Usa-ban orokbe fogadott kutyus hazavitele

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Usa-ban orokbe fogadott kutyus hazavitele

 • Indította
  Témakör
 • #20482 Hozzászólás

  Monika13
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok,
  Szeretnek a szuleimnek hazavinni a egy chow-chow kolykok.Gondoltam orokbe fogadok egyet itt az egyik menhelyen,de nem tudom, hogy a bevitelhez Mao-on milyen papirok kellenek es mennyi ido a karanten…
  esetleg valaki jart mar hasonlo cipoben?
  Valaszokat elore is koszonom!

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #213070 Hozzászólás

  Monika

  Candy-nek

  Koszi a valaszt, valoszinuleg inkabb otthon veszek egy kutyust,mert eleg herce-hurcanak tunik.Koszi meg egyszer.

  #213069 Hozzászólás

  Candy

  Nincs karantén

  Szia,

  Kutyus hazahozatalát én is végig csináltam. A kutyust el kell vinni állatorvoshoz, akivel közölnöd kell, hogy Európába szeretnét õt vinni. Tudni fogja, hogy mit kell tennie. Beadja a szükséges oltásokat plusz orvosi papírral fogja igazolni, hogy mindezt megkapta és egészséges. A repülõtéren kérni fogják ezeket a papírokat. Bizonyos méret alatt (utána kéne nézni) a kutyát kis kutyaszállítóban magaddal viheted a fedélzetre (a te esetedben például ha kölyökrõl van szó), egyébként megfelelõ méretû mûanyag szállítót kell venned, amiben a kutya fel tud állni és megfordulni. Ezt a reptéren szintén lecsekkolják, ha kicsi a szállító a kutyát nem fogják felengedni a gépre.
  Ekkor a kutya a csomagtérbe kerül. Mivel a csomagtér hõmérséklete egyenlõ a mindekori a kinti (földi) hõmérsékletnek (amíg bepakolnak), ezért bizonyos kinti hõmérséklet alatt és felett nem szállítanak állatot. (A csomagtér bepakolása után az ajtó légmentesen zárul, így nem veszi fel a repülés során elérhetõ akár -40 fokot.)
  Fizetni kell az orvosnak, fizetni kell a repülõgépen történõ szállításért, plusz a kuytaszállítót is meg kell venned. Így már tényleg meggondolandó, hogy érdemes-e onnan olyan kutyust hozni, aki még nem nõtt a szívedhez. A miénk már másfél éves volt, egyszerûen nem tudtuk ott hagyni.
  Itthon a “kutya” se nézett ránk, simán átjöttünk a zöld folyosón vele. Ha mégis megnézik, akkor is csak az orvosi papírjait, és semmiképp se teszik karanténba, az csak a szigetországokra vonatkozó törvény.
  Remélem tudtam segíteni.

  #213068 Hozzászólás

  otthon

  vedd meg

  sokkal olcsobb, es mar torzskonyvezett beoltatott!
  nehogy azt hidd,hogy kuriozum ez a kutyafajta van belole boven!!

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Usa-ban orokbe fogadott kutyus hazavitele
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.