akik max. 15 éve érkeztek ide, és gyakran keverik a szezont és a fazont. Anyósuk nemkapott vizumot, vagy nehezen megy vizfejü fijuknak a családegyesités, és keresik a magyar ügyvédet.
  Minden valamire való bevándorlási ügyvéd az USA-ban, az INS-nél kapta az alapkiképzést. Létezik ilyen magyar ügyvéd, és ha létezik hol, a holdon ?

  #175354 Hozzászólás

  Lesznyik
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zoli-nak

  Egy orszag – igy az Egyesult Allamok is – a vizumpolitikajat egy masik orszag relaciojaban hatarozza meg, altalaban – de nem mindig – a kolcsonosseg elven. Az USA nem politikai vagy gazdasagi tomoruleshez valo tartozas alapjan donti el, hogy kivel szemben ervenyesiti a vizumkenyszert ill. torli el azt. Pl. Magyarorszag kulugyminiszteriuma sem a NAFTA-val, WTO-val, stb. egyeztet, hanem ezen es mas szervezetek tagallamaival kulon-kulon, mikor a vizumkenyszer bevezeteserol/fenntartasarol ill. eltorleserol van szo. Ezek bilateralis megallapodasok, amik mindig 2 orszag kozott kottetnek meg. Nyilvan annak is oka lehet, hogy a regi EU tagallamok kozul egyedul Gorogorszag nem elvezi a vizummentesseget az USA-ba. Mint ahogy annak is, hogy miert pont Szlovenia kapta meg ezt a privilegiumot a State Department-tol, a csehek, magyarok, stb. pedig nem az uj unios tagallamok kozul.
  Az USA vizumkenyszerrel sujtott orszagok kulugyminiszteriumai nagyon is tisztaban vannak azokkal az elvarasokkal, amiket a State Department tamaszt a Visa Waiver Program-ba keruleshez. Sajnos kis hazank eddig keptelen volt eleget tenni azoknak, amiert en elsosorban sajat magunkat, magyarokat teszem felelosse.

  Udv,
  Lesznyik

  #175353 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..;))

  “Az EU tagállamai a schengeni megállapodás értelmében éppen belsõ határaik megszüntetésén dolgoznak, de az Egyesült Államok vízumpolitikája révén továbbra is különbséget tesz az EU polgárai között”

  Válasz.

  Jó vicc, miért talán az EU tagállamok nem tesznek különbséget, vagy az USA határja nem tengeren tul van. Akik ezt a peticiot beadták, azok sokra nemviszik vele.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: US Visa petition
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.