USA (nyugat) Nemzeti Park túra õsszel

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső USA (nyugat) Nemzeti Park túra õsszel

 • Indította
  Témakör
 • #39787 Hozzászólás

  Útitárs(ak)at keresek ~3 hetes túrához. A tervezett útvonal fõbb állomásai;

  – Las Vegas, Zion, Cedar Breaks, Salt Lake City, Grand Tetons, Yellowstone
  – Montana, Bighorn Canyon, Devils Tower, Sziklás Hegység, Denver
  – Arches, Canyonlands, Canyon De Shelly, Monument Valley, Page, LakePowell,
  – Grand Canyon, Las Vegas.

  Alapvetõen azok jelentkezésére számítok, akiket érdekelnek a Nemzeti Parkok – függetlenül attól, hogy ismerik-e ezeket, vagy még csak hallottak róluk. Az út idõtartama alatt bebarangoljuk a Vadnyugat legszebb, legismertebb helyeit, felkeressük a leglátogatottabb és méltán híres természeti csodák mellett a kevéssé ismert – csak gyalog megközelíthetõ – különleges képzõdményeket, így fontos, hogy az útitársam szeresse és bírja a hosszabb, akár több órás túrákat is.
  Míg a fõ célpontok a természeti szépségeirõl híres helyek, nemzeti és állami parkok, a program részét képezik más érdekes helyszínek, például néhány nagyváros is.
  Közlekedés bérelt autóval. Az evvel kapcsolatos összes tennivalót intézem – beleértve a vezetést a út teljes idõtartama alatt, így nem feltétel, hogy rendelkezz jogosítvánnyal.
  Szállás tipikusan út menti motelekben. Az út tervezett teljes költsége 3 hétre repjeggyel egy fõre max. 500 – 550 eFt (ami azért függ a repjegy vásárlás idõpontjától, a dollár/forint árfolyamtól, stb). Indulás szeptember 1-10 között.
  Különösen érdekes lehet ez az út azoknak, akik érdeklõdnek a fotózás, a természetjárás iránt, vagy egyszerûen csak látni szeretnének egy ‘szelet’ sztereotípiáktól mentes AMERIKAt olyannak, amilyen valójában.
  Néhány tavaly készült kép ízelítõül elérhetõ itt : http://www.fotohaz.hu/fotoarena. Keressed tcooper képeit.

  tcooper

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #367975 Hozzászólás

  Kedvcsináló

  Az Észak-Amerika/Grand Canyon …. topic-on található némi kedvcsináló azoknak, akik szeretnének eljutni a kanyonok legnagyobbikába …
  tcooper

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: USA (nyugat) Nemzeti Park túra õsszel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.